• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok strese girdim psikoolojim altüst oldu düşünmekten

Öncelikle geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. Ben sadece size şunu demek istiyorum tam iyileşmeden çocuk düşünmeyin ha doktor der zararı yok bir şey olmaz siz bilirsiniz maksat bu süreçte önce iyileşin ki sağlıklı hayırlı bir bebeğiniz olur inşallah

biyopsi teşhis amaçlı yapılan bir şeydir.
yani doktorunuz o bölgeyi görmek için ağzınızdan hortum salacak.gerek görürse parça alacak ve patalojiye gönderecek
korkulacak bir şey hiç yok.ne olduğunu bilmek için yapmak zorundalar.
ayrıca hastalık ilerlemez biyopsiyle.yan etkisi çok nadir olur sadece gece ateşiniz çıkabilir.
uyutulacak mısınız?

Merhaba..

Ben 6 ay önce sırt ağrısıyla doktora gittim. Kan testi yaptılar ve karaciger enzimlerimin yüksek olduğu ortaya çıktı "Alt ve Ast".

Ve 6 aydır hastanelerde dolaşıyorum birsürü test yaptılar. Hepatit A,B,C siroz wilson hastalığı Optimum hastalığı 24 saat idrarda bakır testi bi doktor beslenmeden (karaciger yaglanmasi) olabilir dedi bir yok olmaz daha cok gencsin ne karaciger yaglanmasi (23 yaşındayım ) ve kilonda yok dedi ve daha birsürü suan aklima gelmeyen test. Bu arada hepatit b bagisikligim varmış sorun yok dediler. Ve yaptıkları butun testler normal temiz çıktı.

Ama gel gelelim hepsi temiz oldugu halde enzimlerim hala yuksek gerci ilke gore baya dustu biri 50 biri 80 oldu. Ama hicbir kaniya varamadilar neden olduguna dair.

Ve ensonunda çapa tıp fakültesindeki doktro biyopsi dedi. Ve ben biyopsi hakkinda cok sey okudum zararlidir diye herhangi bi hastaliginiz varsa daha cok ilerletiyormus ayrica biyopsiden dolayi ölende olmus. Bu yuzden cok korkuyorum olmak istemiyorum. Ama olmazsam enzimlerim neden yuksek onu bilmiyorum. Cok kararsizim. Biyopsi zararli mi ve enzim yüksekliğim neden olabilir.

Ayrica bu yaz sonuna dogru Allah kismet ederse cocuk dusunuyoruz ama ya kötü bisey varda cocuga zarar verirse diye oda erteleniyo malesef..

Şimdiden teşekkür ediyorum yardimlariniz icin.

Canim enximler yuksek gebe kalirsan gebelikte karaciger kolestazi riskin yuzde seksenlerdr ben deEyasadim ordan biliyorm benimde oyleydi safra tikanik cikti en sonunda

Biyopsi zararlıdır diye kulaktan dolma veya internetten uydurma bilgilerle sağlığınızı riske atmayın lütfen. Parça teşhis için patolojiye gitmeden birçok durumda hastalığın adını koyamıyor haliyle doktorlar. Biyopsi olan iyi ya da kötü durumu ortaya çıkarır sadece, onun dışında mevcut duruma olumlu ya da olumsuz etkisi olmaz. Bizim buradan yapacağımız yorumun hiç önemi yok tabi ki, size düşen başarısından emin olduğunuz bir doktor bulup gerisini ona bırakmak. Sonucunuz temiz çıkacak inşallah, çok geçmiş olsun.

gecmıs olsun cok
gop hastanesını onerıyorum
kaynımdada aynı durum vardı epey gıttı geldı artık yenı ortaya cıktı karacıger yaglanması oldugu 25 yasında henuz

buarada bende bılgı vereyım
senelerdır dogum yaptıgımdan berı cok mıde agrılarım oldu bır suru doktora gıttım geldım dogums onrası kıloları bır cırpıda verdım
ve hep eskı kocamı sucladım ıste benı terk ettıgı ıcın cok uzuldum ondan kılolar gıttı gıdınce mıde hasarlandı

takı 3 hafta once sırt ve bosluk agrısıyla gıttıgım doktorda once kalp carpıntısı daha sonra mıdede sıslık daha sonra kadınsal en son usg ıle bobreklere bakıldı safra kesesınde tas oldugu ortaya cıktı
2 hafta oncede amelıyat oldum hatat 2. gunum orucluyum suanda ne mıdem agrıyor, ne sırtım , gobek fıtıgımda varmıs ondua aldılar gobekte gıttı daha ne olsun :D

ve ben hep ıyı hastanelere gıttım ona ragmen bır turlu anlayamadılar durumun ne oldugunu son artık olaya kadar

mutlaka bir de enfeksiyon hastalıklarına gitmelisin. ben yaşadım böyle birşey. sebepsiz yüksek ateş ama öyle böyle ateş değil yani.korkunç birşey. anormal karaciğer değerleri yüksekliği vardı. bi sürü test yapıldı. hiçbişi çıkmadı. hergün hastanelerdeydim. en sonunda enfeksiyon hastalıklarına yollandım. ve orada toksoplazma olduğu ortaya çıktı. böyle akla gelmeyen otoimmün enfeksiyon hastalıklarından birisi olabilir canım. mutlaka bir üniversite hastanesinin enfeksiyon bölümüne görünmeni öneriyorum şiddetle.

Doktora gittikten sonra lutfen internette arastirmayin durumunuzu. Ben bir ara kendime kanser teshisi koymustum. Meger alerjim varmış. Doktorunuza guvenin. Biyopsinin zararli olduğunu ilk defa duydum ben...

Yanlış gördüğümü belirtmek için sözcü olmaya ihtiyacım yok.
Siz nasıl ki hastalık açıklamaları yapmayı vazife edindiyseniz bende tahminimi yaparım Allah insanlara kullansın diye akıl vermiş ben burda şunu yap diyince yapacaksa kişi yaşamasın zaten...ki ben burda kür önermedim annemin yapmış olduğu bir şeyi dile getirdim ki siz kabul etmeseniz de alternatif tıp diye bir gerçek vardır..bu münasebetle polemiğe girmeyelim bence siz devam edin.

sırt ağrısından biyopsiye kadar nasıl gidildi öyle.sırt ağrılarınız nasıl hala devam ediyo mu.sırt ağrılarından başka şikayetiniz var mı.yorgunluk, kafada karıncalanma hissi ,ellerde titreme ,nefes darlığı vs

Hayir devam etmiyo ilk agriyor diye gittim sonrasinda agrimiyor ve herhangi bi sikayetimde yok.

Bir bilginiz vardir belki etrafınizdan yani kendinizden bildiginiz biyopsiden 4 gun sonra tatile gidecegim acaba bi zarari var mıdır deniz falan yada uzun yolun ? Gerci buyuk ihtimal denize ramazan bitince gireceğim ama

Ben karaciğer biyopsisi oldum bundan 3 sene önce.Bu işlerinin çok yapıldığı bir üniversite hastanesi iyi olur fikrindeyim.Yapılırken çok strese sokma kendini.Tamamen strese girmekle zorlaşan bir durum.Emin ellerde çok zor birşey değil.Nefesini tutuyorsun kımıldamıyorsun hoop bitti.Sonrasında bir iki gün ağrı oluyor.Ama korkulacak bir durum yok.Çok geçmiş olsun.

Tatil için sorun olur mu bilemiyorum.Sonuçta açık yara yok,bir iğne ile giriliyor.Yani sağ tarafta küçük bir iğne deliği.Yine de doktora sormakta fayda var.

Ben karaciğer biyopsisi oldum bundan 3 sene önce.Bu işlerinin çok yapıldığı bir üniversite hastanesi iyi olur fikrindeyim.Yapılırken çok strese sokma kendini.Tamamen strese girmekle zorlaşan bir durum.Emin ellerde çok zor birşey değil.Nefesini tutuyorsun kımıldamıyorsun hoop bitti.Sonrasında bir iki gün ağrı oluyor.Ama korkulacak bir durum yok.Çok geçmiş olsun.

Ben istanbul capa tip fakultesinde olcam biliyomsnz siz nerde oldunuz sizce nasil capa. Ben okadar strese girdimki durup durup ağlıyorum psikolojim bozuldu. Biyopsi sonucunuz nasildi ne cikti kotu bisey yoktur umarim. Ve şikayetiniz neydi sizin ilk.

canım benim de alt ve ast enzimlerim cok yuksek cikmisti hatta makine mi bozuk diyip tekrat test yapilmisti. 2 hafta hastane hastane dolastim kimse bir sey anlamadi. midem cok bulaniyor, diskimin rengi cok farkliydi. nihayet bir bashekim anladi ve hepatit a olmussunuz dedi. 1 hafta hastanede yattim. 6 ayda da kanimdan attim. hepatit a anlasilmiyor. kucukken gecirmesiysen buyuyunce ağır geciriyorsun. alt ve ast 1500 lerde çıkmıştı. gecmis olsun

Merhaba..

Ben 6 ay önce sırt ağrısıyla doktora gittim. Kan testi yaptılar ve karaciger enzimlerimin yüksek olduğu ortaya çıktı "Alt ve Ast".

Ve 6 aydır hastanelerde dolaşıyorum birsürü test yaptılar. Hepatit A,B,C siroz wilson hastalığı Optimum hastalığı 24 saat idrarda bakır testi bi doktor beslenmeden (karaciger yaglanmasi) olabilir dedi bir yok olmaz daha cok gencsin ne karaciger yaglanmasi (23 yaşındayım ) ve kilonda yok dedi ve daha birsürü suan aklima gelmeyen test. Bu arada hepatit b bagisikligim varmış sorun yok dediler. Ve yaptıkları butun testler normal temiz çıktı.

Ama gel gelelim hepsi temiz oldugu halde enzimlerim hala yuksek gerci ilke gore baya dustu biri 50 biri 80 oldu. Ama hicbir kaniya varamadilar neden olduguna dair.

Ve ensonunda çapa tıp fakültesindeki doktro biyopsi dedi. Ve ben biyopsi hakkinda cok sey okudum zararlidir diye herhangi bi hastaliginiz varsa daha cok ilerletiyormus ayrica biyopsiden dolayi ölende olmus. Bu yuzden cok korkuyorum olmak istemiyorum. Ama olmazsam enzimlerim neden yuksek onu bilmiyorum. Cok kararsizim. Biyopsi zararli mi ve enzim yüksekliğim neden olabilir.

Ayrica bu yaz sonuna dogru Allah kismet ederse cocuk dusunuyoruz ama ya kötü bisey varda cocuga zarar verirse diye oda erteleniyo malesef..

Şimdiden teşekkür ediyorum yardimlariniz icin.
İlaç kullanıyormusunuz bazı ilaçlar bu enzimleri yükseltebiliyor diye biliyorum . Zaten biley çıkmamış testlerinizde. Acil şifalar..

İlaç kullanıyormusunuz bazı ilaçlar bu enzimleri yükseltebiliyor diye biliyorum . Zaten biley çıkmamış testlerinizde. Acil şifalar..

Yok herhangi bi kullandığım ilac yok. Sadece ayda 1 kere regl olduğumda ilk gün cok kotu olduğum icin 1 agri kesici iciyodum. Bu enzimler yuksek oldugunu öğrenince onuda icmeyi kestim yüksek madem dahada yükselmesin diye. Tesekkur ederim..

canım benim de alt ve ast enzimlerim cok yuksek cikmisti hatta makine mi bozuk diyip tekrat test yapilmisti. 2 hafta hastane hastane dolastim kimse bir sey anlamadi. midem cok bulaniyor, diskimin rengi cok farkliydi. nihayet bir bashekim anladi ve hepatit a olmussunuz dedi. 1 hafta hastanede yattim. 6 ayda da kanimdan attim. hepatit a anlasilmiyor. kucukken gecirmesiysen buyuyunce ağır geciriyorsun. alt ve ast 1500 lerde çıkmıştı. gecmis olsun[/QUOT

Tesekkur ederim. Benim hepatit b bagisikligim varmis ole dediler sanirim aşım varmis

Back
X