-
- Konu Sahibi legendary1
Olumlu yanları aslında şunlar güvenilir olması, efendi aile terbiyesi almış olması, kültürlü, bilgili, gezmeyi seven hayat görüşlerimizin ailelerimizin tamamen benzer yapıda olması kültürlerimizin uyuşması kadınlara saygılı olması yani ev işini kadın yapar tarzı hödüklerden değil vs vs ve iyi bi baba olacağına inanmamKişisel temizliğine önem vermemesi bile tek başına ayrılık nedeni benim için. Şimdi böyleyse evlendikten sonra iyice salar kendini, buraya tekrar konu açarsınız eşimi öpmek bile istemiyorum diye
Derdin olduğunda, üzgün olduğunda o da kendini çekecekse ne anladim hayatımda birinin olmasından değil mi, iyiyken zaten herkes iyi. Önemli olan mutsuz olduğumda yanıbaşımda bana destek verebilmesi
Sizin ilişkimiz alışkanlık olmuş. Olumlu yanlarıda pek yok gibi birşey, aşk sevgi olmadan beğenmeden evliliğe adım atmayın cok pişman olursunuz
Peki sizce kesip atayım mı yoksa son kez düzgünce konuşayım mı yüz yüze geldiğimizde son bi kez düzelmesini mi bekleyeyimGurur demişsiniz ama bunun gurur değil inat, ego ve bencillik olduğu ortada. Gururla ne ilgisi var? Asıl gururlu düzgün bir insan bir hata yaptığı zaman özür dilemesini bilir. Haksız olduğu halde o şekilde davranmayı kendine yakistiramaz.
Siz surekli hatalarina bahane ve özür bulmaya çalışıyorsunuz farkinda mısınız? Yok işi stresli..yok nöbet usulü çalışıyor diye tırnaklarını kesemiyor. Her şeyden önce bu adamın kendine saygısı yok ki size olsun.
Guvenilecek biri demissiniz de dünyada guvenilecek bir tek o mu kaldı? Güvenebileceğiniz baskalari da çıkar karşınıza.
Madem bu ilişkideki cikmazlarin farkındasınız kendinizi daha fazla kandırmayın. evli biri olarak söylüyorum ki böyle bir adamla evlilik yürümez.
Gel kendine yazık etme ..
İnan Kİ şimdi gözardı ettiğin herşey evlenince okadar çok gözüne batıcak ki .
Ayrıl barış ayrıl barış ilişkinizi geçtim . Bizde eşimle öyleydik . Evlenince inan öyle olmadı . 9 yıllık evliyiz çok nadirdir gerçek tartışmalarımız..
öyle kavga edince adım atmamak, yok efendim gururundan atmıyor demek olmaz . Sen gurursuz musun ?
Ve bundan sonra en önemlisi hijyen
Daha sevgiliyken kendine dikkat etmeyen evlenince hiç bakmaz .
uyarman kazım .
bak sana örnek vereyim benım kaynım böyle dişler tırnaklar berbatgeçen dedim sen böyle mi gittin kızın yanına evet dedi. Ben olsam o dakika ayrılırdım senden bune pislik böyle dedim .
o günden sonra kendine öeki düzen vermeye başladı..
O ilişkide de kız sanırım uyaramadı. Ama uyarmak lazım. En başta insan kendine olan saygıdan temiz olması lazım ..
Evet yaptığım çok kötü bişeydi çok çok zor affettirdim kendimi yani tam manasıyla affetmiş de değil aslında ama bence büyük konuşmamak lazım insan asla yapmam dediği şeyleri yapabiliyorBakımsız bir erkekle asla evlenmem. Aynı yatağa girmekİnsan içine bile çıkamam. Bu arada ailesine küfür etmişsiniz. Pekte gururlu değilmiş. Biri aileme küfür etse isterse dünya güzeli olsun bir daha asla yüzüne bakmazdım.
Evet bende bunalımda olduğu için böyle olduğunu düşünüyorum sonuçta her zaman böyle biri değildi e onca emek verince son zamanlarda böyle olmasına anlam veremiyorum pis insan her zaman pistir arkadaşların dediği gibi bile bile başlamadım ki sonuçta bu ilişkiyeOlumlu taraflarını yazmışsın ki bunlar temel şeyler.
olumsuz tarafları ise, şu an yaşadığı iş stresi, psikolojik baskı kaynaklı gibi görünüyor. Yani kişisel bakım özellikle.
5 yıl uzun bir süre. Ya evlenin ya ayrılın artık.
Olumlu yanları daha baskın geliyor gözümde çünkü aile yapılarımızın benzer olması kültürlü bilgi olması gezmeyi yemi yerler gezmeyi görmeyi yemeyi sevmesi hayat görüşümüz zevk ve tarzımız bile aynı neredeyse güven konusunda bi hatası olmaması kaıdn işi erkek işi ayrım yapmaması ev işi demesi iyi bi baba olacağını düşünmem bunlar aslında bunlar da çok önemli şeyler değil mi mesela bunlar için zaten olması lazım bu özellikler deniyor ama herkeste bu kadar uyum sağlanamıyor ki mesela evlendim tamam temiz yok alttan alıcı ama ev işine elini sürmemesi bende çok derin yara açar mesela en hassas noktammazoşist olduğunuzu düşündüm okuyunca. o kadar çok eksi var ki ilişkinizde..evlilik bağı da yok ne bu ısrar?
Evin sorumluluğu almaz düşüncesine katılmıyorum çünkü sorumluluk sahibi biri evin işlerini kadın işi olarak görmeyen biri eviyle her türlü ilgilenir yani emek meselesi ise öğrencilik döneminden meslek sahibi olma uzman olma sürecine kadar her zaman yanındaydım bütün o ağır iş yükü benden çıktı çığı zaman ve ben sabrettim bir sene sonra iyi bi konuma erişecek ondan bahsediyorum ve eğitmek den de bahsediyorum tabi ilk sevgilisi benim erkekler hayatımıza girdiğinde illaki bazı şeylerini düzeltmeniz gerekiyor aşık değilim gördüğümde heyecan yapmıyorum ama sevgim var cinsel açıdan da çekim yok değil ileriye gitmedik ama öpme sarılma konusunda bi iğreti yaşamıyorumSizin "gurur" diye uğceleştirdiğiniz şey adamın katıksız inadı ve sizi kaybetmekten zerre korkmaması bunu aklınızın bir kenarına yazın derim ..bir gün başka bir kadına aşık olduğu için kapılarda yattığını duyarsınız şaşırır kalırsınız sonra.!Öbür yandan siz bu adamı beğenmiyorsunuz ..bir şekilde vakit geçirebiliyorsunuz yanında ama aranızda bir cinsel çekim yok ..Şu an evinde yalnız yaşıyorken özbakımını bile yapmayan(tırnağını kesmeyen ,banyosunu yapmayan ,dişini fırçalamayan ) adamın sizinle aynı hayatı yaşadığında ortak bir hayatın sorumluluklarını üstleneceğini sanmayın .Ha siz tüm evin sorumluluğunu alırsınız o da banyosunu yapıp kendine vakit ayırır belki o olabilir.Emeğimin üstüne konacaklar düşünceniz çok sağlıklı gelmedi bana sizin emeğinizle fabrikalar mı açtı ,adalar mı aldı adam yoksa okulunu bitirdi ,işe girdi ,oturup kalkmayı öğrendi bunu mu anlatmak istiyorsunuz onu da pek anlamadım
Burda herşey yazılmıyor aslında oda emek verdi işten çok yorgun olsa da başkaları yatıp dinlenirken o kan çanağı gözlerle hep yanıma geldi mesela uzaktan ilişkimiz zora girmesin diye kendine ev açtı bunu iki kez yaptı bütün evin sorumluluğunu işinin zorluğuna rağmen kendi yüklendi vssssSevmek için yürek sürdürmek için emek gerek ya, ben karşı tarafın pek emeğini göremedim ama. Sevgi de tek başına yetmiyor demek.
Bende yapıp yapamama konusunda artık sona yaklaştım bide bizde şu sorun var onun işi çok yoğun ve ağır bende yüksek lisans mezunuyum ama işsizim ben de tamamen boşum bu bile büyük çatışmaya yol açıyor evde bunaldım artık pandemi sürecinde de o ve ben iyice tahammülsüz olduk ailemde biraz tuhaf hiç dışarı çıkarmıyorlar beni. Nadir çıkıyorum arabamız filan da hiç olmadı şöyle yakın yerlere gidelim işsiz olmam beni çok yaralıyorDefalarca ayrıl barış oldu hep siz adım attınız, gururlu birisi... Bu ilişkide hep verici taraf sizsiniz fark ettiniz mi? Bu sizi tüketmiyor mu? Sadece siz neşeliyken onun da iyi olması, diğer zamanlarda kendini çekmesi bence pek kıymetli değil. Evlenirken "iyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta" diye yemin ederiz hani.
Kişisel bakımına bu derece özen göstermiyor olması kendime saygım yok davranışları zaten. Ben böyle biriyle yapamazdım, siz yapabilir misiniz?
işte bende tam olarak psikolojik sorunlar yaşadığını düşünüyorum çünkü ilk başlarda öyle değildi zaten öyle olsa tabiki ilerletmezdim bu kadarKişisel bakımını yapmamanin hiçbir açıklaması olamaz. Hatta bazı durumlarda psikolojik bir sorunun göstergesidir. Diş fırçalamak, duş almak, tırnak kesmek yorgunluk bahanesi ile gecistirilebilecek seyler degil. Hem insanin ne kadar zamanini alir ki
tırnak meselesinde zaten tırnakları kirli değil tertemiz elleride sadece uzun orası yanlış anlaşıldı sanırım evet aynen benim sevgilimde özünde çok iyi hayvanlara saygılı onları besler ev işlerine kadın işi gözüyle bakmaz markete gidince poşet bile taşıtmıyor bana güvenilir annem çok seviyor çalışmayı seven sorumluluk sahibi biri e ben şimdi bu tarz şeylerden dolayı vazgeçersem sonra bambaşka bir insanla tanışırsam dikiş tutturamazsam diye çok korkuyorum malum yaş da küçük değil artık 26 erkeklerin temizlik konusunda kadınlarla denk olmamdığı konusuna da katılıyorumTemizlik önemli eşimde el yıkama tırnak bakımı kötüydü pandemide eve gelir gelmez elini yıkar şimdi bakıyorum tertemiz. Biraz zorlayıcı sebep olması lazım galiba. Eşimde hatasını kabul etmez hep ayağına bekler barışma işini bende inat ederim baktı inat ediyorum ayağına gitmiyorum resti çekiyorum oda ona göre davranır disler konusunda bende çaresizim
Onun dışında iyiyiz ev işlerinde yardımcı olur
valla güzelim erkekler in çoğu bu tarz işte yapacak birşey yok
işte onun yaptığı şey umursamamaktan değilde böyle sanki hayattan bıkarsın ya mesela hiç bişeye tahammül edemezsin hani derin bunalımdasındır ailemize bile patlarız ya hani onun da içinde bulunduğu durum öyle gibi kendisi hata yaptığına inanıyorsa adım atıyor ama sadece buna kendisi inanırsa ve görebilirse kusura bakma özür dilerim diyo temizlik konusunda da ilk zamanlar asla böyle değildi kendini saldı böyle hayattan koptu sanki bu banada oluyor derin mutsuzluk bunalım yaşarken kendime saçıma başıma dişime dikkat etmediğim sürekli yatmak istediğim çok oluyor açıkçası ki o daha derinini yaşıyor şu an yazımda pek belirtemedim sanırım en başından beri böyle olan birideğil bide kendisine güveniyorum arkadaşlarım ve çevremden o kadar çok şey duyuyorum ki güvenilir ve efendi insan bulmak çok zor sakın kaybetme elindekini diyorlar buna annem de dahil bide yaşım 26 evet çok geç bir yaş değil ama yeni birini tanı et derken ki ben bir senede hemen evlenebilecek karakterde değilim bide çevrem de hiç yok sosyal medya dışında kendime tanışabileceğim insan bulmak da imkansıza yakınBikere seven insan zaten küs kalamaz ayrı olmak istemez.Sürekli ayrıl barış iliskileri tasvip etmiyorum.Iliskinizin her an kopacak hissiyle yaşamak nekadar doğru bilemiyorum.Temizlik konusuna gelince ben öyle bir insanla yapamazdım.Eşim dağınıktır ama pis değildir.Kac yıllık evliyim sürekli uyarmama rağmen dağınıklığı geçmedi demem o ki can çıkar huy çıkmaz.
Siz naz nıyaz işini sevgilinize devretmişsiniz ilerdede naz yapsanız sizi umursamayacak.Bazı şeyleri değiştirebilirim diyerek adım atmayın muhtemelen değişmeyecek
peki ben bunu bu saatten sonra değiştiremez miyim şu alttan alma olayını aslında kendisinde olanl hatayı görebilirse özür diliyor alttan alıyor ama sadece hata yaptığına inanırsa yapıyor bunu olumlu yönleride fazla başka bir daha bu kadar uyumlu olduğum birini bulamazsam düşüncesi hakim birde onun öğrenciliğinden beri yanındayım yani iş sahibi olma uzmanlığa hazırlanma süreçlerinde hep yanındaydım ve o ağır stresi beraber yaşadık ona yardımcı oldum çoğu zaman benden çıktı bir sene fian sonra çok daha iyi bir konumda olacak o zamanda zorluğunu ben çekip ayrıldığımda mis gibi başkası sorunsuz yaşayacak düşüncesi çok yoruyor çünkü şu an olduğundan çok çok daha işinde hafifleme olacak saatleri belli olacak hafta sonu boş olacak şu an h sonları bile çalışıyor iyi özellikleri de çok fazla yazımda uzun olmasın diye çok fazla belirtememiş olabilirm ama ev sorumluluğunu alabilecek evine bakabilecek biri çalışmaktan gocunmuyo güvendiğin biri ev işlerini de ortak yapabileceğimize inandığım biri markette bile onca ağır poşetlerin tekini bile bana taşıtmıyor hayat görüşümüz yaşamak istediğimiz hayat aile yapılarımız hep aynıŞu an iliskiniz nasılsa evlenince de öyle olacak. Yani hep alttan alan siz olacaksınız çünkü adam alışmış. Ne yapsam nasılsa benden ayrılmayacak diye düşünecek. Ayrica o gururlu ise siz niye öyle değilsiniz. Mesel ben kendimin hakli olduğu ir konuda tartıştıysak asla alttan alan taraf olmuyorum. Kişisel bakım konusu da önemli şu an gözünüze batıyorsa evlenince daha fazla gözünüze batacak. Pek iç acıcı gelmedi iliskiniz. Siz de içten içe ayrılamam diyip onu savunuyorsunuz ama iyi düşünün
şöyle açıklayım kendisini öğrenciliğinden iş sahibi olma ve uzmanlık sürecine kadar hep yanında olan stresi çeken ilgisizliğe katlanan alttan alan bendim yaklaşık bir sene sonra uzman unvanı alacak ve işi çok çok rahatlayacak şimdiki kadar delimiş şekilde bi çalışma temposu olmayacak geliş gidiş saati belli olacak h sonları tatil olacak o zaman kendine daha bi bakar düzelir ggibi geliyor sizvce böyle düşünmekte haksız mıyımBaşkası konacak mi??? Siz bu kadar emek verdiğiniz halde bir sürü soru işaretiniz var çözmeye çalışın cozemiyorsaniz yol yakınken bitirin bakım inanin çok önemli . Ayrıca gurur demissiniz o sizde de olsun lütfen
Çok büyük bir sevgiden ziyade büyük bir alışkanlığa dönüşmüş ilişkiniz. Sürekli alttan almış olduğunuzu belirtmeniz de ailesine küfür edecek kadar saygınızı yitirmişsiniz aslında. Özbakım konusunda hiç konuştunuz mu, tepki gösterdiniz mi, yoksa kendisini böyle kabul ettiğinizi mi düşünüyor bilemedim. Yani eğer konuştuğunuz ve tepki gösterdiğiniz halde kendisine bakmıyorsa evlenince bir on yıl sonra bu adamı çok yanınızda daha pis, daha kokulu çok afedersiniz ama yanınızda kaşınan gaz çıkaran, yapma deyince sarı dişleri ile sırıtıp sizi öpmeye çalışan bir durumda olması kuvvetli ihtimal. O zaman da sevmeye, alttan almaya devam ediyor olabilecekseniz sorun yok demektir. Bu arada adamcağızın günahını almıyorum, sizin anlattıklarınıza göre muhtemel olası bir gelecekten bahsediyorum. AMA : gerçekte alttan alma nedenleriniz sizin hatalarınızsa, öz bakımı konusunda rahatsız olduğunuzu bilmiyor ve bunu doğallık filan sanıyorsa, bildiği zaman utanıp düzeltecekse, asabi durumu asla şiddete ve hakarete dönüşmüyor ve anlık, geçici ise, kendi kendinize ciddi bir değerlendirme yapın. Hayatınızda eş olarak olursa hayatınıza ne katar neyi yok eder, birlikte genelde mutlu musunuz, onsuz bir hayatta daha kendinize uygun insanlarla daha güzel bir yaşam hayali sizi mutlu ediyor mu? Vs.. Çünkü doğru düşünür ve analiz ederseniz en doğru cevap aslında sadece sizde!Merhaba arkadaşlar, benim derdim erkek arkadaşımla tecrübeli, iyi bir evlilik yapmış veya evlilik yolunda olan arkadaşlar cevap verirse çok sevinirim. Erkek arkadaşımla 5 yıldır beraberiz, şimdiye kadar sayamadığım kadar ayrıl barış oldu, hepsinde de maalesef ki haklı yada haksız ben adım attım.
Erkek arkadaşım huy itibarıyla gururlu birisi, adım atmayı sevmiyor, normal zamanda dünya iyisi, isteklerimi ben mutlu olayım diye hemen yapmaya çalışan, eli açık, düşünceli, kibar bir insan. Gel gelelim bunların hepsini ben neşeliyken, keyfim yerindeyken yaptığını farkettim. Yani şöyle ki ben mutsuzsam, huzursuzsam bir konuya üzülüyorsam hemen onunda modu düşüyor onun çok ağır stresli bir işi var ben hep sabır gösteriyorum, alttan alıyorum, sinirli olduğunda işinden dolayı böyle diyebiliyorum ama benim ona naz yapmama asla izin vermiyor istiyorum ki bende bi konuda bişeye üzüldüğümde ondan çıksa da, oda bi sıkıntısı var herhalde ondan yaptı desin. Ama yapmıyor hemen oda kendini çekiyor
Kişisel temizliğine de dikkat göstermiyor. Bunu da yine işinden ötürü yaşadığı bunalıma bağlıyorum ama insan gene de kendine ne olursa olsun dikkat etmez mi? Tırnaklarını kesmiyor kolay kolay kadın gibi uzuyor ama temiz elleri içi kirli değil. Duş çok almıyor ve dişleri özellikle beni bitiren dişlerini nadir fırçalıyor. Bugün görüntülü konuşalım diye sözleştik iki saat geçti ben kendime bakım yaptım, saç, makyaj, temizlik ama ona bi baktım hiç bişeyine dikkat etmemiş, aniden arasam neyse, sözleşmişiz kendine dikkat etmesi gerekmez miydi ya ;(
Kendisinden evlilik teklifi de aldım güzel bir şeklide de etti, özel günleri de asla unutmaz mutlaka hoş süprizler yapar. Dış görünüşünden çok etkilenmiyorum, iyi bir insan diye karakterine hayran kalıp başladım, kendisi 170 cm boylarında çok da zayıf birisi. (Ben 169 cm-67 kg) Birde giyim kuşam temizlik hususlarına dikkat göstermediği için bu aralar hepten soğudum artık!
Ayrıl barış olayı çok olduğu içinde çok yıpranmış bir ilişkimiz var, bende sinirlerime hakim olamama özelliği var ve ailesine küfür ettim son kavgada kendimi çok çok zor affettirdim. İleride ev işi hususlarında bana yardımcı olacağını bildiğim bi insan bu benim için önemli bir kriter ve hayat görüşü olarak da birbirimizin kopyasıyız kültürlü de bir insan. Her zaman kendisinden yeni şeyler öğreniyorum bu beni çok mutlu ediyor. Beni çeken özellikler bunlardı gel gelelim dediğim şeyler halolacak şeyler midir yoksa sakın evlenme başın yanar mı dıyorsunuz?
Aileler tanışsın istedi fakat ben evlilikten korktuğum ve saydığım olumsuzluklar yüzünden erteledim o günden sonra daha da saldı gibi acaba yanlış mı anlaşıldım? Annem en azından ailesi gelsin onda bişey yok nasıl insanlar görelim onca emeğiniz var dedi sizler ne düşünürsünüz uzun oldu kusura bakmayın
5 yılda olumsuz özellikleri yeni yeni belirmeye başladı önceden bu tarz sorunlarımız yoktu açıkçası kendisini tamamen haksız görürse adım atıyor kusura bakma özür diliyorum diyor bende de şu tarz bir özellik var kavga esnasıda bana sus der ama ben asla susmam vıdı vıdır devam ederim en sonunda da oda resti çekiyor sus sus diye baya uyarıır sabır enerjim şu an bile baya düşük artık son defa adam gibi konuşup yoluma bakacağım sanırımBeş yılda olumsuz özellikleri gözüne batmadı mı? Şimdi sorun olmaz gibi düşünüyorsun ama evlenip çocuk sahibi olduğunda sorumlulukların artmış olacak. Sabır, tahammül, enerji yüzden düşecek.. o zaman bir duşa üşenmesi, bir kez gönül almaması, alttan almaması seni rahatsız etmeye başlayabilir.