• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok pismanim cooookk :((

Babam onun bürosunda calismami istiyor. Benim farklı planlarım var, bakalım ne olacak...

Biliyorum bu durumların farkindayim:) Düşünüyorum bakalım daha:)

Babalar ister önemli olan sizin ne istediğiniz
Böyle iyi eğitim almissaniz kendinizi sinirlamayin
Ben ankaradan Adanaya döndüm neye ugradigimi şaşırdım
Siz Londra'dan türkiyeye baya zor olur avukatlık Emeğinizi çöpe atmak olur bana göre
Hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah

Şuanki anayasa Mah başkanı kamu yönetimi mezunu
Bir önceki ise iktisat mezunu
Olmaz diye bir şey yok
Bolumunuzu küçümsemeyin
Yok bölümümü küçümsemiyorum ama sınavlara hazırlanma konusundaki gayretimi küçümsüyorum zira bende o tarz sınavlara karşı bi disiplinsizlik var. Önceliğim okuldan mezun olmak, mezun olduktan sonra düşünürsem denerim tabi. Bölüm şu ülkedeki birçok bölümden daha gerekli ve önemli. Açıkçası ben şimdi diyorum ki İktisat okumasaydım başka ne okuyabilirdim yani... İyi ki başka bir bölümü değil de bunu okumuşum.

Siz Londra'dan türkiyeye baya zor olur avukatlık Emeğinizi çöpe atmak olur bana göre
İnşaallah. İnşaallah siz de istediğiniz sevdiğiniz şehirde /meslekte vs olursunuz :)

Idealler, yasananlar, yasamamiz istenenler...

Aslinda guzel bir konuya parmak basmissin. Ben de muhendisim. Ilk tercihimi kazandim. Meslegimi cok seviyorum. Ama calisma kosullarini degerlendirdigimde,Simdiki aklim olsa ogretmen olurdum diyorum. O zamanlar oyle düşünmüyor insan.

Meslekler degisse de insan bir yerde tikanip simdiki aklim olsa... diyor bu sana ozgu degil.

Simdi kendini degerlendirme zamanim gercekten mi sevmiyorsun, yani kamu olsun ozel sektor olsun akademik kariyer olsun her ne olursa olsun sevmeyecek misin?

Bu asamayi eledikten sonra ekmegini nasil kazanacagina bakacaksin. Bunun da iki yolu var. Ya 2. Bi univ okuyacaksin yada serbest meslek sececeksin.

2. Univi okumak gozunde hiiiiccc buyumesin. Hep sonuna odaklan. Sevdigin isten ekmek yiyeceksin. Yıllar gozumuzde buyumus. Milletin sere serpe hallettigi okuldan 4 senede mezun oldum. Sonra bir cocuk 3 sene uzak kaldim. Yani 3 mus 4 mus pek goze gelmiyor calisma hayati dusunuldigunde.

2. Univ okulda mi okuyacaksin yoksa uzaktan mi. Orgun 2. Ogretim vs. Sonra bunlarin kararini ver.

5. Senesinde tippi terkeden arkadasim var. Cevrem bana guler diye asla dusunme. Cevren seninle gurur duyar. Ama kendini taniman onemli.

Son olarak. Hangimizin nasibi nereden cikacak belli degil. Yani o olmadi bu olmadi vs gibi dusunme. Oyle bir kapi acilir ki.

Her sey gonlunce olsun uzun yazdim biraz affola...

:KK49::KK49:
Çalışmaya başlayınca zaten seviliyor ben iş yermi çok seviyorum insanları seviyorum. Para kazanıyorum. İşim masabaşı değil. Ama çalışıyor olmak kötü değil mi. Çalışmasam dünyayı gezsem. hobilerimle ilgilensem. Dünyanın bütün kitaplarını okusam. Farklı diller öğrensem. İşimiz hayatımızın tamamını kaplıyor. Köle gibi hissediyorum birileri para kazancak diye elime üç kuruş tutuşturup ağzımı kapatıyor. Uçak mühendisiyim yoksa bayıla bayıla okudum ben. Çocukluk hayalimdi :)
Bölümün çok güzel ...

Ve genel kanının aksine o tarz bilimsel işlerde kadınları görmeyi çok seviyorum .

Kız öğrencilerimden gidenler oldu göğsüm Nasıl kabarıyor :KK45:

Ama yoğunluk konusunda haklısın. Ben öğretmenim o konuda ağzımı açamam . Kac senedir 15 saat derse girerim. Ya da hiç girmediğim dönemler olur arada ..Severim, sevilirim .. Yüzüm eskimiyor tabi böyle olunca
Sabrım yüksek, özverim yüksek ...

Ama tembellik değil, yıllardır yüksek eğitimime devam ediyorum, eğitim projeleri geliştiriyorum farklı farklı ülkelerle çalışıyorum. Hareketlilik de var.. Bir dil daha öğreniyorum öte yandan..

Bu yüzden çok seviyorum işimi..

Ama bizim işin de özlük hakları kıt.. Bu da önemli Bi konu pekçok insan için..

Araya Bi hususta giricem gene...

Doktora için dahi aslolan ales sonra yds bölüme göre... Hatta eğitim dili ing değilse ydsDen 90 almaya gerek 70 civarı yeter. Ama ales en az 90 olmalı.

Benim lisans ort düşük.. Valla gezmekten okula zor uğrardım yalan yok.

Ama sonrasında çalıştım ben .. Sıfır torpil ile tez yazdım yüksekte ve doktoraya başladım . Teze başlıyorum onda da..

Ancak benim kadrom üni de değil ..

Şöyle yapabilirsin sen de..
Bir yandan stajını tamamla Bir bak bakalım avukatlıkta kendini gör, mesleği gör... Diğer yandan yüksek öğrenimine devam et istediğin alanda .. Dilini mutlaka geliştir. Çok emek istiyor biliyorum ama yapan Nasıl yapıyor?

Konu sahibi pişman olmakta haklı olduğun Yönler Fazlasıyla var. Ama Ölmeyi düşünmek abartı olmuş. Bu iş sevmeden yapılacak bir iş değil. Şehir dışına gitmek için Hakimlik tek şansım değil. KPSS 3 puan türünden çok rahat atanırsın. 8 yıllık Avukatlık hayatımda ne kadar çalışmaktan nefret eden stajyerle tanıştıysam hepsi şu an muhtelif kurumlarda gayet rahat koşullarda. Çoğunu ben yönlerdirdim. Gözümüzü açtın Allah Razı olsun diyorlar. Kendine faydam olmadı o ayrı. Pişmanmıyım evet. Ama geç kalmış değilim. Hakimlik sınavı zaten haftaya. Bir sonraki de büyük ihtimalle Mayıs'ta. Geçtiğimiz mayıs sınavlarında bir çok arkadaşımda hakimliğe geçiş yaptı. Becerip hazırlanabilirsem benim de planım bu yönde.

Gercekten 8 yillik bir avukat olarak hakimlik dusunuyor musunuz ? Bana sanki 8 yildan sonra cok buyuk kulfet gibi geliyor hakimlik. Gerci ben bir yillik avukatim henuz, hala kulfet geliyor ama sartlar sagolsun hazirlaniyorum su an. Aslinda serbest avukatlik tam benim işim diyorum ama piyasa o kadar kotu ki kurum avukatligi da dusunmeye basladim. Simdi sizden 8 yil sonunda hakimlik istediginizi duyunca tekrar piyasanin berbatligi aklima geldi. Bu arada mayis ayi sinavi tarihin en kolay hakimlik sinaviydi, cunku aralik ayinda da tam tersini tarihin en zor sinavini yaptilar ve 4500 kisi cagrilmasi gereken mulakata ancak 2050 civari kisi cagirabildiler. Bu yuzden de duydugumuz kadariyla sorunlar yasandi ve akabinde mayis sinavi, absurt kolay bir sekilde geldi. Tabi bu bahtsiz arkadasiniz daha once 2 kere sinavin kiyisindan kacirmis oldugu icin mayis sinavina girmedi :) Simdi basimi taslara vurarak hazianiyorum. Ama bence yine aralik cok zor olacak. Mayis da kolay. O yuzden istiyorsaniz subat sonu gibi ufaktan ders calismaya baslamanizi oneririm.Bu arada siz 8 yil olmus kopmus olabilirsiniz piyasadan, kaynak acisindan sıkıntı cekerseniz ozelden yardimci olabilirim.

Konu sahibesi gercekten fazla secenege sahibiz. Üst kurullara uzman yardimcisi olarak girebilirsin, hani duz memur olmak istemiyorum demissin ya ust kurullar bu acidan hatta bircok acidan daha avantajli. Bence bu psikolojiden cikmalisin yoksa gercek anlamda onunu goremeyebilirsin. Avukatlik hakimlik sevmeden yapilacak isler degil ama secenekler bunlardan ibaret degil zaten. Once biraz kendini rahatlat yok hala istemiyorum dersen yeniden oku. Benim oyle cok arkadasim var. Hayat kisa istedigin seyler onemli.

Gercekten 8 yillik bir avukat olarak hakimlik dusunuyor musunuz ? Bana sanki 8 yildan sonra cok buyuk kulfet gibi geliyor hakimlik. Gerci ben bir yillik avukatim henuz, hala kulfet geliyor ama sartlar sagolsun hazirlaniyorum su an. Aslinda serbest avukatlik tam benim işim diyorum ama piyasa o kadar kotu ki kurum avukatligi da dusunmeye basladim. Simdi sizden 8 yil sonunda hakimlik istediginizi duyunca tekrar piyasanin berbatligi aklima geldi. Bu arada mayis ayi sinavi tarihin en kolay hakimlik sinaviydi, cunku aralik ayinda da tam tersini tarihin en zor sinavini yaptilar ve 4500 kisi cagrilmasi gereken mulakata ancak 2050 civari kisi cagirabildiler. Bu yuzden de duydugumuz kadariyla sorunlar yasandi ve akabinde mayis sinavi, absurt kolay bir sekilde geldi. Tabi bu bahtsiz arkadasiniz daha once 2 kere sinavin kiyisindan kacirmis oldugu icin mayis sinavina girmedi :) Simdi basimi taslara vurarak hazianiyorum. Ama bence yine aralik cok zor olacak. Mayis da kolay. O yuzden istiyorsaniz subat sonu gibi ufaktan ders calismaya baslamanizi oneririm.Bu arada siz 8 yil olmus kopmus olabilirsiniz piyasadan, kaynak acisindan sıkıntı cekerseniz ozelden yardimci olabilirim.

Konu sahibesi gercekten fazla secenege sahibiz. Üst kurullara uzman yardimcisi olarak girebilirsin, hani duz memur olmak istemiyorum demissin ya ust kurullar bu acidan hatta bircok acidan daha avantajli. Bence bu psikolojiden cikmalisin yoksa gercek anlamda onunu goremeyebilirsin. Avukatlik hakimlik sevmeden yapilacak isler degil ama secenekler bunlardan ibaret degil zaten. Once biraz kendini rahatlat yok hala istemiyorum dersen yeniden oku. Benim oyle cok arkadasim var. Hayat kisa istedigin seyler onemli.
Evet bi cok secenek var kabul ediyorum ama ust kurullar acisindan da yne yds kpss falan cok calismak hatta bunlardan sonra kurumlarin sinavlarina falan cok calismak gerekecek. Ben de yapi olarak hirsli bi insan olmadigim icin bu kadar karamsarim yani nerden baksan hayatimi tam kurabilmek icin yine en az 2-3 seneye ihtiyacim var, 1 sene okulu uzattim o oyle gitti, 1 sene staja gitcek falan bu kadar zor bi hayati kendi ellerimle tercih ettigim icin mutsuzum aslinda.

Herkes avukatlikta cok para var saniyor ama mesela gecen 20 yillik bi avukatla tanistim , tek basina buroda calisirken is gelmiyo diye baska bi avukatin yaninda maasli calismaya baslamis mesela. Iste belki de bu egitim sistemi yuzunden yanlis kararlar veriyoruz. Dersanelerde falan hocalar hukuk olsun diye herkesi zorluyolardi, herkes hukuk dyince ooww gibi gozleri parlayarak bakiyordu. Ama uniden sonrasinin ne kadar zor olacagindan kimse bahsetmiyor :(

Evet bi cok secenek var kabul ediyorum ama ust kurullar acisindan da yne yds kpss falan cok calismak hatta bunlardan sonra kurumlarin sinavlarina falan cok calismak gerekecek. Ben de yapi olarak hirsli bi insan olmadigim icin bu kadar karamsarim yani nerden baksan hayatimi tam kurabilmek icin yine en az 2-3 seneye ihtiyacim var, 1 sene okulu uzattim o oyle gitti, 1 sene staja gitcek falan bu kadar zor bi hayati kendi ellerimle tercih ettigim icin mutsuzum aslinda.

Herkes avukatlikta cok para var saniyor ama mesela gecen 20 yillik bi avukatla tanistim , tek basina buroda calisirken is gelmiyo diye baska bi avukatin yaninda maasli calismaya baslamis mesela. Iste belki de bu egitim sistemi yuzunden yanlis kararlar veriyoruz. Dersanelerde falan hocalar hukuk olsun diye herkesi zorluyolardi, herkes hukuk dyince ooww gibi gozleri parlayarak bakiyordu. Ama uniden sonrasinin ne kadar zor olacagindan kimse bahsetmiyor :KK43:

Canim o hukuk mu ooov zamani coktan gecti. Metin hoca bile gecen aciklamalarinda onumuzdeki 5 yil icinde avukatlik mesleginin tukenecegi tarzinda aciklamalar yapti. Cunku sokakta elimizi sallasak, ozel universiteler ve her ildeki hukuk fakulteleri sayesinde 3 kisiden 2 si avukat artik. Inan aslinda senin bu yasadiklarini pek cogumuz yasiyoruz. Bak ben diyorum benim meslegim avukatlik, cok mutluyum ama sistem,sartlar beni hakimlige itiyor. Ne yapayim mutsuz olursam geri donerim diyorum. Birazcik sen de kendini rahatlatmalisin. Ama yine diyorum bu kadar mutsuzsan istedigin bolum icin tekrar gir sinava tekrar oku. Zor bir yol ama yapilamayacak bir sey degil.

Ben de bu hatayı yapmış biri olarak konu sahibine katılıyorum.
Ama hukuk benim hayalimdi, Allah bir çene ve avukatlık konusunda işkoliklik hırsı vermiş, gerisini koyvermiş.
Lakabım ''S...rtük Avukat'' olurdu çünkü boşanan erkekleri soyup soğana çevirirdim :-)

Babanız hangi alanlarda Çalışır bilmiyorum ama

ben şu ana kadar hiç Hakimlik Sınavına girmedim. Ancak Piyasanın berbatlığında öte beni şartlar bunu itti. Yıllarca çalıştım . Yoruldum çok yoruldum ama bikere bulaşınca da bi baktım yıllar geçmiş . Sonra yaptığım evlilik nedeniyle işten ayrılıp şehir değiştirdim, ordada çalıştım ama evliliğim bitmek zorunda kaldı. Dava Süreci vs. Derken yıprandım. Geri döndükten sonra yaşadıklarımın ağırlığıyla yeniden sıfırdan başlayacak gücü kendimde bulamadım. Baktım çevremde 17 yıllık avukatlar dahi hakimliğe geçiyor. Piyasa kötü meslek yıpratıcı. Şu an için aynı sürece girecek Gücüm yok. Duruşma kapılarında saatlerce beklemeyi gercekten gözüm yemiyor. O Yüzden ara verdim ve deneyeceğim . Tabi olmazsa yapacak bişey yok. Mesleğimi yine yaparım zor da olsa asla aç kalmayız.

ben şu ana kadar hiç Hakimlik Sınavına girmedim. Ancak Piyasanın berbatlığında öte beni şartlar bunu itti. Yıllarca çalıştım . Yoruldum çok yoruldum ama bikere bulaşınca da bi baktım yıllar geçmiş . Sonra yaptığım evlilik nedeniyle işten ayrılıp şehir değiştirdim, ordada çalıştım ama evliliğim bitmek zorunda kaldı. Dava Süreci vs. Derken yıprandım. Geri döndükten sonra yaşadıklarımın ağırlığıyla yeniden sıfırdan başlayacak gücü kendimde bulamadım. Baktım çevremde 17 yıllık avukatlar dahi hakimliğe geçiyor. Piyasa kötü meslek yıpratıcı. Şu an için aynı sürece girecek Gücüm yok. Duruşma kapılarında saatlerce beklemeyi gercekten gözüm yemiyor. O Yüzden ara verdim ve deneyeceğim . Tabi olmazsa yapacak bişey yok. Mesleğimi yine yaparım zor da olsa asla aç kalmayız.

Avukatlık gerçekten çok yipratici
Günümüzde ne maddi ne manevi olarak karşılığını alamiyorsunuz
Ben daha çok yeniyim siz çok tecrubelisiniz daha iyi bilirsiniz

Yaparsiniz, dedigim gibi bence mayis sinavi kolay bir sinav olabilir. Istediginiz zaman kaynak konunda, neler gerektigi konusunda yardimci olurum zira bu konuda prof.olduk biz artik :) Bazen yeni baslangiclar guzel olabiliyor, ben de haftaya o baslangic icin girecegim. Bakarsiniz Adalet Akademisi'nde karsilasiriz. :)

Yaparsiniz, dedigim gibi bence mayis sinavi kolay bir sinav olabilir. Istediginiz zaman kaynak konunda, neler gerektigi konusunda yardimci olurum zira bu konuda prof.olduk biz artik :) Bazen yeni baslangiclar guzel olabiliyor, ben de haftaya o baslangic icin girecegim. Bakarsiniz Adalet Akademisi'nde karsilasiriz. :)

Sınavda başarılar inşallah kazanırsınız

Avukatlık gerçekten çok yipratici
Günümüzde ne maddi ne manevi olarak karşılığını alamiyorsunuz
Ben daha çok yeniyim siz çok tecrubelisiniz daha iyi bilirsiniz
Kesinlikle öyle . Şu anda Avukatlık babadan oğula gecen bir meslek. Kurulu düzen ve müvekkil portföyü varsa ne ala. Müvekkiller masabaşında oturup iki dilekçe yazdığını zannediyor. Türk filmlerinde gibi olur zannediyolar. Duruşmada niye konuşmadın . Avukat pek iyi değildi çünkü konuşmadı. Gelde anlat. Piyasa koşullarında Ücretler çok düşükmüş. Kurumlarda rakamlar çok çok daha iyi. Çok Köklü ofislerde çalıştım. Şu An küçülme peşindeler. Birdaha düşünün ve sonradan pişman olmayın derim . Hayırlısı

Başladım calışmaya idari Hakimlik istiyorum. Kursa gittim. Kaynak sorunum yok. 10 günlük çalışmıyorum biraz sıkıldım. Yeniden başlıycam inş bu akşam. Adliyede gircem tabi Tecrübe olsun diye. Ben Mayıs Ayında hem idari hem adli açılacağını aynı zamanda avukatlara da açılacığını düşünüyorum. Avukatlar için daha kolay olduğu söyleniyor. Yaş Sınırı açısından sorunum yok mezunlarınkinede girebiliyorum ama avukatlara açılırsa şansım yüksek olabilir . Hayatın insana ne getireceği ne götüreceği belli olmaz. Banada Hayatım her Döneminde külfet gözüken sınav sürecine bi yerden başladım. Artık Hayırlısı ne ise olsun. Sizede başarılar diliyorum

Kesinlikle öyle . Şu anda Avukatlık babadan oğula gecen bir meslek. Kurulu düzen ve müvekkil portföyü varsa ne ala. Müvekkiller masabaşında oturup iki dilekçe yazdığını zannediyor. Türk filmlerinde gibi olur zannediyolar. Duruşmada niye konuşmadın . Avukat pek iyi değildi çünkü konuşmadı. Gelde anlat. Piyasa koşullarında Ücretler çok düşükmüş. Kurumlarda rakamlar çok çok daha iyi. Çok Köklü ofislerde çalıştım. Şu An küçülme peşindeler. Birdaha düşünün ve sonradan pişman olmayın derim . Hayırlısı

Zaten ben de hakimlik sınavına hazirlanacagim Mayıs sınavını bekliyorum
Aralığı çok calisanadigim için basvurmadim
Gecen mayısta 5 puanla kaçırdım

Back