• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mutsuzum, yeni mezunların hali ne olacak hanımlar? :(( lütfen yol gösterin

hız+dikkat canım ben aktif banka girdiğimde 60 soruya 20 dk vermişlerdi bende 2 dk felan kalmıştı hatta çelişkide kaldıklarıma bile bakmıştım...aslında bi bakışta çözebiliyorsun çoğunu ama son sorularda zorlaşıyor tabi sen bunu netten bu tarz sorular çözerek halladebilirsin bide böyle dene canım...hız konusunda da sen kendin hızlı olmalısın

pratik yapmadığımdan dolayı bir türlü beceremiyorum, iq sorularına benzer sorular hep şekiller falan. bu kadar oyalanmam bazen zekamı sorgulatıyor :)) veya belki de önyargı. mesela içlerinden daha sözel olanlar var, harfleri karışık vermişler 7 8 tane, bunlardan hangileriyle hangisi oluşur tarzı, şıklar ülke yemek bitki tarzı.. onlarda çok iyiyim harflere bakınca hemen kelime üretebiliyorum, ama aynısı sayı ve şekillerle olduğunda sıfırım. boş boş bakıyorum sonra C şıkkını işaretliyorum :))

Sağ olun kızlar :16: Hacettepe oldu, Ankara'da hiç istemiyordum ama son anda masraflar gözümde büyüdü aileme yük olmayım diye bu kararı verdim inşallah hayırlısı olur. :31: Bugün çok güzel haberler var cidden kısmetimiz mi açıldı acaba :52: Umudumuzu kaybetmeyelim, ben artık iş görüşmesine falan giderken hayırlısıysa olsun değilse aramasınlar bile diyorum, aynı şeyi yüksek lisans için de dedim inanın mülakatta hiç zorlanmadım bu kadar rahat geçmesini beklemiyordum. :21: Umudumuzu kaybetmeyelim , bugün bir arkadaşımla görüştüm çok büyük bir yerden görüşmeye çağırmışlar 6 ay oldu mezun olalı hiç beklemiyordu o da. Kısmet bu işler geç olsun güç olmasın. :31:

Son düzenleme:
geç olsun güç olmasın inş. rabbim duysun sesimizi allah yardım etsin hepimize beklemek çok zor..

bu arada sevgililer günümüz kutlu olsun kızlar sevgilim yok ama olsun evlenicem de işimde olucak inş. :)

Ben de uluslararası ilişkiler okuyorum. İstanbulda iyi bir devlet üniversitesinde.
Yabancı dilim de iyi, londrada büyüdüm, 3 yaşımdan beri fransızcayı da aktif olarak kullanıyorum
ek olarak alman lisesi mezunuyum ve ingilterede yabancı dil olarak hep ispanyolca öğrendik
Ancak bir kaç iş başvurusu yaptım para falan umrumda değil
hafta içi 1 günüm boştu 2 günüm yarım gündü. hani bi tecrübem olsun az cok geleyim gideyim diye part time işlere başvuru yaptım
fakat resmen köle arıyorlar, diyorlar ki fotokopi çekersin bankaya gidersin tercüme yaparsın çay yaparsın gerekirse pazarlama olabilir telefona bakarsın her şeyi sayıyorlar ve ders saatlerimin başına sonuna ekleyip bi şekilde 60 saat haftalık çalışma süresi oluşturuyorlar, 1250 tl civarlarnda da maaş öneriyorlar
tabiki kabul etmedim, şimdi gelecek planı olarak; kendime iş yeri açma planım var eşimi ikna edersem, çok yorulursun özel hayatın kalmaz bırak boşver diyor sürekli
ve tabiki kpss, hakimlik istiyorum ama evliyim şimdi olur kazanırım o kadar süreçten geçip ama nasıl gideyim eşimin burda kurulu iş düzeni varken benimle gelemez, ben de bırakıp gidemem yani 3-5 aylık bişey değil ya bu. kpss b kadrodan bize uygun pek bişey yok diye biliyorum.
uzun çalışma saatleri olursa da özelde, eşim yine eminim ki istemeyecek çünkü eşimin çalışma saatleri biraz kafasına göre, rahat yani, genelde evde, çıkalım gezelim modunda. adam 14.00 gibi eve gelecek ben akşam 20.00da işten çıkacağım mesela, bence kötü bir durum. abim bankacı mesela bazen 9-10 hatta yıl sonunda daha gec saatlere kadar kalıyorlar
hayırlısı olsun ne diyeyim, Allah kısmetimizi verdiyse bi şekilde kavuşuruz bu kısmete
herkese bu süreçte kolaylıklar dilerim

Sağ olun kızlar :16: Hacettepe oldu, Ankara'da hiç istemiyordum ama son anda masraflar gözümde büyüdü aileme yük olmayım diye bu kararı verdim inşallah hayırlısı olur. :31: Bugün çok güzel haberler var cidden kısmetimiz mi açıldı acaba :52: Umudumuzu kaybetmeyelim, ben artık iş görüşmesine falan giderken hayırlısıysa olsun değilse aramasınlar bile diyorum, aynı şeyi yüksek lisans için de dedim inanın mülakatta hiç zorlanmadım bu kadar rahat geçmesini beklemiyordum. :21: Umudumuzu kaybetmeyelim , bugün bir arkadaşımla görüştüm çok büyük bir yerden görüşmeye çağırmışlar 6 ay oldu mezun olalı hiç beklemiyordu o da. Kısmet bu işler geç olsun güç olmasın. :31:

canım yüksek lisansın bitene kadar da çalışmayı düşünüyor musun? iş aramalara devam edecek misin? ders saatlerin nasıl, akşam mı yoksa tüm gün okul mu?

canım yüksek lisansın bitene kadar da çalışmayı düşünüyor musun? iş aramalara devam edecek misin? ders saatlerin nasıl, akşam mı yoksa tüm gün okul mu?

Daha yeni kayıt yaptırdım, haftaya ders seçimi var. Kaç tane ders alacağım, hangi günler olacak henüz bilmiyorum. Ama uygun olursa çalışmak istiyorum. İstediğim gibi bir iş bulursam yükseği bırakabilirim de sorun değil. Bu konuda idealist değilim. İki sene daha çalışmadan durduğumu düşünemiyorum. :50: Maddi olarak da bir yükü yok bana nasılsa harç yok. Bu sene kpssyi de düşünüyorum. Belki kazanıp devlete girersem bırakmam da gerekmez bitiririm.

Son düzenleme:
Daha yeni kayıt yaptırdım, haftaya ders seçimi var. Kaç tane ders alacağım, hangi günler olacak henüz bilmiyorum. Ama uygun olursa çalışmak istiyorum. İstediğim gibi bir iş bulursam yükseği bırakabilirim de sorun değil. Bu konuda idealist değilim. İki sene daha çalışmadan durduğumu düşünemiyorum. :50: Maddi olarak da bir yükü yok bana nasılsa harç yok. Bu sene kpssyi de düşünüyorum. Belki kazanıp devlete girersem bırakmam da gerekmez bitiririm.

yüksek lisansta nasıl harç yok kız ?

O değil de iyi ki varsınız ya ben burda acayip stres atıyormuşum da farkında değilmişim :16: Kadın dayanışması ne güzel şey. :31:

Harçlar kalktı ya basbayağı yok işte. :31: Sadece ikinci öğretim ve yabancı öğrencilere var, baktım eminim.

ay çok sevındım senın adına ozaman canm yaaa ben normal öğrencilikte kalktı zannediyordum meger yuksektede kalkmış valla kenım kadar sevındım canım ya :)

Kızlaaar, nasılsınız, gelişmeler var mı? Moraller ne durumda?

Sevgimelegi, yarın ilk iş günün heyecanlı mısın? :)

Ben de şu anda bir gelişme yok, yarın bir banka mülakatım var. sınavı geçmişim ama asıl zorlu olan mülakatmış.. Haftaiçi belli olur sanırım, umarım iyi haberler vereceğim.

Ben de şu anda bir gelişme yok, yarın bir banka mülakatım var. sınavı geçmişim ama asıl zorlu olan mülakatmış.. Haftaiçi belli olur sanırım, umarım iyi haberler vereceğim.

Umarım mülakatın iyi geçer olumlu sonuç alırsın canım. Bende bir gelişme yok.

allah yar ve yardımcın olsun canım çok sevindim garengle bende hala bi gelişme yok:) gareng yine bi atak yaptı yüksek e girdi en bahtı kara benim sanırım :/

rabbim dilek kapılarını açsın bize allah duysun sesimizi...

Canım maalesef benim iş yattı. İstemiştim ama sonra ne olduysa soğudum işten. Adam bana tecrübeli eleman bulursam gözü kapalı alırım dedi.
Sanırım bu söz soğuttu. Yani elimde alternatif olmadığından alıyorum demekti sanırım.
Bende vazgeçtim zaten kendisi dende ses çıkmadı.
Tamam işe ihtiyacım var felan ama bir gururumda var. Bir de bana kızgın olduğumda filan terslerim alınma diyor
Yok kardeşim kalsın iş olsun diye katlanamam şahsen

Bende de hiç gelişme yok kızlar. Halk eğitim merkezine bilgisayar kursuna başlıyorum yarın. İyi bi iş çıkarsa kursu bırakırım evde boş durmaktan iyidir en azından sertifikam olsun :(

2 tane sertifikam var biri bilgisayar biri grafik.
Office, adobe, bir sürü program biliyorum ama neyime yaradı hiç.
Tecrüben yok olmaz diyorlar
Özellikle eski iş yerinde yaptığın çalışmaları istiyorlar ben ne gösterebiliyorum hiç :25:

Dünkü banka mülakatım da çok kötü geçti, yani kötü bir şey olmadı ama insan anlıyor o IK müdürünün elektriğinden olumlu veya olumsuz olacağını. Ne bileyim, olmaz gibi geldi. Zaten IK müdürüyle mülakatı geçince, işe başlanacağı departmanın uzmanlarıyla ayrı bir mülakat yapacaklarmış, onu da geçince bilmem ne yöneticileriyle mülakat varmış. 3 aşamalıymış, 3ünü de geçmen lazımmış. ıdı vıdı yani, güvenmiyorum açıkçası kendime. banka defterini kapıyorum, beni almıyorlar bankaya nedense....

merhabalar..

Burada yazdıklarınızı okuyunca benimde yaşadıklarım aklıma geldi. Bende bu iş durumundan şikayetçiyim. 2009'da ingilizce işletmeden mezun oldum. Burada yazan arkadaşlar gibi önceleri iş beğenmedim, devleti istemedim. İyi bir maaş, yurt dışına iş seyahatleri, iyi bir şirkette güzel bir iş hayal ettim.. okurken de zaten sizi gaza getiriyorlar.. süper bölüm çok iyi yerlerde olursun falan filan.. ama inanıyorsun işte..ben bu torpil olaylarını bildiğim için iyi tanıdıklarımızı devreye soktuk birkaç işte ama torpil de işe yaramadı artık nasıl bir bahtsızlıksa..banka sınavlarını deneme, 1,5 sene iş görüşmelerine gitme ve bekleme süreciyle geçti..artık ev kızı olacağıma inanmıştım..neyse bir gün nişanlımın arkadaşı maden firmasında şube müdürüydü. Muhasebeci arıyorlarmış..İngilizce bilmesi de lazımmış.nişanlım da beni söyleyince başladım işe..nişanlımın arkadaşı bana anlatınca işi aslında çok farklı canlanmıştı gözümde herşey..ama şuan yaptığım şeyse ön muhasebe..:( ve 2 yıldır burada çalışıyorum..aslında işe girdiğim ilk aydan itibaren bu iş bana göre olmadığını anladım çünkü şuan yaptığım işi bir lise mezunu bile yapar..benim olmamın bir özelliği yok,ama yanlış anlamayın kimseyi küçümsemiyorum sadece vurgulamak istediğim bu iş beni git gide köreltiyor..zaten bu işin bana uygun olmadığını anladığımdan beri iş bakıyorum ancak onların aradıkları gibi bir deneyim yok ön muhasebe yaptığımı da cvme yazamıyorum sonra ara ki bulasın güzel bir iş kısacası bir çıkış noktası bulamadım henüz.. ailemden başka bir şehirde yaşadığım için de başka bir iş bulmadan bırakamıyorum da burayı..banka sınavlarını denedim olmadı, kpssden 75 aldım. O kadar gelgit yaşadıktan sonra sonunda devlette çalışmanın en doğru karar olduğunu düşündüm. Bugüne kadar maddi durumum müsait olmayınca dersaneye gidemedim aileme de yük olmak istemedim..ama seneye dersaneye gidip daha iyi bir puan yapıp devlete girmek istiyorum artık..valla hep plan yapıp planlarımın da tutmamasından yoruldum.. face.ten bazen üniversitedeki sınıf arkadaşlarıma bakıyorum.. herkes gururla nerede çalıştığını ne iş yaptığını yazmış..bende oraya gururla yazmak istiyorum..başkalarının iş hayatlarına imrenmek istemiyorum artık...eğer kpss a grubundan uzman yardımcılığı yapan, yada bu sınavı kazanan arkadaşlar varsa iyi bir puan almam için nasıl çalışmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim..çünkü iş konusunda artık başarılı olmak istiyorum..

Back