bu evliliği niye hala sürdürüyorsunuz anlam veremedim eşiniz size değer vermiyor sizi takmıyor resmen!!!! biraz olsun taksa bir kerede kendi istemediği halde senin istediğini yapar annesi bencil kendisi bencil...konuşuyorsun adam açıkça işte kapı demek yerine alışmalısın katlanmalısın diyor eşyalarını topla çık git uğraşma sevgi falan yok aranızda kandırma kendini adam senin için ne yaptı elle tutulur birşey söyler misin???
bak söylediklerim gerçekten sana zor gelebilir sert gelebilir ama sende artık farkına varıyorsun herşeyin gerçekten kendine psikolojine yazık günah senin ne günahın varda gençlik yıllarının en güzel zamanlarını ona heba eetin ama ne oldu hala annem diyor adam seni takmıyor cnmm iyi düşün bu hep böyle gidecek unutma
annesi bencilmiş konuşsan değişme olacağını sanmıyorum ama yinede çabalamak istiyorsun konuş istersen ama değişen birşey olmayacak kadın sana hı hı diyecek oğlunu dolduracak
Canim hic bir yere gitme. Evinden cikma. Ve inan caninida hic sikma. Ben gelmiyorum bir yere de esine ve kestir at. Haaaa sen direndikten sonra böylesi olmaz ben seni istemiyorum derse bilki seni sevmiyor, sadece ayriligin kolay olmasi icin bahaneler uretiyor kendince. Ben ayrilacagim bu böyle olmaz derse hay hay de ve hic uzulme. Inan böyle bir evliklikte olmaktansa ayrilmak daha iyi senin icin. Cunku gencsin. Bir tanidim bu sekil yasadi, ve esi sonunda bosadi hatta siddet uyguladi ailesi icin. Kizda bosanirim ama bir daha onlarla ayni evde oturmam dedi. Buda sekiz yillik bir evlilik, ve bir oglu vardi. Sekiz yil bekledim dedi ama esim degismedi diyordu.
Siz yeterince fedakarlık yapıyorsunuz, daha da fazlasını istiyor. Acaba bunların hepsini tek başına mı düşünüyor? Yoksa annesi kardeşi ona baskı mı yapıyor? Zaten yanyanasınız, sonrasında aynı evde diyebilir. Umarım kısa zamanda uzlaşırsınız..
bir an kendi hayatım geldi gözümün önüne
o küçük çocuğun yerindeydim ben
babam vefat etmişti annemin bir geliri yok
abim yirmili yaşlarda.....
askerden sonra evlenmek istedi
annem ve ben ya yalnız kalacaktık yada gelin evimize gelecekti
ben küçüğüm annem çalışmıyor
tek güvencemiz abim....
onunda maaşı iki eve bakacak kadar tatmin edici değil....
o da zaten bu durumda sizi yalnız bırakamam evleneceğim kişi bunu bilip öyle gelmeli dedi...
gelinimiz herşeyi kabul edip geldi....
hiçbir zaman özellerine karışmadık ben ve annem
her haftasonu gezmeye giderler hiçbirinde peşlerine düşmez
bizi neden götürmüyorlar diye surat asmazdık
annemle bazen odamızdan çıkmaz onlar karı koca başbaşa kalsınlar isterdik
bazen beni zorla yanlırına alırlar gezmeye götürürlerdi
yanlarında yürürken çok utanırdım insanlar abisinin yengesinin peşine düşmüş derler diye
biz mecburiyetten bu şekilde yaşadık
eğerki durumlar elverişli olsaydı asla beraber yaşamazdık
bazı şeylerden sürekli fedakarlıkta bulunmak her iki taraf için çok çok zor inanın
eşiniz tıpkı abim gibi
annemle beni asla incitmez bizi asla kırmaz hep hoş ederdi
ama eşinin de isteklerini göz ardı etmez onunda düşüncelerine saygı duyar onuda istediği şekilde mutlu ederdi
dengeyi çok iyi korumuştu
abimin kurduğu denge sayesinde bizler huzur içinde yaşadık
eşiniz dengeyi sağlayamamış maalesef
ailesine olan hassasiyetini anlıyorum ama sizin ne istediğiniz konusunda vurdumduymaz davranması bencilce
konuyu ortak kararda birleştirmek en mantıklısı
onunda sizinde mutlu olabileceği bir karara varmalısnız
sizin isteklerinizi gözardı etmemesini ona kararlı şekilde belirtin
umarın çözüme ulaşırsınız biran önce
yan apartmanda olmak yetmiyor mu yani.
neden yetmiyor anlamadım.
bi ihtiyaçları olsa kaç dakika sürer ki gidip gelmek.
aynı apartmanda olmak aynı evde yaşamak gibi olacak
pijamalarla falan her an gidip gelinsin durumu.
olmaz bence. çok ve gereksiz şeyler istiyor senden.
annesiyle konuşmanın işe yarayacağını hiç sanmam.
sonuçta oğluna bu psikolojik baskıyı aşılayan o.
ne güzel hem abinizin sayesinde hem de sizin ve annenizin düşünceliliği sayesinde işler ne güzel çözümlenmiş...aynı ev durumu şu an söz konusu değil. çünkü dediğiniz gibi maddi imkansızlıklarınız varmış sizin. ama benim kayınvalidemin maaşı var, ki eşim bir çok şeylerini karşılar zaten. zorunlu şeyler değil, çok keyfi şeyleri de mesela küçük kardeşini jimnastik kurslarına göndermek gibi.
siz çok inceymişsiniz, ne güzel başbaşa kalsınlar diye bazen odanızda kalırmışsınız. benim kayınvalidem de çok iyidir ama maalesef biraz düşüncesizdir. o hep birarada olmak ister mesela. sıkılır değilse. veya biz dışarı çıkarken zaten onları götürmek durumunda kalırız, veya götürmezsek üzülürler, onları yanımızda istemiyoruz diye. küçük görümcem kendisi söyler zaten ben de gelebilir miyim sizinle diye... anlayacağınız, biraz daha ince olsalardı ben de endişe etmezdim ama değilller. ve eşim onlara hayır diyemez, hele de keyfi bir konu için...kaldım öylece...
senin konun içimi karartıyor okurken bile
durumun çok zor ama kayınvalidenle konuşmaktan başka çaren yok
aman onlar kırılmasın diye diye seni bitirmiş
seni neyazıkki ailesi kadar sevip değer vermiyor
ailen falan yokmu onlar konuşsalar eşinle ailesiyle
sanda yazık ya
eninde sonunda ya sen bitecen ya evlilik bir karar ver
yok geçinmeme sebiniz şiddetli geçimsizlik falan diyecekmiş yazıklar olsun ona
belki kız büyüyünce bu düşüncesini terkeder
küçük olduğundan belki düşünemiyor onlar evli başbaşa kalmak isterler tarzında
burda araya anne girmeli aklı başında yetişkin birinin kızını bu konuda frenlemesi
kendisininde zırt pırt oğlu gelini ile iç içe olmamamsı gerektiğini bilmeli ona göre davranmalı
haftada birgün beraber yemek yer dışarı çıkarsınız
ama her zaman her dakika iç içe olmak insanı sıkar
plan yapsanız o plana mutlaka onlarıda dahil etmek zorunda olursunuz
gerçekten işiniz zor
eşinize bu konuda kararlı şekilde tavrınızı koyun
siz ona annesine kardeşine bakmayın demiyorsunuz belli sınırlar dahilinde yaşamak istediğinizi söyleyin
bu dengeyi sağlasın bir tarafa ağırlık vererek hayat arkadaşının düşüncelerini görmezden gelemez
Esiniz neden evlenmis?
Tek bir eylem icin mi acaba?
ailen eşinle konuşurken hiçbirşeyden haberleri yokmuş gibi konuşsun "kızımın halini hiç iyi görmüyorum bir sorunmu var falan" yapıcı konuşsun onlarla eşin kötü olmasın diye dedim
eşin evlenmeseymişde ömür boyu annesi ve kardeşiyle otursaymış diyesi geliyor insanın, madem evlisiniz ev değiştirmek düzen oluşturmak vs vs bu kararları tek başına almaya çalışıyor olması çok kırıcı. Sonrada klasikk muhabbetler kadın dır dırımış falan filann doğru düzgün hareketler edinde bizde mutsuz olup dırdır yapmayalımm... Her dediğine evet diyip fedakarlığın dozunu kaçırmak fena hallde kişilikte yıpranmalara neden oluyor sanırım erkeklerde... Ve eşin yaşamadan aklı başına gelmiycek sanırım evi değiştirdiğinde korktuıkların başına geldiğinde senin yüzün hep asık ve mutsuz istemediğin hayatı yaşıyor şekilde gördüğünde mi akıllanıcak veya hiç akıllanmıyarak alışacaksın diyecek büyük ihtimall
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?