cok umutsuzum.. dualariniz kabul oldu mu

3 yillik bi iliskim vardi evlencektik o istedi diye tayin istedim sonra bikac gun sonra terketti baska biriyle cikiyor..berbat kucucuk bi ilcedeyim..hicbir sosyallik yok kafami dagitamiyorum...bu karanlik gunlerin bitmesini istiyorum..beklenekten inanmaktan yoruldum..mutluluk bu kadar mi zor yas 27 ...aylardir intihari dusunuyorum...hayatimda hicbir olumlu gelisme yok...bir bucuk yildir..sadece kopek gibi calisiyorum..bunu disinda beni hayata baglayan hic bisey yok.

Biten ilişkiler aldatmalar için bu derece üzülen insanlara kızıyorum.Etrafınıza bi baksanıza dünyada kaç milyon insan yaşıyor,Türkiyede kaç insan,yaşadığınız şehirde kaç binler.Giden,ve kandırarak giden asıl yanlışı kendine yapıyor zaten.Ben hayatımda ah alıpta yolunu doğrultabileni daha görmedim inanın.Elinizde bi mesleğiniz var,kendi ilçenizde sosyallik yoksa yan ilçenizde olur.Ondada olmasa yakın bi arkadaş edinirsiniz ounnla evinizde yaptığınız çay sigara muhabbet kahkaha bile iyi gelir.Ben takılıp kaldığınız inancındayım.Hiç bir erkek için bunu yapmayın.Milyon seçenek içinde giden bir yalancı keko için üzülmek nedir Allah aşkına? Hayır,aşk böyle bişey değil.Ferahlayın..

Zaten tam boyle umudunu kesince geliyo en guzel mutluluk oyle biri gelirki bu gunleri hatirlayinca gulersiniz imkaniniz varsa bulundugunuz yerden soyle bir kacsaniz bi kac gun tek basiniza

şu hayatta her istedigimiz olmuyor malesef çok dua ederiz olsun diye ama zaman gectikçe anlarsınki o çok istedigin senin mutluluga degil koca bir uçuruma sürüklüyo hep bu sebebten kednimi çok hırpaladın olsun diye çabaladıgım mücadele verdim ama olmadı anladımki herşeyin hayırlısını istmek en güzeli Rabbime bıraktım en güzelini o bilir .

Gecmemin imkansız olduğu bir sınavdan ( cunku kotu gecmisti) gectigimi öğrenince Allah in imkansizlari bile nasıl oldurduğunu gördüm, hayret ettim bu güce.
Şimdi başka bir duam var kabul olmasını diledigim.
Allah kurani kerimde bile diyor dua edenin duasına icabet ederim diye daha ne olsun inanmak için?

Geçen sene sevdiğim ve iyi bir maaşla çalıştığım işten çıkarılmıştım, çooook güvenip sevdiğim sevgilim beni terketmişti. yeni bir işe girmiştim nefert ediyodum ve maaşım 3/1 i filandı eskisinin. ayın sonunu zor getiriyodum. Yaşadığım evin kirasını bile ödeyemediğim için evimden de çıkacağım için çok ağlamıştım herşeye,neden ben diye.Şuan muhteşem bir işim var çıkarıldığım işten bile 1000 tl fazla aldığım çok iyi bir maaşı olan bir işim var beni çok seven , çok düzgün bir sevgilim var ve düğün hazırlığı yapıyorum. Hala aynı evdeyim. Gecen sene söyleseler dalga mı geçiyosun derdim. Ama gerçekten hiç isyan etmedim vardır bi hayrı dedim dua ettim. O düşük maaşla sevmediğim işim sayesinde sevgilimle tanıştım ve şuan çalıştığım yerde sevmediğim işten öğrendiklerimle ilerliyorum. Rabbimin senin için hazırladıklarını asla bilemezsin, lütfen mutlu ol ve zamanını bekle.

Zordur tabi ayrılık yasadiklarin. .ama söyle söyleyim belki sukredersin haline. .2aylik bebeğim var büyük bir ameliyat oldum 15 gün önce. Bebeğimi kucağıma bile alamıyorum. .ufak tefek şeyler dışında birilerinin yardımı olmadan kalkamiyorum bile. Ameliyat öncesi psikolojimi anlatamam bile geride biraktiklarinla. .uyanabilmek için çok dua ettim masada kalmaktan deli gibi korkuyordum. .ama rabbim öyle sabır veriyorki. Yoğun bakımda ve hastane odasında sabahlar olmadı bir türlü ağrıdan inlemekten. .anladimki mal mülk erkek para iş vs hicbiseyin önemi yok gözümde. Öyleydi ki evladım bile gözümde değildi kendi canimdan. Daha başıma gelen 1 şey. Hayatımda neler yaşadım yaşıyorum hala. .arkadaşım keşke sağlığın yerinde olsun git çalış kafanı dagitmak için rahatça uzanıp tv izlemek bile luksmus. .dua ni et ama yanlış etme. .rabbim hakkında hayirlisini versin sukret ki Allah sana o kişinin nasıl olduğunu erkenden göstermiş ya evlenince böyle olsaydı. .üzme kendini

Geçen sene sevdiğim ve iyi bir maaşla çalıştığım işten çıkarılmıştım, çooook güvenip sevdiğim sevgilim beni terketmişti. yeni bir işe girmiştim nefert ediyodum ve maaşım 3/1 i filandı eskisinin. ayın sonunu zor getiriyodum. Yaşadığım evin kirasını bile ödeyemediğim için evimden de çıkacağım için çok ağlamıştım herşeye,neden ben diye.Şuan muhteşem bir işim var çıkarıldığım işten bile 1000 tl fazla aldığım çok iyi bir maaşı olan bir işim var beni çok seven , çok düzgün bir sevgilim var ve düğün hazırlığı yapıyorum. Hala aynı evdeyim. Gecen sene söyleseler dalga mı geçiyosun derdim. Ama gerçekten hiç isyan etmedim vardır bi hayrı dedim dua ettim. O düşük maaşla sevmediğim işim sayesinde sevgilimle tanıştım ve şuan çalıştığım yerde sevmediğim işten öğrendiklerimle ilerliyorum. Rabbimin senin için hazırladıklarını asla bilemezsin, lütfen mutlu ol ve zamanını bekle.
senin adina cok sevindim.

olmuyor
Allah bazilarinin sesiini duymuyor
Ben de aynısını diyecektim ama konu sahibesi üzülmesin diye dilimi tuttum. Ben hayatta ne için dua ettiysem tam tersi olmuştur. Bunun şöyle bir faydası oldu. Dua edip olmasını beklemekle vakit kaybetmemeyi öğrendim. Dua etsem de olmayabileceğini öğrendim. Bir şey istiyorsam kalkıp bir şeyler yapmam gerektiğini öğrendim. Yine de umarım konu sahibesinin duaları gerçekleşir.

Ben de aynısını diyecektim ama konu sahibesi üzülmesin diye dilimi tuttum. Ben hayatta ne için dua ettiysem tam tersi olmuştur. Bunun şöyle bir faydası oldu. Dua edip olmasını beklemekle vakit kaybetmemeyi öğrendim. Dua etsem de olmayabileceğini öğrendim. Bir şey istiyorsam kalkıp bir şeyler yapmam gerektiğini öğrendim. Yine de umarım konu sahibesinin duaları gerçekleşir.
Umarim hepimizin...

Bir çok duam kabul olmuştur ama o zamanlar bu duanın hayır mı şer mi oldugunu bilmeden ederdim.
Şimdi mümkün mertebe hayırlısını istiyorum...Karşılığında olan hiçbir şey yok yani sanırım olmaması hayırlı demek ki diyorum artık.

Şu söze inanıyorum, yeri gelmişken paylaşayım ;

Allah (c.c) kuluna 3 şekilde cevap verir:

Evet! der istediğini verir…

Hayır! der daha iyisini verir…

Bekle ! der en iyisini verir…

Bir çok duam kabul olmuştur ama o zamanlar bu duanın hayır mı şer mi oldugunu bilmeden ederdim.
Şimdi mümkün mertebe hayırlısını istiyorum...Karşılığında olan hiçbir şey yok yani sanırım olmaması hayırlı demek ki diyorum artık.

Şu söze inanıyorum, yeri gelmişken paylaşayım ;

Allah (c.c) kuluna 3 şekilde cevap verir:

Evet! der istediğini verir…

Hayır! der daha iyisini verir…

Bekle ! der en iyisini verir…

çok güzel özetlemişsiniz tebrikler

ALLAH sesimizi duymuyo diyenler içinde şöyle söyleyeyim ki inanç önemli gercekten de böyle düşünmek kadar cahilce bir yaklaşım olamaz.

RABBİM duyuyor vesselam...

Bazıları diyor ki duam kabul olmuyor.

Insan kendine, davranışlarına çeki düzen vermezse ve de Rabbimin kulundan istediklerini kul yapmazsa O da kabul etmez tabi duaları. Bazen de imtihan etmek suretiyle kabul etmez ya da geç kabul eder bakalım kulun sabredecek mi diye.

Kızlar önce biz Onun istediği gibi bir kul muyuz bunu bi düşünelim . Biz Onun istediklerini yapıyor muyuz ki O bizim istediklerimizi yapsın!!!

Iyiki sizin gibi inancsiz degilim. Allah vermiyorsa bir bildigi vardir. Sen kimsinki umudunu birakiyorsun. Allah bazende gec duayi kabul ederki bakalim kulu pes mi ediyor yoksa dua etmeye devam ediyormu diye. Belkide sizin bu düsünceniz sayesinde kabul etmiyordur allah. Allaha kalp ile iletisim kurulmali akil ila degil. Akil nefsi tetikler.

Benim hayatımda ettiğim en büyük dualar kabul oldu hemde mucizevi bir şekilde.ve diyebilirim ki hayatımda mutlulugu yakaladıgım herseye dualarımla sahip oldum eminim.suarda biraz sıkıntım var ama dua edemiyorum nedeninini bilmiyorum bi eksikliğim bunalmışlığım var ama biliyorum ki manevi eksikliğimden aydınlığa cıkamıyorum ve eger yaparsam aydınlanacagımıda biliyorum.tek gercek bu benim hayatımda. Tek kurtarıcım sıgınagım rabbime olan dualarım

Konu sahibi sağlıklısın, işin var şükret bence. o kadar çok iş arayan bulamayan bu sebepten depresyona giren var ki.

daha 27 yaşındasın. gençsin. sıkıntılardan yorulmuş olabilirsin ama hepsi geçecek şeyler.

mücadeleyi de dua etmeyi de bırakma.

kabul olan dualarımda olmuştur ama 2 yıldır bazı açılardan olmuyor. gerçi olmuyor dememek lazımmış ama insanlık hali işte. ve ben de çok yoruldum. Allah dualarımızı hayırlısıyla kabul etsin inşallah.

Sevgili arkadaslar hic dualariniz kabul oldu mu..cok isteyipte cok dua edipte gercekten isteginize kavustugunuz oldu mu..ornekleri var mi hayatinizda.. hayatiniz cok kotu giderken birden aydinliga ciktiniz mi ..gercekten her karanligin sonrasinda bir aydinlik yasadiniz mi..
Canim sadece duayla degil ama cok istemekle surekli olacagina inanmakla benim oldu.

çok güzel özetlemişsiniz tebrikler

ALLAH sesimizi duymuyo diyenler içinde şöyle söyleyeyim ki inanç önemli gercekten de böyle düşünmek kadar cahilce bir yaklaşım olamaz.

RABBİM duyuyor vesselam...

böyle söyleyenler genelde artık bunaldıklarından böyle söylüyorlar, yoksa cidden duymadığını düşündüklerinden dolayı değil.

2 yıldır o kadar çok belli başlı şeyler için dua ettim ki. hep aksi şeyler oldu, olmadı. bunlar da öyle aşk, erkek meselesi değil yani. iş, sağlık konuları. çok çıkmazda hissediyorum şuan. dua ediyorum ama hçbir şey düzelmiyor ne yapıcağımı da bilmiyorum. böyle zamanlarda yanlış da olsa insan beni duymuyor mu diyor. evet yanlış ama o kadar bunalıyorum ki bazen. evet kabul olan dualarım da çok oldu ama en önemli yerde takıldım. ölene kadar bazı şeyler böyle devam edicek diye korkuyorum. belki de hayırlısı böyle ama şuan bunu bilmediğimden dayanması zor.

3 yillik bi iliskim vardi evlencektik o istedi diye tayin istedim sonra bikac gun sonra terketti baska biriyle cikiyor..berbat kucucuk bi ilcedeyim..hicbir sosyallik yok kafami dagitamiyorum...bu karanlik gunlerin bitmesini istiyorum..beklenekten inanmaktan yoruldum..mutluluk bu kadar mi zor yas 27 ...aylardir intihari dusunuyorum...hayatimda hicbir olumlu gelisme yok...bir bucuk yildir..sadece kopek gibi calisiyorum..bunu disinda beni hayata baglayan hic bisey yok.
İsin var masın var yeni biriyle tanısmaya bak.. kimse için değmez hayatın değerlisisin... bende is skntısı çekiyorm olmuyo bi türlü çook kötüyüm sıkıştım dua ediyorum yıllardır... hala olmadı olucak ins...

X