- 13 Aralık 2020
- 1.028
- 1.390
-
- Konu Sahibi legendary1
Duygularını yönetebilen dünyayı yönetir unutma. Tabii o kadar abartı kimse yapamaz ben de yapamam ama 4 senelik evliyim ve şunu gördüm ne kadar sakin, soğukkanlı kalıp olayları idare edebilirsin eşinin de sana saygısı o derece yükseliyor. Her haklı olduğumda bağırıp çağırsaydım bir süre sonra kabak tadı verirdi. Elbet bağırışlar yükselen sesler oluyor. Önemli olan eşinin/ sevgilinin huyunu, tepkilerini iyi analiz etmek ve kendini frenlemek. Cok öfkelendiğinde derin bir nefes al, hemen cevap verme bir düşün.evet ona da şikayetlerini sorsanız benle ilgili oda bir şeyi çok uzatıyor ufak şeylerden problem yaratıyor öfke kontrolu yok der maalesef beni iyi çözdünüz evet anneniz de ben gibiymiş aslında anneniz de yapıcı bir insandır aynı anneniz gibi benimde canıma tak edince ulan karşı taraf madem alttan almıyor deyip bende can yakıcı şeyler söylüyorum ama maalesef işte öfkem bir sa sürüyor sonra hayde pişmanlık başlıyor bende diyorum ki hakaret edecek ne vardı o hareketleri haketmedi vicdan yapmaya başlıyorum yaşanmışlıklardan da bu huyum arttı ama sanırım normalde de ben baya sinirliyin herhalde aslında benim de sorunlarım var arkadaşlarımın büyük bir kısmı çalışıyor ediyor ben yüksek lisansa kadar yaptım hala bi iş bulamadım herkes işinden gücünden ben kadar emek vermeyen insanları görünce fotoğrafları içim aşırı dağlanıyor o kadar haklısınız ki siniri törpüle me konusunda bunu çok gördüm sakin kalmayı başaran kadın erkeğine her şeyi yaptırıyor ama bağıran çağıran hakkını savunduğunu düşenen kadınlar pek değerli olamıyor maalef he bu hak savunmayacağız anlamına gelmiyor en azından güzel bir dille ve kavgayı hissettiğim an çekilebilseydim zzaten ilişkim de bu kadar yıpranmayacaktı
ne güzel keşke bizde öyle olabilseydik aslında ayrılık mevzuunu ben dile getirmem çok daha çok o getiriyor ama sonradan bile isteye söylemedim zaten ayrılmazdım sinirle söylüyorum der aslında ben sorunları göz ardı edebilen birtip değilim ama erkek arkadşım tam olarak öyle sorun konuşulsun tartışılsın istemiyor hep iyi anlaşmak istiyor sorun olmasın istiyor şu konuda size katılmıyorum bence psikolojik bunalımlar ilişkiye yansıyor ve çok büyük bir etken çünkü insan o hallerde kendine katlanamıyor ve en sevdiğim dediği annesini bile kırabiliyor ikimizde de öfke kontrol sorunu var ikimizde birbirimizin kopyası gibiyiz bende biri sinirliyken diğeri alttan almalı diye söylüyorum hep ama ikimizde aynı anda sinirleniyoruz ve kimse o an alttan almıyor maalesef kavga ettiğimiz temel hiçbi konuda yok yakın arkadaşıma da anlattığımda hep eften püften şeyler yüzünden kavga ediyorsunuz der bakalım bundan sonra mesafe koyup kendi değerimini farkında olmaya gayret göstereceğimkendi fikrimi söylüyorum, şu an eşimle yaşadığım ilişkiye başlarken de ilk söylediğim şey de şuydu "eğer bir kere aklından ayrılmak geçerse, ayrıldık bitti dersen geri dönüşü olmaz. çünkü bir kere ayrılık lafı geçen ilişkide ikincisi çok daha çabuk söylenir. bir problem varsa ayrılmaktan çok problem odaklı konuşalım, olmuyorsa daha da olmaz zaten. kendim için de geçerli" ve etrafımda gördüğüm bütün ayrıl barış ilişkilerin bir yere varmadığını gördüm. 5 senede de hiç bitirmedik, şu an evliyiz. sizde muhtemelen iki tarafında belirli sorunları var ama ayrılarak direk bitirip, biraz geçtikten sonra barışıp tüm sorunları göz ardı ediyorsunuz. yapmanız gereken oturup düzgünce konuşmak. sevgiliniz çok gururlu da siz gurursuz musunuz? niye kendinize saygınızı kaybediyorsunuz. bence sizde tavırlarınızı değiştirin bu saatten sonra. psikolojik bunalmaları da ben kişisel ilişkilerde çok etken görmüyorum. bu bunalmalarda ittiğiniz değil en çok sarıldığınız insan sevgiliniz, eşiniz oluyor çünkü. iki tarafta öfkesine sahip olacak, problemleri konuşarak çözecek ki sağlıklı bir ilişki olsun
psikolojik bunalımların da belirli sebepleri var. siz işten dolayı diyorsunuz. bu ülkede köpek gibi çalışıp hakkını alan da kendine vakit ayırabilen insan da az var. bu hayatı boyunca çalışacaksa hayatı boyunca size işkence edecek demektir. bende bir kaç sene öncesinde yoğun bakımda hemşirelik yapıyordum iki gün eve gelmediğimi biliyorum. aldığım para bu çalışmaya göre gayet komikti. Ama her neyse, psikolojik bunalımı farklı boyutta yaşayan bir insan olarak söylüyorum iş sıkıntısından bunalım sizinle olan ilişkisini temelden sarsmazne güzel keşke bizde öyle olabilseydik aslında ayrılık mevzuunu ben dile getirmem çok daha çok o getiriyor ama sonradan bile isteye söylemedim zaten ayrılmazdım sinirle söylüyorum der aslında ben sorunları göz ardı edebilen birtip değilim ama erkek arkadşım tam olarak öyle sorun konuşulsun tartışılsın istemiyor hep iyi anlaşmak istiyor sorun olmasın istiyor şu konuda size katılmıyorum bence psikolojik bunalımlar ilişkiye yansıyor ve çok büyük bir etken çünkü insan o hallerde kendine katlanamıyor ve en sevdiğim dediği annesini bile kırabiliyor ikimizde de öfke kontrol sorunu var ikimizde birbirimizin kopyası gibiyiz bende biri sinirliyken diğeri alttan almalı diye söylüyorum hep ama ikimizde aynı anda sinirleniyoruz ve kimse o an alttan almıyor maalesef kavga ettiğimiz temel hiçbi konuda yok yakın arkadaşıma da anlattığımda hep eften püften şeyler yüzünden kavga ediyorsunuz der bakalım bundan sonra mesafe koyup kendi değerimini farkında olmaya gayret göstereceğim
aynı çatı altında olma fikri bazen efsane geliyor onla hayatı paylaşmak birlikte gezmek tozmak çok fazla ortak zevkimiz var onları yapmak yemek yapmak vsssss hepsi güzel geliyor ama kavga ettiğimiz zamanda bir o kadar korkutucu geliyor çünkü ben zaten hiç bi zaman evlilik meraklısı bir kızda olamadım ha bunu yargılamak içinde demiyorum herkesin hayalı farklı hiç gelinlik hayali filan kurmadın ne bileyim evlilk yuva beni hiç bi zaman cezbeden bişiy olmadı zaten ha diyeceksiniz ki aşık değilsiniz o yüzden ama alakası yok aşık olmuştum birine deli gibi ama ondada olmuyordu küfür etme sebebim maalesef benim öfkeme hakim olamamam bana karşı tek kötü sözü olmadı şimdiye kadar ama benim birçok kez olmuştur ben sürekli kavganün üstüne giden biriyim o bak sus uyarıyorum uzatma tarzı deyip konuyu zkapatmaya çalışır bende daha da sinirlenirim bana hakaret gibi geliyor sus konuşma tarzi güzel dille söyle diyorum oda bunu söylemiyor bende haliyle çileden çıkıyorum ağzıma geleni son etapta saydırıyorum sonradan çok pişman oluyorum ve alttan alma görevi bana düşüyor maalef haklıyken haksız duruma düşüyorum bu huyum sadece o kişiye karşı da değil en sevdiğim canımı gözümü kırpmadan vereceğim anneme bile ağır bir söz söylemiştim bir keresinde resmen aşırı sinirlenince o an beynim uyuşuyor gibi oluyor ve ne dediğimin zerre kadar farkında olmuyorum aklım mantığım kesinlikle devre dışı kalıyor hatta o an elime ne geçerse fırlattığım bile oluyorÖmrünüzün geri kalanında erkek arkadaşınızla aynı çatı altında olma fikri sizi rahatsız etmese ve erkek arkadaşınızla yuvanızı kurmanız için zamanının yaklaşıyor olması sizi heyecanlandırıyor olsa şu an bu denli rahatsız olmazdınız. Çok samimi olarak soruyorum karşınıza iyi bir meslek sahibi..istediği konuma ulaşmış ..size aşık olduğunu hissettiğiniz ve gülümsediğinde kalbinizin çarpış hızını değiştiren birisi çıksa ..o esnada da erkek arkadaşınız haksız olduğu bir konuda geri adım atmayıp sizi aramayıp sormasa gene onu arar "aman 5 senelik emeğim boşa gitmesin " diyerek alttan alır mısınız ?Bu arada konunuzdaki ailesine küfür ettiğiniz bölümü yeni gördüm ,size yönelik bir hakaretleri mi oldu neden böyle birşey yaptınız ki?
gerçekten yazdığınız şeyler aklıma çok yattı çok akıllı ve mantıklı bir insansınız yazdıklarıınızdan anlaşılıyor çok öfke anında beynim uyuşuyor resmen ne söylemişim etmişim zerre kadar umrum olmuyor gene bir adım atmak zorunda kalıyorum haklı iken haksız duruma düşüyorum çift terapistine gitsek ben aslında iyi geleceğini düşünüyorum ama zaman vakit bulunur mu onu da bilmiyorum mesajlarınız için çok teşekkürlerDuygularını yönetebilen dünyayı yönetir unutma. Tabii o kadar abartı kimse yapamaz ben de yapamam ama 4 senelik evliyim ve şunu gördüm ne kadar sakin, soğukkanlı kalıp olayları idare edebilirsin eşinin de sana saygısı o derece yükseliyor. Her haklı olduğumda bağırıp çağırsaydım bir süre sonra kabak tadı verirdi. Elbet bağırışlar yükselen sesler oluyor. Önemli olan eşinin/ sevgilinin huyunu, tepkilerini iyi analiz etmek ve kendini frenlemek. Cok öfkelendiğinde derin bir nefes al, hemen cevap verme bir düşün.
iş meslek konularına gelince bu memlekette diplomasız doktorlar, sülalesi için kadro açan yöneticiler, akademisyenler var. Hak ettiğini yaşayabilen sınırlı sayıda insan var. Hayat amacını ümidini kaybetme, fırsatları kovalamaya çalış.
ilişkini de dedigim gibi, sevgilin depresyona girmiş olbilir pandemi dönemi herkesi alt üst etti zaten. Herkesin de terapi alacak ne vakti ne parasi olmayabiliyor. Bir psikiyatri gitsin bakalım, konuşsun kısa dönem bi ilaç tedavisi bile olur belki tabii o da isterse ama konuşma işini erteleme derim
siz de benim sevgilim gibi birisiyle mi evlendiniz evlenmeden önce belirtilen veriyor muydu çok üzüldüm ya size de Allah yardımcınız olsunBöyle adamlarla hayat geçmiyor.Evlenince durum daha beter bi hal alıyor..Yolları ayırmalısınız.Aksi takdirde ileride benim gibi çocuklarınızla ortada kalırsınız. Yapmayın yapmayın bitirin...
hayatı boyunca çalışacak fkat bir seneye daha rahat olacak uzman olacak çünkü çalışma saatleri belli olacak h sonları boş olacak şu anda olduğu gibi kendisine bir dakika bile ayıramayan bir pozisyonda olmayacak oda aynı siz gibi sağlık sektöründe ve bir nöbeti 36 sa sürüyor ayda bundan 9 tane tuttuğu oluyorpsikolojik bunalımların da belirli sebepleri var. siz işten dolayı diyorsunuz. bu ülkede köpek gibi çalışıp hakkını alan da kendine vakit ayırabilen insan da az var. bu hayatı boyunca çalışacaksa hayatı boyunca size işkence edecek demektir. bende bir kaç sene öncesinde yoğun bakımda hemşirelik yapıyordum iki gün eve gelmediğimi biliyorum. aldığım para bu çalışmaya göre gayet komikti. Ama her neyse, psikolojik bunalımı farklı boyutta yaşayan bir insan olarak söylüyorum iş sıkıntısından bunalım sizinle olan ilişkisini temelden sarsmaz
sormayın gerçekten öyle ya ama ben de hata konunun başında haklı iken öfkeme hakim olamayıp hakaret ettiğim oluyor daha sonradan ben yazmak zorunda kalıyorumAramayan erkek mi aman aman
biz de 24ten sonra eve gelip ertesi gün 24 tutmaya gidiyorduk bir ay boyunca. evet yorucu oluyor ama dediğim gibi benim ilişkilerimi etkilemedi, erkek arkadaşınız yapı olarak farklıdır bir tutamam.hayatı boyunca çalışacak fkat bir seneye daha rahat olacak uzman olacak çünkü çalışma saatleri belli olacak h sonları boş olacak şu anda olduğu gibi kendisine bir dakika bile ayıramayan bir pozisyonda olmayacak oda aynı siz gibi sağlık sektöründe ve bir nöbeti 36 sa sürüyor ayda bundan 9 tane tuttuğu oluyor
Evet fazla olmasada belirtileri veriyordu..fakat siz şuan görebilmeyi başarmışsınız.Bakın ne güzel burada herkes size yardımcı olmaya çalışıyor..Belki zor olucak ama çocuklu ayrılmaktansa şimdi yolları ayırmanız daha kolay olur..siz de benim sevgilim gibi birisiyle mi evlendiniz evlenmeden önce belirtilen veriyor muydu çok üzüldüm ya size de Allah yardımcınız olsun
Bu bahsettiğiniz şeyler bırakın bir evliliği ,ikili ilişkileri yürütebilmenizde bile karşınıza sorun olarak çıkar.Bu denli kendinin farkında olan ,özdeğerlendirme yapabilen bir kişinin değişime de açık olacağını düşünüyorum.aynı çatı altında olma fikri bazen efsane geliyor onla hayatı paylaşmak birlikte gezmek tozmak çok fazla ortak zevkimiz var onları yapmak yemek yapmak vsssss hepsi güzel geliyor ama kavga ettiğimiz zamanda bir o kadar korkutucu geliyor çünkü ben zaten hiç bi zaman evlilik meraklısı bir kızda olamadım ha bunu yargılamak içinde demiyorum herkesin hayalı farklı hiç gelinlik hayali filan kurmadın ne bileyim evlilk yuva beni hiç bi zaman cezbeden bişiy olmadı zaten ha diyeceksiniz ki aşık değilsiniz o yüzden ama alakası yok aşık olmuştum birine deli gibi ama ondada olmuyordu küfür etme sebebim maalesef benim öfkeme hakim olamamam bana karşı tek kötü sözü olmadı şimdiye kadar ama benim birçok kez olmuştur ben sürekli kavganün üstüne giden biriyim o bak sus uyarıyorum uzatma tarzı deyip konuyu zkapatmaya çalışır bende daha da sinirlenirim bana hakaret gibi geliyor sus konuşma tarzi güzel dille söyle diyorum oda bunu söylemiyor bende haliyle çileden çıkıyorum ağzıma geleni son etapta saydırıyorum sonradan çok pişman oluyorum ve alttan alma görevi bana düşüyor maalef haklıyken haksız duruma düşüyorum bu huyum sadece o kişiye karşı da değil en sevdiğim canımı gözümü kırpmadan vereceğim anneme bile ağır bir söz söylemiştim bir keresinde resmen aşırı sinirlenince o an beynim uyuşuyor gibi oluyor ve ne dediğimin zerre kadar farkında olmuyorum aklım mantığım kesinlikle devre dışı kalıyor hatta o an elime ne geçerse fırlattığım bile oluyor
evet herkesin yapısı bir değil bide benim anlattığım durum sizinkinden daha ağır evine gitme olayı yok ertesi gün aynı şekilde akşama kadar devam ediyor ilk konuyu açarken açıkçası çok uzun olmaması adına beş senede her şeyi yazamadım tabiki ama benim de hatalarım var yorumlar gelmeye başladıkça hani kendimden daha az hatalarımdan daha az bahsettiğimi farkettim o yüzden yorumlar geldikçe bende kendi eksi yönlerimi söylüyorum ki tüm suç onun üzerine kalıyor gibi kalmasın 5 sene boyunca tabiki genel bir mutsuzluk yok şu son zamanlar sadece bi olmamışlık var onun harici mutluyuz çünkü benim ruh ikizim gibi hayallerimiz yaşamak istediğimiz hayat zevklerimiz kültür seviyelerimiz her şeyimiz aynı yaşamak istediğimiz evin dekorasyonunu şöyle yaparız böyle yaparız değimde bile uyuşuyoruz bi zıtlık çıkmıyor o derece benzer sanki benim erkek versiyonum gibi zaten ayrılmakta o yüzden zorlanıyorum bu temizlik vs olayları da önceden beri olan şeyler değil yoksa tabi en başından beraber olmazdım sonradan olmaya başladı depresyonda olduğunu düşünüyorum ben sadece daha feraha çıkınca kendine de vakit ayırmaya çalışınca acaba halleri hareketleri değişir mi ben onu merak ediyorum aslına bakacak olursanız eğer beklediğim o uzmanlık dönemi geldiğinde de aynı olursa düzenli bir hayatı olmmasına rağmen esas o zaman sakat öğrenciliğinden beri yannıda olduğun için de o anı görmeden bırakmak bir türlü içimden gelmiyo ya değişirse diyorum hepbiz de 24ten sonra eve gelip ertesi gün 24 tutmaya gidiyorduk bir ay boyunca. evet yorucu oluyor ama dediğim gibi benim ilişkilerimi etkilemedi, erkek arkadaşınız yapı olarak farklıdır bir tutamam.
sadece konunun başında 4/3 olarak sevgilinizde hata görürken biraz sizde savunma olarak kendi hatalarınızı yazmaya başladınız. zaten ilişki iki taraflıdır.tabi ki tek karşı tarafın suçu yok. en iyisi mi oturun güzelce konuşun ama 5 senede çok mutlu değilseniz daha uzun vadesinde de çok bir şey değişmez gözüyle bakıyorum ben.
inşallah mutlu olursunuz
özel değilse sizde ne tarz sorunlar vardıEvet fazla olmasada belirtileri veriyordu..fakat siz şuan görebilmeyi başarmışsınız.Bakın ne güzel burada herkes size yardımcı olmaya çalışıyor..Belki zor olucak ama çocuklu ayrılmaktansa şimdi yolları ayırmanız daha kolay olur..
çok teşekkür ederim dediğiniz gibi zaten benimde aklımda bir psikoloğa gitmek var dediğiniz gibi evlilik çok daha meşakkatli ve sabır gerektiren bir süreçBu bahsettiğiniz şeyler bırakın bir evliliği ,ikili ilişkileri yürütebilmenizde bile karşınıza sorun olarak çıkar.Bu denli kendinin farkında olan ,özdeğerlendirme yapabilen bir kişinin değişime de açık olacağını düşünüyorum.
Ben evlilik yoluna girmeden önce psikolojik destek almanızı tavsiye ederim. İnanın aynı ev içinde iki kişinin bir düzen kurması ,o süreçte aile ilişkilerini de oturtması zor ve stresli süreçler..taraflardan birisinin öfkesini ifade ediş biçiminde de sıkıntılar varsa evlilk hayatında da ciddi problemler yaşanıyor. Bu sefer sevgililikteki gibi 4 gün konuşmadık ,özleyince aradım kendimi affettirdim durumları da olmaz
Diğerlerini bilemem ama zaten kendi evinin sorumluluğunu kendi üstlenmek zorundaBurda herşey yazılmıyor aslında oda emek verdi işten çok yorgun olsa da başkaları yatıp dinlenirken o kan çanağı gözlerle hep yanıma geldi mesela uzaktan ilişkimiz zora girmesin diye kendine ev açtı bunu iki kez yaptı bütün evin sorumluluğunu işinin zorluğuna rağmen kendi yüklendi vssss
Benim yanıma gelmeseydi ailesi ile yaşayacaktı annesi yapacaktıDiğerlerini bilemem ama zaten kendi evinin sorumluluğunu kendi üstlenmek zorunda