Çok mutsuzum, yeni mezunların hali ne olacak hanımlar? :(( lütfen yol gösterin

arkadaşlarr nolur benim içinde dua edin gecenin şu saatinde bile iş başvurusu yapmaktan gözlerim ağrıdı artık hiç mi biyer denk gelmez bendemi sorun var anlayamadım dualarınıza ihtiyacım varr

arkadaşlarr nolur benim içinde dua edin gecenin şu saatinde bile iş başvurusu yapmaktan gözlerim ağrıdı artık hiç mi biyer denk gelmez bendemi sorun var anlayamadım dualarınıza ihtiyacım varr

Allah yardımcın,yardımcımız olsun

yok gerçek o iyi bir cv için çok uğraştım.cv nedir bilmeyen ben.herkes bir şey diyordu ama bir zaman sonra oturdum kendi cv mi kendim yazmayı başardım.
kendime göre bir kalıp çıkardım ve zamn zaman içindeki bir kelimeyi bile oynatacak olsam da cv mi güncel tuttum.çünkü firmalar ilan vermeden önce mevcut olan hesaplarıyla
kendileri veri tabanı üzerinden güncel cvlerden yola çıkarak tarama yapıyorlar.sonuç olarak da hiç başvurmadığınız bir yerden çağrılabiliyorsunuz.

Süresi bitmiş ya çok üzüldüm şuan

sevgi meleği ve diğer arkadaşlar.iş bankası yılda bir kaç defa operasyon ve diğer bölümler için memur alım sınavı düzenler.bir kaçına katıldım ben de.işbankasının
sitesine girip orada bir cv oluşturun ve güncel mail adresiniz kayıtlı olsun.sonrasında işbankası size sınavları ile ilgili bildirim gönderiyor zaten.kaçırmanız bu şekilde
söz konusu olamaz..hatta bunu sadece iş için değil diğer bankalar için de yapabilirsiniz.hatta diğer firmalar.bu şekilde mutlaka geri dönüşü olan bir firma çıkıyor emin olun.

Kızlar bu işsizlik yüzünden çok mutsuzum
Kendimi nasıl motive edeceğimi de bilmiyorum artık

bir arkadasım ın arkadası varmış t.rklcell de bölge yetkilisiymiş.arkadasım da rica etti benı oraya alsa en azından sigortam olur diye bugün aradılar gittim görüştüm kasaya alacaklarmış ama saatleri çok sabah 08:30 akşam 20:00 hiç istemiyorum ama neyapayım 1.5yıldır işsizim yaş oldu 25 daha 1 yıllık sigortam bile yok ne yapayım lanet olsun bi millete devlete

İyi bir cv için çok uğraştım demişsin canım, faydasını gördün mü?

Merhaba,

26 yaşında, orta düzey bir yönetici olarak bende yazmak istedim. 2010 yılında mezun oldum. Mezun olunca ilk önceliğim paraydı. Bu yüzden bana en yüksek maaşı veren işe girdim ama çok mutsuz oldum. Sonra mutlu olacağım işi bulana kadar bir kaç iş daha denedim.

2 senedir yayıncılık sektöründeyim. Çocuk kitapları yapıyorum. Kitaplarla çalışmak çok istediğim bir şeydi. Önemli olanın insanın mutlu olacağı işi yapması olduğunu öğrendim. Bir noktadan başlamak lazım. Ne kadar uzun süre işsiz kalırsanız, iş bulmak o kadar zor oluyor. Aradaki boşluğu açıklamakta zorlanıyorsunuz.

Umarım her şey istediğin gibi olur. Biran önce istediğin gibi bir iş bulursun. Ne yazık ki rekabet çok fazla ve herkes işe alacağı elemanın deneyimli olmasını bekliyor. Yeni mezunken doğru karar vermek çok zor.

Bol şans :)

merhaba kızlar
konunuzu birkaç gündür takip ediyorum. önceki sayfalarda konuştuğunuz bi konu kafama takıldı sormak istedim.
istanbul üni auzef ile anadolu üni aöf kıyaslamışsınız. aöfte açıktan olduğu yazmıyo demişsiniz.
ama cv de anadolu üni yazıyorsa direk açıköğr olduğu akla zaten geliyo ama ist üni daha yeni olduğu için pek bilinmiyor diye düşündüm ben. işe girerken diploma isteniyor mu yani bakıyor mu işverenler?

Aslına bakarsan ikisi de bir anlam ifade etmiyor bence.Hali hazırda örgün okurken okuyorsan, zaten her türlü açıköğretim olduğu belli. Mezun olduktan sonra okuyorsan da, mesela kendim için söylüyorum şu an işe girsem örgün okumadığım açık olacak yoksa şu an Eskişehir'de olmam gerekiyordu. 4 sene sonrasını düşünelim, açıktan mezun olana kadar illa bir işte çalışacağım. Üniversitede okurken tam zamanlı bir işte çalışıyor olamayacağıma göre yine açık olduğu belli olacak. Yani işveren azcık "analitik" düşünebiliyorsa, her türlü açıköğretim olduğunu anlar :) Ama benim maksadım zaten "bunu da biliyorum" diyebilmek. Kendi işimi yaparken ona katkı sağlayabilecek bir eğitimden fazlası değil.

merhaba arkadaşlar,
bir yıla yakındır işsizim
inanın iş deneyimim de var ama ona rağmen iyi bir yer bulamadım gitti. işi bıraktıktan sonra deneyimliyim diye biraz yüksek beklentiler içerisine girdim
maaşı iyi olsun ve yakın olsun gibi
şimdiyse hiç iş bulamıyorum, gerçekten çok enteresan bir durum
kızlar ben artık biz bayanlara yeretli iş imkanları sunulmadığını düşünmeye bile başladım
Rabbim hepimize hayırlı ve güzel işler nasip eder inşaallah, bir de iş görüşmelerine gidiyorum 5-10 dk. gibi kısa sürüyor, doğru dürüst konuşmuyoruz bile, mülakatlarım bile bir acaip, baştan eleniyorum, sanırım uzun zamandır işsizim diye
ben de almıycaklarsa niye çağırıyorlar görüşmeye diye söylenmeye başladım

işlerle ilgili hiç bir gelişmem yok, olduğum yerde sayıyorum :/

Bana da garanti bankasından ve iş bankasından mail gelmiş.Garanti bankası gişe elemanı ve operasyon elemanı pozisyonları için sınava davet etmişler. Bakalımm heveslendim mailleri görünce :26:

İyi bir cv için çok uğraştım demişsin canım, faydasını gördün mü?

gördüm tabi ki..pek çok iş görüşmesine gidiyordum.artı aranıyordum.mesela omsan gibi bir firma beni güzel bir pozisyon için iş görüşmesine
davet etmişti, ben başvuru yapmadığım halde.olmadı o ayrı ama öyle bir firma ile görüşme yapmak bile ne kadar önemli benim için.
sonra uludağın İK müdürü aramıştı yine iş görüşmesi için bizzat kendisi..böyle avantajları olduğu gibi eğer kendinizi olduğu gibi ve de abartmadan
samimice anlatırsanız bazı işverenlerin gözünden kaçmıyor bu.

bir nevi yazdıklarınız sizi ele veriyor.

Son zamanlarda kadın olmanın pişmanlığını yaşıyorum resmen, sınıf arkadaşlarımdan kadın olanlar benim gibi hala iş arıyor erkekler iş bile değiştiriyor. Hala mühendisliğin erkek işi olduğunu düşünüyor iş verenler ne yazık ki

Yüksek lisansa başlayıp bir yandan da kpss ye hazırlanmaya karar verdim. Özelden bana hayır yok.

ben bilgisayar teknolojileri ve programlama mezunuyum. birde iş bulamadıgım için tıp sektereliği kursuna gittim.

bugün bir diş polikliğine iş görüşmesine gittim. adam ben şimdiye kadar hep uzun zamanlı elemanlar yanımda çalıştırdım uzun süreli bir iş arkadası istiyorum dedi

sigorta yapmıyormusunuz diye sordum. ADam hayır yapmıyorum dedi. şimdi bunun yanında 5 yıl çalışanlar sigortasız mı bukadar çalışmış? PES!

tabiki reddettim.

oooo.. adam iyice kafayı yemiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…