Testi yaptırmak çok zormuş gerçekten bu aşamalar bile yorar insanı ama demişsiniz ya bir yerde testi yaptırmasam da evlenmeyeceğim diye eğer hastalık yoksa da pişman olacaksınız evlenmediğinize.
Ama testin tüm bu zorluğunu göze alıp yaptırsanız hastalık çıkarsa Allah korusun belki hayatı daha dolu dolu yaşayacaksınız daha kıymetini bileceksiniz hayatın ama yaptırmazsanız da devamlı bunu düşünerek zaten kaliteli bir hayat yaşayamayacaksınız.
Buradan yazmak, konuşmak çok kolay işte biz de kendimizce fikir üretiyoruz. Allah yardımcınız olsun.
23 yaşındayım. babam halam ve babaannem bu hastalıktan öldü hastalık genetik bir hastalık babam 7 kardeş 7 kardeş test yaptırdı sadece 2 sinde çıktı ve şöyle söyliyim bu hastalık yakalanınca 1 yasındaki bebek gibi oluyorsunuz bebek nasıl olur altına yapar yürüyemez kimseyi tanımaz konuşamaz aynen öyle bir hastalık . bende çıkma olasılıgı yüzde 50 bu hastalıgın tedavisi yok sizce test yaptırıp sonucunu öğrenmelimiyim yoksa öğrenmeyip bir umutla bende yok diyip hayatıma devam mı etmeliyim? ha birde eğer bendeyse yaklaşık 30,35 gibi başlıcak hastalık genelde bu yaşlarda yakalıyor.. hayati bir karar benim için... tedavisi olmayan bir hastalığı öğrenerek ne kadar yaşayabilirimkii kafayı yerim
öncelikle başınız sağolsun,
huntington hastalığının maalesef tedavisi henüz yok evet, umarım sizde veya kardeşleriniz de çıkmaz.
fakat testi yaptırmayarak bundan kaçamazsınız, hareketleriniz biraz yavaşlasa yada o gün uyuşuk olsanız hemen şüphe etmeye başlayacaksınız reflekslerinizi kontrol edeceksiniz.
eğer ki hastaysanız kendinizi kabullenip hayatınızı buna göre yaşamak çok daha mantıklı olur.
birşey çıkarsa duygusal olarak çöküş yaşayabilirsiniz ama zamanla bunu kabullenirsiniz, yaşamayı öğrenirsiniz.
şu anda hayatınızda önemli kararlar almanız gerektiğinde de sağlıklı düşünebileceğinizi sanmıyorum, hep acaba diyeceksiniz.
ihtimallere göre yaşamayın bence testi yaptırın.
çok haklısınız sabah uyandıgımda ellerim böyle sımsıkı uyanıyorum içimden diyorumki acaba hastalıgın belirtisimi bazen dalıp dalıp gidiyorum acaba budamı hastalıgın belirtisi diye kafayı yicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?