- 1 Eylül 2018
- 1.192
- 858
- 123
- 27
- Konu Sahibi Sheldon_Cooper
-
Ultrason çekildi, jinekolog da baktı. Kist çatlamış yırtılmış dediklerine göre. Buna da herhalde over kist rüptürü diyorlar. Torsiyon var mı bilmiyorum. Kist bir de enfeksiyon yapıyormuş antibiyotik de başlanmış.Belirtiler Over Torsiyonu nu gosteriyor. Yani yumurtalıgındaki bu kist belirli donemlerde içine kanıyor ve şişiyor bu esnada yumurtalık kendi etrafında dönüyor ve kan akısı kesiliyor.(yumurtalık kangreni diğer adı) Nefes kesen tarifi imkansız bir acı..Basıma geldiğinde 2 hafta aralıklarla atak geçiriyordum. En nihayetinde ameliyat oldum kurtuldum. Allah kimseye gostermesin bu hastalıgı cok zor..Ameliyat sart denilmiş demekki ultrasonda akım bozukluğu gorulmus. Zamanında olsun cunku kist buyudukçe ameliyat zorlasacak ve yumurtalıgın alınma ihtimali artacak. Rabbim acil şifalar versin.
Akdeniz ateşi yönünden incelendi mi?Aslında üniversiteyi kazandıktan sonra başladı bunlar. İzzet güllüyü takip ediyorum öneriniz için teşekkürler.
Bu iş böyle gitmez dedik ama hep x doktor şöyle dedi böyle dedi bir daha olmaz diyorlar. Ama hep bir daha oluyor. Gerçekten bir problem olduğunu kabullenmek istemiyorlar sanırım. Bu seferki en kötü atağıydı. Hastaneye yatış bile verdiler.
Eğer yine bir çözüm bulmazlarsa artık diyecek bir şeyim yok.
Bilmiyorum ama sanmam bakılmamıştır. Fırsat bulursam sorarım.Akdeniz ateşi yönünden incelendi mi?
Kolsişin tablet deneniyor bunun için eğer tahlillerde vs çıkmasa da.
Bu yönden bakıldı mı?
Onda da özellikle sabaha karşı şiddetli karın ağrısı, mide bulantısı gibi durumlar olabiliyormuş.
Daha doğrusu her hastada farklı şekilde seyredebiliyor.
Zor bir durum.
Ama bir kere de değil artık evet ailesinin bir çözüm bulması lazım.
Okulu dondurup kendi yanlarında tedavisine baksınlar.
Kist catladıktan sonra tekrar devam etti mi bu ataklar peki? Kac tane kist var soylediler mi? Birden fazla olabilir.. Catlayan baska Torsiyona sebep olan baskadır belki.. Birde kist catladıktan sonra ameliyat a gerek kalmaz zaten olan olmustur. Burada amac kist patlamadan once alınmasıdır ameliyatla. Over kaynaklı ameliyat gerektiren baska bir durum var, cok buyuk ihtimalle Torsiyon cıkacak. Burada bizimle de paylasın sonucu. Arastırma hastanesine goturun eger gitmediyse cok detaylı inceleniyor.Ultrason çekildi, jinekolog da baktı. Kist çatlamış yırtılmış dediklerine göre. Buna da herhalde over kist rüptürü diyorlar. Torsiyon var mı bilmiyorum. Kist bir de enfeksiyon yapıyormuş antibiyotik de başlanmış.
Ama ameliyat galiba gerekiyor bu durumda. Tabii ağrıların sebebi sadece kistse.
Şifa dilekleriniz için çok teşekkür ederiz.
Galiba çünkü 2 kez gitmiş biri atak yokken biri varken sanırım. İkisinde de çatlama dediler. Karın içi sıvı dolmuş bu yüzden. Bir de enfeksiyon yapmış. Tam ne olduğunu bilemiyorum onlardan duyduğum neyse direkt yazıyorum ama net bir şey çıkarsa buraya da yazarım.Kist catladıktan sonra tekrar devam etti mi bu ataklar peki? Kac tane kist var soylediler mi? Birden fazla olabilir.. Catlayan baska Torsiyona sebep olan baskadır belki.. Birde kist catladıktan sonra ameliyat a gerek kalmaz zaten olan olmustur. Burada amac kist patlamadan once alınmasıdır ameliyatla. Over kaynaklı ameliyat gerektiren baska bir durum var, cok buyuk ihtimalle Torsiyon cıkacak. Burada bizimle de paylasın sonucu. Arastırma hastanesine goturun eger gitmediyse cok detaylı inceleniyor.
Kuzeniniz ne diyor bu yaşadıkları için?Merhaba. Bu konuyu buraya gerçekten çok utanarak açıyorum çünkü hiç hoş şeyler hissedemiyorum. Ailem de benimle aynı durumda ne yazık ki.
Daha önceden de bununla ilgili konu açmıştım. Şöyle özetleyeyim:
Benim burada yaşadığımız şehirde okuyan bir kuzenim var. Ailesi memleketinde. Kuzenim yurtta kalıyor. Bir rahatsızlığı var. Sebebi tam bilinmiyor ama gastrit + yumurtalık kisti diyebilirim. Ayrıca psikolojik olarak da sallantıda.
Kendisi her 2-3 haftada bir çok kötü ağrı ve bulantı atakları geçiriyor. En üst sınırda en yüksek dozda ağrı kesiciler bile ağrısını hafifletemiyor. Ağrıdan bulantıdan ağlayıp çırpınıyor. Günlerce kendine gelemiyor.
Atak geçirdiğinde ailesini arıyor. Ailesi de annemleri arıyor. Acile götürüyorlar ve sonra bizim eve getiriyorlar. Sabahlıyoruz haliyle onunla beraber. Çok da üzülüyoruz. Benim günlerdir aklım onda mesela.
Peki size sorun olan ne derseniz, öncelikle bende panik atak ve anksiyete var. Daha önce bununla ilgili defalarca konu açtım. Tedavi görüyorum. Böyle durumlar beni etkiliyor. O ağrı çekerken defalarca kez panik atak geçiriyorum. Ailem bir de benimle uğraşmasın diye bayılmamak veya daha kötü olmamak için dualar ediyorum ama sabaha kadar asla uyuyamıyorum bulantıdan kusarsa duymayayım görmeyeyim diye odamdan da çıkamıyorum. Yani 1-2 günü oldukça zor geçiriyorum.
Annemlere gelince, annemler sabaha kadar hastaneye gidip gelip sonra hiç uyku alamadan akşama kadar işe gidiyorlar.
İlk başlarda sorun olmadı çünkü ekstrem bir durumdu, insanlık görevi diye düşündük. Hepimiz için zor bir haftaydı. Evde yatacak yer yok diye kuzenim ve eniştem Benim yatağımda, ben de annemlerle onların yatağında uyudum. Odadan pek çıkmadım.
Ama sonra her 2 haftada bir bu durumu yaşamaya başladıkça annem teyzemlere ücretsiz izin vs alıp burada kuzenimle durmalarını veya tam tedavi olana kadar kaydını dondurmalarını, kızın rahatsızlandığında onları istediğini, kendisinin de yetemediğini ve zorlandığını vs söyledi. Ama sanırım kimse kale almadı.
En son yeni atak geçirdi. Babası uçağa atlayıp geldi buraya ertesi gün. Ama o gece hepimiz çok kötü olduk. Ben yine anksiyete krizine girdim. Kalbim bu sefer hiç olmadığı kadar sıkıştı. Bayılacağımı veya öleceğimi sandım hiç abartmıyorum. Babam benim başımda durdu sakinleştirmeye çalıştı, annem de kuzenimle ilgileniyordu. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Ertesi gün zaten annem ben kötüyüm diye işe gidemedi zar zor rapor aldı. Uyumamıştı da hiç. Babam da uykusuzdu ama o işe gitti.
Şimdi, benim panik atak rahatsızlığım benim sorunum evet kabul. Onları bağlamaz. Ayrıca o kadar zor durumda benim rahatsızlığım da düşünülecek ilk şey olamaz bu da tamam. Ama kuzenimin bu rahatsızlığını, annemlerin yaşadığı fiziksel psikolojik yorgunluğu ve benim de panik atak hastalığımı bildikleri için teyzemlerin artık bu duruma bir çözüm bulmaları gerekmez mi ? Yoksa çok mu sığ düşünüyoruz biz ?
Bu kuzenimle biz aslında çok iyi anlaşırız. Bu yüzden kendimden çok utanıyorum. Yanlış düşünüyorsam yanlış ve kötü düşünüyorsun diyin vallahi şu sayfayı kapatıp utanırım yemin ederim.
Ama gerçekten hem kuzenim hem biz çok zorlanıyoruz ve teyzemlerin bunu bildiği halde hiçbir şey yapmamaları, bir çözüm bulmaya çalışmamaları (isteseler bulurlar eminim, teyzem yüzümüze dedi "Rahatımı bozamam benim burada işim rahat ne yapacağım oraya gelip ?") Sizce normal mi yoksa sadece biz mi böyle görüyoruz?
Konu çok dağınık ve anlaşılmaz yazılmış olabilir farkındayım. Bunun için kusura bakmayın biraz kirlilik oldu ama ancak bu kadar toparlayabildim.
Yok sadece gastrit olamaz bu. Kist çatlamış diyorlardı enfeksiyon de varmış.Bende yıllardır gastrit ve reflü var ama hiç bir zaman kuzeniniz gibi olmadım. Ayrıca gastrit hastasına ağrı kesici falan verilmez. Ve gastritin böyle sistematik atakları olmaz. Kist hakkında bir bilgim yok, bu atakları yapar mı onuda bilmiyorum. Muhtemelen kuzeninizin başka bir rahatsızlığı var sizin bilmediğiniz.
Ve evet doğru düşünüyorsunuz, teyzeniz kendi kızı için fedakarlık yapmayıp kendi rahatını düşünüyorsa siz de kendi rahatınızı düşünün. Bunun böyle gitmeyeceğini bir çözüm bulmaları gerektiğini anneniz tekrar söylesin.
O da artık bıktı, yatay geçişle şehrine dönmek istiyor ve bize değil kendi ailesine ihtiyaç duyuyorKuzeniniz ne diyor bu yaşadıkları için?
Çok iyi biliyorum bu duyguyu. Kuş gibi çırpınırdım bende. Ve benim en büyük sebebim psikolojikmiş.Tek 1 gün de değil günlerce kıvranıyor kız, hatta ağlayıp çırpınıyor. Ağrı kesiciler, yapılan müdahaleler de fayda etmiyor.
Babasını kastetmişKuzenim ve enistem benim yatagimda yatti dediginize gore kuzeniniz evli sanirim. Neden esi degil de anne babaniz ilgileniyor?
Gecmis olsun hepinize.Merhaba. Bu konuyu buraya gerçekten çok utanarak açıyorum çünkü hiç hoş şeyler hissedemiyorum. Ailem de benimle aynı durumda ne yazık ki.
Daha önceden de bununla ilgili konu açmıştım. Şöyle özetleyeyim:
Benim burada yaşadığımız şehirde okuyan bir kuzenim var. Ailesi memleketinde. Kuzenim yurtta kalıyor. Bir rahatsızlığı var. Sebebi tam bilinmiyor ama gastrit + yumurtalık kisti diyebilirim. Ayrıca psikolojik olarak da sallantıda.
Kendisi her 2-3 haftada bir çok kötü ağrı ve bulantı atakları geçiriyor. En üst sınırda en yüksek dozda ağrı kesiciler bile ağrısını hafifletemiyor. Ağrıdan bulantıdan ağlayıp çırpınıyor. Günlerce kendine gelemiyor.
Atak geçirdiğinde ailesini arıyor. Ailesi de annemleri arıyor. Acile götürüyorlar ve sonra bizim eve getiriyorlar. Sabahlıyoruz haliyle onunla beraber. Çok da üzülüyoruz. Benim günlerdir aklım onda mesela.
Peki size sorun olan ne derseniz, öncelikle bende panik atak ve anksiyete var. Daha önce bununla ilgili defalarca konu açtım. Tedavi görüyorum. Böyle durumlar beni etkiliyor. O ağrı çekerken defalarca kez panik atak geçiriyorum. Ailem bir de benimle uğraşmasın diye bayılmamak veya daha kötü olmamak için dualar ediyorum ama sabaha kadar asla uyuyamıyorum bulantıdan kusarsa duymayayım görmeyeyim diye odamdan da çıkamıyorum. Yani 1-2 günü oldukça zor geçiriyorum.
Annemlere gelince, annemler sabaha kadar hastaneye gidip gelip sonra hiç uyku alamadan akşama kadar işe gidiyorlar.
İlk başlarda sorun olmadı çünkü ekstrem bir durumdu, insanlık görevi diye düşündük. Hepimiz için zor bir haftaydı. Evde yatacak yer yok diye kuzenim ve eniştem Benim yatağımda, ben de annemlerle onların yatağında uyudum. Odadan pek çıkmadım.
Ama sonra her 2 haftada bir bu durumu yaşamaya başladıkça annem teyzemlere ücretsiz izin vs alıp burada kuzenimle durmalarını veya tam tedavi olana kadar kaydını dondurmalarını, kızın rahatsızlandığında onları istediğini, kendisinin de yetemediğini ve zorlandığını vs söyledi. Ama sanırım kimse kale almadı.
En son yeni atak geçirdi. Babası uçağa atlayıp geldi buraya ertesi gün. Ama o gece hepimiz çok kötü olduk. Ben yine anksiyete krizine girdim. Kalbim bu sefer hiç olmadığı kadar sıkıştı. Bayılacağımı veya öleceğimi sandım hiç abartmıyorum. Babam benim başımda durdu sakinleştirmeye çalıştı, annem de kuzenimle ilgileniyordu. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Ertesi gün zaten annem ben kötüyüm diye işe gidemedi zar zor rapor aldı. Uyumamıştı da hiç. Babam da uykusuzdu ama o işe gitti.
Şimdi, benim panik atak rahatsızlığım benim sorunum evet kabul. Onları bağlamaz. Ayrıca o kadar zor durumda benim rahatsızlığım da düşünülecek ilk şey olamaz bu da tamam. Ama kuzenimin bu rahatsızlığını, annemlerin yaşadığı fiziksel psikolojik yorgunluğu ve benim de panik atak hastalığımı bildikleri için teyzemlerin artık bu duruma bir çözüm bulmaları gerekmez mi ? Yoksa çok mu sığ düşünüyoruz biz ?
Bu kuzenimle biz aslında çok iyi anlaşırız. Bu yüzden kendimden çok utanıyorum. Yanlış düşünüyorsam yanlış ve kötü düşünüyorsun diyin vallahi şu sayfayı kapatıp utanırım yemin ederim.
Ama gerçekten hem kuzenim hem biz çok zorlanıyoruz ve teyzemlerin bunu bildiği halde hiçbir şey yapmamaları, bir çözüm bulmaya çalışmamaları (isteseler bulurlar eminim, teyzem yüzümüze dedi "Rahatımı bozamam benim burada işim rahat ne yapacağım oraya gelip ?") Sizce normal mi yoksa sadece biz mi böyle görüyoruz?
Konu çok dağınık ve anlaşılmaz yazılmış olabilir farkındayım. Bunun için kusura bakmayın biraz kirlilik oldu ama ancak bu kadar toparlayabildim.
Senelerdir sabaha karşı zaman zaman karnım ağrır bazen 1 hafta sürer geçer sonra tekrar eder yineAkdeniz ateşi yönünden incelendi mi?
Kolsişin tablet deneniyor bunun için eğer tahlillerde vs çıkmasa da.
Bu yönden bakıldı mı?
Onda da özellikle sabaha karşı şiddetli karın ağrısı, mide bulantısı gibi durumlar olabiliyormuş.
Daha doğrusu her hastada farklı şekilde seyredebiliyor.
Zor bir durum.
Ama bir kere de değil artık evet ailesinin bir çözüm bulması lazım.
Okulu dondurup kendi yanlarında tedavisine baksınlar.
Sizin yorumunuzu okumadan ben de çikolata kisti dedim. Kendim de çikolata kisti hastasıyım ve çok iyi anlıyorum o kızcağızin yaşadıklarıni. Adet döneminde yaşıyor ve demekki ağrı eşiği çok düşük ve kistler çok yoğun aşırı ağrı yapıyor...Bence kuzeniniz iyi bir kadin doğum doktoru tarafından muayene edilmeli ben çikolata kisti hastasiyim Regl dönemlerim hep ağrılı geçer ağrınin verdiği basınçla midem bulanir kusarım. Annesi öncelikle teşhis ve tedavi konusuna yoğunlaşmali .Anlattığıniz durumda siz sonuna kadar haklısınız bir değil iki değil ortada süregelen bir durum var ve aileniz sorumluluk altina girmiş bu konuda. sizin hastalığınız olmasa bile teyzenizin bu denli rahat davranmamasi lazim.bence oturun konuşun yapabilecekleri ne varsa yapsinlar öyle pahali hediyeyle falan geçiştirilecek bi mevzu degil bu
Tedavi konusunu bilmiyorum. Geçen sefer de midede ağrı olmuştu bir önceki atağından 1-2 hafta sonra, o zaman ilacının saatini aksattı ondan olmuş, endoskopide parça alındı biyopsi yapıldı onun yarası ağrıttı vs. dediler.
Ama burada bahsettiğimiz sadece rahatsızlık veren türden bir ağrı değil, en üst düzeyde en etkili ağrı kesiciyle hatta morfinle bile azalmayan ve günler süren bir ağrıdan bahsediyoruz. Evet bazen maalesef böyle ağrılar yaşanabilir ama bir enfeksiyon ya da biyopsi yarası, ilacının saatinin aksaması böyle bir ağrıya sebep olur mu ki ?
Bu dönem için de 1 aylığına bir şeyler yapabilirler aslında. Çünkü bu atakların ne zaman geleceği hiç belli olmuyor.
Yıl sonunda da yatay geçiş yapar zaten bulunduğu şehre.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?