How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Çok mu vicdansız ve kötüyüz ? Yoksa onlar mı gerçekten düşüncesiz ?

Bence kuzeniniz iyi bir kadin doğum doktoru tarafından muayene edilmeli ben çikolata kisti hastasiyim Regl dönemlerim hep ağrılı geçer ağrınin verdiği basınçla midem bulanir kusarım. Annesi öncelikle teşhis ve tedavi konusuna yoğunlaşmali .Anlattığıniz durumda siz sonuna kadar haklısınız bir değil iki değil ortada süregelen bir durum var ve aileniz sorumluluk altina girmiş bu konuda. sizin hastalığınız olmasa bile teyzenizin bu denli rahat davranmamasi lazim.bence oturun konuşun yapabilecekleri ne varsa yapsinlar öyle pahali hediyeyle falan geçiştirilecek bi mevzu degil bu
Kadın doğumda benim bildiğim 2 farklı doktora muayene olmuş. İlki söylemiş kist çatlaması olduğunu, regllerini rahat geçirmesi için ilaç vermiş.
Diğeri de kist çatlamış demiş ama öncekinin verdiği ilaçlar işe yaramamış olacak ki daha kötü bir ağrıyla karşı karşıya kaldı şimdi.
Regl dönemi bende de ağrılı geçiyor, ama kuzenimin ağrısı günler sürüyor ve artık ağrıdan çırpınacak duruma geliyor. Morfin bile kesmiyor ağrısını. Zaten ağrı sadece karında değil midede de oluyor ve sadece regl dönemi yaşamıyor bu atakları.
Yani evet enfeksiyon, kist vs etkiliyordur ama bence problem psikolojik. Ayrıca onlar ailecek çok fazla antibiyotik kullanıyorlar. Sürekli boğazları ağrır antibiyotik alırlar ne zaman görsem böyle.
Bağışıklık sistemlerine de zarar verdiklerini düşünüyorum bu yüzden.

Teşekkür ederim destek verdiğiniz için. Annemler evde aynen böyle konuşuyor zaten. Teyzemlere de benzerini söylüyorlar ama yüzlerine bana kalırsa bu kadar net söyleyemiyorlar. O acil durumda da haliyle kızı ortada bırakamıyorlar
Ama teyzemlerin kalıcı bir çözüm bulmaması bana da garip geldi çünkü eminim ben 1 birim zorlanıyorsam kuzenim 10 birim zorlanıyor.
Dönemin bitmesine çok kalmadı, az daha sabredip yaz tatilinde durumu karşılıklı eni konu konuşmalılar diye düşündüm ben. Kırılan kırılacak yapamayacağınızı açıkça anlatacaksınız. Belki yazın bir tedavi yolu bulurlar. Çözümsüz mü bu rahatsızlıklar. Tedavi konusunda aile bir şey demiyor mu

Kuzeninize ve size acil şifalar dilerim. Kuzeninizin yaşadığı şehir neresi bilmiyorum ama anne babasının ve kuzeninizin iyi bir hastanede tedavi imkanını araştırması, ardından kuzeninizin yaşadıkları şehre (ya da yakın bir şehre) yatay geçiş yapması gerekiyor. Aklın yolu birdir. Ayda iki kez bu sorunu çekiyorsa bir evlat, okulunu da dondurur şehir de değiştirir. Belki akıllarına gelmiyordur diyeceğim ama şimdiki üniversite gençliği her imkanın ve seçeneğin farkında.

Belki alakasız olacak ama kuzeninizde ailevi akdeniz ateşi olabilir mi? Üniversitede bir arkadaşımda bu hastalık vardı. Tanı konulana kadar dediğiniz gibi birkaç haftada bir 2-3 gün süren ataklar geçiyordu. Tanı konulduktan sonra tedaviyle geçti.
Size de kuzeninize de geçmiş olsun. Umarım teyzeniz en kısa zamanda elini taşın altına koyar.

Dönemin bitmesine çok kalmadı, az daha sabredip yaz tatilinde durumu karşılıklı eni konu konuşmalılar diye düşündüm ben. Kırılan kırılacak yapamayacağınızı açıkça anlatacaksınız. Belki yazın bir tedavi yolu bulurlar. Çözümsüz mü bu rahatsızlıklar. Tedavi konusunda aile bir şey demiyor mu
Tedavi konusunu bilmiyorum. Geçen sefer de midede ağrı olmuştu bir önceki atağından 1-2 hafta sonra, o zaman ilacının saatini aksattı ondan olmuş, endoskopide parça alındı biyopsi yapıldı onun yarası ağrıttı vs. dediler.
Ama burada bahsettiğimiz sadece rahatsızlık veren türden bir ağrı değil, en üst düzeyde en etkili ağrı kesiciyle hatta morfinle bile azalmayan ve günler süren bir ağrıdan bahsediyoruz. Evet bazen maalesef böyle ağrılar yaşanabilir ama bir enfeksiyon ya da biyopsi yarası, ilacının saatinin aksaması böyle bir ağrıya sebep olur mu ki ?
Bu dönem için de 1 aylığına bir şeyler yapabilirler aslında. Çünkü bu atakların ne zaman geleceği hiç belli olmuyor.
Yıl sonunda da yatay geçiş yapar zaten bulunduğu şehre.

reflüde ağrı olmaz ki yanma olur aşırı şekilde sadece.psikolojik olmalı kızda ki ağrılar.dr lar bir sebep bulamamış çünkü anladığıma göre
canım kızımın reflüsü var ağrısı çok oluyor kıvranır ter içinde kalır mide krampı gibi oluyor doktoru söylemişti yanmadan daha fazla ağrı oluyor :(

Kuzeninize ve size acil şifalar dilerim. Kuzeninizin yaşadığı şehir neresi bilmiyorum ama anne babasının ve kuzeninizin iyi bir hastanede tedavi imkanını araştırması, ardından kuzeninizin yaşadıkları şehre (ya da yakın bir şehre) yatay geçiş yapması gerekiyor. Aklın yolu birdir. Ayda iki kez bu sorunu çekiyorsa bir evlat, okulunu da dondurur şehir de değiştirir. Belki akıllarına gelmiyordur diyeceğim ama şimdiki üniversite gençliği her imkanın ve seçeneğin farkında.
Akıllarına geliyor şehir değiştirecek zaten ama bu dönemi bile sorunsuz atlatamadı kız. Durum biraz da psikolojik gibi geliyor bana. Yanılıyor da olabilirim ama ben öyle hissediyorum. Üniversite hastanesinde tedavi olabilir yaşadığı şehirde. Orada imkanlar var. Allah korusun amansız bir hastalığı yok çok şükür. Öyle bir şey olsa anlaşılırdı bir sürü test tomografi ultrason yaptırdı.

Tedavi konusunu bilmiyorum. Geçen sefer de midede ağrı olmuştu bir önceki atağından 1-2 hafta sonra, o zaman ilacının saatini aksattı ondan olmuş, endoskopide parça alındı biyopsi yapıldı onun yarası ağrıttı vs. dediler.
Ama burada bahsettiğimiz sadece rahatsızlık veren türden bir ağrı değil, en üst düzeyde en etkili ağrı kesiciyle hatta morfinle bile azalmayan ve günler süren bir ağrıdan bahsediyoruz. Evet bazen maalesef böyle ağrılar yaşanabilir ama bir enfeksiyon ya da biyopsi yarası, ilacının saatinin aksaması böyle bir ağrıya sebep olur mu ki ?
Bu dönem için de 1 aylığına bir şeyler yapabilirler aslında. Çünkü bu atakların ne zaman geleceği hiç belli olmuyor.
ah ya zor valla :( ama birşey çıkmadıysa psikolojik olabilir kuzeninizinki

canım kızımın reflüsü var ağrısı çok oluyor kıvranır ter içinde kalır mide krampı gibi oluyor doktoru söylemişti yanmadan daha fazla ağrı oluyor :KK43:
ben de aşırı yanma ve bulantı oluyordu bir de öksürük.ağrı hiç olmadı.demek ki çeşitleri var reflünün

ben de aşırı yanma ve bulantı oluyordu bir de öksürük.ağrı hiç olmadı.demek ki çeşitleir var reflünün
benimde reflümde sadece yanma oluyordu rennie alınca geçiyordu hemen :( belkide kişiden kişiye de değişiyor olabilir

Belki alakasız olacak ama kuzeninizde ailevi akdeniz ateşi olabilir mi? Üniversitede bir arkadaşımda bu hastalık vardı. Tanı konulana kadar dediğiniz gibi birkaç haftada bir 2-3 gün süren ataklar geçiyordu. Tanı konulduktan sonra tedaviyle geçti.
Size de kuzeninize de geçmiş olsun. Umarım teyzeniz en kısa zamanda elini taşın altına koyar.
Bunu biri daha söylemişti. Ama böyle olsa bu zamana kadar söylenmez miydi bilmiyorum belirtilerine tekrar bir bakarım.

kimse gülmeyecekse birşey diyeceğim
bukadar acıtan kusturan fenalaştıran ağrı gaz sıkışması olabilir mi
hiç unutmuyorum babamı apandist sandılar acil hastaneye kaldırdılar seneleeer önce ağrısından kustu epey
ultrasonla baktılar karnının içi bulut gibi görünmüyor bile gazdan meğer gaz sıkışmasıymış

hiç yaşamadım ama acısı fena diyorlar ve genelde de ağır geçiyormuş e hem kisti var hem reflü gaz sorunuda varsa kombo olmuştur üst üste gelmiş ondan fenalaşmıştır ay allah şifa versinde derdinede anası düşmeli ama :( olan size oluyor

kimse gülmeyecekse birşey diyeceğim
bukadar acıtan kusturan fenalaştıran ağrı gaz sıkışması olabilir mi
hiç unutmuyorum babamı apandist sandılar acil hastaneye kaldırdılar seneleeer önce ağrısından kustu epey
ultrasonla baktılar karnının içi bulut gibi görünmüyor bile gazdan meğer gaz sıkışmasıymış

hiç yaşamadım ama acısı fena diyorlar ve genelde de ağır geçiyormuş e hem kisti var hem reflü gaz sorunuda varsa kombo olmuştur üst üste gelmiş ondan fenalaşmıştır ay allah şifa versinde derdinede anası düşmeli ama :( olan size oluyor
Gülünecek bir şey değil mantıklı bence evet gaz sıkışması gerçekten çok ağrı yapabilir ama ultrasona zaten defalarca girdi gaz olduğunda dediğiniz gibi çok bulanık olur.
Bir de bu sadece 1-2 sefer değil sık olan bir şey günler sürüyor serumda kas gevşetici de vermişlerdi üstelik.
Yani bilemiyorum tabii bu konunun uzmanı da değilim kesin konuşmam da mantıksız olur.

Bunu biri daha söylemişti. Ama böyle olsa bu zamana kadar söylenmez miydi bilmiyorum belirtilerine tekrar bir bakarım.
Akdeniz ateşinin teşhisi genetik tahlillerle konuluyor ve her doktorun aklına gelen bir tanı değil. Araştırma hastanelerinde uzman doktorlara baktırmak şart. 6 yıl teşhisi konulamayan hasta var, bence bir çıtlatın, bence de kist işi değil bu ağrılar

Ben de öyle düşünüyorum aslında.
Yumurtalık kisti için ameliyat gerekiyormuş ama.
Belirtiler Over Torsiyonu nu gosteriyor. Yani yumurtalıgındaki bu kist belirli donemlerde içine kanıyor ve şişiyor bu esnada yumurtalık kendi etrafında dönüyor ve kan akısı kesiliyor.(yumurtalık kangreni diğer adı) Nefes kesen tarifi imkansız bir acı..Basıma geldiğinde 2 hafta aralıklarla atak geçiriyordum. En nihayetinde ameliyat oldum kurtuldum. Allah kimseye gostermesin bu hastalıgı cok zor..Ameliyat sart denilmiş demekki ultrasonda akım bozukluğu gorulmus. Zamanında olsun cunku kist buyudukçe ameliyat zorlasacak ve yumurtalıgın alınma ihtimali artacak. Rabbim acil şifalar versin.

Akdeniz ateşinin teşhisi genetik tahlillerle konuluyor ve her doktorun aklına gelen bir tanı değil. Araştırma hastanelerinde uzman doktorlara baktırmak şart. 6 yıl teşhisi konulamayan hasta var, bence bir çıtlatın, bence de kist işi değil bu ağrılar
Belirtiler ağrı dışında pek uymuyor ama haklı olma ihtimaliniz de var. Fırsat bulursam söyleyeceğim teşekkürler.

bir tepsi poğaça yemiştim akşama kadar 🤣 ondan olmuştu sanırsam
normalde dokunmaz ama hamilelik farklı gerçekten
Tadı güzeldi herhalde afiyet olsun :D
O kadar poğaça yerse tamamen sağlıklı insanı bile rahatsız edebilir. Reflülü ve hamile birinin bu duruma düşmesi çok doğal, kendinize dikkat edin lütfen her zaman :)
Kuzeniminki farklı bir şey ya öyle 1 sefer 1-2 gün süren bir şey değil. Çok başka bir boyutta. Kendim şahit oldum.

Back