• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mu fazla ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben senin daha hafif halinim, senin kadar değil ama bir kıyafetimi 2-3 kez giyer yıkarım. Evde 3 kişiyiz en çok benim çamaşırım çıkar. Evde giydiğimi bile 2 gün giydikten sonra çıkartıp kirli sepetine atıyorum. Dışarıda kıyafet denerim, gelince banyo yaparım. Eğer o gün evden çıkmadan banyo yaptıysam tekrar yapmamak için denemem.
Gelince yikanmiyorum ben ya o yüzden denememek için bir sebebim kalmıyor

Iyi de takinti diince illa her seye takinti olmasi gerekmiyor sen camasir yikamaya takmissindir ben evi süpürmeye ya da mikroba yani atiyorum her saat temizlik yapmam ama camasir surekli yikarim diyorsaniz camasir konusunda takintilisinizdir "bence"
Bir konuda tedavi olmayi reddediyorsa kabul etmiyorsa o zaman gercekten takintisi vardir yine "bence"
Uç bir ornek belki ama demek istedigimi anlatabilmek adina veriyorum bu ornegi mesela hic bir deli deli oldugunu kabul etmez zaten :) umarim demek istediğimi anlatabilmisimdir

Konuyu ve yorumlarınızı okurken genç neslin çevreye olan duyarsızlığına üzüldüm sadece. O kullandığınız suda ve kirlettiğiniz doğada bizim daha da önemlisi çocuklarımızın hakkı var.

Bu arada yumuşatıcının ne gibi zararı olabilir demişsiniz ya doktorlar eve bile sokmayın diyor. Hani temizlensin diye makineye attığınız çamaşırlar üzerinde bir kimyasal zırh ile çıkıyor makineden. Çocuklarınız olana kadar umarım biraz bilinçlenirsiniz de onları zehirlemezsiniz.

Bence bu temizlik veya titizlik degil, takıntı.. kirli olmayan birseyi yikamak temizlik degildir.. kirli birseyi temizlemek titizlik ve temizliktir..

2 cocugum var, anaokuluna ve ilkokula gidiyorlar.. esimin uniformasi vs derken kirli sepetinin dibini asla gormuyorum.. cocuklarin okul kiyafeti esimin is kiyafeti gunluk degisiyor..

Ama mesela ben cocuklari almak icin okula gidiyorum, veya marketten birsey alacaksam eve geldigimde onlari sepete atmiyorum.. ama gore onlar kirli degil.. bir kac kere giyerim...

camasira ayirdigin vaktini derslerine ayir bence.. dogaya ve yumusaticidaki kimyasallardan dolayi tenine verdigin zarari da kücümseme derim...

Iyi de takinti diince illa her seye takinti olmasi gerekmiyor sen camasir yikamaya takmissindir ben evi süpürmeye ya da mikroba yani atiyorum her saat temizlik yapmam ama camasir surekli yikarim diyorsaniz camasir konusunda takintilisinizdir "bence"
Bir konuda tedavi olmayi reddediyorsa kabul etmiyorsa o zaman gercekten takintisi vardir yine "bence"
Uç bir ornek belki ama demek istedigimi anlatabilmek adina veriyorum bu ornegi mesela hic bir deli deli oldugunu kabul etmez zaten :) umarim demek istediğimi anlatabilmisimdir

Eklentiler

• Screenshot_20190918-002215_Instagram.webp
    Screenshot_20190918-002215_Instagram.webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 35
Konuyu ve yorumlarınızı okurken genç neslin çevreye olan duyarsızlığına üzüldüm sadece. O kullandığınız suda ve kirlettiğiniz doğada bizim daha da önemlisi çocuklarımızın hakkı var.

Bu arada yumuşatıcının ne gibi zararı olabilir demişsiniz ya doktorlar eve bile sokmayın diyor. Hani temizlensin diye makineye attığınız çamaşırlar üzerinde bir kimyasal zırh ile çıkıyor makineden. Çocuklarınız olana kadar umarım biraz bilinçlenirsiniz de onları zehirlemezsiniz.

Yumuşatıcı zararları hakkında bilgi verirken doğmamış çocuklarımı bile düşündüğünüz için gerçekten çok iyi kalplisiniz

Dışarı giydiklerimi hemen sepete atarım bidaha neden giyeyim kıyafetim mi yok :27: dısardan gelince genelde duş alırım telimi kesinlikle silerim ;) çantadır gözlüktür anahtardır arada onları yıkarım ama her seferinde değil

Bence bu temizlik veya titizlik degil, takıntı.. kirli olmayan birseyi yikamak temizlik degildir.. kirli birseyi temizlemek titizlik ve temizliktir..

2 cocugum var, anaokuluna ve ilkokula gidiyorlar.. esimin uniformasi vs derken kirli sepetinin dibini asla gormuyorum.. cocuklarin okul kiyafeti esimin is kiyafeti gunluk degisiyor..

Ama mesela ben cocuklari almak icin okula gidiyorum, veya marketten birsey alacaksam eve geldigimde onlari sepete atmiyorum.. ama gore onlar kirli degil.. bir kac kere giyerim...

camasira ayirdigin vaktini derslerine ayir bence.. dogaya ve yumusaticidaki kimyasallardan dolayi tenine verdigin zarari da kücümseme derim...
Kirlendiğini düşündüğüm için yıkıyorum zaten ben de ama hepimizin kirli algısı farklı demek ki

Dışarı giydiklerimi hemen sepete atarım bidaha neden giyeyim kıyafetim mi yok :KK53: dısardan gelince genelde duş alırım telimi kesinlikle silerim :KK66: çantadır gözlüktür anahtardır arada onları yıkarım ama her seferinde değil
Püüü sizi Allah kahretmesin anahtar yıkanır mi kizzzz.
Vah ki vahhhh çıldırdın sanırım...
Beni yediler burda valla bi kılıf yıkadık diye bizde kirlenince yıkadık diyoom yok beğenmediler 😑😑😑

Toksikoloji dersine girebilirsiniz ya da cevresel toksikoloji. Tavsiye ederim .
Bu arada cok sık yikadiginiz camasirlari analize de gonderebilirsiniz, ki uzerinde ne kadar kimyasal barindiriyor gormeniz icin. Aslinda temiz oldugunu dusundugunuz camasirlarin hic de temiz olmadigini, uzerinde bir sürü iyon ( sulfat gibi, klor gibi) oldugunu gorebilirsiniz. Kansere sebebiyet veren etmenlerden birisi de radikalik tepkimelerdir. Bu iyonlar nukleofil olarak davranarak DNA larimizda kırıklar yapar ya da cesitli mekanizmalar ile radikalik tepkimeleri baslatir. Umarim olayin ciddiyetini anlatabilmisimdir. Bu arada ogretim uyesiyim. Kafamdan atmiyorum. Uzmanlik alanim. Cok mu abartiyorum demissiniz. Evet, malesef...

Ben sizin yanınızda pis kaldım. Giysilerimin 3 kere giydikten sonra kirli sepetine atarım.
Bu yaptıklarınız normal değil. Uzman yardımı almalısınız.

Bende aynı sizin gibi yapiyorum.yumuşatıcı kismi hariç kullanmam koklamam da :KK45:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X