çok önemli bir karar ! test yaptırmalımıyım?

allah razı olsun sizin fikirlerinizi benim için çok önemli nasıl bir yol izleyeciğimin haritasını çıkarırken buradaki yorumlarıda aklımda bulunduruyorum

Testi yaptırmanı öneririm, sonuçta çok ciddi bir konu. Allah korusun inşallah hiç yaşamazsınız ama belki çocuğunda bile olacak, geleceği düşünerek hareket etmelisin hemde ne kadar erken olursa okadar iyi olur. bizim akrabamızında siroz sorunları var, sülalede sirozdan ölen çok akrabaları olmuş ama tabi kimse üstüne kondurmuyor. sonra kızı şuan 31 yaşında geçen sene yüzünde çıkan şeyler için gittiğinde siroz değerlerinin çok yüksek olduğu saptandı, sonra çocuğuna ve kardeşlerinede yapıldı onlardada çıktı şimdi ailecek tedavi oluyorlar. şükürki erken farkedildi yoksa yavrusu ortada kalacaktı, birde herşey Allahın taktiri tabiki. Ama sen tedbirini almalısın önce

öncelikle başınız sağolsun,
huntington hastalığının maalesef tedavisi henüz yok evet, umarım sizde veya kardeşleriniz de çıkmaz.
fakat testi yaptırmayarak bundan kaçamazsınız, hareketleriniz biraz yavaşlasa yada o gün uyuşuk olsanız hemen şüphe etmeye başlayacaksınız reflekslerinizi kontrol edeceksiniz.
eğer ki hastaysanız kendinizi kabullenip hayatınızı buna göre yaşamak çok daha mantıklı olur.
birşey çıkarsa duygusal olarak çöküş yaşayabilirsiniz ama zamanla bunu kabullenirsiniz, yaşamayı öğrenirsiniz.
şu anda hayatınızda önemli kararlar almanız gerektiğinde de sağlıklı düşünebileceğinizi sanmıyorum, hep acaba diyeceksiniz.
ihtimallere göre yaşamayın bence testi yaptırın.

çok haklısınız sabah uyandıgımda ellerim böyle sımsıkı uyanıyorum içimden diyorumki acaba hastalıgın belirtisimi bazen dalıp dalıp gidiyorum acaba budamı hastalıgın belirtisi diye kafayı yicem

çok üzüldüm gerçekten umarım sizde yoktur
sanırım ben olsam yaptırırdım
şüpheyle yaşamak hasta olacağını bilerek yaşamaktan daha zor sanırım
Allah yardımcınız olsun inşallah

aslında testi yaptırmanız gerektiğinin farkındasınız, ama endişe yüzünden erteliyorsunuz canım.
size hastalığın belirtilerinden bahsetmeme gerek yok zaten biliyorsunuz yaşamışsınız yakınlarınızda, sürekli kendinizi izleyip kuruntu yapmayın korkularınızın bir sonu var o da testi yaptırmak.
neden tamamen sağlıklı olmanıza rağmen evlilikten, çocuk sahibi olmaktan mahrum kalasınız?
neden korkularınız sınavlarınıza çalışırken sizi olumsuz etkilesin, yaşam enerjinizi alsın?
bence psikolojik yardım alın, sizi cesaretlendirmelerini isteyin ve korkunuzu yenip testi yaptırın.
umarım hiç birşeyiniz yoktur, Allah yardımcınız olsun.

Hastalığı daha önce duymamıştım, okudum şimdi.

Ebeveyninizden size aktarılmış olma ihtimali %50.
Hastalık otozomal dominant. Yani vücut kromozomlarında
ve heterezigot durumda kendini gösteriyor. Bu durumda
çekinik karakter diye bir şey söz konusu değil.

Hastalık belirtiler 30-50 yaş arasında görülebiliyormuş ama
daha geç görülen vakalar da mevcutmuş.

Hastalık bir gen dizisinin sürekli tekrarı ile oluşuyormuş. CAG
dizisi, 1 nükleotid oluşturuyor ve bu nükleotidin ne kadar tekrar
ettiği hastalığın başlama yaşını ele veriyormuş. Hasta, illaki
ebeveyni ile aynı dönemde belirtilere başlamıyormuş. Gen dizisinin
kendini kopyalama hızına bağlı olarak değişiyormuş.

Hastalık tamamen genetik... Sizin durumunuz, hissettikleriniz eminim
çok zor. Allah yardımcınız olsun. Size, testi yaptırın ya da yaptırmayın
demek istemiyorum. Sadece eğer yaptırırsanız ve hasta olduğunuzu
öğrenirseniz, hayatınız nasıl etkilenir bunu merak ediyorum?

Bir de eğer yaptırmazsanız ve hasta olmazsanız, geçen her gün için
ileride pişmanlık duyar mısınız???

Çok bıçak sırtı bir durum... Tek başınıza psikolojik olarak kaldıramayacak
kadar telaşlı ve gerginsiniz... Desteğe ve sizi anlayacak insanlara ihtiyacınız
var. En nihayetinde sonumuz belli. Kaçışımız yok ama yaşayacağımız süreyi
en iyi şekilde geçirmek hepimizin amacı... Eminim sizin de öyle. Ama şunu
unutmayın, sadece hastalıklardan olmuyor sonumuz.

Ben sizin için dua edicem tüm kalbimle. Ama siz, o yönelttiğim iki soruyu
iyice düşünün bence. Bir de lütfen hasta gibi düşünmeyin kendinizi...

bende yok diyip hayatına devamda edememişsinki konu buralara taşınmış. bence kesinlikle test yaptırmalısın. belkide yoktur neden acaba yarın bana bişey olacvakmı diye düşünürek yaşayasınki? varsada zaten şüpheleniyorsun yapacak bişey yok üzgünüm. inşallah yoktur tabii. hem tıp sürekli gelişiyor belki varsa bile yapılacak bişeyler olabilir..

Yaptır veya yaptırma demek için sizin yapınızı bilmemiz gerekiyor, bilmiyoruz.

Şöyle düşünüyorum, siz zaten bu ihtimalden çok etkilenmiş durumdasınız, her şeyi ona bağladığınızı söylüyorsunuz.
Testi yaptırmadığınız müddetçe bu böyle gidecek.
Yaptırırsanız ve hastalık sizde çıkmazsa rahatlamış olacaksınız, yeniden hayaller kuracaksınız.
Allah korusun hastalık çıkarsa bu duruma alışma ihtimaliniz var, şüpheyle yaşamak daha zor, hiç alışılmaz diye düşünüyorum ben.

Ama kendi yapınızı siz biliyorsunuz.
Öncesinde psikologlarla görüşülüyor demişsiniz.
Adım atın bence, onlar da yol gösterecektir.

bence çok geç kalma hemen bi test yaptır
birde hatalığın adı ne tam olarak
belki fikrimiz olabilir,ciddiye al ama çok stres yapıp
hastalığı kendine endexleme

test yaptırmalısın diye düşünüyorum..
23 yaşındasın, 30 yaşına kadar için içini yemicek mi, hep acaba mı diye soru soracaksınız..
Erkek arkadasın evlenelim diyormuş, yerinde olsam testi yaptırır evlenirdim:)
Tabi ki bu benim düşüncelerim, test pozitif çıkarsa eşiniz yanınızda olacak en azından son anınıza kadar, negatif cıkarsa ne güzel..
Pozitif düşünmeye calış lütfen, İnşaaalllaaah hasta değilsinizdir

Ben olsam yaptırırdım. Er geç karşılaşacağım bir şey var ise, ona göre plan yapmak isterim. Ya da hasta değilsem, o korkudan kurtulmak isterim.

kız kardeşimin bir kız arkadışını anneside bahsettiğinizgibi bir gen bozokluğu hastalığından uzun yıllar rahatsız olarak yaşayıp ve hayatını kaybetti.onun annesi,teysesi,dayıları, ve anne tarafından birkaçkişide aynı rahatsızlıktan vefat etti.bahsettiğim kız ve erkek kardeşi herhangi bir test yaptırmadı
şöyle demişti eger bende hastaysam bu fikirle yaşayamam
annem gene evlenmiş çolukçocuga karışmış ona bakacak evletlerı var
ki o kız 5 yaşında ev bark olaylarını üstlenmişti annesi vefat ettiğinde 20 felandı yani çook zordu
yakınen tanık olduğum için bu tarz hastalıkların ne kadar zor olduğunu biliyorum
rabbim yardımcın olsun
bence burak hayat akışında yürüsün
bunu bilsen ne olacak ki tedavisi yok zaten
bu hastalık ailede hiç olmamış gibi yaşa ve mutlu olmaya bak
zaten hayat hepimiz için çok kısa mutlu ve kaliteli yaşamaya bakmak lazın
ve Yaradana hergün bolbol dua edip sığınmak lazım gerek sen gerekse biz.

Merhaba öncelikle Allah şifa versin , sende yoksa olana..hayatta ne olacağını bugüne kadar bilemedin ,muhtemelen birçok sürpriz olayla karşılaştın , bunu da bilemezsin..biraz araştırdım bahsettiğin durumu , hayatı riske neden olan genetik bozukluktan kaynaklanan ikincil hastalıklarmış , kilo kaybı gibi..eminim sende defalarca araştırmışsındır , naçizane tavsiyem yüksek kalorili diyetler yap ki kolay kilo kaybetmeyesin , psikolojik yardım al , bol bol spor yap , hastalığın belirtlierini sen biliyosundur , bende olucak diye bekleme hayatını yaşa,,hastalığı kabullenme, diren..kendini bunalıma sokmak sana hiçbir faydası olmaz..alınabilecek tüm önlemleri al..

insalah yoktur fakat varsada bilmen gerekir. hergün icin bunalacagina belkide olmayan birsey icin özüldügünü anlayacaksin.
bu arada baktim biraz nette bu hastaliga.
40li yaslarda semptomlar baslar ve 15 yilda ilerler diyor.
buda 55yasa denk düser ki bizim aileye göre 55 az dgl.
dedigim giib insallah yoktur ama varsada 55 kadar hasta olmayan bir insanin bile yasayacagi ne malum, ki su zamanda kanserlerde artti.

House dizisinde karakterlerden birinde vardı bu hastalık.
karakter 30lu yaşlarındaydı 10 yıl sonra belirtiler başlayacak vs. diye geçiyordu dizide.
ordaki karakter spor yapıyordu hergün geciktiriyormuş. bence sende düzenli spor yap.
aksatma hiç. allah şifa versin. belli olmaz belki tedavi bulunur.

fikirleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar ama o kadar bıçak sırtı bir karar ki bu öyle ha deyince olmuyor...
eğer test yaptırırsam bende çıkarsa bu hastalıgı kabullenemem diye çok korkuyorum çünkü ben bu hastalıgı yaşadım gözümün önümde herkes öldü akrabalarım öldü.. diğer yandanda 2 dk sonra ölmiceğim ne mağlum diyorum çünkü 18 yasında olan bir arkadaşımın vefat haberini aldım araba çarpmış ölmüş nerden bilebilirdik ki dime ..of of çok kararsızım moralim bozuk ama şükrediyorum kör değilim sakat değilim 8,9 yıl sonra çıkacak bir hastalık için kendimi niye bu kadar üzüyorum ya bende değilse p zamanda yıllarım boşa gidecek 30 yasıma gelicem hala daha evlenmemiş yada evlenememiş olucam bilmiyorum

Canım ilk önce kabul et yaşamın bir parçası da ölümdür. 18 yaşında ki ölüm sizi etkilemesin yani genel çevrenizde olan olaylar sizi etkiliyor çok fazla gidin testinizi yaptırın konu hakkında içiniz rahatlasın inşallah yoktur ama var ise geciktirme adına neler yapacağınızı bilirsiniz. Sürekli diken üstünde oturmanızdan kendinizi bu şekilde eritmenizden daha iyidir.

25 yaşındayım. ben bu durumda olsam yaptırırdım testi.

yaptırmazsam da mutsuz olacağım şüphelerden dolayı, yaptırıp olumsuz sonuç olsa da mutsuz olacağım.
en azından kesin bilirim planımı ona göre yaparım.
70 yıllık hayat planım vardıysa 35'e indiririm. ona göre yaşarım hayatımı.
bunun bir de hastalığın bende olmama ihtimali var. o halde de daha huzurlu olmuş olurum. içimde şüphe kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…