merhabalar..
Burada yazdıklarınızı okuyunca benimde yaşadıklarım aklıma geldi. Bende bu iş durumundan şikayetçiyim. 2009'da ingilizce işletmeden mezun oldum. Burada yazan arkadaşlar gibi önceleri iş beğenmedim, devleti istemedim. İyi bir maaş, yurt dışına iş seyahatleri, iyi bir şirkette güzel bir iş hayal ettim.. okurken de zaten sizi gaza getiriyorlar.. süper bölüm çok iyi yerlerde olursun falan filan.. ama inanıyorsun işte..ben bu torpil olaylarını bildiğim için iyi tanıdıklarımızı devreye soktuk birkaç işte ama torpil de işe yaramadı artık nasıl bir bahtsızlıksa..banka sınavlarını deneme, 1,5 sene iş görüşmelerine gitme ve bekleme süreciyle geçti..artık ev kızı olacağıma inanmıştım..neyse bir gün nişanlımın arkadaşı maden firmasında şube müdürüydü. Muhasebeci arıyorlarmış..İngilizce bilmesi de lazımmış.nişanlım da beni söyleyince başladım işe..nişanlımın arkadaşı bana anlatınca işi aslında çok farklı canlanmıştı gözümde herşey..ama şuan yaptığım şeyse ön muhasebe.. ve 2 yıldır burada çalışıyorum..aslında işe girdiğim ilk aydan itibaren bu iş bana göre olmadığını anladım çünkü şuan yaptığım işi bir lise mezunu bile yapar..benim olmamın bir özelliği yok,ama yanlış anlamayın kimseyi küçümsemiyorum sadece vurgulamak istediğim bu iş beni git gide köreltiyor..zaten bu işin bana uygun olmadığını anladığımdan beri iş bakıyorum ancak onların aradıkları gibi bir deneyim yok ön muhasebe yaptığımı da cvme yazamıyorum sonra ara ki bulasın güzel bir iş kısacası bir çıkış noktası bulamadım henüz.. ailemden başka bir şehirde yaşadığım için de başka bir iş bulmadan bırakamıyorum da burayı..banka sınavlarını denedim olmadı, kpssden 75 aldım. O kadar gelgit yaşadıktan sonra sonunda devlette çalışmanın en doğru karar olduğunu düşündüm. Bugüne kadar maddi durumum müsait olmayınca dersaneye gidemedim aileme de yük olmak istemedim..ama seneye dersaneye gidip daha iyi bir puan yapıp devlete girmek istiyorum artık..valla hep plan yapıp planlarımın da tutmamasından yoruldum.. face.ten bazen üniversitedeki sınıf arkadaşlarıma bakıyorum.. herkes gururla nerede çalıştığını ne iş yaptığını yazmış..bende oraya gururla yazmak istiyorum..başkalarının iş hayatlarına imrenmek istemiyorum artık...eğer kpss a grubundan uzman yardımcılığı yapan, yada bu sınavı kazanan arkadaşlar varsa iyi bir puan almam için nasıl çalışmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim..çünkü iş konusunda artık başarılı olmak istiyorum..
Bizimle aynı durumdasın, okudukça çok üzüldüm ben de şu anda senin o 1.5 senelik düzgün iş aramalarını yapmaktayım, banka sınavları bir şey olmuyor, torpil nedense hiç bir işe yaramadı bende de aylardır.. neye elimi atsam kurudu, çürüdü.. En büyük korkum da işte ben de ön muhasebe tarzı eğitimimle çok alakasız bir iş yapmak, ama büyüklerimizin dediği gibi çalışmak ayıp değil. hayal kırıklığı insanın başına gelen en kötü şey bence (sağlıktan sonra tabi), buaralar ben de devamlı aynı hisler içerisindeyim. yaptığın işle ilgili ne demek istediğini çok iyi anlıyorum, küçümsemek değil senin demek istediğin, ama aldığın eğitimin iyi olduğunu düşünüp, okulda gaza gelip, çevrende iyi işler yapanlar oldukça, sen de kendine yakıştıramıyorsun bu muhasebe işini, e haklısın da.. bence yine de tecrübe olarak yazmalısın bu işi, 2 sene az bir sene değil. körelsende, mutlaka sana artıları da vardır.. açıkcası o kadar sıkıldım ki bu hayal kırıklıklarından, seninki tarzı bir iş bulabilsem hemen çalışmaya başlarım. belki içimden söverek giderim işe, kendimi kötü hissederek, ama kesin başlarım. yeter ki iş olsun moduna giriyorum artık.. aileye yük olmama düşüncesi insanın beynini yiyor belli yerden sonra..
ben de kpss a grubundan iyi bir puan almak istiyorum, ama yaza kadar yetiştiremem ve muhtemelen yine hayal kırıklığı yaşarım diye bulaşmaya da korkuyorum. çok bir bilgim yok, ama demin okudum : http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/594500-is-yapiyoruz-kac-para-ucret-aliyoruz-82.html burada sonsuz1986 isimli arkadaş çok güzel açıklamış bu a grubu olayını.