• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok önemli bir karar ! test yaptırmalımıyım?

Sevgili canan bahsettın hastalık norolojık bır rahatsızlık Sıze ozelde yazıcammm muhakakk okuyun

ALLAH duaları geri çevirmez canım,İNŞALLAH bir şeyciğin çıkmaz sağlıklısındır
RABBİM bütün hastalara yardımcı olsun ve şifa versin İNŞALLAH AMİN

çok sağol allah razı olsun rabbim belki hastalıgı bizde çıkarmıcak düşünün 7 kardeşten sadece 2 sinde çıktı yani bize 3 kardeşiz belki hiç birimizde yok doktor çıkmama olasılıgıda var dedi niye bu yanını düşünmüyorsunuz dedi bana:(

Sevgili canan bahsettın hastalık norolojık bır rahatsızlık Sıze ozelde yazıcammm muhakakk okuyun

helin hanım ben bu hastalık 8 yıl yaşadım yanı hastalıgın bütün evrelerini biliyorum hangi doktor ilgileniyor onuda biliyorum inşallah özelden bilmediğim bir şeyi yazarsınız

Eğer test yaptırıp sende bu hastalık çıkarsa bundan sonra kalan zamanını sürekli buna bağlı olarak yaşayacaksın. Sonuç olarak %50 ihtimal var, eğer hataysan hayatının kalan kısmı zehir olacak ve testi yaptırman senin hiç bir işine yaramayacak. Sonuçta tedavisi olan bi hastalık değil. Benim annemde meme kanseri oldu çok genç yaşta. doktor istersen genetik test yapayım dedi, ama yaptırırsam, ki hastalığın tedavisi var, şu an yaptırmam ne işime yarayacakki dedim. Kendimi cezalandırmamın anlamı yok öğrenerek. Sen diğer %50 ihtimali düşün, İnşallah bu hastalıkla hiç bir zaman karşılaşmazsın.
Sevgiler

sağolun bende böyle düşünüyorum eğer bendeyse öğrenipte geri kalan son 8 yılımı böylemi mahfediyim:(

bence bu durumu bir psikologla görüşüp ondan sonra karar vermelisin canım
allah yardımcınız olsun

psikoloğa gitmem lazım evet ama pskolog ne yapabilirki diye düşünüyorum off çok zor çok rabbime yinede şükürler olsun sağır değilim kör değilim 8 yıl sonra çıkıcak çıkarsa tabi

ne olur bana dua edin abimlerdede çıkmasın rabbim sağlıkla sınamasın kimseyi:(

tabii ki dua ederim canım bak şuan da bizim bura da ezan okunuyor
inan senin için dua ettim RABBİM dualarını duysun kabul etsin İNŞALLAH canım
hem gaybı yalnız ALLAH bilir güzelim bunu da düşün yarın yaşayacağımıza ya da 5 dk sonra bir şey olup ölmeyeceğimize kimin garantisi var ki ölüm her türlü gelebilir
lütfen kendini yıpratma dua et ,tevekkül et al abdestini oku kuran-ı kermini RABBİMİZE yalvar o senin için güzellikler kapısını açacaktır
ALLAH abilerini de seni de korusun belalardan,hastalıklardan ve şerlerden canım AMİN

Son düzenleme:
hayır 4 ü bizden değil hanımefendi yanlış anlamışsınız 8 kişiden biri babaaannnem bu hastalık babaannemden babama hala geçmiş? anlatabildim mi

Arkadaş muhtemelen siz "diğer abimde hastalıgın belirtileri başladı " dediğiniz için 4 olarak saydı. Lütfen sakin olmaya çalışın.

tabii ki dua ederim canım bak şuan da bizim bura da ezan okunuyor
inan senin için dua ettim RABBİM dualarını duysun kabul etsin İNŞALLAH canım
hem gaybı yalnız ALLAH bilir güzelim bunu da düşün yarın yaşayacağımıza ya da 5 dk sonra bir şey olup ölmeyeceğimize kimin garantisi var ki ölüm her türlü gelebilir
lütfen kendini yıpratma dua et ,tevekkül et al abdestini oku kuran-ı kermini RABBİMİZE yalvar o senin için güzellikler kapısını açacaktır
ALLAH abilerini de seni de korusun belalardan,hastalıklardan ve şerlerden canım AMİN

allah razı olsun çok sağol bende dualarımı her gün okuyorum rabbime her gün yalvarıyorum bende abilerimde çıkmasın diye rabbim duayı geri çevirmez diyorum :(

hangi kontrolden bahsediyorsunuz tedavisi olmayan hastalık doktor bile çaresi yok diyor yani kontrolü yok hastalıgın genetik bu gende varsa ne kontrolü yani

Neden sinirleniyorsunki, sen test etmelimiyim diye sordun bende tabiki dedim.
Kontrole gitmezsen nerden bileceksin ki varmi yokmu..

Neyse..

Ne diyeyimki..:) ....yinede, bir umut*

Neden sinirleniyorsunki, sen test etmelimiyim diye sordun bende tabiki dedim.
Kontrole gitmezsen nerden bileceksin ki varmi yokmu..

Neyse..

Ne diyeyimki..:) ....yinede, bir umut*

şeker hastası olursunuz kontrole düzenli gidersiniz ben şeker hastası değilim benim bahsettiğim hastalıgın kontrolü yok ? bir adet testi var onuda yaptırmak var yaptırmamak var durum bu

helin hanım özel mesaj hakkım yok atamıyorum özel mesajınızı okudum sağolun dediklerinizi denicem:(

ne kadar isterim bir bilseniz şuraya konu açıp test yaptırdım bende çıkmadı demeyi bende anne olmak istiyorum bende evlenmek istiyorum yaşıtlarımın hepsi nişanlı... yarısının çocukları var

erkek aradaşımla 4 yıldır beraberiz herkes soruyor nişan düğün ne zaman uyduruyorum düşünmüyoruz daha evlilik 4,5 senemiz var diyorum oysa bana kalsa hemen yarın evlenmek yuva kurmak istiyorum ...

Babaanneniz akraba evliliği mi yapmış? Çünkü yanılıyor da olabilirim ancak bu tür hastalıklar çekinik gendir. Çekinik genlerin ortaya çıkması için karşılıklı çaprazlama gerekmez mi?

23 yaşındayım. babam halam ve babaannem bu hastalıktan öldü hastalık genetik bir hastalık babam 7 kardeş 7 kardeş test yaptırdı sadece 2 sinde çıktı ve şöyle söyliyim bu hastalık yakalanınca 1 yasındaki bebek gibi oluyorsunuz bebek nasıl olur altına yapar yürüyemez kimseyi tanımaz konuşamaz aynen öyle bir hastalık . bende çıkma olasılıgı yüzde 50 bu hastalıgın tedavisi yok sizce test yaptırıp sonucunu öğrenmelimiyim yoksa öğrenmeyip bir umutla bende yok diyip hayatıma devam mı etmeliyim? ha birde eğer bendeyse yaklaşık 30,35 gibi başlıcak hastalık genelde bu yaşlarda yakalıyor.. hayati bir karar benim için... tedavisi olmayan bir hastalığı öğrenerek ne kadar yaşayabilirimkii kafayı yerim :(

beyin küçülmesi ayzaymır gibi bi hastalık mı bu ? tedavi yoksa bence testede gerek yok diye düşünüyorum ya çıkarsa ? ozaman bu pskolojiyle nasıl yasıcaksın... ama bu şekildede kendi kendini yiosun varmıdır diye..

ben senin yerinde olsam gider baktırırdım. sonuç ne olursa olsun Allahtan ümit kesilmez.

Babaanneniz akraba evliliği mi yapmış? Çünkü yanılıyor da olabilirim ancak bu tür hastalıklar çekinik gendir. Çekinik genlerin ortaya çıkması için karşılıklı çaprazlama gerekmez mi?

hayır akraba evliliği değil. bu hastalıkta genin geçici otozomantal dominant geçiyor yani geçme olasılıgı yüksek demek

beyin küçülmesi ayzaymır gibi bi hastalık mı bu ? tedavi yoksa bence testede gerek yok diye düşünüyorum ya çıkarsa ? ozaman bu pskolojiyle nasıl yasıcaksın... ama bu şekildede kendi kendini yiosun varmıdır diye..

ben senin yerinde olsam gider baktırırdım. sonuç ne olursa olsun Allahtan ümit kesilmez.

alzımer değil hastalıgın adı huntinton kore türkiye sayılı kişide var. tedavisi yok hastalık 8,8 yıl süründüyor insanı sonrada öldürüyor. çok ama çok kararsızım ne yapıcagımı bilmiyorum.. yaşım ilerledikçe daha çok panik oluyorum her doğum günümde sanki hastalık yaklaştı gibisinde kutlayamıyorum bile

ALLAH duaları geri çevirmez canım,İNŞALLAH bir şeyciğin çıkmaz sağlıklısındır
RABBİM bütün hastalara yardımcı olsun ve şifa versin İNŞALLAH AMİN

Ne kadar içime işledi
İnşallah canım aaammmiiiin.
Tüm hastalarımıza şifa versin rabbim

Back