Canım onu da söyledim, tamam dedim, evi değiştirelim dedim ama ben mutsuz olduğumda ve ne seni ne annenleri mutlu etmediğimde ve onlar problemin bundan kaynaklandığını anladığında ne olacak dedim, o da "sen baştan önyargılısın zaten, sen böyle olunca tabi ki kötü olcak" dedi. şunu bile dedi "madem bitireceksin, madem bu evlilik bitecek hiç değilse denememiş olmazsın" bile dedi.
bence alışacağımı düşünüyor. kanıksamak var ya bence en kötü şeylerden biri. mutsuzsun durumdan, ama yapacak bi şey yok diyosun, kanıksayıp mutlu olmaya çalışıyorsun. ama ben bunu istemiyorum. yıllar sonra, dönüp baktığımda hiç de hayalimin ucundan geçmeyen bi evlilik hayatı yaşadığımı gördüğümde daha da üzülcem kendime. biraz da benim istediğim gibi yaşamak istiyorum. ama yetmiyo kızlar, nasıl yetmez ya benim yaptıklarım! herkes yapabilir mi ben gibi? çok mu kolay? düşünün, kayınvalideyle yakınsınız, iyiler hoşlar, iş güç beklemezler ama neredeyse haftada her gün bi şekilde görürsünüz onları. hafta içi 3 gün beraber onların evde yemek yenir. hafta sonu 1 gün mutlaka onlarla bi aktivite yapılır. diğer gün de temizlikle geçer zaten. dışarı beraber çıkılır. beraber çıkılmadığında da eşiniz nereye gittiğinizi, ne yaptığınızı köşe bucak saklar onlardan üzülmesinler diye. bana sorarlar ne yaptınız diye, ben de "ya işte dışarı çıktık ben bilmem beyim bilir" filan diye yuvarlak cevaplar vermek zorunda kalırım. maddi olarak kız kardeşi zengin çocuklarından aşağı kalmasın diye bi takım yardımlar yapılır. kirası ödenir, faturalar ödenir, arabalarının vergileri ödenir, büyük masrafları karşılanır (tadilat vs), hatta zaman zaman arabalarına yakıt alınır, market alışverişleri karşılanır ki kayınvalidemin maaşı var. bana söyleyin kolay mı bunlar? herkes yapar mı bunları ses çıkarmadan?
belkide bunlara hiç ses çıkarmadığın için en baştan şuan mutsuzsundur... İnsan başına gelmeden bilemiyor şunu yapardım diyemiyor ama sen yine sabırlıymışsın ...erkek işte hepsi aynı senin güçlü,kendi ayakları üzerinde duran, herşeyin üstesidnen gelen bir bayan olduğunu gördüğü için sorumluluk üstüne sorumluluk yüklüyor nasılsa başarır nasılsa halleder düşüncesiyle... Özeniyoeum vallahi hani bazı erkekler var ya tüm düzenini evini işini eşinin düzenine göre kuran eşlere