• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mu fazla ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Başkasının bardağından asla su içmem. Kendi ictigimden de içmem aslında tercih olarak içmem ama değişmezse de içerim yani asla degil de tercih etmek. Evi normal süpürürüm başka bir şeyi sık yapmıyorum sanırım
Ben onaylıyorum arkadaşım seni normalsin , takıntılı falan değilsin :)

Kocama niye yazık olsun ya miss gibi çamaşırları olur bebeğe zaten tertemiz yapmış olurum bence güzel bir durum bu
Sizin için normal bizim için anormal
Obsesif bozukluk var gibi biraz fazla takıntılısınız
Misafir gelince ne yapıyorsunuz çocuklu olandan

Eşyalarını giyerek eskitenler ve yıkayarak eskitenler vardır. Siz ikinci gruptasınız ancak abartı. Takıntı geliştirmişsiniz.
Ben de makinaya atmak yerine bir gece suya basarım ve ya kısa programda yıkarım. Makinanın kullanma kılavuzunda da yazıyor kısa programın böyle tek giyilen kıyafetler için olduğu. Hem su hem deterjan hem de enerji tasarrufu. Yalnız bütçenize değil, doğaya da zararlı yaptığınız aslında.

Arkadaşımın kardeşi de sizin gibiydi. Tedaviye ikna oldu ama bir iki kere gitti. Doktor hastalığını teyit etti.
Onun da şöyle bir iddiası vardı, size tanıdık gelecektir; ben sorunlu değil normalim, asıl siz pissiniz derdi. Hatta titizlik hastalığı yüzünden tüm cocuklugumu ve gençliğimi perişan eden annemde hep siz pissiniz derdi.
Ortak cümle bu galiba.
Zaten bir sorun olduğunu kabul etmezsiniz. Sorunu kabul ettiğimizde sorun yok olacak. Bence bir uzmana gidin.

Bana bu yaptıklarınız normal geliyor ama yapmamak lazım. Zaman ve kaynak israfı. Hadi zaman kendi zamanın ama doğaya zarar veriyorsun bir yerde. Kendine müslümansan bilemeyeceğim...

Arkadaşımın kardeşi de sizin gibiydi. Tedaviye ikna oldu ama bir iki kere gitti. Doktor hastalığını teyit etti.
Onun da şöyle bir iddiası vardı, size tanıdık gelecektir; ben sorunlu değil normalim, asıl siz pissiniz derdi. Hatta titizlik hastalığı yüzünden tüm cocuklugumu ve gençliğimi perişan eden annemde hep siz pissiniz derdi.
Ortak cümle bu galiba.
Zaten bir sorun olduğunu kabul etmezsiniz. Sorunu kabul ettiğimizde sorun yok olacak. Bence bir uzmana gidin.
Yani teknik olarak kimseye zararım olmadığı için ya da kendimi çamaşır yıkamalıyım diye sartlamadigim için durum bana normal geliyor. Beni hasta olmakla niteledikleri için de mecburen siz pissiniz diyorum

Başlığa cevaben; evet, çok fazla, aşırı fazla. Ama çamaşır yıkama eyleminizin fazlalığından bahsetmiyorum sadece; esasen sizin kendinizi çok normal, sizi eleştirenleri pis olarak nitelendirmeniz çok fazla. Ben de kıyafetlerimi yıkamadan giymem kolay kolay, ama sizinki gibi takıntı hastalık derecesinde takıntılı değilim ve bu pis olduğum anlamına gelmiyor. Çok normal hissediyorsanız kendinizi, bu sizin için hiçbir şekilde sorun değilse, ne işiniz var bdv’de?

yıkamıyorum kırk yıl düşünsem gözlük kılıfını makineye atmak aklıma gelmez..
çocuk yoktur inşallah.. daha bebelikten yumuşatıcı ile tanışmasın yazık..
Arkadaşlar bu yumuşaticinin zararı ne allah aşkına benim hiç haberim yok. Yumusaticisiz çamaşırı ömrümde görmedim

Titiz olmayabilirsiniz ama takıntılısınız.
Bir gün çıkarttığınız kıyafeti ertesi güne kadar yıkamamayı deneyin. Sizi çok rahatsız ediyorsa obsesif olabilirsiniz veya olma yolunda koşuyorsunuz.
Yıkamazsam ölmem ama içimden bir ses niye yıkamayım ki felan diyor yani elektrik ve su kesilse belki

Yumusatici ve cok deterjan ile belki mikroplardan korundugunuzu sanirken ya da titizlik oldugunu dusunurken aslinda kansere de davetiye cikardiginjzin farkinda degilsiniz. Dogayi da dusunmuyorsunuz sanirim. Doga bu kadar iyonu nasil ayristiracak? Gelecek nesillere de lazim bu doga degil mi?
OKB olabilirsiniz siz oyle oldugunuzu dusunmesenizde... Bu konuda net birsey diyemem cunku uzmanlik alanim degil ama bir odikologa gitmenizi tavsiye ederim.
Kendi uzmanlik alanim oldugu icin net soyleyebilirim ki siz sık camasir yikamanin iyi birsey oldugunu dusunurken kotu birsey yapiyorsunuz. Hem kendinize, hem de dogaya...

Yumusatici ve cok deterjan ile belki mikroplardan korundugunuzu sanirken ya da titizlik oldugunu dusunurken aslinda kansere de davetiye cikardiginjzin farkinda degilsiniz. Dogayi da dusunmuyorsunuz sanirim. Doga bu kadar iyonu nasil ayristiracak? Gelecek nesillere de lazim bu doga degil mi?
OKB olabilirsiniz siz oyle oldugunuzu dusunmesenizde... Bu konuda net birsey diyemem cunku uzmanlik alanim degil ama bir odikologa gitmenizi tavsiye ederim.
Kendi uzmanlik alanim oldugu icin net soyleyebilirim ki siz sık camasir yikamanin iyi birsey oldugunu dusunurken kotu birsey yapiyorsunuz. Hem kendinize, hem de dogaya...
Dünyaya tebelleş olan insan ırkı..

Sadece çamaşır konusunda bu takıntılarınız varsa bence bunun temizlikle bir alakası yok. Altında başka bir şey olmalı. Bir uzmana danışsanız iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü bu davranışlar hem sizi hem de çevrenizdekileri yorar.

Yıkamazsam ölmem ama içimden bir ses niye yıkamayım ki felan diyor yani elektrik ve su kesilse belki
Ölmezsiniz tabii ama içten içte huzursuz edip arkaplanda aklınızı hep o kıyafet meşgul edecekse takıntılısınız.
Temizlik konusunda obsesif olan insanlar her alanda temiz olmuyorlar çoğu zaman. Hatta temizlediklerini sandıkları zaman bile aslında arındırıcı bir temizlik yapmıyorlar. Kafalarındaki belli bir kalıpla yaşıyorlar.

Sadece çamaşır konusunda bu takıntılarınız varsa bence bunun temizlikle bir alakası yok. Altında başka bir şey olmalı. Bir uzmana danışsanız iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü bu davranışlar hem sizi hem de çevrenizdekileri yorar.
Gidip üstlerinden kıyafetleri çıkarmıyorum ki atarlarsa kirliye yıkarım yoksa banane herkes kendinden meshul

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X