- 19 Mart 2015
- 116
- 101
- 28
- 37
- Konu Sahibi morcivertlimba
-
Ya o dalga olayini tam ifade edemedim aslinda. Tam olarak millet gulecek diye degil de yuksek puan alinca uzerimde manevi bi yuk olustu. Ve lisede okulda en yuksek puani ben yapmistim kimse benden beklemiyodu bunu yani. Hocalar falan tebrik etti herkes beni konustu falan ve bunun ustune hukuk tutuyoken baska bi bolum yazamazdim. Ve aslinda ben de o zaman hukuk tutturdum diye sevinmistim ne yalan soyleyeyim. Ama gercek hayat o kadar toz pembe degilmis. Asil olay universite bitince basliyor. Dusunun bu ulkede adalet dagitacak olan kisileri bile adaletsizliklerle seciyorlar (!) her yer referans olmus, ben gelecege nasil umutla bakayimSizde hayatinizi o dalga gecer bu dalga gecer diye gecirmissiniz.her seyde bi memnuniyetsizlik var sanki.belliki zekisiniz calismadan kpssye girin devlette avukat olun
Ya o dalga olayini tam ifade edemedim aslinda. Tam olarak millet gulecek diye degil de yuksek puan alinca uzerimde manevi bi yuk olustu. Ve lisede okulda en yuksek puani ben yapmistim kimse benden beklemiyodu bunu yani. Hocalar falan tebrik etti herkes beni konustu falan ve bunun ustune hukuk tutuyoken baska bi bolum yazamazdim. Ve aslinda ben de o zaman hukuk tutturdum diye sevinmistim ne yalan soyleyeyim. Ama gercek hayat o kadar toz pembe degilmis. Asil olay universite bitince basliyor. Dusunun bu ulkede adalet dagitacak olan kisileri bile adaletsizliklerle seciyorlar (!) her yer referans olmus, ben gelecege nasil umutla bakayim
İpleri bırakmayacağız bu dünyada gelen en büyük torpil Allahtan gelir onun referansını almaya çalışacağız, ben de hukuk fakütesi son sınıf öğrencisiyim, geleceğe dair umutlarım var, araştırma görevlisi kadroları yayınlanıyor üniversitelerin sayfalarında, iyi bir üniversiteden mezunsanız genelde ortalamayı pek umursamıyorlar, ama dil puanı ve ales gerekir, hiç girmediniz mi bu sınavlara?Ya o dalga olayini tam ifade edemedim aslinda. Tam olarak millet gulecek diye degil de yuksek puan alinca uzerimde manevi bi yuk olustu. Ve lisede okulda en yuksek puani ben yapmistim kimse benden beklemiyodu bunu yani. Hocalar falan tebrik etti herkes beni konustu falan ve bunun ustune hukuk tutuyoken baska bi bolum yazamazdim. Ve aslinda ben de o zaman hukuk tutturdum diye sevinmistim ne yalan soyleyeyim. Ama gercek hayat o kadar toz pembe degilmis. Asil olay universite bitince basliyor. Dusunun bu ulkede adalet dagitacak olan kisileri bile adaletsizliklerle seciyorlar (!) her yer referans olmus, ben gelecege nasil umutla bakayim
Ben avukatlığı stresli olduğu ve taşıdığım etik kaygılar gerekçesiyle istemedim. Hakimlige de manevi mesuliyeti ve yoğun iş yükü dolayısıyla istemedim. Sürekli atanma da cabasi . Ortalamanız evet çok iyi değil ama o kadar kötü de değil. Alesten 90 üstü ve yds den iyi bir puan alırsanız her şey alan sinavina kalıyor. Öyp sizin de dediginiz gibi kaldırıldı. Cari alımlarda ise, önce bir kadro ilan edilir. İsteyenler kadroya başvurur. Bu başvuranlar sadece ales ve yds puanlarına göre sıralamaya tabi tutulur. Buradaki oranları tam hatırlamıyorum ama sırasıyla yüzde 60 a 40 idi galiba. Sonra mesela 1 kişi alınacak ise ilk 10 kişi alan sinavina çağrılır. Alan sınavının formatı üniversiteden üniversiteye değişebilir. Ama genelde alan sınavlarında başvurduğunuz alan yanında genel hükümlerden de sorular sorulur. Mesela ticaret için girmissenuz borclar genelde de gelir. Hatta ben is hukuku bilgisi içeren soru bile gördüm ticaret sinavinda:) Bundan sonra ise lisans ortalamanızin alan sinavi nizin ve alesin yüzde 30 u yds nin yüzde 10 u alınır. 1 olan atanma ya hak kazanir. Hem şu an asistan maaşları çok sukur iyi oldu son zamlar la. Halihazırda 3700 tl :))Ydsye falan da hic girmedim ama oyp icin gerekirse deli gibi calisirdim ama oyp yi de bu sene kaldirdilar sansima. Aslinda en mantiklisi arastirma gorevlisi olmak galiba benim icin. Hakimligin psikolojik yuku de cok agir olacak.
Ama tam da bilmiyorum arastirma gorevlisi nasil olunur ileride nasil ilerlenir. Bi de ben bolumumu de sevemedigim icin laylaylom okudum yani hocalarla bi muhabbetim yok ve ortalamam da dusuk baya, 2.30 gibi biseydi galiba.
ales ve ydsden iyi puan alsam sizce sansim olur mu? Bi de arastirma gorevliliginin belli bi suresi var mi yani atiyorum 3 sene sonra gorev bitiyo gibi bisey duymustum ondan sonra yardimci doc icin kadro bekliyomussun falan?
Ortalamayi önemseyip onemsememe gibi bir opsiyon olduğunu pek sanmiyorum. Genelde yüzde 30 olarak değerlendirmeye alınır alımlarda. Bu konuda detaylı yazdım konu sahibine orada biraz daha ayrıntılı yazıyor.İpleri bırakmayacağız bu dünyada gelen en büyük torpil Allahtan gelir onun referansını almaya çalışacağız, ben de hukuk fakütesi son sınıf öğrencisiyim, geleceğe dair umutlarım var, araştırma görevlisi kadroları yayınlanıyor üniversitelerin sayfalarında, iyi bir üniversiteden mezunsanız genelde ortalamayı pek umursamıyorlar, ama dil puanı ve ales gerekir, hiç girmediniz mi bu sınavlara?
Not: Ben de şu an araştırma görevliliği düşündüğümden araştırmıştım önceden.
Özellikle meslek seçimi konusunda hayallerin peşinden gitmek çok önemlidir .benim hep hayalimde Bi meslek vardı sayısaldan tercih ediliyor ben sınava hem sayısaldan hem tm den girmiştim salak gibi gidip tm den derece yapmışım İstanbul hukuk tutuyordu bütün sülale tercih dönemi üstüme o kadar çok geldi ki anlatamam.hukuk dururken o bölümü mü seçeceksin diye..ve bir gün kararsızlıktan çıldırcakken sevgili dershane hocam bana dedi ki sabahları kalkıp lanet ederek gideceğin Bi işi yapma dedi.ben de herkesi karşıma alıp hayallerimin peşinden gittim ve hiç pişman olmadım.......Kizlar ben 5 sene once hayatimin hatasini yaptim. Universite tercihlerinde hukuk yazdim. Simdi beni tasliycaksiniz belki herkes hukuk okumak ister bi cogunun hayalidir ama benim icin hic oyle degildi.
madem hayalin degildi niye yazdin diyceksiniz ama o asamadan gecmis olanlar beni daha iyi anlayacaklardir. Ben lise son sinifta cok calismamistim bile hep seneye girerim daha iyi hazirlanirim diyordum, ama sansima o sene sinav kolay oldu ve benim de nasilsa seneye gircem diye hic heyecanim yoktu. O yuzden boyle deli gibi calisanlardan bile daha yuksek puan yapmistim. Neyse ben de tercih donemi milletin gazina gelip hukuk yazdim. Cunku tmde en yuksek bolum hukuk. Ne bileyim hukuk dururken ogretmenlik yazsam bana gulerlerdi.
ama mal gibi gelecegi hc dusunmedim. Ileride bu meslegi yapabilir miyim mutlu olur muyum diye hic dusunmedimzaten her yere hukuk fak acildigi icin avukatlik daha da zorlasacak. Sorun su ki iyi bi avukat olmak icin cok hirsli caliskan konuskan ve iskolik olmak gerekiyor. Ama bende bu ozelliklerin grami bile yok. Universteyi bile dogru duzgun calismadan bitirdim. Bu meslek bana gore degil. Yapi olarak cok calismayi sevmiyorum. Simdi hakimlik sinavina hazirlanayim dedim ama oturup yarim saat bile ders calisamiyorum
Gelecekle ilgili hic hayal kuramiyorum. Keske pdr secseymisim diyorum. Tam bana gore bi meslek hem calisma kosullari rahat hem de benim ilgi alanim, ben hep lisede psikoljik romanlari falan okurdum severdim. Oyle seyleri arastirmayi da severim.
bi ara ölmeyi bile dusundum. Omur boyu sevmedigim bi meslegi yapmak zorunda kalacagim. Omur boyu mutsuz olacagim.evlenmek falan da istemiyorum zaten. Benim hep hayalim vardi kucukken ailemden uzak yalniz basima yasayacaktim ayaklarimin uzerinde duracaktim ama simdi baska sehire gitmek icin tek sansim hakim olmak. Ama hakimlik meslegi de bana uygun mu onu da hic sanmiyorum.
burdan universiteye hazirlananlara soyluyorum nolur puana gore degil de ileride hangi meslegi yapmak isteyeceginize gore dusunup karar verin. Benim gibi hayatinizi karartmayin
maalesef babam sayesinde anadoludaki bi universiteden mezunum pek prestiji olcagini sanmiyorum. Arastirma gorevlisi olmak bana da mantikli geldi ama onun da ilerisi icin bi garantsi var mi bilemiyorum. Bi suresi var mi yani atiyorum yardimci doc olamamissak kac sene arstirma gor. yapabliyoruz? Yoksa bi sure sonra cikarabiliyolar mi mesela?İpleri bırakmayacağız bu dünyada gelen en büyük torpil Allahtan gelir onun referansını almaya çalışacağız, ben de hukuk fakütesi son sınıf öğrencisiyim, geleceğe dair umutlarım var, araştırma görevlisi kadroları yayınlanıyor üniversitelerin sayfalarında, iyi bir üniversiteden mezunsanız genelde ortalamayı pek umursamıyorlar, ama dil puanı ve ales gerekir, hiç girmediniz mi bu sınavlara?
Not: Ben de şu an araştırma görevliliği düşündüğümden araştırmıştım önceden.
Bize bir asistanımız ortalama işin fasa fisosu demişti, iyi üniversiteden mezun olan biri yüksek ortalama pek yapamıyor ama alesi ydssi yüksek olunca, üniversitenin yaptığı sınavda bölüm hocaları destek çıkıyorlar demişti ne kadar doğru bilemem, genelde asistanlarımızın ortalamaları düşük hocalar da zaten bunun farkında olduklarından alıyorlar diye konuşmuştu.Ortalamayi önemseyip onemsememe gibi bir opsiyon olduğunu pek sanmiyorum. Genelde yüzde 30 olarak değerlendirmeye alınır alımlarda.
İstersen emekli olana kadar ar gör kalabilirsiniz. Bunun istisnası 2547 sayılı kanunun 50/d maddesine dayanan atamalar. Bunun dışındaki normal atamalar da dediğim gibidir.maalesef babam sayesinde anadoludaki bi universiteden mezunum pek prestiji olcagini sanmiyorum. Arastirma gorevlisi olmak bana da mantikli geldi ama onun da ilerisi icin bi garantsi var mi bilemiyorum. Bi suresi var mi yani atiyorum yardimci doc olamamissak kac sene arstirma gor. yapabliyoruz? Yoksa bi sure sonra cikarabiliyolar mi mesela?
Bildiğim kadarıyla araştırma görevlisiyken tez yazmaya başlıyorsunuz sonra tezinizi kurul önüne çıkartıyorsunuz, kabul görünce ve eğer kadro da varsa yard. doç. kadrosuna atanıyorsunuz. Sene olarak bilemeyeceğim tabiki @periliköşk64 daha iyi bilir.maalesef babam sayesinde anadoludaki bi universiteden mezunum pek prestiji olcagini sanmiyorum. Arastirma gorevlisi olmak bana da mantikli geldi ama onun da ilerisi icin bi garantsi var mi bilemiyorum. Bi suresi var mi yani atiyorum yardimci doc olamamissak kac sene arstirma gor. yapabliyoruz? Yoksa bi sure sonra cikarabiliyolar mi mesela?
Sınavda diğerlerine göre iyi yapmışsa dediginiz olabilir. Ama o kişiye göre daha iyi yapanlar ve ortalaması daha yüksek olanlar varsa bişey yapamayabilirler.Bize bir asistanımız ortalama işin fasa fisosu demişti, iyi üniversiteden mezun olan biri yüksek ortalama pek yapamıyor ama alesi ydssi yüksek olunca, üniversitenin yaptığı sınavda bölüm hocaları destek çıkıyorlar demişti ne kadar doğru bilemem, genelde asistanlarımızın ortalamaları düşük hocalar da zaten bunun farkında olduklarından alıyorlar diye konuşmuştu.
Aynen zaten o durumda yapacak bir şey kalmıyor, üstteki mesajda sizi alıntılamak istedim yapamadımSınavda diğerlerine göre iyi yapmışsa dediginiz olabilir. Ama o kişiye göre daha iyi yapanlar ve ortalaması daha yüksek olanlar varsa bişey yapamayabilirler.
Ay cok sagolun uzun uzun aciklamissiniz. Simdi sozlu asama hic yok mu yani mulakat asamasi :)Ben avukatlığı stresli olduğu ve taşıdığım etik kaygılar gerekçesiyle istemedim. Hakimlige de manevi mesuliyeti ve yoğun iş yükü dolayısıyla istemedim. Sürekli atanma da cabasi . Ortalamanız evet çok iyi değil ama o kadar kötü de değil. Alesten 90 üstü ve yds den iyi bir puan alırsanız her şey alan sinavina kalıyor. Öyp sizin de dediginiz gibi kaldırıldı. Cari alımlarda ise, önce bir kadro ilan edilir. İsteyenler kadroya başvurur. Bu başvuranlar sadece ales ve yds puanlarına göre sıralamaya tabi tutulur. Buradaki oranları tam hatırlamıyorum ama sırasıyla yüzde 60 a 40 idi galiba. Sonra mesela 1 kişi alınacak ise ilk 10 kişi alan sinavina çağrılır. Alan sınavının formatı üniversiteden üniversiteye değişebilir. Ama genelde alan sınavlarında başvurduğunuz alan yanında genel hükümlerden de sorular sorulur. Mesela ticaret için girmissenuz borclar genelde de gelir. Hatta ben is hukuku bilgisi içeren soru bile gördüm ticaret sinavinda:) Bundan sonra ise lisans ortalamanızin alan sinavi nizin ve alesin yüzde 30 u yds nin yüzde 10 u alınır. 1 olan atanma ya hak kazanir. Hem şu an asistan maaşları çok sukur iyi oldu son zamlar la. Halihazırda 3700 tl :))
Estağfurullah. :) Ar gör olmanın amacı akademisyen olup iyice uzmanlaşma. Temel iki aşama var:yüksek lisans ve doktora. Yüksek lisansta 1 yıl ders aşması olur bir yıl tez. Sonra dediginiz gibi bu tezi jüri önünde savunursunuz. Sonra da doktora olur. Burada da bir buçuk yıl kadar ders aşaması olur. Sonra yeterlilik sinavina girersiniz. Bu sınav benim olduğum ünide yazılı ve sözlü iki aşama. Sözlü kısmı 3-4 farklı alandan doçent Prof vs önünde 2-3 saat mülakat hukuki sorular şeklinde olur. Geçerseniz tez yazarsınız bunu da bitirene Dr olmuş olursunuz. Yard doc akademik değil idari bi kadrodur. Universitenin de kadro açılırsa Yard doc olursunuz. En önemli aşama doktoradir.Bildiğim kadarıyla araştırma görevlisiyken tez yazmaya başlıyorsunuz sonra tezinizi kurul önüne çıkartıyorsunuz, kabul görünce ve eğer kadro da varsa yard. doç. kadrosuna atanıyorsunuz. Sene olarak bilemeyeceğim tabiki @periliköşk64 daha iyi bilir.
Bu süreç 6 sene de surebilibilir 10 sene de. Size bağlı .Estağfurullah. :) Ar gör olmanın amacı akademisyen olup iyice uzmanlaşma. Temel iki aşama var:yüksek lisans ve doktora. Yüksek lisansta 1 yıl ders aşması olur bir yıl tez. Sonra dediginiz gibi bu tezi jüri önünde savunursunuz. Sonra da doktora olur. Burada da bir buçuk yıl kadar ders aşaması olur. Sonra yeterlilik sinavina girersiniz. Bu sınav benim olduğum ünide yazılı ve sözlü iki aşama. Sözlü kısmı 3-4 farklı alandan doçent Prof vs önünde 2-3 saat mülakat hukuki sorular şeklinde olur. Geçerseniz tez yazarsınız bunu da bitirene Dr olmuş olursunuz. Yard doc akademik değil idari bi kadrodur. Universitenin de kadro açılırsa Yard doc olursunuz. En önemli aşama doktoradir.
Biraz önce de yazmıştım. 2547 sayılı kanunun 50/d maddesine dışındaki normal atamalar da sonsuza kadar ar gör kalabilirsiniz. Ben 2 devlet bir ozelde asistanlik sınavına girdim. 3 ünde de mülakat yoktu. Yani belki bazilacı yaptıkları şeye mülakat diyebilir ama ben demiyorum. Çünkü sadece 5-10 dakika tanıstilar. Nerede mezunsun ne iş yapıyorsun bu şehirde yaşayabilir misin ? Vs...Ay cok sagolun uzun uzun aciklamissiniz. Simdi sozlu asama hic yok mu yani mulakat asamasi :)
Ben avukatliktan direkt vazgectim de hakimlige acaba mi diyordum ama yok onu da istemiyorum. Agir cezada bi kac davaya girdim ve hayatim boyunca boyle olaylarla karsilasmak ve insanlarin hayatiyla ilgili kararlar vermek cok agir bi yuk gibi geliyor bana da.
birazcik umutlandim simdi aratirma gorevliligi icin. Is hayatinda mutlu olacagimi bileyim o zaman motive olup alese ve ydsye calisabilirim aslinda :) bi de bunun bi suresi var mi yani kac sene en fazla ar. gor. Olarak kalabiliyoruz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?