• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok kötüyüm

Bana ilginç gelen biri gelecek olsa ki bu anne baba bunun tarihini siz mi belirliyorsunuz?
Annen gelecek ve eşin mi tarih söylüyor?
Bilmiyorum bana çok ilginç geldi..
Allah yardımcın olsun canım..
Gebe halinle ağlama..
Orası senin evin ya annen gelip temelli kalacak değil doğumuna geliyor bir de..
İstediği zaman gelsin kadıncağız bu nedir böyle..

Bana ilginç gelen biri gelecek olsa ki bu anne baba bunun tarihini siz mi belirliyorsunuz?
Annen gelecek ve eşin mi tarih söylüyor?
Bilmiyorum bana çok ilginç geldi..
Allah yardımcın olsun canım..
Gebe halinle ağlama..
Orası senin evin ya annen gelip temelli kalacak değil doğumuna geliyor bir de..
İstediği zaman gelsin kadıncağız bu nedir böyle..

çok sağol ağlamam geçti sayılır anlatınca yoksa patlıcaktım.

Uyuzum oluyorum bu dırdırcı erkek milletine.

Ev senin evin, annen ne zaman isterse gelir, niye soruyorsun? Altın falan aldıysa bile kabul etme. Çok mu ihtiyacınız var?
Siz o eve yüklü bir maaş getirdiğiniz halde, yıllar önce ödenmiş kredinin lafını yapan bir adama ailen niye hala maddi bir katkıda bulunsun ki? Kadının emekli maaşı bebek bahanesiyle...pufff.

Biz kendi ayakları üzerinde duran kadınların en büyük hatası, evlendik mi söz hakkını ve maaş kartını erkeklere vermemiz. Onların ağzına bakmamız oluyor.
Annem 8 gün erken gelsinmi değil, gelecek bilgin olsun olmalı mesela.
Yok 50 bin borç ödemiş, kimin parasıyla?? Sanki gayrimeşru çocuk çıktı piyasaya arkadaş. Bu kadar büyütecek ne var anlamadım.
Hani hep derler ya evlenince anlayışlı, sakin olun. Tek taraflı olacaksa olmasın yani. Anneme saygı duymayan, akşamlarını lokalde geçiren, işine geldiğinde laf sokmasını iyi bilen insana anlayışlı davranılmaz.
Ama yapacak bişi yok canım malesef. Baştan alıştırmışsın artık

Allah sağlıklı doğumlar nasip etsin öncelikle.
Benim anlamadığım nokta,neden sizinkiler ya da eşinin akrabaları sizde o kadar kalıyor? Süreler çok uzun değil mi? Aynı şekilde siz de çok kalıyorsunuz,sen eşin ve çocukların ayrı bir ailesiniz artık. Ek olarak altın sebebiyle annenin gelmesini istemeni de tuhaf buldum.Eşini suçlu göremedim,sanırım sen hassas dönemindesin ve hatanı göremiyorsun

katılıyorum ne enteresan manevi destek degil maddi destek senin derdin

yok akrabalarımızla aramız bir iyi bir kötü. eşimin ailesindeki bayram sıcaklığı, bizim ailede olmadığı için , bu durumdan utanmştım.
canım benim herkesin aile düzeni durumu farklıdır, her ailenin bağları kuvvetli olacak diye bişey yok haliyle bu senin sorunun değil, sen ailene ne kadar değer verir ve yüceltirsen eşin de bunu benimser.
erkekler biraz yontulmamış odun misali ince aile içi ilişkileri düzgün değildir. incelik bekleme.
annem gelebilir mi evet sorma , annem gelecek nokta. itiraz edip bağırıp çağırdı mı kavga etmeden o benim annem bu yaşa getirdi beni burası da benim evim, istediği zaman gelebilir .
açıklama yeter, ama kavga etme , mutlaka bağırıp çağırır, geri adım atma bir iki derken bunu kabullenir. Ama ne olursa olsun kavga , dır dır yapma...
biraz da sabırlı olman gerekiyor bunlar öyle bir iki günde olmayacak belki birkaç yıl...
sen üzerine düşeni yap, sakin ve sabırlı bir şekilde bekle ...

Kayinvalideniz ne kadar iyi olursa olsun esiniz sizin anneciginize nasil davraniyorsa artik siz de oyle davranin. Baska turlu anlamaz.

Evliliğe aileler girince her şey bozuluyor bunu bilir bunu söylerim

Iyi de o size annem geliyor derken siz neden annem gelebilir mi tarzinda konusuyoraunuz ki. Cok fazla goge cikarmissiniz esinizi. Ohh onun ailesi aile benim ki balkabagi. Yok oyle sey.Maasim da iyi demissiniz, ekonomik guvunuz de elinizde. Siz neden bu adama bu kadar genis alan tanidiniz ben anlamadim. Ailesi habire sizinle. Anne niye tatile sizinle geliyor? Yerinizde olsam annemin biletini alirdim, kocama da sadece annem filanca gun burada olacak ben senin ailene nasil davraniyorsam lutfen sen de oyle davran yoksa iki cocugum var demem bitiririm bu isi derdim. Siz oyle diyin demiyorum, kocaniz fevri biriyse ters de tepebilir. Ama fazla alistirmissiniz.

ANNEM ŞU ZAMAN GELECEK HABERİN OLSUN. deseydiniz yani kendi sınırlarınızı çizebilseydiniz bu noktalaara gelmezdiniz. Amma uzun tatiller yapıyorsunuz. Annenizin altın sebebiyle erken gelmesini istemenizi yadırgadım açıkçası. Madem iyi maaşınız var eşinizde çalışıyor bir altın bu kadar kıymetli olmamalı. O borç hususunda da kendin mi ödedin hepsini diye lafını veremiyor musunuz eşinizin? Eşiniz tam öküz kusura bakmayın da hamile karısının duygularını önemsemiyor ama siz de ona izin veriyorsunuz bu hususta.

ANNEM ŞU ZAMAN GELECEK HABERİN OLSUN. deseydiniz yani kendi sınırlarınızı çizebilseydiniz bu noktalaara gelmezdiniz. Amma uzun tatiller yapıyorsunuz. Annenizin altın sebebiyle erken gelmesini istemenizi yadırgadım açıkçası. Madem iyi maaşınız var eşinizde çalışıyor bir altın bu kadar kıymetli olmamalı. O borç hususunda da kendin mi ödedin hepsini diye lafını veremiyor musunuz eşinizin? Eşiniz tam öküz kusura bakmayın da hamile karısının duygularını önemsemiyor ama siz de ona izin veriyorsunuz bu hususta.

ya zaten bana kalsa bişey takmasın benim ihtiyacım yok ki . ama kendi istiyor takmayı. ben de böyle bir çözüm bulmuştum. takınca kendi mutlu olacak yani.

bitkisel bitkisel canım inan ilk yıllarda senin gibiydim, eşim birşeye istediği tarihe plan yapar ama ben yaparken binbir detaya girer ve bencil davranırdı, baktım olmuyor ben sert cıkmaya basladım, hatta ona bu yaptıgını gözüne soka soka bagırarak haykırmaya başladım, çünkü kendim bu tur konularda karar veremez onun kararını bekleyen aciz biri haline gelmiştim,sonunda kurtuldum bu durumdan...

sözkonusu olan senin annen ve sen hamilesin, tabiki de anneni istediğin zaman evine çağırabilmelisin.. hemde onun ailesiyle sınırsız zaman geçirebiliyosun, istesende istemesende, eşinde bi zahmet karışmayacak bu duruma...sen bu konuda onu dinleme, ben eskiden dinlediğim için bile şuan çok pişmanım, çünkü ben buna devam etsem farkonda olmadan iyice sindirilmiş bastırılmış olacaktım, yapmadım, sende yapma.. lütfen....

bebegini saglıkla kucagına alırsın inş...

zaten eşim annen gelmesin demiyor. ama herşeye müdahil. bigünde ben tarih söyleyince tamam desin yok demez. hep tarihleri o belirler. bu belirlediğim tarihi de kabul etmedi beyefendi yoksa annem gelecek.

günaydın ağlayarak yazıyorum toparlamaya çalışıcam.
eşimle 6 yıllık evliyim. 3 yaşında 1 oğlumuz var şuan 37 haftalık hamileyim doğum iznine ayrıldım. doğum 10 en geç 15 aralık dedi doktor.
benim babam vefat etti 1 erkek kardeşim var evli.
eşimle ilk evlendiğimizde benim kredi borçlarım vardı. aileden de bir şey olmayınca baya borçla evlendim eşim devamlı 50 milyar borcunu ödedim der durur. (ben de çalışıyorum maaşım türkiye şartlarına göre cok iyi)
akrabalarımızla aramız bir iyi bir kötü evlenirken pek bir yardımları dokunmadı, bir de biz ev taşıdık evi yerleştirdik tayin durumu nedeniyle alalacele istemeye geldiler doğru düzgün ağırlayamadık insanları.
eşim gezmeyi sever ben dersten başımı kaldırmadığım için yaşadığım şehirde bir şyer bilmediğim için gezdiremedim de.
sonradan laf edip durdu, yok yaşadığım şehri bilmiyormuş ,yol aramış bilmem ne rezil olmuş. erkek kardeşim karşılayabilirmiş aslında ama aklımıza gelmedi.
annem de biraz dan dun konuşuyordu ilk başlarda. devamlı herşeyi eşime soruyordu. ne zaman geliyorsunuz v.s falan eşim bunalmışmış.
demem o ki bizim de hatalarımız olmuştur. anlayabilin diye yazıyorum.
Neyse son durum eşim annemle hoş geldin güle güleden başka konuşmuyor.
akrabalarımazla pek aramız olmadığı için utandığımdan bayramlarda pek annemin yanına gitmedim (bi bahaneyle çünkü gidecek ya da gelen yoktu) şimdi alışkanlık oldu eşim bayramları hep kendi ailesinin yanında geçiriyor.
bu yıl annesi- babası- kardeşi geldi bizde kaldı. bayramda biz onlara gittik bayram dahil toplam 1 ay iznimi onlarda geçirdim. bir de tatile annesi bizimle geldi tam 10 gün.
kardeşim işi nedeniyle 3 gün bizde kaldı. biz kardeşime gidemedik güvenlik nedeniyle. annem 10 gün diye geldi. bakıcımın işten çıkması nedeniyle kavga gürültü 20 gün kaldı.
bu arada ilk doğumumda ben doğum iznindeyken erkek kardeşi geldi kaldı 2 hafta falan.
ben dün eşime annem aralık başı gibi gelsin mi ne dersin dedim . tabi beklediğim cevabı aldım. bi doğum tarihi belli olsun 3-4 gün öncesinde gelir dedi eşim. oysa benim planım annemin bi emekli maaşı olduğu için emekli maaşını alıp aralık başı gelip 28inde gidecekti. o maaşılya tam altın almak istiyordu.
geç gelmesi durumunda para harcanıp gidecek.
ben tüm sinirimle sinirlendikçe sinirlendim. saydım döktüm. bu altın olayını da söyledim. olay uzadı. zaten kendisi annem geliyor der ben tamam derim. ben deyince hep kavga çıkar.
şimdi ben doğum iznindeyim, annem yine beyfendinin lütfettiği tarihnte gelecek.
ama çok canım sıkkın karnım burnumda gözyaşları içindeyim.
bi de beddua ettim. öyle bi gelinleri olsun ki evlerine koymasın bunları.
ya benmi bi tuhafım.
niye böyle oldu. lütfen bi akıl verin

neyse öyle böyle bugünlere geldik son durum eşim annemle hoş geldin gülegüleden başka konuşmuyor.
Canim isini sorabilirmiyim?? Bide ders calisiyorm dedin?. Bnce yuz verme bide cocuk doguracaksin

hamilelik nedeniyle çok duygusalsınız ve sağlıklı düşünemiyorsunuz benim anladığım..büyütmeyin sakin olun bebeğede zarar bu durum sakinleşin lütfen..annenizin evinize gelmesi en doğal hakkınız ne zaman isterseniz o zaman çağırın ne yapacak kovacak değil ya? tr'nin ortalama maaşından fazla kazanıyorum diye belirtmişsiniz bu durumda eşinize bağımlı olacak maddi bi durumunuz yok yeni evliyken borçlarınızı ödediyse ve tek derdi paraysa geri ödeyeceğinizi ama insan gibi davranmasını söyleyin..çok şımarık edepsiz bir adam gördüm anlattıklarınız karşısında ve madem kayınvalideniz iyi bi insan ona da oğlunun bu şımarık hallerini söyleyin ki utansın rencide olsun doğuma kalmış şurda 1 ay reva mı bu size,karnınızdaki ikinizin evladı, onlarında torunu yazıktır günahtır eskiden yaşanmış olanlar eskide kalmalı yok eşiniz bu durumu kaldıramıyorsa uzman bi destek alsın ömür geçmez o adamla..

Back