- 31 Ekim 2013
- 8.051
- 6.332
- 198
yok akrabalarımızla aramız bir iyi bir kötü. eşimin ailesindeki bayram sıcaklığı, bizim ailede olmadığı için , bu durumdan utanmştım.
Bana ilginç gelen biri gelecek olsa ki bu anne baba bunun tarihini siz mi belirliyorsunuz?
Annen gelecek ve eşin mi tarih söylüyor?
Bilmiyorum bana çok ilginç geldi..
Allah yardımcın olsun canım..
Gebe halinle ağlama..
Orası senin evin ya annen gelip temelli kalacak değil doğumuna geliyor bir de..
İstediği zaman gelsin kadıncağız bu nedir böyle..
Açıkçası siz tuhafsınız.
Sınırlarınızı belirlememişsiniz, gelen geçen çiğnemiş.
Allah sağlıklı doğumlar nasip etsin öncelikle.
Benim anlamadığım nokta,neden sizinkiler ya da eşinin akrabaları sizde o kadar kalıyor? Süreler çok uzun değil mi? Aynı şekilde siz de çok kalıyorsunuz,sen eşin ve çocukların ayrı bir ailesiniz artık. Ek olarak altın sebebiyle annenin gelmesini istemeni de tuhaf buldum.Eşini suçlu göremedim,sanırım sen hassas dönemindesin ve hatanı göremiyorsun
canım benim herkesin aile düzeni durumu farklıdır, her ailenin bağları kuvvetli olacak diye bişey yok haliyle bu senin sorunun değil, sen ailene ne kadar değer verir ve yüceltirsen eşin de bunu benimser.yok akrabalarımızla aramız bir iyi bir kötü. eşimin ailesindeki bayram sıcaklığı, bizim ailede olmadığı için , bu durumdan utanmştım.
ANNEM ŞU ZAMAN GELECEK HABERİN OLSUN. deseydiniz yani kendi sınırlarınızı çizebilseydiniz bu noktalaara gelmezdiniz. Amma uzun tatiller yapıyorsunuz. Annenizin altın sebebiyle erken gelmesini istemenizi yadırgadım açıkçası. Madem iyi maaşınız var eşinizde çalışıyor bir altın bu kadar kıymetli olmamalı. O borç hususunda da kendin mi ödedin hepsini diye lafını veremiyor musunuz eşinizin? Eşiniz tam öküz kusura bakmayın da hamile karısının duygularını önemsemiyor ama siz de ona izin veriyorsunuz bu hususta.
zaten eşim annen gelmesin demiyor. ama herşeye müdahil. bigünde ben tarih söyleyince tamam desin yok demez. hep tarihleri o belirler. bu belirlediğim tarihi de kabul etmedi beyefendi yoksa annem gelecek.
Canim isini sorabilirmiyim?? Bide ders calisiyorm dedin?. Bnce yuz verme bide cocuk doguracaksingünaydın ağlayarak yazıyorum toparlamaya çalışıcam.
eşimle 6 yıllık evliyim. 3 yaşında 1 oğlumuz var şuan 37 haftalık hamileyim doğum iznine ayrıldım. doğum 10 en geç 15 aralık dedi doktor.
benim babam vefat etti 1 erkek kardeşim var evli.
eşimle ilk evlendiğimizde benim kredi borçlarım vardı. aileden de bir şey olmayınca baya borçla evlendim eşim devamlı 50 milyar borcunu ödedim der durur. (ben de çalışıyorum maaşım türkiye şartlarına göre cok iyi)
akrabalarımızla aramız bir iyi bir kötü evlenirken pek bir yardımları dokunmadı, bir de biz ev taşıdık evi yerleştirdik tayin durumu nedeniyle alalacele istemeye geldiler doğru düzgün ağırlayamadık insanları.
eşim gezmeyi sever ben dersten başımı kaldırmadığım için yaşadığım şehirde bir şyer bilmediğim için gezdiremedim de.
sonradan laf edip durdu, yok yaşadığım şehri bilmiyormuş ,yol aramış bilmem ne rezil olmuş. erkek kardeşim karşılayabilirmiş aslında ama aklımıza gelmedi.
annem de biraz dan dun konuşuyordu ilk başlarda. devamlı herşeyi eşime soruyordu. ne zaman geliyorsunuz v.s falan eşim bunalmışmış.
demem o ki bizim de hatalarımız olmuştur. anlayabilin diye yazıyorum.
Neyse son durum eşim annemle hoş geldin güle güleden başka konuşmuyor.
akrabalarımazla pek aramız olmadığı için utandığımdan bayramlarda pek annemin yanına gitmedim (bi bahaneyle çünkü gidecek ya da gelen yoktu) şimdi alışkanlık oldu eşim bayramları hep kendi ailesinin yanında geçiriyor.
bu yıl annesi- babası- kardeşi geldi bizde kaldı. bayramda biz onlara gittik bayram dahil toplam 1 ay iznimi onlarda geçirdim. bir de tatile annesi bizimle geldi tam 10 gün.
kardeşim işi nedeniyle 3 gün bizde kaldı. biz kardeşime gidemedik güvenlik nedeniyle. annem 10 gün diye geldi. bakıcımın işten çıkması nedeniyle kavga gürültü 20 gün kaldı.
bu arada ilk doğumumda ben doğum iznindeyken erkek kardeşi geldi kaldı 2 hafta falan.
ben dün eşime annem aralık başı gibi gelsin mi ne dersin dedim . tabi beklediğim cevabı aldım. bi doğum tarihi belli olsun 3-4 gün öncesinde gelir dedi eşim. oysa benim planım annemin bi emekli maaşı olduğu için emekli maaşını alıp aralık başı gelip 28inde gidecekti. o maaşılya tam altın almak istiyordu.
geç gelmesi durumunda para harcanıp gidecek.
ben tüm sinirimle sinirlendikçe sinirlendim. saydım döktüm. bu altın olayını da söyledim. olay uzadı. zaten kendisi annem geliyor der ben tamam derim. ben deyince hep kavga çıkar.
şimdi ben doğum iznindeyim, annem yine beyfendinin lütfettiği tarihnte gelecek.
ama çok canım sıkkın karnım burnumda gözyaşları içindeyim.
bi de beddua ettim. öyle bi gelinleri olsun ki evlerine koymasın bunları.
ya benmi bi tuhafım.
niye böyle oldu. lütfen bi akıl verin
neyse öyle böyle bugünlere geldik son durum eşim annemle hoş geldin gülegüleden başka konuşmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?