• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok mutsuzum ama ne yapacağımı bilmiyorum :((

Hayır yok canım. Bi gayret nasıl dayandım bu kadar bu tedavilere bende bilmiyorum. Nasip ya Rabbim sabrını veriyo. Cidden seninkide ailesine çok düşkünmüş yaa. Hayret ettim. Zor gerçekten ama. Hani bizimkiler de görüşürler ama ana-baba düşkünlüğü yoktur. Bana daha düşkündür. 1 dediğimi 2 etmez. Son zamanlarda bide süprizler yapmaya başladı. Adam ideal eş oldu. Yani ben bunca zorluğa bunların sayesinde katlandım.Yine de bazen bırakıp gitmek istediğim olmuyor değil. Zor bi karar vereceksin. Allah kolaylık versin canım.

senin adına çok sevindim canım.işimi dahada zorlaştırıyo ya.kabul etmiyo dün akşam halı saha maçı vardı eve geç geldi dolayısıyla konuşamadık.zaten son zamanlarda bu konu dışında bişey konuşmuyoruz.sabah gelirken açıldı konu.zorlaştırıyo.bitmeyecek bu evlilik diyo.söz veriyorum daha iyi olacak diyo.daha önce çok söz verdin hiç bişeyi düzeltemedin nasıl güveneceğim falan deyincede ortam gerildi.bağırdı falan.bakalım hafta sonu daha rahat konuşuruz herhalde.

Sevgili sureyya06,

insanin cumleleri bile insanin kisiligi, tarzi hakkinda bir seyler soyluyor. Bundan sanirim seni tanimasam da sevdim. Bir de benim de gundemimde kardesimin evliligini bitirmek istemesi var, seni de ona benzettim, biraz da ondan sanirim.

Bu kv, kp ve gelin iliskilerinde benim denklemim su, cok naif bulabilirsin; esinin ailesi iyi, anlayisli, vicdanli kimselerse ee gorulen o ki sen de iyisin zaten pek buyuk problemler yasanmiyor. Ama misal kv ve kp seninkilere benziyorsa, ve gelin olarak sen iyiysen kiymetin bilinmez. Her anlamda bu boyledir. Sana geldiginde kp yumrugunu masaya da vurur, evi vermekten de vazgecerler, vs. Bu tarz aileye karsi kazananlar her zaman agzini acip gozunu yuman gelinlerdir. Eltin buna guzel bir ornek. Boyle insanlar iyi, hakkaniyetli insan olmayi enayilik, saflik, salaklik olarak gorurler ve ellerinden gelen dolap, dalaverayi ardlarina koymazlar.

Bu noktada ben sunu anlamadim; sizin altinlariniza el koymuslar ama ne hakla? Ne dediler alirlarken? Sizin evinizi biz dosedik, dugununuzu biz yaptik bu bizim hakkimiz mi, yoksa siz verin biz muhafaza ederiz mi dediler? Boyle bir sey yoksa sen hala altinlarini isteyebilirsin bana gore? Biz ev alacagiz, altinlari da almistiniz onlari geri istiyoruz diyebilirsniz.

Esine gelirsek; bence boyle kocalar karsisinda eslerin dusundugu su olabiliyor ve bana gore siz de boyle bir sey yasiyorsunuz; kadin esini pisirik, pasif, annesinin uydusu olarak gorunce ona duydugu saygi ucup gidiyor. Kadinin esine saygisi yoksa ask, mesk bana gore hikaye. Esin su an bu halde, is yerinde de sen ondan ust pozisyondasin. Ben kendimi senin yerine koydugumda annesi ne derse ona kaniyor, ozguveni yok, cok basarili bir is hayati da yok, acikcasi saygi duymazdim. Bu noktada esinin senin ona saygi duyman icin bir seyler yapmasi gerekir.

Senin meselen cok ev meselesi filan degil. Kv size ev alsa da, o boyle oglunu kurmali oyuncak gibi kurdukca esin de boyle kursun asker gibi oldukca sen hep bu hissi tasiyacaksin. Altinlarin alinmasi, verilen sozlerin tutulmamasi problem ama esine saygi noktasinda bunlarin hicbirine ihtiyaciniz yok. Esine bunu bu sekilde anlatsan; sen boyle oldukca ben sana saygi duyamiyorum gibi veya daha uygun bir dille bir duzelme olmaz mi acaba? Veya bilemiyorum gercekten boyle mi dusunuyor, hissediyorsun?

Son düzenleme:
Bir de ben sana kendi ailenin bakis acisini sunabilirim belki. Benim de kardesim su an bosanacagim filan diyor, onun ailesi olarak neler hissediyorum aktarayim kendine bicersinn.

Kardesimin az cok neler yasadigini biliyorum. Tabii ki ben de istemem onun yuvasinin yikilmasini, senden farkli olarak bir tane de cocugu var. Ama evliligine devam edip mutsuz olmasi degil benim arzum. Evli veya bosanmis sadece ohh be iyi ki bu karari almisim demesi benim huzurumu geri getirir. Yoksa emin ol, evliligine devam edip mutsuz olsan bu zaten ailen tarafindan fark ediliyor ve bosanmamis olsan dahi onlar uzulmeye devam ediyorlar. Ozet olarak, onlar seni gercekten mutlu gormek istiyorlar.

Bence ayni is yerinde olmaniz zor olur ama bence kararinizi bosanma yonunde verseniz esiniz biraz cabaladiktan sonra bakti ki olmuyor, oradan ayrilir. Gordukce uzulecekse kv de bunu gorurse, kv bu yonde telkinler verir zaten. Bu kisim karar vermede teferruat bence.

Son düzenleme:
işlerimin yoğunluğu nedeniyle birkaç gündür yazamadmı size gelişmeleri..kızlar hepinize çok ama çok teşekkür ederim.iyiki sizlerle paylaşmışım sorunumu.sorunuma bakış açımı değiştirdiniz siz benim.bunca zaman hep öfkeyle ve geçmişle bir şeyleri çözmeye çalışırken tıkandığım ve yorulduğum noktada boşanmaya karar vermiştim. ama sizin değerli yorumlarınızla bişeyler değişecek sanırım hayatımda.sanırım diyorum zaman gösterecek tabiki.en azından o zamanın başlamasına izin vermiş oldum. neler mi oldu ???

eşimle en son cuma sabahı işe giderken yine boşanma konusu açılmıştı.ben artık ona kesin kararım demiştim.oda arabayı sağa çekip önce beni ikna etmeye çalıştı birkaç cümleyle tabi her zamanki sözleri idi çok dinlemedim.o bana ben ona derken gerildik.ve susturduk birbirimizi öyle işe gittik.akşam eve geldiğimizde yine hiç konuşmadık.c.tesi ben yarım gün çalışıyorum o ise çalışmıyor.benim hafta sonu için planım yine son zamanlarda yaptığım gibi temizlik yaparım.kendime oyalanacak bişeyler bulurum diye düşünüyordum.öğlen saatlerinde eve geldim.o evdeydi.önce hiç konuşmadık hatta suratlarımız çok asıktı.bana dışarı çıkalım falan dedi.ben öylesine gezme falan diye düşündüm.o halde zevk alamayacağım için hayır dedim. ısrar etti hayır dedim.sonra konuşacağız herşeyi ona göre kararımızı vereceğiz dedi.ama bu konuşmayı evde yapmak istemediğini söyledi.kabul ettim.ikimizinde çok sevdiği biyer var.orda oturmak bişeyler yeyip içmek çok hoşumuza gider. oraya doğru gidiyorduk.ama hiç konuşmuyorduk arabada.ben tamam dedim artık kabullendi oda boşanmayı.ve herşey bir kaç saat içinde bitecek.tabi giderken sizin yorumlarınızda hep aklımdaydı.nasıl davranmam konusunda.önce bana söz hakkı verdi.yaklaşık 2 saat boyunca konuştum hiç bölmedi ve sadece dinledi.ailesi özellikle annesinin bize etkileri ve ne hale geldiğimiz rahatsız olduğum herşeyi geçmişi beklentilerimi aklıma ne geldiyse söyledim. o sadece dinledi. ama emin olun 2 saat sürdü benim konuşmam.daha öncede bu tarz konuşmalarımızın olduğunu sorunlarımı aslında bildiğini ama hiç çözmediğini falan söyledim.daha fazla uzatmak istemiyorum çok yıpranıyorum falan dedim işte.konuşacaklarımı bitirmiştim.bitti dedim. ama lavaboya gitmek istedim. döndüğümde o konuşacaktı.ben dinleyecektim.onunda uzun konuşmalar yapacağını sanıyordum.benden beklentilerini şikayetlerini vs.o ise sadece ben seni çok seviyorum,hiç kimse, hiç bişey umrumda değil sen benim hayatımdayken,hepsini sil de sileyim ama bitmesin bu evlilik ben sensiz yapamam dedi.kimseyi silmeni istemiyorum ama ailen konusunda sınırlarını çiz artık dedim.tamam dedi.herşey senin istediğin gibi olacak.onlarla konuşacağım ve bir daha bu konudan rahatsız olmayacaksın dedi.ama senden tek ricam geçmişi unut,geçmişte yapılanları sil aklından,sadece önümüze bakalım dedi( bir an sizle konuşmalarımızı okudu sandım).sana söz ve yemin veriyorum bir süre sonra hiç birşeyin çözülmediğini ve hala aynı noktada olduğumuzu gördüğün anda asla seni zorlamayacağım boşanalım dediğin yerde boşanacağız dedi.dediğim gibi onun konuşması kısa sürdü.sadece sözler verdi.önceki konuşmalarımızda ben yine ailesi konusunda sıkıntılarımı söylediğim zaman onlar benim annem babam kırayımmı falan diyodu.ilk defa onlarla konuşacağım ve artık bize karışmayacaklar gerekirse anladıkları dilden konuşacağım dedi. defalarca beni sevdiğini söyledi.ki zaten çok sık söyler bana.ayrıca ben lavaboya gittiğimde benim isteklerim ve sorunlarımı not almıştı.bunu hep yanımda taşıyacağım ve sürekli bakacağım dedi.

böyle işte arkadaşlar bende ona söz verdim sizinde dediğiniz gibi geçmişi unutacağım artık yada unutmaya çalışacağım.kendimi dünden beri rahatlamış hissediyorum.sanırım benim istediğimde devam etmekmiş.hepinize tekrar teşekkür ediyorum.inş en kısa zamanda size bebek haberide veririm

işlerimin yoğunluğu nedeniyle birkaç gündür yazamadmı size gelişmeleri..kızlar hepinize çok ama çok teşekkür ederim.iyiki sizlerle paylaşmışım sorunumu.sorunuma bakış açımı değiştirdiniz siz benim.bunca zaman hep öfkeyle ve geçmişle bir şeyleri çözmeye çalışırken tıkandığım ve yorulduğum noktada boşanmaya karar vermiştim. ama sizin değerli yorumlarınızla bişeyler değişecek sanırım hayatımda.sanırım diyorum zaman gösterecek tabiki.en azından o zamanın başlamasına izin vermiş oldum. neler mi oldu ???

eşimle en son cuma sabahı işe giderken yine boşanma konusu açılmıştı.ben artık ona kesin kararım demiştim.oda arabayı sağa çekip önce beni ikna etmeye çalıştı birkaç cümleyle tabi her zamanki sözleri idi çok dinlemedim.o bana ben ona derken gerildik.ve susturduk birbirimizi öyle işe gittik.akşam eve geldiğimizde yine hiç konuşmadık.c.tesi ben yarım gün çalışıyorum o ise çalışmıyor.benim hafta sonu için planım yine son zamanlarda yaptığım gibi temizlik yaparım.kendime oyalanacak bişeyler bulurum diye düşünüyordum.öğlen saatlerinde eve geldim.o evdeydi.önce hiç konuşmadık hatta suratlarımız çok asıktı.bana dışarı çıkalım falan dedi.ben öylesine gezme falan diye düşündüm.o halde zevk alamayacağım için hayır dedim. ısrar etti hayır dedim.sonra konuşacağız herşeyi ona göre kararımızı vereceğiz dedi.ama bu konuşmayı evde yapmak istemediğini söyledi.kabul ettim.ikimizinde çok sevdiği biyer var.orda oturmak bişeyler yeyip içmek çok hoşumuza gider. oraya doğru gidiyorduk.ama hiç konuşmuyorduk arabada.ben tamam dedim artık kabullendi oda boşanmayı.ve herşey bir kaç saat içinde bitecek.tabi giderken sizin yorumlarınızda hep aklımdaydı.nasıl davranmam konusunda.önce bana söz hakkı verdi.yaklaşık 2 saat boyunca konuştum hiç bölmedi ve sadece dinledi.ailesi özellikle annesinin bize etkileri ve ne hale geldiğimiz rahatsız olduğum herşeyi geçmişi beklentilerimi aklıma ne geldiyse söyledim. o sadece dinledi. ama emin olun 2 saat sürdü benim konuşmam.daha öncede bu tarz konuşmalarımızın olduğunu sorunlarımı aslında bildiğini ama hiç çözmediğini falan söyledim.daha fazla uzatmak istemiyorum çok yıpranıyorum falan dedim işte.konuşacaklarımı bitirmiştim.bitti dedim. ama lavaboya gitmek istedim. döndüğümde o konuşacaktı.ben dinleyecektim.onunda uzun konuşmalar yapacağını sanıyordum.benden beklentilerini şikayetlerini vs.o ise sadece ben seni çok seviyorum,hiç kimse, hiç bişey umrumda değil sen benim hayatımdayken,hepsini sil de sileyim ama bitmesin bu evlilik ben sensiz yapamam dedi.kimseyi silmeni istemiyorum ama ailen konusunda sınırlarını çiz artık dedim.tamam dedi.herşey senin istediğin gibi olacak.onlarla konuşacağım ve bir daha bu konudan rahatsız olmayacaksın dedi.ama senden tek ricam geçmişi unut,geçmişte yapılanları sil aklından,sadece önümüze bakalım dedi( bir an sizle konuşmalarımızı okudu sandım).sana söz ve yemin veriyorum bir süre sonra hiç birşeyin çözülmediğini ve hala aynı noktada olduğumuzu gördüğün anda asla seni zorlamayacağım boşanalım dediğin yerde boşanacağız dedi.dediğim gibi onun konuşması kısa sürdü.sadece sözler verdi.önceki konuşmalarımızda ben yine ailesi konusunda sıkıntılarımı söylediğim zaman onlar benim annem babam kırayımmı falan diyodu.ilk defa onlarla konuşacağım ve artık bize karışmayacaklar gerekirse anladıkları dilden konuşacağım dedi. defalarca beni sevdiğini söyledi.ki zaten çok sık söyler bana.ayrıca ben lavaboya gittiğimde benim isteklerim ve sorunlarımı not almıştı.bunu hep yanımda taşıyacağım ve sürekli bakacağım dedi.

böyle işte arkadaşlar bende ona söz verdim sizinde dediğiniz gibi geçmişi unutacağım artık yada unutmaya çalışacağım.kendimi dünden beri rahatlamış hissediyorum.sanırım benim istediğimde devam etmekmiş.hepinize tekrar teşekkür ediyorum.inş en kısa zamanda size bebek haberide veririm

Günaydın canım, verdiğin bu güzel habere çok sevindim , en doğrusunu yapmışsın...Senin için çok dua edecğm...Dilerim Kısa zaman da minik bebiş Güzel annesine tutunur :16:

Günaydın canım, verdiğin bu güzel habere çok sevindim , en doğrusunu yapmışsın...Senin için çok dua edecğm...Dilerim Kısa zaman da minik bebiş Güzel annesine tutunur :16:

sağol canım benim.daha öncede söylediğim gibi özellikle senin yorumların yol verdi bana.inşallah herşey güzel olur.sonuçta hepimiz önce eşimiz,evimiz ve huzurumuz için mücadele ediyoruz. inşallah bende senden bebek konusunda güzel haberler alırım.kısa zamanda inşallah birbirimize hamile olduğumuz haberini veririz.ve konumuz sadece bebeklerimiz olur.

sağol canım benim.daha öncede söylediğim gibi özellikle senin yorumların yol verdi bana.inşallah herşey güzel olur.sonuçta hepimiz önce eşimiz,evimiz ve huzurumuz için mücadele ediyoruz. inşallah bende senden bebek konusunda güzel haberler alırım.kısa zamanda inşallah birbirimize hamile olduğumuz haberini veririz.ve konumuz sadece bebeklerimiz olur.[/QUOTE

Birbirimize her konuda destek verebiliyorsak ne mutlu sana bana :) :29: İnşallah canım bol bebişli sohbetlerimiz olsun :))

Back