- 16 Nisan 2011
- 7.819
- 1.534
- 248
2 gündür ayrılma konusunda fikrim daha belirginleşti.dün için ailemle konuşacağımı söylemiştim ona.dün defalarca msj çekiyo bana.ben ayrılmak istemiyorum.uzatmayalım.mutlu olalım vs.diye ama ben o kadar çok konuda ezilmişken ve üzülmüşken hiç bir gün yanımda olmadı.ailesinin yanında hep onları destekledi.evde yalnızken ve kapalı kapılar ardında bana değer verdiğini söyledi.
ama yukardaki yazılarımda aynı işyerinde çalıştığımızı söylemiştim.ve ben daha iyi pozisyondayım.boşanma sürecini aynı işyerindeylen yapmak ne kadar doğru ve kolay olur bilemiyorum ama dün ona işyerinden ayrılması gerektiğini söyledim.çünkü işini pek sevmez ve mesai arkadaşlarıylada çok anlaşamaz.zaman zaman yeni iş arayışları oluyordu.bana ben neden ayrılıyorum sen ayrıl dedi.bende sen zaten istemiyosun burda çalışmak bahaneyle ayrılmış olursun dedim.hem bu kadarcık fedakarlığıda yapıver dedim.nihayetinde benim mesleğim için bu şirket çok iyi.kendi mesleğimi düşünmek zorundayım herşeyden önce.boşansam bile ailemin yanına sığınacak değilim.ayaklarım üzerinde durmalıyım.
Sadece eşin değil,kendin de biraz pasif kalmışsın.Baştan boyun eğmek,dayatmaları arttırır.Tepki verecektin.İstemediğin hiçbirşeye razı göstermeyecektin.Bu konuda eşine karşı ailesine karşı bir duruş sergilemen gerekiyor.Sonuçta sen eşinle evlisin.Kayınpederinin ve kayınvalidenin istekleri doğrultusunda yaşayamazsın.
bende benzr seyler yasadim canım 3 sene cektım evlendım ertese gun sabah esime nebıcım karın var bıze gelmedı dıye basladılar esimde hergun ın ne olcak dıyordu cok kavgalar ettık cocuk oldu 1 gun ınmesek cocugu bize getırmıyor dıe sikayet ediyolardı bosanmanın esigine kadar geldik hergun esime gel sana sunu yaptım ye die cagirırdı ama esim gitmezdı daha bunun gibi neler yasadık cocugumu kendı cocugu gibi sahıplenirdi en son bana belalar verıp evindin kovdu esim soruncada bana hesap sordu dedı bende dayanamadım gittim kayın pederımın yanında ne yaptıysa yuzune vurdum sana saygimda sevgimde yok oglun mutlu olsun uzulmsın dıe gereken gorevlerımı yaparım bıter dedım su aralar sesi solugu cikmiyor allah ta bozmasin uzak dursunlar bızdenbu siteyi sürekli takip ediyorum.etrafındaki bir sürü kalabalığa rağmen derdini kimseyle paylaşamayan o kadar çok kadınızki.burda insanların birbirini anlaması gerçekten çok güzel.
ben 8 yıllık evliyim.görücü usulü evlilikle 2.5 ayda evlendim.eşimi ve ailesini hiç tanımadan birkaç eşin dostun tavsiyesiyle evlendim.(nasıl bu kadar ani kararla evlendim hala anlamış değilim bari diyorum nişan süresini biraz uzatabilseydim.ama kader deyip geçiyorum)
her kadın mutlu olmak çoluk çocuk sahibi olmak için evlenir illaki.benim evlendiğimin ilk ayı çıktı bizimde kavgalarımız.eşimin kendi dükkanı vardı o zamanlar.kayınvalidem kayınpederim sözde okumuş kültürlü ve emekli insanlar.evlendiğimizde eşime aldıkları ayrı evde oturuyorduk.düğünün ertesi gün kayınvalidem sabah 10 da size kahvaltıya pide göndereceğim diye aradı.daha çok taze gelinim tabi aklıma farklı bi düşünce gelmedi.sonra o akşam kaynımıda almış geldi.güya düğünde gelen hediyeleri eve çok dağınık bırakmışlar toplamaya gelmiş.bi kaç hediyeye baktıktan sonra 2 oğlunu beni yemek masasına topladı.altınları paraları istedi.tüm altınları poşete koydu bir sürüde nasihatta bulundu çekti gitti.çok şaşırdım o davranışa ama eşim hiç bişey demedi.haliyle çok üzerinde durmadım.evlenince ilçe gittiğim için dolayısıylada işimden ayrılmıştım.niyetim bir kaç ay evde durup hem evimin hemde evliliğimin tadını çıkarmaktı.ama kaynanam yüzükleri takar takmaz bana iş aramaya başlamıştı.evlendikten 3 gün sonra sabah aradı (eşim esnaf olduğu için işe başlamıştı.balayı falan yapamadık.kayınpederim izin vermemişti)akşama yemeğe misafirler var sizde gelin diye.tamam dedim ben gittim eşimde dükkanı kapatınca geldi.misafirlerdi yemekti o akşam öyle geçti.ertesi gün sabah 10 da tekrar aradı hadi bize gel diye.gelemem vs.dedim kapattık.arkasından eşim aradı annemlere geç bende akşam gelirim.akşam ordaydık falan dedimsede dinlemedi.büyütmeyelim diye gittim ertesi gün yine aynı daha sonraki günler aynı.biz hep orda oluyorduk.ben böyle olması için evlenmemiştim tabiki.ama kaynanamın düşüncesi onda yeyip içip eve yatmaya gidecekmişiz.ben bu durumdan rahatsız olunca eşime söyledim.gitmeyeceğim diye.oda anasına söylemiş.cadı kadın eşimi kayınpederimi doldurup yine bir akşam onlarda olduğumu gün akşam yemeği yiyoruz kayınpederim elini masaya vurarak gelin bundan sonra sabah 10 da bu evdesin dedi.başımdan kaynar sular döküldü.eşime baktım hiç bişey söylemedi.gelemem baba evde işlerim oluyo.hem ne yapacağım hergün falan dedimsede defalarca tekrarladı.kimse beni desteklemeyince sustum.daha arabaya biner binmez açtım ağzımı yumdum gözümü eşime.ben bunun için evlenmedim.ne hakla baban emrivaki yapıyo.sen neden sesini çıkarmadın dedim.annem babam karşımı gelseydim dedi.ama biz daha ilk ayımızda kavga ediyorduk.baktım çözecek biri değil.bende kurtuluşu işe girmekte buldum.maksat kaçmaktı o evden öylede yaptım.iş bana uygunmu değilmi hiç bakmadan ilk bulduğum işe atladım.bu defada iş çıkışı akşamları gidiyorduk.kendimi sürekli ikna etmeye çalıştım idare et diye.çünkü 1 yıl sonra kaynıma düğün yapacaklardı ve eltim kaynanamla beraber oturacaktı.öyle böyle kavgayla gürültüyle 1 yılı geçirdik.bu arada 8-9 ay sonra çocuk olmayınca kaynanamın dr olan bi arkadaşına beni götürmek istediğini söyledi.bende iyi gidelim dedim.çünkü varsa bir sorun bir an önce çıksın.yaşım 27 idi.ben muayene oldum.bende sorun çıkmadı dr.birde eşimin test vermesini istedi.verdi.varikosel vardı ve spermi çok azdı.olanlarda hareketsiz ve kötü durumda idi.2.şokuda böyle yaşadım.hem tanımadığım insanlarla uğraşıyorum hemde eşimin kısır olmasıyla.hemen ameliyat,ilaçlar,2 kez tüp bebek,düğün derken 1,5 yıl geçti.2 tüp bebekte olumsuzluklarla sonuçlandı.eşimin işleride iyi gitmedi.dükkanı kapatma kararı aldılar.eşim o ilçede başka birinin yanında çalışmanın zor olacağını ayrıca tedavisinin olduğunu ankaraya yerleşmek istediğini söyledi.benim için kurtuluştu bu.ayrı şehirde ayda yılda bir görecektim.orda kendi başımıza olacaktık.herşey yoluna girer diye düşünüyordum.fakat huylu huyundan vazgeçmiyo işte telefonla yine yapacaklarını yapıyolar.eşim ailesine karşı çok pasif.karşı koyamıyo.benimle kavga etmeye ve evini huzursuz etmeyi göze alıyo ama onlara karşı çıkamıyo.ankaradada 1 kez tüp bebek yaptrdık hamilelik oldu fakat düşükle sonuçlandı.bende eşimden çok soğudum.ona güvenmiyorum artık.dolayısıla sevgi ve saygıda kalmadı.1 yıldır iyice arttı kavgalarımız.ailesiyle konuştum oğlunuza karışmayın kendine çeki düzen versin yoksa biz boşanacağız diye ama sonuç vermedi.sırf kendi ailem üzülmesin diye boşanmayı gerçekleştiremiyorum ama böylede nereye kadar gider bilmiyorum.
bende benzr seyler yasadim canım 3 sene cektım evlendım ertese gun sabah esime nebıcım karın var bıze gelmedı dıye basladılar esimde hergun ın ne olcak dıyordu cok kavgalar ettık cocuk oldu 1 gun ınmesek cocugu bize getırmıyor dıe sikayet ediyolardı bosanmanın esigine kadar geldik hergun esime gel sana sunu yaptım ye die cagirırdı ama esim gitmezdı daha bunun gibi neler yasadık cocugumu kendı cocugu gibi sahıplenirdi en son bana belalar verıp evindin kovdu esim soruncada bana hesap sordu dedı bende dayanamadım gittim kayın pederımın yanında ne yaptıysa yuzune vurdum sana saygimda sevgimde yok oglun mutlu olsun uzulmsın dıe gereken gorevlerımı yaparım bıter dedım su aralar sesi solugu cikmiyor allah ta bozmasin uzak dursunlar bızden
Arkadaşım yanlış anlama. ben de 1.2.3. tüp denemesi derken aynı şeyleri yaşadım. Bide evliliğinde biraz terslikler olunca hepsi üst üste geliyo. Aslında burdan bakınca öyle boşanmaya sebep olacak bişey yok be canım ortada. Yani bunları çoğu insan yaşıyor. Oğlu olup da müdahale etmeyen kaynana kaç tane acaba. Bizimki de hergün arar oğlum gelsin ister mesela. Ben sinir olurum. Fakat anlıyorum ki içinde bazı şeyleri bitirmişsin. Bi de ben şunu düşündüm ya boşanmak istememin sebebi biraz geçimsizlik var ama asıl nedeni kısırlık. Ya bende olaydı. Bu nasip kısmet. Zaten bu aslında 2 kişinin de imtihanı. Boşansam bu hayat imtihanını geçememiş olcam belkide. Sabır göstererek yardımcı olarak öbür dünyamı kurtarıcam belki de. Yani bunlar benim düşüncem. Yine de hakkında hayırlısı olsun canım. Sen tabiki en iyisini bilirsin.
Canımm ,yazdıklarını boğazım düğüm düğüm olmuş bir şekilde okudum, neden hep böyle bitmek bilmeyen aile sorunları bütün evlilikler deKendine şunları sordun mu hiç ? Ya eşin aldatsaydı veya daha kötü alışkanlıkları olsaydı, Ne kadar kötü de olsa onlar ailesi, ben hep böyle düşünürüm...Örn yaşadığım birşeyi anlatmak istiyorum, Kv ,yeni yapılmış evime bakıyordu, eşimle oda da yalnız kaldılar ve kıs kıs konuşmalar duydum hemen içeri girdim, birden konuşmayı değiştirip " ay ne güzel olmuuşş " diye lafı anında değiştirdi. Hayatım da enn nefret ettiğim şeydir, samimi olmayan insana canımdan biri bile olsa nefret duyuyorum......
ama ben bunları görmüyorum artık, ben kendime çekmeye çalışıyorum eşimi, sonuçta o ne kadar doldursa da benim dediğim oluyor....
Diyorlardı da inanmıyordum gerçekten eşler çocuk gibiymiş , onu sen şekillendirsen, bırak istediği kadar konuşsun , sana belli etmese de eşinde biliyordur onun huylarını...düşünsene ara da kalan hep eşin , Her şey den önemlisi " Seni Seviyor " belki içinde ne fırtınalar kopuyor da belli edemiyor, çünkü onlar AiLESi bitanem....Lütfen eşinin hep iyi yönlerini düşün...Ara da bırakarak birde sen Üzme....Kafanda , eşinle ilgili bütüün olumsuz düşünceleri bir kenara bırak hep iyileri düşün, yeşillik bir yere gidip resimler çekilin , çocuklar gibi eğlenin, vs.......Artık hayatınız da onlar yokmuş gibi davran.. Görme, Duyma Umursama hiç ,sadece Güzel şeyler düşün...Sanki savaştaymışsın gibi düşün ve galip gelmeye bak, Sorunsuz bir hayat var mı Bu dünya da , Rabbim sağlık versin, Biten evliliklere çok üzülüyorum...Bu sorunun üstesinden eminim gelirsin canımm hakkında hayırlısı olsun...
Umarım güzel haberler verirsin bizlere
gerceken ALLAH YARDIMCIN OLSUN!!!
Anlamıyorum ya bu kadar anana babana düşkünsün eee nıye evlendın güzel kardesım.ananın babanın dizinin dibinde otursaydın da karsında ki insanın hayatınıda maf etmemıs olurdun.. demek ısterdım esine.uyuz oluyorum boyle erkeklere birtane de benım basımda var
varsa anam yoksa bacım...
yazdıklarınız fikirleriniz o kadar çok önemliki benim için.allah hepinizden razı olsun.sabah arabada gelirken yine kavga ettik ve ona bittin artık benim için dedim.en uygun zamandada bitecek kendine sende yol çiz.hayır bitmeyecek akşama kadar kendine gel ve çeki düzen var falan dedi.şimdi bir taraftan çalışmaya çalışıyorum bir taraftanda kendimi sorguluyorum.ne yapıyorum ben yada ne yapmak istiyorum.sonuçta verdiğim kararın geri dönüşü olmayacak.ve herkesin düzeni değişecek.benim ailemin onun ve onun ailesinin.şuan öyle bir noktadayımki.çok yönlü bi kavşağın tam ortasındayım.ne tarafa gideceğimi inanın bilmiyorum.eşimin beni asla aldatmayacağından ve kötü alışkanlıkları olmayacağından çok eminim.beni çok sevdiğindende.onu çocuğu olmadığı için ve ana baba kuzusu olduğu için çok aşağıladım.bazen çok ağır konuştum ona.bilmiyorum ya.o hep sorun etme büyütme.onlar benim annem babam atamam,kıramam,arıyolar üzerime düşüyolar ne yapayım diyo.sorun yapma bunları diyo.huzurumuzu bozma bu sebeplerden dolayı diyo.gerçekten bilmiyorum şuan o kadar zor noktadayımki
Beni ne kadar üzdün sen yaa( Geriye dönük ailesiyle ilgili kafandaki her şeyi silip atman lazım, buna odakla kendini...gün gün daha iyi fark edeceksin iyi olduğunu ve bir şeylerin düzeldiğini, ama biz bayanların kötü bir huyu vardır ki ,bir tartışma da diğer eski konular da açılır gün yüzüne çıkar...İşte o anda hataya düşmemeliyiz...
Biz eşimle tartıştığımız zaman da bile saatler sonra birbirimize baktığımız da sarılıp, güleriz...ve geçen gün bir konuşmamızı anlatayım "evlendikten sonra anne baba değeri daha da çok artıyor sed dedi " doğru aslında....ANNE BABA sonuçta, asla onlarla konuşmaya hakkın yok gibi sözler söyleyemem, bu hakkı kendim de görmem!! o kadın istediği kadar zırvalasın dursun hani bir kelime var " İt ürür kervan yürür "o hesap....düşün yarın anne babalarımız da olmayacak hayatta eşine bunu çok görme lütfen, boşansan başka biriyle aynı sorunla veya başka sorunlarla karşılaşmayacağından ne kadar eminsin...Dört dörtlük olan bir şey varsa eğer söyler misin nedir ? -ki ailesiyle ilgili söylediklerin yüzünden sana çoktan rest çeken biri de olabilirdi karşında...biliyorsun çok örneği var....sende seviyorsun onu ............. Sadece ailesi yüzünden Küllenmeye yüz tutmuş AŞK ateşini yak hadi :119:
Lütfen üzmeyin,yıpratmayın birbirinizi.......
arkadaşım ne karar alırsan al önce kendini düşün onu düşün kalan hayatını düşün emi..ne karar alırsan al arkandayım ama kendin önemlisin kimse değil...
yazdıklarınız fikirleriniz o kadar çok önemliki benim için.allah hepinizden razı olsun.sabah arabada gelirken yine kavga ettik ve ona bittin artık benim için dedim.en uygun zamandada bitecek kendine sende yol çiz.hayır bitmeyecek akşama kadar kendine gel ve çeki düzen var falan dedi.şimdi bir taraftan çalışmaya çalışıyorum bir taraftanda kendimi sorguluyorum.ne yapıyorum ben yada ne yapmak istiyorum.sonuçta verdiğim kararın geri dönüşü olmayacak.ve herkesin düzeni değişecek.benim ailemin onun ve onun ailesinin.şuan öyle bir noktadayımki.çok yönlü bi kavşağın tam ortasındayım.ne tarafa gideceğimi inanın bilmiyorum.eşimin beni asla aldatmayacağından ve kötü alışkanlıkları olmayacağından çok eminim.beni çok sevdiğindende.onu çocuğu olmadığı için ve ana baba kuzusu olduğu için çok aşağıladım.bazen çok ağır konuştum ona.bilmiyorum ya.o hep sorun etme büyütme.onlar benim annem babam atamam,kıramam,arıyolar üzerime düşüyolar ne yapayım diyo.sorun yapma bunları diyo.huzurumuzu bozma bu sebeplerden dolayı diyo.gerçekten bilmiyorum şuan o kadar zor noktadayımki
Canım kaynanan aynı benimki. Hatta sana komik bi olay söyliyim. Yaşadıkların benimkilerin öyle aynısı ki bi an dumur oldum foruma şöle bi baktım. Nası ya dedim. Kelimesi kelimesine aynı. Eşin de benimkine benziyor. Benimki yalnız bana laf söyletmez. Konuşturmaz. Sana değer veriyormuş bak. Kötü alışkanlığı da yok. Senin yaptığın gibi bende çocuk konusunda çok üzerine gittim. Birsürü laf söyledim. Ama ne kadar yanlış olduğunu anladım. Kafası insanın bazen bulanıyo. Canım eşini seviyorsun belliki . Kendine zaman tanı. Biraz kafan boşalsın. Şuan düzgün düşünemiyorsun. Beraber bi tatile gidin.2-3 günlük. Hala boşanmayı düşünürsen gerekeni yaparsın. Bende geçtim aynı süreçlerden inan bana. Ama ben düzeleceğini düşünüyorum.
Eşine pasif demişler ama sen de başta pasif davranmışsın.
Önüne çıkanla fazla incelemeden evlenmen,önüne ilk çıkan işi kabul etmen,altınlarını ses çıkarmadan vermen,mutsuz olduğun halde ayrılmaman...
Belki yaşım küçüktü,toydum diyeceksin.O zaman eşin de küçük ve toydu diye düşünebiliriz.
Gelelim iyi taraflara...O şehirden ayrılıp Ankara'ya taşınmanız çok güzel bir başlangıç olmuş.Kurtulmuşsunuz.
Bu zamana kadar çocuğunuz olmaması ise belki senin açından daha iyi olmuş.
Aynı şehirdeyken çocuğun olsaydı hem sıkıntıların 2 kat artacaktı,hem de ayrılmama sebebi olarak çocuğu önesürecektin.
Şimdiyse çocuğun olmadığı için kariyer yapma şansın olmuş.
Allah bundan sonra nasip etsin inşallah.
Yine de eğrisini doğrusunu tartıp eşinle mutlu musun,onunla birlikte yaşlanmak istiyor musun diye düşünmeni öneririm.
Eski kırgınlıkları ve aileye kinini bir kenara koyarak tabii...
canım benim ona asla güvenmiyorum ki. bu konuda defalarca özür diledi hataları için tamam yapmayacağım dedi ama aynı şeyleri hala yapıyo.güven olmayınca sevmeninde anlamı olmuyo.tatilede bayramdan sonra gittik geldik.onuda benim zorumla gittik zaten.ona kalsa izni ailesinin yanında geçirecekti.herşeyi ben ayarladım.o hiç bişeye karışmadı.bayağı bi emrivaki yaptım zaten.2 kişilik yer ayarlıyorum gelirsen gelirsin gelmezsen ben gidecek birini bulurum dedim.annemi yada kardeşimi alır giderdim.sende git ananın dizinin dibinde otur dedim.düşün yani eşimle başbaşa bi tatil yapayım gezelim eğlenelim diyeceği yerde ailesinin yanında geçirmeyi tercih ediyo.
canım senin şuan çocuğun varmı peki.bi çocuğum olsa gerisi umrumda olmaz ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?