• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok önemli bir karar ! test yaptırmalımıyım?

Eğer varsa .... Zor tabii

Ama eğer yoksa..
Evlenip çocuk sahibi olmaktan boş yere vazgeçmiş olmayacak mısınız?

evet onu geçtim hazırlanmam gereken sınavlar var hastalık bendeyse diye hazırlanmıyorum bile nasılsa hastayım sınavı kazansam ne olcak diyorum bu çok kötü bişey bir yandanda kör değilim sağır değilim eğer bendeyse daha 7 yıl var önümde diyorum:(

kontrollere gitmelisin diyor arkadaş ama bilmiyorki bu hastalıgın kontrolü yok hastalıgın ismide yazdım bakıp sonra söyleyebilirdi benide anlayın hayatım bir teste bağlı:(

huntington's chorea house'da işlenmişti. test yaptırsan da yaptırmasan da sonuç değişmeyecek, şu an o gen sende var ya da yok. bilirsen hayatını dolu dolu geçirme şansın var o yaşına kadar. ama bilmezsen aklını hep kemirecek bu şüphe. bu şekilde önünde belirtileri göstereceğin daha 10 yıl varsa, 10 yılı kendine zehir etme şansın var. ama olup olmadığını bilirsen, en azından hayatını buna göre programlarsın. yapmak istediklerini yaparsın. ilk başta şok, öfke, inkar, ama arkasından kabullenme gelecektir. bekara karı boşamak kolay gibi gözüküyor olabilir, ama şu an yaşadığın belirsizlik ve kuşku duygusunu yıllarca yaşayacağını düşün, bu bilmekten daha kötü değil mi? üstelik diyelim ki yok, yıllarımı boşuna korku içinde geçirmişim demeyecek misin?
umarım çok güzel haberlerle gelirsin. kayıpların için çok üzüldüm. başın sağ olsun, Allah sana uzun ömür versin...

yaptırmanın yada yaptırmamamın artı ve eksilerinin listesini çıkart. belki boşuna dert ediyorsundur... inş. boşunadır canım.

şimdi de bozuk psikolojiyle nasıl yaşıyacaksın. ya varsa diye korkacaksın sürekli...

istersen bu karar zamanında destek al... tabi dua et bol bol...

aslında hepimizin hayatı ve sağlığı pamuk ipliğine bağlı... sonucun ne çıkarsa çıksın iyi olma şansın hep var (doktorların ne dediği hiç önemli değil.)

30-35 de başlayacaksa Alzheimer değil. böylede bir hastalık duymadığıma göre. Private Practice'de ki konu mu diyeyim ? O bölümler neki ileride daha heyecan var

hastalıgın ismi huntinton kore google yazın okuyun türkiyede 8 kişide var duyulmamış bir hastalık.

Yaşadığınız şey zor Allah sabır versin.
Şöyle düşünün bu şey ya vardır ya da yok. İki ihtimalde %50.
Diyelim ki gidip test yaptırmadınız ve hasta değilsiniz 30 yaşın ortalarına kadar yok yere hayatı erteleyeceksiniz. İçinizdeki şüpheyle her gün kendinizi tüketeceksiniz. Muhtemelen 35nize geldiğinizde sürekli bunu düşünmekten çoktan gencecik yaşta yıpranmış olacaksınız.

Aksi sonuç çıkarsa hayatınıza bunu düşünerek yön vermek zorundasınız. Zor ama soğukkanlı olmaya çalışın. Kendimi sizin yerinize koyuyorum; eğer ben de taşıyıcı olsaydım ne evlenmeyi ne de çocuk yapmayı düşünebilirdim.

Ya varsadan ziyade ya yoksa diye düşünün. Sizi ve erkek arkadaşınızın çok güzel bir hayat beklediğini düşünün. Hastalığa sahip olup olmadığınızı bir gün öğrenmek zorundasınız. Ya şüpheyle kendinizi yok edeceksiniz ya da kendinize sonuca göre yön vereceksiniz.

Umarım her şey gönlünüzden geçen gibi olur.

huntington's chorea house'da işlenmişti. test yaptırsan da yaptırmasan da sonuç değişmeyecek, şu an o gen sende var ya da yok. bilirsen hayatını dolu dolu geçirme şansın var o yaşına kadar. ama bilmezsen aklını hep kemirecek bu şüphe. bu şekilde önünde belirtileri göstereceğin daha 10 yıl varsa, 10 yılı kendine zehir etme şansın var. ama olup olmadığını bilirsen, en azından hayatını buna göre programlarsın. yapmak istediklerini yaparsın. ilk başta şok, öfke, inkar, ama arkasından kabullenme gelecektir. bekara karı boşamak kolay gibi gözüküyor olabilir, ama şu an yaşadığın belirsizlik ve kuşku duygusunu yıllarca yaşayacağını düşün, bu bilmekten daha kötü değil mi? üstelik diyelim ki yok, yıllarımı boşuna korku içinde geçirmişim demeyecek misin?
umarım çok güzel haberlerle gelirsin. kayıpların için çok üzüldüm. başın sağ olsun, Allah sana uzun ömür versin...

evet bu hastalıgı işlemişti o dizi ama ben hazır değilim eğer bendeyse öğrendiğimde yıkılırım hayattan koparım diye yaptırmıyorum oysaki şimdi şüphe var ama hayatımı çok seviyorum tamam şüpheyle yaşıyorum ama öyle hayattanda kopmadım çok önemli bir karar çoook :(

Yaşadığınız şey zor Allah sabır versin.
Şöyle düşünün bu şey ya vardır ya da yok. İki ihtimalde %50.
Diyelim ki gidip test yaptırmadınız ve hasta değilsiniz 30 yaşın ortalarına kadar yok yere hayatı erteleyeceksiniz. İçinizdeki şüpheyle her gün kendinizi tüketeceksiniz. Muhtemelen 35nize geldiğinizde sürekli bunu düşünmekten çoktan gencecik yaşta yıpranmış olacaksınız.

Aksi sonuç çıkarsa hayatınıza bunu düşünerek yön vermek zorundasınız. Zor ama soğukkanlı olmaya çalışın. Kendimi sizin yerinize koyuyorum; eğer ben de taşıyıcı olsaydım ne evlenmeyi ne de çocuk yapmayı düşünebilirdim.

Ya varsadan ziyade ya yoksa diye düşünün. Sizi ve erkek arkadaşınızın çok güzel bir hayat beklediğini düşünün. Hastalığa sahip olup olmadığınızı bir gün öğrenmek zorundasınız. Ya şüpheyle kendinizi yok edeceksiniz ya da kendinize sonuca göre yön vereceksiniz.

Umarım her şey gönlünüzden geçen gibi olur.

kendimi sonuca hazır bulmuyorum acaba 28 yasında filan geldiğimde mi yaptırsam diye düşünüyorum eğer şimdi yaptırırsam bendeyse hayatımı ona göre planlayamamki iyi hastalık bende sınava girmeyim nasılsa hasta olucam evlenmek yok çocuk yok nasılsa hastayım diyip hastalıgın beni yakalamasınımı bekleyim:(

canım kötü düşünme belki sende yoktur ,ki umarım yoktur bir şeyin
ALLAHIM sana ve kardeşlerine tüm bu hastalıkla savaşanlara da şifa adının hürmetine şifa versin RABBİM yar ve yardımcınız olsun AMİN

Son düzenleme:
Ben de ilk kez duydum bu hastalığı.
Rabbim şifa versin inşallah.
Peki annen ne diyor bu konuda?

annem sende çıkmıcak bu hastalık bak gör benim hislerim kuvvetli diyor şu an ezan okunuyor rabbime dua ediyorum ne olu rbende çıkmasın ne olur bu hastalıgın nasıl geliştiğini ben halamda gördüm halama 9 yıl baktık kendimide o halde görmek istemiyorum rabbim bana yardım et ne olur

Türkiye de 8 kişide var babanız , halanız, babanneniz, şimdi abinizde belirtiler
başlamış 4 ü sizin aileden çıkmış demek ki.

Çok zor bir karar. :31:
Testi yaptırısanız umarım güzel haberlerinizi paylaşırsınız.

Son düzenleme:
Eğer test yaptırıp sende bu hastalık çıkarsa bundan sonra kalan zamanını sürekli buna bağlı olarak yaşayacaksın. Sonuç olarak %50 ihtimal var, eğer hataysan hayatının kalan kısmı zehir olacak ve testi yaptırman senin hiç bir işine yaramayacak. Sonuçta tedavisi olan bi hastalık değil. Benim annemde meme kanseri oldu çok genç yaşta. doktor istersen genetik test yapayım dedi, ama yaptırırsam, ki hastalığın tedavisi var, şu an yaptırmam ne işime yarayacakki dedim. Kendimi cezalandırmamın anlamı yok öğrenerek. Sen diğer %50 ihtimali düşün, İnşallah bu hastalıkla hiç bir zaman karşılaşmazsın.
Sevgiler

Türkiye de 8 kişide var babanız , halanız, babanneniz, şimdi abinizde belirtiler

house dizisi aklıma geldi.orda doktor kız vardı.house onu da test için zor ikna etmişti.

annem sende çıkmıcak bu hastalık bak gör benim hislerim kuvvetli diyor şu an ezan okunuyor rabbime dua ediyorum ne olu rbende çıkmasın ne olur bu hastalıgın nasıl geliştiğini ben halamda gördüm halama 9 yıl baktık kendimide o halde görmek istemiyorum rabbim bana yardım et ne olur

ALLAH duaları geri çevirmez canım,İNŞALLAH bir şeyciğin çıkmaz sağlıklısındır
RABBİM bütün hastalara yardımcı olsun ve şifa versin İNŞALLAH AMİN

23 yaşındayım. babam halam ve babaannem bu hastalıktan öldü hastalık genetik bir hastalık babam 7 kardeş 7 kardeş test yaptırdı sadece 2 sinde çıktı ve şöyle söyliyim bu hastalık yakalanınca 1 yasındaki bebek gibi oluyorsunuz bebek nasıl olur altına yapar yürüyemez kimseyi tanımaz konuşamaz aynen öyle bir hastalık . bende çıkma olasılıgı yüzde 50 bu hastalıgın tedavisi yok sizce test yaptırıp sonucunu öğrenmelimiyim yoksa öğrenmeyip bir umutla bende yok diyip hayatıma devam mı etmeliyim? ha birde eğer bendeyse yaklaşık 30,35 gibi başlıcak hastalık genelde bu yaşlarda yakalıyor.. hayati bir karar benim için... tedavisi olmayan bir hastalığı öğrenerek ne kadar yaşayabilirimkii kafayı yerim :(

Tabıkı ınsanlar nasıl her sene ckeup yaptırıyo bunu duzenlı hala getır. Ve muhakka ozel saglık sıgortası yaptırmalısın ılerıye ynelık erken yatırım cok onemlı bıde artık butun ıyı doktorlar ozelde

Aylık 24 tl baslıo hcbs bank saglık sıgortası gbı yapı kredı var 100tl

Her sene bıde mamagrafı cekup fılan ıste

Testını aksatmadan gıt hemen yaptır

evet bu hastalıgı işlemişti o dizi ama ben hazır değilim eğer bendeyse öğrendiğimde yıkılırım hayattan koparım diye yaptırmıyorum oysaki şimdi şüphe var ama hayatımı çok seviyorum tamam şüpheyle yaşıyorum ama öyle hayattanda kopmadım çok önemli bir karar çoook :(

korkarak yaşamak senin için daha iyiyse yaptırma ozman. ama hep yaptırsammı diye düşünüp duracaksın. hayatını yaşayabilecekmisin?

ben sana bir şey anlatacağım belki içine su serper diye... senin durumunla benzerlik yok. fakat o tehlikeli bir hastalık...

bundan 1 yıl kadar önce babam için korkuyordum. ilk kanserini atlatmıştı. 2. kez kanser olma ihtimali vardı. bir kitle daha.... evet 2. kez kanserdi. tekrar aynı süreçten geçecekti... ozman bir rüya gördüm ben; "rüyamda çok ağlıyordum. hastane bahçesindeyim. okadar çok ağlıyordum ki... sonra temiz yüzlü teyze geldi yanıma... ne bu halin dedi. anlattım. çevrene bak dedi. sadece insanlar bunlardan mı başına birşey geliyor. anlık yaşanan hastalıklarda var. bir şey olacaksa kazalarda var... kendine gel demişti." uyandığımda haklı olduğunu fark ettim...

başka bir arkadaşın eşide beyin kanserine yakalandı. doktorlar umudu kesti. ama şimdi adam iyi...

doktorlar herşeyi bilmez.... hep umut olmalı içinde... kendin için değilse bile abin için....

Allah yardımcın olsun....

canım kötü düşünme belki sende yoktur ,ki umarım yoktur bir şeyin
ALLAHIM sana ve kardeşlerine tüm bu hastalıkla savaşanlara da şifa adının hürmetine şifa versin RABBİM yar ve yardımcınız olsun AMİN

ne olur bana dua edin abimlerdede çıkmasın rabbim sağlıkla sınamasın kimseyi:(

hayır 4 ü bizden değil hanımefendi yanlış anlamışsınız 8 kişiden biri babaaannnem bu hastalık babaannemden babama hala geçmiş? anlatabildim mi

korkarak yaşamak senin için daha iyiyse yaptırma ozman. ama hep yaptırsammı diye düşünüp duracaksın. hayatını yaşayabilecekmisin?

ben sana bir şey anlatacağım belki içine su serper diye... senin durumunla benzerlik yok. fakat o tehlikeli bir hastalık...

bundan 1 yıl kadar önce babam için korkuyordum. ilk kanserini atlatmıştı. 2. kez kanser olma ihtimali vardı. bir kitle daha.... evet 2. kez kanserdi. tekrar aynı süreçten geçecekti... ozman bir rüya gördüm ben; "rüyamda çok ağlıyordum. hastane bahçesindeyim. okadar çok ağlıyordum ki... sonra temiz yüzlü teyze geldi yanıma... ne bu halin dedi. anlattım. çevrene bak dedi. sadece insanlar bunlardan mı başına birşey geliyor. anlık yaşanan hastalıklarda var. bir şey olacaksa kazalarda var... kendine gel demişti." uyandığımda haklı olduğunu fark ettim...

başka bir arkadaşın eşide beyin kanserine yakalandı. doktorlar umudu kesti. ama şimdi adam iyi...

doktorlar herşeyi bilmez.... hep umut olmalı içinde... kendin için değilse bile abin için....

Allah yardımcın olsun....

bazende neyi düşünüyorum biliyormusun 2 dk sonra ne olucagı belli mi bu hayatta ya 2 dk sonra araba kazasında ölürsem ben 8 yıl sonrası için kendimi niye hırpalıyorumki dime:( bana yorum yazdıgınız için çok teşekkür ederim o kadar iyi geldiki :(

bence bu durumu bir psikologla görüşüp ondan sonra karar vermelisin canım
allah yardımcınız olsun

Back