- 29 Nisan 2013
- 16.167
- 30.996
- 798
Kanser konusu cok karmasik bir konu. Cunku bir suru mekanizmasi var. Henuz tam cozulemedigi icin de net bir tedavisi de bulunmadi. Bir suru etmen var. Ancak kimyasallarin ( yalniz sadece kimyasal degil tabi, UV ısığı gibi etmenler de var) DNA yapisinda ya da DNA replikasyonu sirasinda gerekli olan bazi enzimlere baglanarak enzimin yapisinda degisiklik yaptigi biliniyor. Kanser aslinda DNA da meydana gelen mutasyonlar sonucu olusuyor. Mutasyonlari yapan da kimyasallar, UV, vs. Ancak o kadar ilginc ki tam kanserin caresini bulinamiyor cunku tumor hucrekerinin genetik yapilarinin hepsi birbirinden farkli. Hata ayni tumorun tum hucleri incelendiginde hrpsinin genetik yapisi farkli. Cunku farkli mutasyonlara ugruyorlar. Bu nedenle henuz tam caresi yok. Tam hasta kanseri yendi artik dediginizde de hasta birkac sene sonra tekrar kanser olabiliyor cunku kakan mikro seviyedeki tumor hucreleri tekrar genetik yapisini degistirip kanseri baslatabiliyor ve hatta ilaca karsi direnç de gelistirebiliyorlar. Sordugunuz soruya gelince bununla ilgili arastirmalar yapilmistir muhakkak. Bakmam lazim. Ancak tek bir etken olmadigi icin kesin bu kanser yapiyor da denilemez. Sadece olayi hizlandirabilir de. Bu arada aslinda mukemmel bir savunma sistemimiz var. Ictigimiz cay ve kahveler de DNA larimizda kırıklar yapabiliyor ancak gece uyudugumuzda sadece geceleri aktif olan ve ısıkta yapisi bozulan melatonin hormonumuz DNAlatimizdaki kiriklari ve bozuk yapilari onariyor. Bu yuzden kolay kolay kanser olmuyoruz. Bagisiklik sistemimiz coktugunde kanser daha kolay ortaya cikiyor. Sunu da ilave ediyim uyurken tam karanlikta uyuyun. Gece lamvasi kullanmayin ve evdeki wifi'larinizi kaoatin. Wifi cunku radyasyon. Isiksiz ortamda uyuyun dedim cunku melatoninin yapisi en ufak isikta bozunuyor. Melatonin de gece saat 3-4 gibi uykunun en derin oldugu anda salgilaniyor. Hucre onarimi icin elzem melatonin. Ve tavsiyem mumkun oldugunca az telefon kullanin cunku diyorum ya ne kadar melatonin kiriklari onarsa da onun da gucu bir yere kadar.Ay konu dışı ama sorayım uzmanını bulmuşken. Özellikle iç çamaşırlarını yıkarken kullanılan kimyasalların, pedlerde ve tamponlarda kullanılan ağartıcıların sebepsiz infertiliteye, yumurtalık ve rahim kanserlerine sebep olduğunu okudum bir yerlerde bir zamanlar. Bilimsel bir makale değildi o yüzden inanmakla inanmamak arasında gidip geliyorum. Ben çevre duyarlılığım sebebiyle toksik kimyasal içermeyen (ne kadar içermediği tartışılır tabi) deterjanlar ve ped yerine menstural cup kullanıyorum. İnsanları çevre konusunda ikna etmek zor oluyor ama iş kendi sağlıkları olursa daha kolay ikna olurlar belki. Doğruluk payı varsa burdan yürüyeyim.
Bu konuda yazilmis makaleleri arastirailirim eger istersen. Pedler ile ilgili calismadim cunku. Ama agartucilar zaten buyuk oranda iyonik bilesikler zaten. Camasirlarin temizlenme işi de bu sekilde yurur zaten. Deterjanlar iyoniktir. Pozitif ve negatif yukler icerir. Kirleri cozmek icin deterjanin pozitif kismi kirin negatif kismina baglanir, negatif kisimda pozitif kisimla bag yapar ve su ile camasirin uzeribden atilir. Ancak ne kadsr bol su ile yikarsaniz yikayin yine de bir miktar artik deterjan kalabilir. Bu da vucudumuzda tepkimelere yol acip istenmeyen seyler yapabilir. En masumu olan alerji gibi. Mesela bebeklerin camasirlarinda asla yumusatici ve deterjan kullanilmaz, alerji olurlar. Bebeklerin camasirlari sabunla yikanir hep. Sabun bir derece daha dost deterjana gore.