Ne diyeceğimi bilemedim gerçekten. İnşallah çıkmaz canım olumlu düşün her zaman. Eğer sürekli düşünüp acabalarla hayatını karartacaksan, git yaptır testi. Hastalığın çıkma olasılığı gibi çıkmama olasılığı da var. Ve ne olursa olsun hayallerini gerçekleştir, erteleme hiç birini. Allah'tan ümit kesilmez. Belki ileride tedavisi çıkabilir. Hayatını istediğin gibi doyasıya yaşa. Yaptırırsan eğer bizimle paylaş mutlaka. Senden uzak olsun o pis hastalık
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
çok önemli bir karar ! test yaptırmalımıyım?
- Konu Sahibi canan124
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 2 Nisan 2013
- 4.796
- 5.398
- 248
- 32
Hause MD dizinde ki asistan bir kız vardı annesi Huntington hastasıydı. Kendisinde olma riski çok fazlaydı ama inatla test yaptırmıyordu. Bi şekilde ikna ettiler kızı ve test yaptırdılar. Sonuç kötüydü malesef ama en azından artık ya öyleyse korkusu yerine ne yapabilirim düşüncesi vardı kafasında. Başlarda öğrenmese daha iyi demiştim ama öğrenmesi daha iyiydi.Çeşitli tedavilere başladı falan dilan..
Alt tarafı bir dizi belki ama sadece izlenimimi söylemek istedim..
Bence yapmanız gereken öncelikle bir psikolojik destek almak.Dua etmek. Daha sonra test yaptırmak. Sonuçla kötü de olabilir iyi de. Ama eğer kötüyse tek başınıza altından kalkmak zor olur. Bu yüzden psikolojik desteği mutlaka almanız gerek. Her hastalık için mutlaka araştırmalar yapılıyordur. Sonuç kötüyse takip edersiniz..
Eğer iyiyse de rahat bir nefes alırsınız.. Hakkınızda hayırlısı olsun..
Alt tarafı bir dizi belki ama sadece izlenimimi söylemek istedim..
Bence yapmanız gereken öncelikle bir psikolojik destek almak.Dua etmek. Daha sonra test yaptırmak. Sonuçla kötü de olabilir iyi de. Ama eğer kötüyse tek başınıza altından kalkmak zor olur. Bu yüzden psikolojik desteği mutlaka almanız gerek. Her hastalık için mutlaka araştırmalar yapılıyordur. Sonuç kötüyse takip edersiniz..
Eğer iyiyse de rahat bir nefes alırsınız.. Hakkınızda hayırlısı olsun..
Son düzenleme:
Ben yaptırmazdım..
Hastanelerin hastalık ürettiği kanısındayım.
Baş ağrısı diye gidiyoruz nelerle çıkıyoruz.
Sizde de çıkarırlar bişeyler. Bu hastalık olmazsa başka bişey.
Hayatınıza kaldığınız yerden devam edin derim ben.
İnşallah çıkmaz kimsede ailenizde artık..
Şu yorumu şaşkınlıkla okudum resmen.
Beyinde tümör varsa bunu hastane yerleştirmiyo heralde adamlar buluyolar sadece.
Şeker hastalığını ilaç enjekte edip ortaya çıkarmıyolar.
İlginç..
hala daha karar veremedim...
bence bir uzmanla görüşüp kendini testi yaptırma konuşunda cesaretlendirmen gerekiyor,
çünkü hayatını düzene sokamadığını yazmıştın,
önünde upuzun bir ömür varken bunu boş endişelerle harcamak yazık olur.
kötü olan ihtimali hiç düşünme ve gidip testini yaptır.
hastayım diye üzülmek ya hastaysam diye üzülmekten daha mantıklı, testin sonucunu görmeden endişe edecek birşey yok
ciddi bir konu olduğunun farkındayım, umarım biraz cesaret verebilmişimdir
bence bir uzmanla görüşüp kendini testi yaptırma konuşunda cesaretlendirmen gerekiyor,
çünkü hayatını düzene sokamadığını yazmıştın,
önünde upuzun bir ömür varken bunu boş endişelerle harcamak yazık olur.
kötü olan ihtimali hiç düşünme ve gidip testini yaptır.
hastayım diye üzülmek ya hastaysam diye üzülmekten daha mantıklı, testin sonucunu görmeden endişe edecek birşey yok
ciddi bir konu olduğunun farkındayım, umarım biraz cesaret verebilmişimdir
ama şöyle bir durum var örneğin hastalık bende çıkarsam o zaman diğer umudumda yok olucak şu an bir umudum var hastalık bende değildir diye avutuyorum kendimi güzel yaşıyorum ya umutlarda biterse
ama şöyle bir durum var örneğin hastalık bende çıkarsam o zaman diğer umudumda yok olucak şu an bir umudum var hastalık bende değildir diye avutuyorum kendimi güzel yaşıyorum ya umutlarda biterse
canım şuan senin hayatını umutların mı daha çok etkiliyor endişelerin mi?
örneğin sevgilinin evlenme planları hakkında ne düşünüyorsun?
yada çocuk yapacak mısın?
hani eğer senin hayatını etkilemiyorsa aklındaki sorular, yaptırma. ama diyorsan ki ya varsa, ben nasıl böyle bir düzen kurayım kendime, o zaman yaptır. bunu anlatmak istemiştim, önceki yazdıklarından hayatınla ilgili köklü kararlar almadığını çıkarmıştım ben.
annenle baban akraba değilse sende çıkacağını sanmam. zira böyle hastalıklar genelde çekinik genlerle taşınır ve genlerin homozigot olma durumunda hastalık kendini gösterir . dişi olduğunuzdan kromozomlarınız xx dir . bu kromozomların birini anneden birini babdan alırsınız . yani anneniz sağlamsa babanızdan hastalık geni geçse bile siz sadece taşıyıcı olursunuz ve hastalık sizde gözlenmez.
şöyle bir durum var bu hastalıktan bir tanıdıgım var babası hasta ve kız 24 yasında test yaptırdı kızda hastalık çıktı yani alakası yok anneden geçer babadan geçmez diye bir durum yok bu hastalıkta babadan da geçebiliyor
İnanamıyorum Huntington riski mi taşıyormuşsun
daha test yaptırmadım ama ailemde var
- 12 Mart 2013
- 37.829
- 51.659
- 798
Konunun başlığını görünce aklımdan direkt Huntington geçti, yarabbim :26:
Zamanında çok merak edip araştırmıştım bu rahatsızlığı ve Türkiyede örneğine rastlayamamıştım ama yabancı sitelerden bilgi edinmiştim, çok çok zor
Ama bence mantıklı düşünürsek sizinle aynı kaygıları yaşayacak bir çocuğu daha dünyaya getirmek istemezsiniz değil mi
Çok acımasızca gibi geliyordur yorumum ama eminim merhametiniz buna izin vermez
O yüzden test yaptırmanızdan yanayım
Zamanında çok merak edip araştırmıştım bu rahatsızlığı ve Türkiyede örneğine rastlayamamıştım ama yabancı sitelerden bilgi edinmiştim, çok çok zor
Ama bence mantıklı düşünürsek sizinle aynı kaygıları yaşayacak bir çocuğu daha dünyaya getirmek istemezsiniz değil mi
Son düzenleme:
canım şuan senin hayatını umutların mı daha çok etkiliyor endişelerin mi?
örneğin sevgilinin evlenme planları hakkında ne düşünüyorsun?
yada çocuk yapacak mısın?
hani eğer senin hayatını etkilemiyorsa aklındaki sorular, yaptırma. ama diyorsan ki ya varsa, ben nasıl böyle bir düzen kurayım kendime, o zaman yaptır. bunu anlatmak istemiştim, önceki yazdıklarından hayatınla ilgili köklü kararlar almadığını çıkarmıştım ben.
erkek arkadaşım durumu biliyor evlenelim diyor çocuk istersek anne karnında bir test yapılıyor çocuk hasta mı değil mi anlaşılıyor zaten ama çocuk dogurmam ben hastaysam ben yokken hasta olursam çocuga kim bakıcak
aslında durum şu canım ben şu an iyiyim ama evlenen arkadaşlarımı görünce çocuklarını görünce yaptırasım geliyor of bilmiyorum
Konunun başlığını görünce aklımdan direkt Huntington geçti, yarabbim :26:
sizde öyle bir yorum yazmışsınız moralim hepten bozuldu merak etmeyin evlensem bile çocuk düşünmüyorum düşünsem bile çocukta hastalık var mı yok mu ilk ay anlaşıyor gebelik sonlandırılıyor ona göre ama ben hastaysam zaten çocugumu kimseye bırakamam o yüzden test yaptırmadan asla çocuk dogurmam
Internette okudum biraz, bu hastalığın tedavisi olmasa da hastalığın gidişatını yavaşlatan ilaçlar varmış. Vitamin ilaç vs takviyesi ile durumun kötüleşmesi yavaşlatılıyormuş.
Çok zor bir karar gerçekten. Ama bence korkunun ecele faydası yok. Bence durumu bilip hayatını ona göre planlaman, seni her iki ihtimalde de daha mutlu edebilir.
Şöyle düşünelim, en kötü ihtimalle hasta olabilirsin. Bu demektir ki 30-35ine kadar sağlıklı olacaksın, sonrasında kötüleşmeye başlayacaksın. 35ine gelip birden hastalık belirti gösterse, 'önceden bilsem ona göre yaşardım, sağlıklı günlerimin tadını çıkarırdım' mı dersin, yoksa tüh deyip oturur musun. Yani bilmiyorum ya, dile kolay ama ben test yaptırmadan duramazdım.
%50 ihtimal diyorsun. Şu an da için içini yiyor. 35ine geldiğinde test yaptıracaksın diyelim, ve sağlıklı olduğunu öğreneceksin, o zaman ne olacak? Neden senelerce kafama takmışım, neden evlenmemişim çocuk yapmamışım demeyecek misin kendine?
Senin yerinde olsam psikolojik uzun bir terapiye başlar, önce bu durumu kabullenmeye çalışırdım. Yani hasta olabilme ihtimalimi. Eğer hasta isem bunu kabullenecek, kendimi ve hayatı hastalığa rağmen sevebilecek seviyeye gelmeye çalışırdım. Sonra da test yaptırırdım.
Kanser olup aids olup birsürü yaşayan insan var. Yarın hiçbirimizin ne olacağı belli değil ki. yani hastalıklara rağmen hayat var. kısa da olsa, zor da olsa, var.
hastalıgı yavaslatan ilaçları biliyorum halam kullanıyor ama bir etki etmiyor hastalık ilerliyor onlara inanmayın yani ben bu hastalıkla büyümüş biri oldugum için herşeyi biliyorum yorumunuz için çok teşekkür ederim çok sağolun fikirleriniz bana ışık veriyor yolum aydınlanıyor sanki psiko terapi almam gerekli baya zaman sanırım
Ne diyeceğimi bilemedim gerçekten. İnşallah çıkmaz canım olumlu düşün her zaman. Eğer sürekli düşünüp acabalarla hayatını karartacaksan, git yaptır testi. Hastalığın çıkma olasılığı gibi çıkmama olasılığı da var. Ve ne olursa olsun hayallerini gerçekleştir, erteleme hiç birini. Allah'tan ümit kesilmez. Belki ileride tedavisi çıkabilir. Hayatını istediğin gibi doyasıya yaşa. Yaptırırsan eğer bizimle paylaş mutlaka. Senden uzak olsun o pis hastalık
yorumun beni çok mutlu etti teşekkür ederim:)
erkek arkadaşım durumu biliyor evlenelim diyor çocuk istersek anne karnında bir test yapılıyor çocuk hasta mı değil mi anlaşılıyor zaten ama çocuk dogurmam ben hastaysam ben yokken hasta olursam çocuga kim bakıcak
aslında durum şu canım ben şu an iyiyim ama evlenen arkadaşlarımı görünce çocuklarını görünce yaptırasım geliyor of bilmiyorum
sevgilin durumu biliyorsa her türlü senin yanında olacaktır canım, bence yaptırmalısın testi.
ama sonuçta ben senin yerinde değilim ve hislerini bir yere kadar anlayabilirim.
nasıl daha mutlu olacaksan öyle yap. çevrendeki insanlar ne düşünüyorlar yaptırman konusunda?
sevgilin durumu biliyorsa her türlü senin yanında olacaktır canım, bence yaptırmalısın testi.
ama sonuçta ben senin yerinde değilim ve hislerini bir yere kadar anlayabilirim.
nasıl daha mutlu olacaksan öyle yap. çevrendeki insanlar ne düşünüyorlar yaptırman konusunda?
annem yaptırma boşver 2 dk sonra ne olucagı belli değil öğrenip eğer çıkarsa delirmenden korkuyorum diyor ama diğer yüzde 50 güzel yanını hiç düşünmüyorum ben neden kötü kısmını düşünüyorum hep belkide bende değil sanırım terapi alıp kendimi kötüye alıştırmam lazım
- 12 Mart 2013
- 37.829
- 51.659
- 798
sizde öyle bir yorum yazmışsınız moralim hepten bozuldu merak etmeyin evlensem bile çocuk düşünmüyorum düşünsem bile çocukta hastalık var mı yok mu ilk ay anlaşıyor gebelik sonlandırılıyor ona göre ama ben hastaysam zaten çocugumu kimseye bırakamam o yüzden test yaptırmadan asla çocuk dogurmam
Özür dilerim, duyguları katmadan yorum yapayım dedim çocuklar için ama kötü oldu :26:
Yani ben olsam dayanamazdım, bilmek isterdim...
Siz bilirsiniz, ben sustum