• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok önemli bir karar ! test yaptırmalımıyım?

hayır akraba evliliği değil. bu hastalıkta genin geçici otozomantal dominant geçiyor yani geçme olasılıgı yüksek demek

house md dizisinde sanırım 4. sezondan sonra sizinle aynı durumu yaşayan birinin hikayesini anlatıyor.

Şimdi size ne desek boş...
Herkesin seçimleri farklı olur. Örneğin ben; öğrenmek isterdin olup olmadığını...
En azından hastalığın daha ileri yaşlara atılması mümkün olabilir belki de...

alzımer değil hastalıgın adı huntinton kore türkiye sayılı kişide var. tedavisi yok hastalık 8,8 yıl süründüyor insanı sonrada öldürüyor. çok ama çok kararsızım ne yapıcagımı bilmiyorum.. yaşım ilerledikçe daha çok panik oluyorum her doğum günümde sanki hastalık yaklaştı gibisinde kutlayamıyorum bile

canım korkunun eecele faydası yok.. derin bi nefes al duanı et ve bu testi yaptır Allahın izniyle birşey çıkmıcak... yaptır ki için rahat olsun hayatına devam et yuvanı kur... bende bi ara kanserden korkar oldum birde belirtileri okudum bende de var 1 ay bekledim kendimi yedim gittim sonunda dua ede ede ama hiçbirşey çıkmadı :) lütfen aksatma git birşey çıkmıcaak korkma illa ikisinde çıktı diye sendede çıkmak zorunda deil bak diğerlerinde çıkmamş

Madem kolaylıkla genetiksel testler ile hastalık anlaşılabiliyor; ben yaptırmanız taraftarıyım. Çünkü bilirseniz hayatınızı buna göre planlayabilirsiniz. Düşünsenize eğer hastalık sizde varsa ve yokmuş gibi rahatlıkla çocuk doğurursanız aniden çocuğunuzu annesiz bırakıp gidecek misiniz? Bunu ona bilmeden yapmaya hakkınız yok bence. Ama hastalığı bilirseniz ya çocuk doğurmamaya karar verirsiniz ya da doğduktan sonraki hayatını en az yara alacak şekilde geçirmesi için planlarsınız.

Hayallerinizi iptal etmenize gerek yok, sadece eğer Allah korusun hastalık varsa kendinize ve çevrenize en uygun planlamayı yapabilirsiniz.

Hem kaderimizde ne varsa onu yaşarız illa herşey planladığınız gibi olacak değil ama eşeği önce sağlam kazığa bağlayıp sonra Allah' emanet etmek gerekir. Bence öğrenin ve olumlu olumsuz planlamanızı yapın; gerisini Hayata bırakın ne getireceği belli olmaz..

Son düzenleme:
hayır 4 ü bizden değil hanımefendi yanlış anlamışsınız 8 kişiden biri babaaannnem bu hastalık babaannemden babama hala geçmiş? anlatabildim mi

Yanlış anladım herhalde kusura bakma babam halam babaannem deyince. Öyle anladım
Allah sana da , abilerinede tez zaman da hayırlı haberlerle karşılaştırsın inşallah
Tüm kalbimle diliyorum

Son düzenleme:
house md dizisinde sanırım 4. sezondan sonra sizinle aynı durumu yaşayan birinin hikayesini anlatıyor.

Şimdi size ne desek boş...
Herkesin seçimleri farklı olur. Örneğin ben; öğrenmek isterdin olup olmadığını...
En azından hastalığın daha ileri yaşlara atılması mümkün olabilir belki de...

daha ileri atılması için yapılcak bir tedavi yok . :(

şeker hastası olursunuz kontrole düzenli gidersiniz ben şeker hastası değilim benim bahsettiğim hastalıgın kontrolü yok ? bir adet testi var onuda yaptırmak var yaptırmamak var durum bu

Ben testi kast etmiştim canim..
Görende tedavi ol dedigimi sancak..

Ayrica hastaligin ne olduğunu, benim yorumumdan sonra acikladiniz,
Yada ben görmedim. ...

Yinede allah sağlık şiva versin dedim..

Anlamadimki kontrole gitmek, bir nevi testden gecirilmekdir işte:44:

Madem kolaylıkla genetiksel testler ile hastalık anlaşılabiliyor; ben yaptırmanız taraftarıyım. Çünkü bilirseniz hayatınızı buna göre planlayabilirsiniz. Düşünsenize eğer hastalık sizde varsa ve yokmuş gibi rahatlıkla çocuk doğurursanız aniden çocuğunuzu annesiz bırakıp gidecek misiniz? Bunu ona bilmeden yapmaya hakkınız yok bence. Ama hastalığı bilirseniz ya çocuk doğurmamaya karar verirsiniz ya da doğduktan sonraki hayatını en az yara alacak şekilde geçirmesi için planlarsınız.

Hayallerinizi iptal etmenize gerek yok, sadece eğer Allah korusun hastalık varsa kendinize ve çevrenize en uygun planlamayı yapabilirsiniz.

Hem kaderimizde ne varsa onu yaşarız illa herşey planladığınız gibi olacak değil ama eşeği önce sağlam kazığa bağlayıp sonra Allah' emanet etmek gerekir. Bence öğrenin ve olumlu olumsuz planlamanızı yapın; gerisini Hayata bırakın ne getireceği belli olmaz..

zaten test yaptrmazsam asla çocuk doğurmucam ben o kadar vicdansız değilim çocuk doğurmak değil evlenmicem bile eğer yaptırmazsam test

Yanlış anladım herhalde kusura bakma babam halam babaannem deyince. Öyle anladım
Allah sana da , abilerinede tez zaman da hayırlı haberlerle karşılaştırsın inşallah
Tüm kalbimle diliyorum

allah razı olsun sağolun sizde ne olur kusura bakmayın psikolokim bozuk hemen herşeye tepki veriyorum insaları kırmamak için kimseyle pek konuşmuyorum bir arkadaşım var o kadar

Senin yerinde olsam yaptırmazdım testi Çünkü öğrenince bişey değişmiycek sadece şimdiki zamanınıda onu düşünerek geçirmene sebep olucak ama önemli bi karar tabiki inşallah doğru kararı verirsin Allah yardımcın olsun

Ben testi kast etmiştim canim..
Görende tedavi ol dedigimi sancak..

Ayrica hastaligin ne olduğunu, benim yorumumdan sonra acikladiniz,
Yada ben görmedim. ...

Yinede allah sağlık şiva versin dedim..

Anlamadimki kontrole gitmek, bir nevi testden gecirilmekdir işte:44:

sizde yanlış anlamışsın bende yanlış anladım kusura bakmayın

Senin yerinde olsam yaptırmazdım testi Çünkü öğrenince bişey değişmiycek sadece şimdiki zamanınıda onu düşünerek geçirmene sebep olucak ama önemli bi karar tabiki inşallah doğru kararı verirsin Allah yardımcın olsun

sağol bir yanım yaptır öğren belkide sende yok diyor bir yanım yaptırma ya sendeyse öğrenipte napcan diyor tedavisi ola koşa koşa yaptırırdım ama tedavisi yok

zaten test yaptrmazsam asla çocuk doğurmucam ben o kadar vicdansız değilim çocuk doğurmak değil evlenmicem bile eğer yaptırmazsam test

test yaptırmazsanız ; % 50 şansınızı da ortadan kaldırmış olmuyor musunuz?
Nasılsa emin olmasanızda hastalık sizde kesin varmış gibi hareket edecek; evlenmeyecek ve çocuk yapmayacaksınız .
siz şu anda zaten bu hastalığın tedirginliği içinde hayatınızı heba ediyorsunuz
O halde testin size kaybettireceği pek bir şey yok bence

İnşallah yoktur arkadaşım...
Aklına kötü şeyler sokma.
Yaptır için rahatlasın.Sonradan çıkarsa ve çocuğun olursa çocuk da risk altına girecek.
Bence muhakkak yaptır.
Özelde mi yaptırman gerek?
Sonucu nezamanda çıkar yapılınca?

basit bir test değil ilk önce 3 ay hastahanede yatmam lazım pskologlar 3 ay hastahanede bakıcaklar sonra onlar karar vericek test yaptırmalımıyım yoksa yaptırmalımıyım diye sonuçta yaptırdıktan sonra 1 ay sonra çıkıcak

test yaptırmazsanız ; % 50 şansınızı da ortadan kaldırmış olmuyor musunuz?
Nasılsa emin olmasanızda hastalık sizde kesin varmış gibi hareket edecek; evlenmeyecek ve çocuk yapmayacaksınız .
siz şu anda zaten bu hastalığın tedirginliği içinde hayatınızı heba ediyorsunuz
O halde testin size kaybettireceği pek bir şey yok bence

haklısınız aslında diğer yüzde 50 çıkmıcak o tarafını niye düşünmüyorumda kötü yanını düşünüyorum bilmiyorum çok ama çok kararsızım:(

bencede yaptırın siz daha 23 yaşındasınız sizde çıksa bile Allah korusun 30-35e çok var ozamana kadar bence tedavisi olmayan hastalık kalmaz diye düşünüyorum en azından bilirsin takipcisi olursun veya tedavi için ileriye dönük para biriktirirsin inş. bişey çıkmaz canım :50:

sağol bir yanım yaptır öğren belkide sende yok diyor bir yanım yaptırma ya sendeyse öğrenipte napcan diyor tedavisi ola koşa koşa yaptırırdım ama tedavisi yok

İnternetten biraz baktım hastalığa evet tedavisi yok deniyo ama bazı insanlarda 60 yaşlarında ortaya çıkmış beliritleri mesela belkide bazı insanlarda daha hafif gösteriyodur kendini içini ferah tut demin tersini söyledim ama belkide öğrenmek en iyisi

bencede yaptırın siz daha 23 yaşındasınız sizde çıksa bile Allah korusun 30-35e çok var ozamana kadar bence tedavisi olmayan hastalık kalmaz diye düşünüyorum en azından bilirsin takipcisi olursun veya tedavi için ileriye dönük para biriktirirsin inş. bişey çıkmaz canım :50:

allah razı olsun sağolun yorumunuz için

İnternetten biraz baktım hastalığa evet tedavisi yok deniyo ama bazı insanlarda 60 yaşlarında ortaya çıkmış beliritleri mesela belkide bazı insanlarda daha hafif gösteriyodur kendini içini ferah tut demin tersini söyledim ama belkide öğrenmek en iyisi

çağ sayısı denen bir şey var eğer babada hastalık 30 da başladıysa çocugundada öyle başlıyor ama diğer hastalarda 50 de başladıysa çocugunda da öyle ama benim babamda 30 da başladı

basit bir test değil ilk önce 3 ay hastahanede yatmam lazım pskologlar 3 ay hastahanede bakıcaklar sonra onlar karar vericek test yaptırmalımıyım yoksa yaptırmalımıyım diye sonuçta yaptırdıktan sonra 1 ay sonra çıkıcak

Testi yaptırmak çok zormuş gerçekten bu aşamalar bile yorar insanı ama demişsiniz ya bir yerde testi yaptırmasam da evlenmeyeceğim diye eğer hastalık yoksa da pişman olacaksınız evlenmediğinize.
Ama testin tüm bu zorluğunu göze alıp yaptırsanız hastalık çıkarsa Allah korusun belki hayatı daha dolu dolu yaşayacaksınız daha kıymetini bileceksiniz hayatın ama yaptırmazsanız da devamlı bunu düşünerek zaten kaliteli bir hayat yaşayamayacaksınız.
Buradan yazmak, konuşmak çok kolay işte biz de kendimizce fikir üretiyoruz. Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Back