- 20 Ocak 2010
- 46.497
- 168.969
- 1.123
- 43
Kimsenin onayına ihtiyacınız olduğunu düşünmuyorum nasıl mutluysanız öyle davranınKotu bi şey yapmadığımı çok kişi tarafından kabul görmesi icin

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kimsenin onayına ihtiyacınız olduğunu düşünmuyorum nasıl mutluysanız öyle davranınKotu bi şey yapmadığımı çok kişi tarafından kabul görmesi icin
Toksikoloji dersine girebilirsiniz ya da cevresel toksikoloji. Tavsiye ederim .
Bu arada cok sık yikadiginiz camasirlari analize de gonderebilirsiniz, ki uzerinde ne kadar kimyasal barindiriyor gormeniz icin. Aslinda temiz oldugunu dusundugunuz camasirlarin hic de temiz olmadigini, uzerinde bir sürü iyon ( sulfat gibi, klor gibi) oldugunu gorebilirsiniz. Kansere sebebiyet veren etmenlerden birisi de radikalik tepkimelerdir. Bu iyonlar nukleofil olarak davranarak DNA larimizda kırıklar yapar ya da cesitli mekanizmalar ile radikalik tepkimeleri baslatir. Umarim olayin ciddiyetini anlatabilmisimdir. Bu arada ogretim uyesiyim. Kafamdan atmiyorum. Uzmanlik alanim. Cok mu abartiyorum demissiniz. Evet, malesef...
Haklisinizdir bilgilerinizi sorgulamadan onaylıyorum konunun ehli değilim peki şöyle bir sorum olucak var sayalım ki yikadigim temiz sandığım çamaşırlar böylesine farklı materyaller barındırıyor ve aslında kirli ya da zararlı diyelim. Eşyayı pis bıraktığımda daha az mı zarar alıyorum yani belki de hastalık virüsü taşıyan bir ürünü yıkadım bana diğer etmenlerden daha mi az zararlı merak ettiğim icin soruyorumToksikoloji dersine girebilirsiniz ya da cevresel toksikoloji. Tavsiye ederim .
Bu arada cok sık yikadiginiz camasirlari analize de gonderebilirsiniz, ki uzerinde ne kadar kimyasal barindiriyor gormeniz icin. Aslinda temiz oldugunu dusundugunuz camasirlarin hic de temiz olmadigini, uzerinde bir sürü iyon ( sulfat gibi, klor gibi) oldugunu gorebilirsiniz. Kansere sebebiyet veren etmenlerden birisi de radikalik tepkimelerdir. Bu iyonlar nukleofil olarak davranarak DNA larimizda kırıklar yapar ya da cesitli mekanizmalar ile radikalik tepkimeleri baslatir. Umarim olayin ciddiyetini anlatabilmisimdir. Bu arada ogretim uyesiyim. Kafamdan atmiyorum. Uzmanlik alanim. Cok mu abartiyorum demissiniz. Evet, malesef...
Valla bilmiyorum ben telefonumu bile yıkanan model aldım arada bi suya sokup çıkarıyorum yanlış ya da doğru bilemiyorum bu şekilde daha mutlu olduğum için yapıyorumEvet bana göre çok fazla..o kadar deterjan zaten zarar. Çok Sık yıkamaktan eşyalara zarar görür e bunun bir de ütüsü var. Hiç mi üşenmiyorsunuz.haftada 2 renkli 2 kerede beyazları atarım. Hergün de üst baş değiştiriyorum. pis oldugumu da düşünmüyorum. Makinaya anahtar atmak hiç aklıma gelmedi doğrusu![]()
Ben de soru sorayim merak ettim menstrural cup rahatsızlık hissi vermiyor mu memnun musunuz?Ay konu dışı ama sorayım uzmanını bulmuşken. Özellikle iç çamaşırlarını yıkarken kullanılan kimyasalların, pedlerde ve tamponlarda kullanılan ağartıcıların sebepsiz infertiliteye, yumurtalık ve rahim kanserlerine sebep olduğunu okudum bir yerlerde bir zamanlar. Bilimsel bir makale değildi o yüzden inanmakla inanmamak arasında gidip geliyorum. Ben çevre duyarlılığım sebebiyle toksik kimyasal içermeyen (ne kadar içermediği tartışılır tabi) deterjanlar ve ped yerine menstural cup kullanıyorum. İnsanları çevre konusunda ikna etmek zor oluyor ama iş kendi sağlıkları olursa daha kolay ikna olurlar belki. Doğruluk payı varsa burdan yürüyeyim.
Ben de soru sorayim merak ettim menstrural cup rahatsızlık hissi vermiyor mu memnun musunuz?
Bunu kullanmak icin cinsel yaşam olması gerekiyor mu kısaca bakireler kullana biliyor mu? Bi de çok pahalı olan bir marka ordan mi aldınızYaklaşık bir yıldır kullanıyorum neden daha önce almamışım diyorum. Kesinlikle rahatsızlık hissi yok. Regl olduğumu bile unutuyorum çoğu zaman.
İç çamaşırını 10 defa elde yıkayıp makinaya atmak, telefonu yıkamak. Ne bileyim bence gerçekten normal değil. Ve yakın çevrenizde size bu davranışınızın anormal oldugunu söylüyormuş zaten.bence kendinize sınır koyun iyice takıntı haline gelmeden. Haftada belirli günler belirleyin mesela çamaşır günü olarak.Valla bilmiyorum ben telefonumu bile yıkanan model aldım arada bi suya sokup çıkarıyorum yanlış ya da doğru bilemiyorum bu şekilde daha mutlu olduğum için yapıyorum
Bunu kullanmak icin cinsel yaşam olması gerekiyor mu kısaca bakireler kullana biliyor mu? Bi de çok pahalı olan bir marka ordan mi aldınız
Sadece cumartesileri yıkıyorum zaten genelde dediğim gibi imkan buldukça ve pis olduğunu düşündüğüm şeyler o yıkıyorum. Hiii evet on kere yıkama mevzusu biraz sıkıntılı hak veriyorumİç çamaşırını 10 defa elde yıkayıp makinaya atmak, telefonu yıkamak. Ne bileyim bence gerçekten normal değil. Ve yakın çevrenizde size bu davranışınızın anormal oldugunu söylüyormuş zaten.bence kendinize sınır koyun iyice takıntı haline gelmeden. Haftada belirli günler belirleyin mesela çamaşır günü olarak.
Bir faydası olduğunu düşünüyor musunuz bir yarar göründünüz mü?Bazı markaların bakireler için olan modeli de varmış ama o konuda çok bilgim yok. Bekarete önem veren biri kullanmamalı bence, sıkıntı yaratabilir. Divacup kullanıyorum ben.
Bende senin gibiyim. Yalniz degilsin hasta degiliz hatta esim yikaya yikaya eskitiyorsun derMerhaba arkadaşlar gerçekten bir derdim var mi bilmiyorum bu bir dert mi?
Şöyle bir durumumuz var ben çok sık çamaşır yıkıyorum bu durumdan zevk alıyorum ama bunun yanında gerekli olduğunu da düşünüyorum. Çevreme hasta olduğumu düşündüren davranışları şunlar ;
Bir giydiğimi bir daha giymem üzerinden çıkan şey temiz olsa beş dakika giymiş olsam bile asla giyemem mutlaka yıkanması gerekir. Örneğin elimi sildihim havluya sadece bir kere silerim mutlaka ikinci de makineye atmam gerekir bu çok yorucu olduğu için kağıt havluya geçtim. Atki şapka fular yani gün içinde tenime temas ya da sokağa temas eden ne varsa bir kere daha giymiyorum yıkamadan .
Makineye atılabilen her seyi makineye atarım kıyafet olmayan şeyleri de sürekli masa sandalye makineye girse onu da atacaksın derler. gozluk kutuları,kalemlikler, kurdelalar,kemer,saç tokalarini asla makinede yıkamadan kullanamam ,liflerimi, ayakkabı çanta felan onları geçiyorum zaten kısaca dediğin gibi yikanabilen her seyi makinede yıkarım.
Bir de genelde regl donemlerinde çamaşırlar lekelenir ya alırım makineye atmadan onları en az on kere felan kopukleyerek yıkarım belki de makineden daha temiz olur ama yine de onu giyemem tekrar makineye atıp yıkarım. Nedense ne kadar yıkarsam yıkayım makineye girmeden için rahat etmiyor.
hasta olduğumu düşündüren davranışlarım bunlar. Sürekli deterjan almak ya da marketlerde yumuşatıcı koklamayi da sayarsak bu kadar. Bence bunların hepsi çok normal. Ama gören herkes tuhafmış gibi bakıyor. Bence pisler o yüzden. Annem için bir şeyin yıkanması için kokması felan gerekiyor makineye atacağı çamaşır koklar eğer pis kokarsa makineye atiyor ya at işte diyorum sanki elinde yikican bi sudan geçsin aaa yok diyo bu temiz. Erkek arkadaşım ve normal arkadaşlarım da çok fazla çamaşır yıkadığını düşünüyorlar onlar haftada maksimum bir defa çamaşır yıkıyorlar (sadece kendi çamaşırları) ama ben her boş bulduğum an yıkarım yani emin olun gidip temiz çamaşırı alıp tekrar makineye atmıyorum ama yine de çok çamaşır çıkıyor sanki on kişilik aile gibi sürekli makine dönsün istiyorum. Makinenin ici köpük köpük olunca mutlu oluyorum. Bence hasta değilim çünkü hastalık derecesinde titiz bir insan değilim mikrop endişem olsa dışarda çamaşır deneyemem kıyafet giyemem mağazada ama deniyorum paranoyak bir halim yok bence. Siz ne düşünüyorsunuz benim gibi olan var mı ben mi abartıyorum çevremdekiler mi az çamaşır yıkıyor?
Bir faydası olduğunu düşünüyor musunuz bir yarar göründünüz mü?
Hoş geldiniiiizzz hoş geldiniz gözüm cidden yollarda kaldıBende senin gibiyim. Yalniz degilsin hasta degiliz hatta esim yikaya yikaya eskitiyorsun der![]()
Seve seve ama baştan diyim mavi yumossuz yıkamam siz bi kutu koyun oraya ben yola çıkıyorumcamasir sepetim hergün okadar dolu olurki devriliyor resmen sürekli
esyalar gercekten kirli cünki oglum tam bir kirlilik güzeldir modunda ve iki saniyede benide halleder.
sen sen ol lütfen bize gel bol bol camasir yikayarak mutlu ol ve benide mutlu et sevaba girersin :) günde iki kere makineyi aciyorum ama o dag hic kücülmüyor buz daglari eridi ama benim camasirlar ciks
HosbuldukHoş geldiniiiizzz hoş geldiniz gözüm cidden yollarda kaldı![]()
Yabani orkide yumosSeve seve ama baştan diyim mavi yumossuz yıkamam siz bi kutu koyun oraya ben yola çıkıyorum![]()
Denemedim, deneyemedim lilyum ve lotus çiçeğine bayılıyorum. Markete gidince degisik bir sey alayım diyorum hepsini koklayıp yine mavi yumoş alıyorumYabani orkide yumosdenedin mi