Çok mu vicdansız ve kötüyüz ? Yoksa onlar mı gerçekten düşüncesiz ?

Ultrason çekildi, jinekolog da baktı. Kist çatlamış yırtılmış dediklerine göre. Buna da herhalde over kist rüptürü diyorlar. Torsiyon var mı bilmiyorum. Kist bir de enfeksiyon yapıyormuş antibiyotik de başlanmış.
Ama ameliyat galiba gerekiyor bu durumda. Tabii ağrıların sebebi sadece kistse.
Şifa dilekleriniz için çok teşekkür ederiz.

Akdeniz ateşi yönünden incelendi mi?
Kolsişin tablet deneniyor bunun için eğer tahlillerde vs çıkmasa da.
Bu yönden bakıldı mı?
Onda da özellikle sabaha karşı şiddetli karın ağrısı, mide bulantısı gibi durumlar olabiliyormuş.
Daha doğrusu her hastada farklı şekilde seyredebiliyor.
Zor bir durum.
Ama bir kere de değil artık evet ailesinin bir çözüm bulması lazım.
Okulu dondurup kendi yanlarında tedavisine baksınlar.

Bilmiyorum ama sanmam bakılmamıştır. Fırsat bulursam sorarım.
Okulu dondurmasına bile gerek yok finallere çok az kaldı zaten. O süreç için bir şeyler bulunur veya okula gitmez.
Finallerde de gelip yanında kalırlar kendini rahat hisseder hem.
Sonra da zaten yatay geçiş yapar.
Bu saatten sonra artık böyle olmalı diye düşünüyorum.

Kist catladıktan sonra tekrar devam etti mi bu ataklar peki? Kac tane kist var soylediler mi? Birden fazla olabilir.. Catlayan baska Torsiyona sebep olan baskadır belki.. Birde kist catladıktan sonra ameliyat a gerek kalmaz zaten olan olmustur. Burada amac kist patlamadan once alınmasıdır ameliyatla. Over kaynaklı ameliyat gerektiren baska bir durum var, cok buyuk ihtimalle Torsiyon cıkacak. Burada bizimle de paylasın sonucu. Arastırma hastanesine goturun eger gitmediyse cok detaylı inceleniyor.

Galiba çünkü 2 kez gitmiş biri atak yokken biri varken sanırım. İkisinde de çatlama dediler. Karın içi sıvı dolmuş bu yüzden. Bir de enfeksiyon yapmış. Tam ne olduğunu bilemiyorum onlardan duyduğum neyse direkt yazıyorum ama net bir şey çıkarsa buraya da yazarım.

Bende yıllardır gastrit ve reflü var ama hiç bir zaman kuzeniniz gibi olmadım. Ayrıca gastrit hastasına ağrı kesici falan verilmez. Ve gastritin böyle sistematik atakları olmaz. Kist hakkında bir bilgim yok, bu atakları yapar mı onuda bilmiyorum.
Muhtemelen kuzeninizin başka bir rahatsızlığı var sizin bilmediğiniz.

Ve evet doğru düşünüyorsunuz, teyzeniz kendi kızı için fedakarlık yapmayıp kendi rahatını düşünüyorsa siz de kendi rahatınızı düşünün. Bunun böyle gitmeyeceğini bir çözüm bulmaları gerektiğini anneniz tekrar söylesin.

Kuzeniniz ne diyor bu yaşadıkları için?

Yok sadece gastrit olamaz bu. Kist çatlamış diyorlardı enfeksiyon de varmış.
Umarım artık bu konu hallolur.

2 sene miğde rahatsızlığı yaşadım. Aynen böyle acılı ağlaya ağlaya krizlere girerdim. Gece yarıları hastanede ağrı kesici iğnelerle geri dönerdik.
Endoskopiler neler neler yapıldı. Ama tek dedikleri ülser gibi şeyler. Yurtdışından amcam en son ilaç buldu da öyle geçmişti.

Ama şunu diyebilirim ki o acılar aklıma geldikçe hala ürperiyorum. Yemek yemek eziyetti hep.
Gözüm ne aile görüyordu ne arkadaş. Tek istediğim hastaneye gitmek ve iğne yalnızca bu kadar.
En üst seviye kusarken miğdeye giren kramplar o acı gerçekten zor. Kuzeniniz adına çok üzüldüm.
Hastalığım geçti ama ben diğer sorunlarımla beraber şuan 8 senedir anksiyete ile mücadele ediyorum. Sizi de çok iyi anlıyorum.

Teyzeniz rahatını kızı için bozmazken anneniz yeğeni için bozuyor. Bu aynen böyle dile getirilmeli.
Kızının çok hasta olduğu ve annelik görevini yapması,şuan kızının ona ihtiyacı olduğu söylenmeli. Çok yazık. Ben o krizlere girerken acılarıma çare olamayan tüm ailem yanımdaydı.
Çok geçmiş olsun her ikinize de.

Tek 1 gün de değil günlerce kıvranıyor kız, hatta ağlayıp çırpınıyor. Ağrı kesiciler, yapılan müdahaleler de fayda etmiyor.
Çok iyi biliyorum bu duyguyu. Kuş gibi çırpınırdım bende. Ve benim en büyük sebebim psikolojikmiş.
Stres,üzüntü aşırı tetikler hemen miğdeme vururdu

Arkadaşım yumurtalık kisti sebebiyle benzer durumlar yaşıyordu. Bu ciddi bir durum, iyi doktor bulup hemen tedaviye başlaması lazım. Gecikirse çocuk sahibi olamayacak duruma gelebilir, bunu lütfen belirtin onlara.
P atak çok zor ama atakta bayılmak ya da ölmek diye bir şey söz konusu değil, endişelenmeyin. Nefes egzersizi ile yatismaya çalışın. Allah yardımcınız olsun, inşallah küslük olmadan teyzeniz gerekeni yapar

Gecmis olsun hepinize.
Aile nasıl kızlarını o halde bırakır ya
Atmıslar yani kızları baslarından bence.
Benim de evladım var,Allah korusun oturamam evde böyle bi durum yasasam.
Gider alırım kızımı ,yada evimi tasırım ne bilim.

Senelerdir sabaha karşı zaman zaman karnım ağrır bazen 1 hafta sürer geçer sonra tekrar eder yine
Bu aralar olmuyo ama kronik rahatsızlığım resmen
Dr.a gittim yatış pozisyonundandır diye saçma bir cevap vermişti
Nedenini hala bilmem ama garip bir ağrı
Şüphelendim şimdi

Bence kuzeninizde çikolata kisti var ve adet dönemlerinde geçiriyor bu ağrıyı. Adet ağrısı çok şiddetli olunca bulantı yapar zaten. Çikolata kisti ile birleşince daha da ağırlaşıyor tablo. Jinekologa gitmesi gerekiyor. İnsan öyle bir ağrıda annesini ister yanında. Kuzeninize ve size de üzüldüm.

Sizin yorumunuzu okumadan ben de çikolata kisti dedim. Kendim de çikolata kisti hastasıyım ve çok iyi anlıyorum o kızcağızin yaşadıklarıni. Adet döneminde yaşıyor ve demekki ağrı eşiği çok düşük ve kistler çok yoğun aşırı ağrı yapıyor...

Benim midem delinmek uzereydi tedaviye başladığımda ve yasim 13tü. Ilac saatimi kaçırdığım da oldu. O yasta yine sürünmedim. Ve mide hastaligi olan kisilere agir agri kesiciler onerilmez hatta dikloron bile verirken mide koruyucuyla verilir ki morfin kanser hastalarinda kullanilacak kadar agir bir agri kesici. Mideyi alt ust eder
Endoskopiyi anesteziyle olmustum sadece bogazim acıyordu.

Sunu soyleyeyim psikolojik problemler en cok mideyi etkiler. Midedeki asit salgisi artiyor ve mideyi yakiyor. Kizi bir psikiyatriste goturmeleri şart

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…