- 4 Aralık 2015
- 536
- 607
- 103
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok etmiyor elime geçerse alıp yıkıyorum sadece. Yarın şunu yıkayım bari diye düşünmüyorumÖlmezsiniz tabii ama içten içte huzursuz edip arkaplanda aklınızı hep o kıyafet meşgul edecekse takıntılısınız.
Temizlik konusunda obsesif olan insanlar her alanda temiz olmuyorlar çoğu zaman. Hatta temizlediklerini sandıkları zaman bile aslında arındırıcı bir temizlik yapmıyorlar. Kafalarındaki belli bir kalıpla yaşıyorlar.
Merhaba arkadaşlar gerçekten bir derdim var mi bilmiyorum bu bir dert mi?
Şöyle bir durumumuz var ben çok sık çamaşır yıkıyorum bu durumdan zevk alıyorum ama bunun yanında gerekli olduğunu da düşünüyorum. Çevreme hasta olduğumu düşündüren davranışları şunlar ;
Bir giydiğimi bir daha giymem üzerinden çıkan şey temiz olsa beş dakika giymiş olsam bile asla giyemem mutlaka yıkanması gerekir. Örneğin elimi sildihim havluya sadece bir kere silerim mutlaka ikinci de makineye atmam gerekir bu çok yorucu olduğu için kağıt havluya geçtim. Atki şapka fular yani gün içinde tenime temas ya da sokağa temas eden ne varsa bir kere daha giymiyorum yıkamadan .
Makineye atılabilen her seyi makineye atarım kıyafet olmayan şeyleri de sürekli masa sandalye makineye girse onu da atacaksın derler. gozluk kutuları,kalemlikler, kurdelalar,kemer,saç tokalarini asla makinede yıkamadan kullanamam ,liflerimi, ayakkabı çanta felan onları geçiyorum zaten kısaca dediğin gibi yikanabilen her seyi makinede yıkarım.
Bir de genelde regl donemlerinde çamaşırlar lekelenir ya alırım makineye atmadan onları en az on kere felan kopukleyerek yıkarım belki de makineden daha temiz olur ama yine de onu giyemem tekrar makineye atıp yıkarım. Nedense ne kadar yıkarsam yıkayım makineye girmeden için rahat etmiyor.
hasta olduğumu düşündüren davranışlarım bunlar. Sürekli deterjan almak ya da marketlerde yumuşatıcı koklamayi da sayarsak bu kadar. Bence bunların hepsi çok normal. Ama gören herkes tuhafmış gibi bakıyor. Bence pisler o yüzden. Annem için bir şeyin yıkanması için kokması felan gerekiyor makineye atacağı çamaşır koklar eğer pis kokarsa makineye atiyor ya at işte diyorum sanki elinde yikican bi sudan geçsin aaa yok diyo bu temiz. Erkek arkadaşım ve normal arkadaşlarım da çok fazla çamaşır yıkadığını düşünüyorlar onlar haftada maksimum bir defa çamaşır yıkıyorlar (sadece kendi çamaşırları) ama ben her boş bulduğum an yıkarım yani emin olun gidip temiz çamaşırı alıp tekrar makineye atmıyorum ama yine de çok çamaşır çıkıyor sanki on kişilik aile gibi sürekli makine dönsün istiyorum. Makinenin ici köpük köpük olunca mutlu oluyorum. Bence hasta değilim çünkü hastalık derecesinde titiz bir insan değilim mikrop endişem olsa dışarda çamaşır deneyemem kıyafet giyemem mağazada ama deniyorum paranoyak bir halim yok bence. Siz ne düşünüyorsunuz benim gibi olan var mı ben mi abartıyorum çevremdekiler mi az çamaşır yıkıyor?
Saçmalamazmısın lütfen :) o hayatından memnun , bırak , relax , kabullenmeyecekki zaten hepimizin gördüğünü .
Kirli sepetinizin adı kirpimi ? İsimmi koydunuz onaGidip üstlerinden kıyafetleri çıkarmıyorum ki atarlarsa kirliye yıkarım yoksa banane herkes kendinden meshul
Bende diyorum nooption nasıl düştü buna :)ne bilim seni kafamda normaller kategorisine yerleştirmişken aha dedim ne oluyor![]()
Ben okulda çalışıyorum genelde birinci sınıf öğrencileriyle ve emin olun okul dönemi boyunca çocuklar hasta en azindan biri sürekli sümükleri akiyor. Kinadigim için söylemiyorum onlara karşı böyle bir tavrın yok hatta genelde anneleri gibi silerim peçete veririm sürekli ama öğretmenim diye her gün her tenefüs bir kucaklaşma faslimiz oluyor bi anda on çocuk on beş çocuk nerden bileyim sümük değmedi elini yıkadı mi yıkamadı mi bunlar öz bakımlarını layiki ile yerine getire bilen yaş grubu degil ki. Benim de icim rahat etmiyor hepsini yıkıyorum. Ama yine de anarmol olarak nitelendirmenize bir sey diyemem sizin için problem olmaya bilir bu durum göreceli...Allah aşkına atkıyı bir kere takıp yıkıyor musun sende?
nesi normal bunun..
Yanlis yazdik heralde sizde kilif bulacaksiniz ya hazirda bekliyorsunuz maaşallahKirli sepetinizin adı kirpimi ? İsimmi koydunuz ona![]()
Yoo gerçekten öyle dediğini sanmıştım , kılıf bulacak şey aramıyorum , istedikten sonra bolca var zaten .Yanlis yazdik heralde sizde kilif bulacaksiniz ya hazirda bekliyorsunuz maaşallah
Bu kadar kisi bunun normal olmadigini soyluyorsa ben olsam bir dusunurdum acaba dogru mu diye ve bir uzmana gorunurdum. Bunu kendim icin yapardim. Ama o kadar emin ki kendinden ve kendi yaptiginin dogru oldugunu savunuyor. "Psikologa verecegim paraya deterjan alirim" demek de cok trajikomik.Dünyaya tebelleş olan insan ırkı..
Iyi getiriin o kılıfları da yıkayımYoo gerçekten öyle dediğini sanmıştım , kılıf bulacak şey aramıyorum , istedikten sonra bolca var zaten .
Odikolog yanlis yazikmis bu arada. Psikolog olmaliydi.Yumusatici ve cok deterjan ile belki mikroplardan korundugunuzu sanirken ya da titizlik oldugunu dusunurken aslinda kansere de davetiye cikardiginjzin farkinda degilsiniz. Dogayi da dusunmuyorsunuz sanirim. Doga bu kadar iyonu nasil ayristiracak? Gelecek nesillere de lazim bu doga degil mi?
OKB olabilirsiniz siz oyle oldugunuzu dusunmesenizde... Bu konuda net birsey diyemem cunku uzmanlik alanim degil ama bir odikologa gitmenizi tavsiye ederim.
Kendi uzmanlik alanim oldugu icin net soyleyebilirim ki siz sık camasir yikamanin iyi birsey oldugunu dusunurken kotu birsey yapiyorsunuz. Hem kendinize, hem de dogaya...
Yok hayır ne zaman ki kendim çamaşır yıkamaya başladım o da uni kazanıp yurda yerleşmekle oldu O zamandır öyle. Eve geri döndüğümde makineye dokunmuyorum bileAklıma şu geldi olur ya hepimizin başına gelmiştir, acaba küçükken altınıza kaçırmış kirli hissetmiş ya da ayıplanmış olabilir misiniz? Ya da üzerinize bir pislik bulaşmıştır, ya da birisi pis elleriyle çok sevdiğiniz bir kıyafetinizi kirletmiştir küçükken. Bence bunun yaşadığınız bir şeyle ilgisi var.
Siz durumunuzu normal görüyorsunuz okey , etrafınızdakilerin uyarılarını düşüncelerini umursamıyorsunuz bu da okey , şu an bizden beklentin ne tam olarak ? Ne söylememizi istersin sana ?Iyi getiriin o kılıfları da yıkayım
Siz de beni deliye çıkardınız valla ben normal ya da anormal görmüyorum. Sadece dedim ki böyle böyle bir durum var yakınlarım da abarttığımı söylüyorlar sizce diyorum hani burda üç beş kişi degil de bir suru insan var ya ne diyorsunuz diyorum ben cidden mi abartıyorum çevremdekiler mi konuyu çok büyütüyor diye fikir alıyorum. Çoğunluk abarttığımı düşündü ben de bu durumun gerekcelerini sundum bitti gitti.Siz durumunuzu normal görüyorsunuz okey , etrafınızdakilerin uyarılarını düşüncelerini umursamıyorsunuz bu da okey , şu an bizden beklentin ne tam olarak ? Ne söylememizi istersin sana ?