çok pismanim cooookk :((

Sizde hayatinizi o dalga gecer bu dalga gecer diye gecirmissiniz.her seyde bi memnuniyetsizlik var sanki.belliki zekisiniz calismadan kpssye girin devlette avukat olun
Ya o dalga olayini tam ifade edemedim aslinda. Tam olarak millet gulecek diye degil de yuksek puan alinca uzerimde manevi bi yuk olustu. Ve lisede okulda en yuksek puani ben yapmistim kimse benden beklemiyodu bunu yani. Hocalar falan tebrik etti herkes beni konustu falan ve bunun ustune hukuk tutuyoken baska bi bolum yazamazdim. Ve aslinda ben de o zaman hukuk tutturdum diye sevinmistim ne yalan soyleyeyim. Ama gercek hayat o kadar toz pembe degilmis. Asil olay universite bitince basliyor. Dusunun bu ulkede adalet dagitacak olan kisileri bile adaletsizliklerle seciyorlar (!) her yer referans olmus, ben gelecege nasil umutla bakayim
 

Ooo her yer torpil diye düşünürseniz zaten yapamazsiniz
Öğretmen olsaydınız atanamasaydiniz o zaman da böyle dusunurdunuz
Siz çalışın yeteri kadar çaba gösterin zaten bir şeyler olur
 
El mahkum isinizi yapacaksiniz.yani ikinci bi universite okumiycaksaniz.ben ev hanimiyim isimi severek yapmiyorum.esim isini sevmiyo.cogu insan hayatini bu sekilde geciriyo.sizde bu adaletsiz sisteme adaleti getirmeye calisin derim
 
İpleri bırakmayacağız bu dünyada gelen en büyük torpil Allahtan gelir onun referansını almaya çalışacağız, ben de hukuk fakütesi son sınıf öğrencisiyim, geleceğe dair umutlarım var, araştırma görevlisi kadroları yayınlanıyor üniversitelerin sayfalarında, iyi bir üniversiteden mezunsanız genelde ortalamayı pek umursamıyorlar, ama dil puanı ve ales gerekir, hiç girmediniz mi bu sınavlara?
Not: Ben de şu an araştırma görevliliği düşündüğümden araştırmıştım önceden.
 
Ben avukatlığı stresli olduğu ve taşıdığım etik kaygılar gerekçesiyle istemedim. Hakimlige de manevi mesuliyeti ve yoğun iş yükü dolayısıyla istemedim. Sürekli atanma da cabasi . Ortalamanız evet çok iyi değil ama o kadar kötü de değil. Alesten 90 üstü ve yds den iyi bir puan alırsanız her şey alan sinavina kalıyor. Öyp sizin de dediginiz gibi kaldırıldı. Cari alımlarda ise, önce bir kadro ilan edilir. İsteyenler kadroya başvurur. Bu başvuranlar sadece ales ve yds puanlarına göre sıralamaya tabi tutulur. Buradaki oranları tam hatırlamıyorum ama sırasıyla yüzde 60 a 40 idi galiba. Sonra mesela 1 kişi alınacak ise ilk 10 kişi alan sinavina çağrılır. Alan sınavının formatı üniversiteden üniversiteye değişebilir. Ama genelde alan sınavlarında başvurduğunuz alan yanında genel hükümlerden de sorular sorulur. Mesela ticaret için girmissenuz borclar genelde de gelir. Hatta ben is hukuku bilgisi içeren soru bile gördüm ticaret sinavinda:) Bundan sonra ise lisans ortalamanızin alan sinavi nizin ve alesin yüzde 30 u yds nin yüzde 10 u alınır. 1 olan atanma ya hak kazanir. Hem şu an asistan maaşları çok sukur iyi oldu son zamlar la. Halihazırda 3700 tl :))
 
Ortalamayi önemseyip onemsememe gibi bir opsiyon olduğunu pek sanmiyorum. Genelde yüzde 30 olarak değerlendirmeye alınır alımlarda. Bu konuda detaylı yazdım konu sahibine orada biraz daha ayrıntılı yazıyor.
 
Özellikle meslek seçimi konusunda hayallerin peşinden gitmek çok önemlidir .benim hep hayalimde Bi meslek vardı sayısaldan tercih ediliyor ben sınava hem sayısaldan hem tm den girmiştim salak gibi gidip tm den derece yapmışım İstanbul hukuk tutuyordu bütün sülale tercih dönemi üstüme o kadar çok geldi ki anlatamam.hukuk dururken o bölümü mü seçeceksin diye..ve bir gün kararsızlıktan çıldırcakken sevgili dershane hocam bana dedi ki sabahları kalkıp lanet ederek gideceğin Bi işi yapma dedi.ben de herkesi karşıma alıp hayallerimin peşinden gittim ve hiç pişman olmadım.......
 
maalesef babam sayesinde anadoludaki bi universiteden mezunum pek prestiji olcagini sanmiyorum. Arastirma gorevlisi olmak bana da mantikli geldi ama onun da ilerisi icin bi garantsi var mi bilemiyorum. Bi suresi var mi yani atiyorum yardimci doc olamamissak kac sene arstirma gor. yapabliyoruz? Yoksa bi sure sonra cikarabiliyolar mi mesela?
 
Ben olsam üniversiteye hazırlanıp en istediğim bölüme giderdim. 2. üniversiteye giden binlerce insan var. Madem İngilizce'niz yok, İngilizce eğitim veren yerleri yazın. Kazandıktan sonra branşımla ilgili yarı zamanlı çalışmaya başlardım. Böylece hem kendinizi geliştirirsiniz hem de ailenize yük olmadığınız için fazla karışamazlar. Çok istiyorsanız hayalinizi gerçekleştirip farklı bir şehirde de okuyabilirsiniz.
 
Ortalamayi önemseyip onemsememe gibi bir opsiyon olduğunu pek sanmiyorum. Genelde yüzde 30 olarak değerlendirmeye alınır alımlarda.
Bize bir asistanımız ortalama işin fasa fisosu demişti, iyi üniversiteden mezun olan biri yüksek ortalama pek yapamıyor ama alesi ydssi yüksek olunca, üniversitenin yaptığı sınavda bölüm hocaları destek çıkıyorlar demişti ne kadar doğru bilemem, genelde asistanlarımızın ortalamaları düşük hocalar da zaten bunun farkında olduklarından alıyorlar diye konuşmuştu.
 
İstersen emekli olana kadar ar gör kalabilirsiniz. Bunun istisnası 2547 sayılı kanunun 50/d maddesine dayanan atamalar. Bunun dışındaki normal atamalar da dediğim gibidir.
 
Bildiğim kadarıyla araştırma görevlisiyken tez yazmaya başlıyorsunuz sonra tezinizi kurul önüne çıkartıyorsunuz, kabul görünce ve eğer kadro da varsa yard. doç. kadrosuna atanıyorsunuz. Sene olarak bilemeyeceğim tabiki @periliköşk64 daha iyi bilir.
 
Sınavda diğerlerine göre iyi yapmışsa dediginiz olabilir. Ama o kişiye göre daha iyi yapanlar ve ortalaması daha yüksek olanlar varsa bişey yapamayabilirler.
 
Sınavda diğerlerine göre iyi yapmışsa dediginiz olabilir. Ama o kişiye göre daha iyi yapanlar ve ortalaması daha yüksek olanlar varsa bişey yapamayabilirler.
Aynen zaten o durumda yapacak bir şey kalmıyor, üstteki mesajda sizi alıntılamak istedim yapamadım
 
Ay cok sagolun uzun uzun aciklamissiniz. Simdi sozlu asama hic yok mu yani mulakat asamasi :)
Ben avukatliktan direkt vazgectim de hakimlige acaba mi diyordum ama yok onu da istemiyorum. Agir cezada bi kac davaya girdim ve hayatim boyunca boyle olaylarla karsilasmak ve insanlarin hayatiyla ilgili kararlar vermek cok agir bi yuk gibi geliyor bana da.
birazcik umutlandim simdi aratirma gorevliligi icin. Is hayatinda mutlu olacagimi bileyim o zaman motive olup alese ve ydsye calisabilirim aslinda :) bi de bunun bi suresi var mi yani kac sene en fazla ar. gor. Olarak kalabiliyoruz?
 
Konu sahibi bence üzülmeyi bırakın ilkbahar dönemindeki alese ve ydsye çalışın, sonra kadrolara başvurursunuz, allah yardımcınız olsun.
 
Estağfurullah. :) Ar gör olmanın amacı akademisyen olup iyice uzmanlaşma. Temel iki aşama var:yüksek lisans ve doktora. Yüksek lisansta 1 yıl ders aşması olur bir yıl tez. Sonra dediginiz gibi bu tezi jüri önünde savunursunuz. Sonra da doktora olur. Burada da bir buçuk yıl kadar ders aşaması olur. Sonra yeterlilik sinavina girersiniz. Bu sınav benim olduğum ünide yazılı ve sözlü iki aşama. Sözlü kısmı 3-4 farklı alandan doçent Prof vs önünde 2-3 saat mülakat hukuki sorular şeklinde olur. Geçerseniz tez yazarsınız bunu da bitirene Dr olmuş olursunuz. Yard doc akademik değil idari bi kadrodur. Universitenin de kadro açılırsa Yard doc olursunuz. En önemli aşama doktoradir.
 
Sevmediğin bir mesleği yapmak çok zor bir durum olsa gerek. Bölüm değişimi yapamıyor musunuz.
 
Bu süreç 6 sene de surebilibilir 10 sene de. Size bağlı .
 
Biraz önce de yazmıştım. 2547 sayılı kanunun 50/d maddesine dışındaki normal atamalar da sonsuza kadar ar gör kalabilirsiniz. Ben 2 devlet bir ozelde asistanlik sınavına girdim. 3 ünde de mülakat yoktu. Yani belki bazilacı yaptıkları şeye mülakat diyebilir ama ben demiyorum. Çünkü sadece 5-10 dakika tanıstilar. Nerede mezunsun ne iş yapıyorsun bu şehirde yaşayabilir misin ? Vs...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…