• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok kötüyüm.

kk olarak hem insanlıkta hem de dinde çığır açtınız valla tebrikler.

Konu sahibi sen daha neyin peşindesin zaten kararını vermişin. Sanki diktirme desek tamam diyeceksin. Buradakiler senden taraf için rahat olsun. Yaptıysan yaptın seni yargılayan yok ama bir kimse de çıkıp demiyorki "yalan üzerine kurduğun evlilikten hayır mı gelir"

Bence seni günahınla sevabınla kabul edecek birini bulman en doğrusu. Elin adamını kandırıp kendi çıkarlarını düşünüyorsun, bari bu işi kutsal değerleri kullanmadan yap...

bence hic yalan olmamali insanlarin arasinda farzedelim yalan soyleyip evlendi her gecen gun bunla yuzlesicek olan kendisi

Ben de bunu internette bi yerde okudum. Ne kadar doğru bilmem ben de merak ettim şimdi bunu araştırıyorum. Ama bir yönden de mantıklı gelmiyor değil. Allah istese tüm dünyanın haberi olur istemese kimse duymaz. Burada şu da var. Babanın damada söylemesinin uydunsuzluğunu da düşünmek gerek.

Ayrıca bu anlatığım olayda yalan yok sadece sır tuttma var ey müminler birbirinizin açığını aramayın, kusurlarını örtün diye de hadisler yok mu?

Son düzenleme:
Yahu arkadaşlar bir kısmınız günahın samimi bir tövbe edildiği sürece Allah ile kul arasında kalması gerektıgini söylemiş.
Evet haklısınız da ama bu yalnızca kişiyi enterese eden günahlarda değil mi?
Misalen namaz kılmıyorsa beyan etmemeli gizli kalmalı çünkü insanlara afişe ederse onlarıda şahit etmiş oluyor bu günaha..
Ama mesela gıybet öyle mi Allah'tan af dilemek yetmiyor gıybetini ettiği kişiden de helallik alması gerekiyor.
Şimdi bu meselede eşten saklanamaz ki çünkü onuda ilgilendiren bir mevzu.
Konu sahibi arkadaş eğer bu konuda bir şüpheniz varsa size engüzel cevabı ALO FETVA hattında ki bayan hocalarımız verecektir.

ben ise dini acidan bakilmadiginda da bunu karsi taraftan saklamanin dogru olmadigini dusunuyorum. yani belki de karsi tarafin onem verdigi sey gozunun icine baktiginda mutlu oldugunu hissettigi kisi ile evlenmek degil daha once kimseyle birlikte olmamis biriyle evlenmektir.. dikkat edilirse hic bir yazimda adami yargilamadim aaa pis adam nasil yapar demedim. cunku bu bir tercih ve bunu bilmek onun hakki.. ki zaten hayirlisi olmus.. konu sahibi gercek sevgiye dayanan bir iliski istiyorsan bunu senin degerlerini, karakterini ve hayat tarzini senin nasil biri oldugunu anlayacak kadar taniyan erkek arkadasina soylemen iyi olmus. seni hangi ozelliginle degerlendirdigini gormussun iste..

sen okumana bak hayatta evlilikten daha oncelikli seyler var. sen guclu ol erkekler kapinda sira olur..

Konu sahibi sen daha neyin peşindesin zaten kararını vermişin. Sanki diktirme desek tamam diyeceksin. Buradakiler senden taraf için rahat olsun. Yaptıysan yaptın seni yargılayan yok ama bir kimse de çıkıp demiyorki "yalan üzerine kurduğun evlilikten hayır mı gelir"

Bence seni günahınla sevabınla kabul edecek birini bulman en doğrusu. Elin adamını kandırıp kendi çıkarlarını düşünüyorsun, bari bu işi kutsal değerleri kullanmadan yap...

ben baska bisey mi soyledim simdi?

bende bunu soylemeye calisiyorum yalanin ustune yapilan iste ne hayir gelir

cok agır bundan sonra ne yapacgmı bilmiyorum . bi kez daha kaldıramam biri daha cıkarsa .. demelimiyim bilmiyorum??
belki aptalca daha dün ayrılmıssın diyeceksiniz ama ..
okulum bitiyor seneye bu evlilik meselesi hep acılacak ..
canım acıyor kimse bilmiyor aslında nasıl oldugumu ..

onu kaybetmekte bambaşka bi şey .. beni bırakıp yarın bir gün evlenecek olmasını bilmek cok acı ..mutlu olurduk denemedik deneyelim dedim .
söyledikten sonra bi kere bile görüşemedik ..

korktum kactım bahane ürettim . denemedik belki olur die ısrar ettim ..
biliyorum onun da canı cok yanıyor .ama yapamayacak ..

canım artık yaptığın zina senle ALLAH arasında tövbeni etmişsin zatn ama hiç bir erkeğe bunu anlatma anlatılmazki hem ameliyatmı nedir onu sen yaptır içini ferah tutmaya çalış asla ama asla bi erkeğe ölene dek bunu anlatma sır olsun ....

Konu dini boyutuyla irdelenmemeli forumda!

Kişisel tercihler,bakış açıları konuşulabilir..
Akıl verilmeli,yorum yapılmalı..Çünkü danışılmış..

Konu dini boyutuyla irdelenmemeli forumda!

Kişisel tercihler,bakış açıları konuşulabilir..
Akıl verilmeli,yorum yapılmalı..Çünkü danışılmış..

Neden her boyutuyla irdelenebilirken dini boyutuyla irdelenmemeli dediniz.
Şöyle deseniz anlıyacağım 'sadece dini boyutuyla değerlendirmeyelim'..
Ki ben hem vicdani,hem ahlakı hem de insani boyuttan baktığımda tek bir sonuca varıyorum;
Bu durum gizlenmemeli.

anlamıyorum valla hem bu kadar muhafazakarsınız, aileniz de öyle, o zaman niye yapıyorsunuz bunu? 14 yaş tamam ama o zaman bile garip. madem kaldıramayacaksınız bu durumu, yapmayın işte. asıl kızdığım bu değil, kendini sanki dünyanın en rezil pislik insanı gibi görüyorsun şu an. ona kızıyorum. ya defolsun gitsin, sen saf mısın o adam hiç ilişkiye girmedi mi sanıyorsun? komik... inanma bunlara.

senin gibi evlenmeden ilişkiye giren, gayet de evlenen insanlar var merak etme. ama bu insanlar kendilerini güveniyor, yaptıkları şeyden dolayı kendilerini ezik görmüyorlar, ve bu yüzden ona sırt çevirmeyecek adamlarla tanışabilecek çevreye erişebiliyorlar. ona vebalı muamelesi yapanlara da hadi ordan çekebiliyorlar.

sen kendini, kendi kafanda böyle ezdikçe zaten istediğin gibi birini bulamazsın zaten. git diktir o zarı, kafan rahat etsin, madem allah katında temizsin zaten, o zaman zar da sağlamlaşsın ve senin psikolojin düzelsin. yoksa kendini böyle eze eze ileride biriyle evlensen de o adam bunu başına kakar ve adam yerine konmazsın.

Son düzenleme:
çok garip bi şey olduğunun ben de farkındayım.ve bu hata mı hiç bir zaman küçük bile olsam,
küçüklüğüme verip geçmedm üstünü,ben çok sevdim zamaninda kaybtme korkusu oldu,
yaptm hata,
sonrasnda bi kere daha bu hataya yaklastm,ama yapmadm ,
o günden sonra da tamamen elimi bile saklıyorum erkek tokalaşmyrm bile,
bu hatayi yapack duruma gelip kndni koruyan insanlar vardr ben onlr gbi olamadm
bunun farkndaym,
ama her şey geçmişte kaldı,her şey
kendme vebali muamelesi yapmıyorum,ben bu hayatı benimsemdm
bunu anlattigimz erkeklrn cogu bunu düşünecek,hepsi demiyorum
ama çoğu böyle olacak ve ben bi kere daha bu yüzden
terkedilmek istemiyorum,

hayatı düzgün bir şekilde yaşamaya devam edeceğim,
isyan ediyor kalbim tek endişem o bu aralar
o isyanı bastırmam gerek.

evliliğe gelince vakti geldiğinde biri çıkacak karsma.
alın yazım vardr,muhakkak onu bekleyeceğim
kimseyi kandırmak değil o operasyon,
beni temiz kabul eden rabbm varken,
o illa kan derdindeyse,ki çoğu böyle,hepsi değil

o günde kanasin ,olacak ile ölecege çare bulunmazmis
yasayip göreceğim,
insan kendi eli ile de yazar kaderini,
doğru yolda ilerleyince hepsi yola girecek buna inanıyorum

akıl verip yardımcı olanlara çok teşekkür ederim,
bi nebze de olsa soğudu kalbim sayenizde.

aanladığım kadarıyla siz inançlı bir insansınız ve yaptığınız günahın farkında olup tövbe etmişsiniz..ALLah hayırsız iş yapmaz..demekki sizin için hayırlı değilmiş birde böyle düşünün..

meraba kızlar size bunları yazarken o kadar kötü durumdayım ki.. bana yardımcı olun diye içimi dökecegim ..
ama lütfen kınamayın , zaten zor bi durumdayım bir de buna üzülmeyeyim..

hata ettim cok büyük günah işledim .zina yaptım ..
hatamdan döndüm .. tövbemi ettim .. kendimi iyi yönde geliştirmek için elimden geleni yaptım ..
bi yandan da hep gönlümden allah ile kalbi yogrulmus bi eş istedim rabbimden ..

zina işledigim adam ile evlenmeyi cok istedim zamanında cok sevdim onu .. sırf onu sevdigim için onu kaybetmemek için onla birlikte oldum ...
küçüktüm gercekten cok küçük 14-15 yaslarında.. ailem onu istemedi hic bir zaman . onun da zaman ile gercek yüzünü gördüm ...

sonra biri cıktı karsıma .. allah için sevdim onu . sartsız sevdim cok bekledim cok sabrettim diyemedim uzun bir süre ona..
sonra konustuk o da beni seviyordu ..

gözlerine bile bakamıyordum ilk zamanlar ..günah olacak diye .. tövbemde o kadar kararlıyım kii.
elini bile tutmadım hiç bir sekilde tamamen dini bi cerceve altında görüştük.öyle cok sık da görüşmedik...

aileme anlattım onu . usülünce.. ciddydik cünkü..
ailemde annem biraz olumsuz baktı ama ikna edilmeyecek gibi degildi..
her gün dua ettim rabbim bana yol göster. ameliyat olup onu kandırmak ne kadar dogruydu .. dünyayı düşünmedim ahireti düşündüm ahirette onun yüzüne nasıl bakarım
hep bunu düşündüm .. o benim ile hayaller kurarken .. daha hiç kimseye dokunmamışken..

kararlıydım olacktım ameliyat .. işte okul bitince evlenelim falan diyordu .. hesap yapıyordum işte nerede olabilir ne kadat biriktiririm tarzında..

sonra bi gün hiç bi şey yokken söyledim.
zina yaptım ben dedim .. inanmadı. yalan söylüyorsun dedi.yalan degil yaptım dedim ..

yıkıldı .. sonra ertesi gün bana sen tövbe etmişsin bir dha yapmamışssın . allah ın affettgini kul affetmez mi affediyorum seni .. evlencgm senle dedi..
ama bekltme okul btnce hemen evlenelim ..

calışmamı istemyrdu ztn . cocuk olunca calşmazsın diyordu .. ama sonra calışmazsın olmadı de aile ne okulu bırakyrm de. gelelim isteyelim dedi.
ailemde benim okumamı o kadar istiyor ki. sülalede ilk üniverste bitiren ben olacagım ..

kendi ayaklarımın üstünde durmamı istiyorlar vs .. ve bunun için cok sey yaptılar . okulu bitireyim evlenince calışmam zaten falan diyordum ..
neyse sonra zaman ver bana demeye basladı ..
verdim zaman 4 gün sonra yapamayacgnı söyledi..
cok düşündüm kaldıramıyorum ben bunu dedi.. affet dedi bu imtihanı kaybettim ben dedi.

basta umut vermişti kızlar . beni cok sevdigine eminim basta hiç bişey demeden kabul ettiginde o an kendini düşünememişti ..
ama düşündükçe .. yapamıcagını anladı ...keşke demeseydin dedi. birlikte cok ayet okuduk cok hoca dinledik ..

tövbesinde samimi olanlar ve bir daha yapmayanlar annelrinden dogdukları gibi temizdir diyor o da biliyor bunu ..
ama yapamadı . yapamıcak ..
ben onu cok sevdim .. korkuyorum ilk defa isyan hissediyorum kalbimde . rabbimden uzaklaşmak istemiyorum ..
biliyorum allah ın dedigi olur o hayırlısını nasip eyler ama kalbim cok yanıyor ..

bundan sonra daha kime diyebilirim bilmiyorum .. o kabul etmediyse baskasını niye etsin ?
o bu kadar severken etmedi baskası da etmeyebilir?
o din acısından düşündü bi kere bile agır laf etmedi bana .. tövbe etmişssin sen temizsin ben yapamadım dedi ...

bu kadar gönlümün istedigi birini kaybettim dün .
gönlüm yaralı ruhum yaralı .. ailem zaten hic bir şey bilmiyor..

bilseler beni o adamla bu hatayı yaptgım adamla anında evlendirirler..

kafam,ruhum karısık kızlar..
sırf bu yüzden kaybetmek o kadar agır ki..
demeseydim ameliyat olsaydım mutlu olurduk onla..

allah ile kul arasındaki mesele diyorum kendime ..
allah ın bildigi hatayı kulun bilmesine ne gerek yazıyor bi hocanın yazısında okumustum. gec okudum ..

bundan sonra nasıl ayakta duracagım nasıl bilmiyorum ..
baskası cıkarsa ona söylememeli miyim bilmiyorum ..
beni ahiret düşündürüyor bu dünya bi sekilde gececek ..
ama ahiretime köprü olacak bi eşim olsun istiyorum .. birlikte birbirimizi yetiştirelim istiyorum ..
keşke demek ıstemıyorum ama keşke söylemeden önce acsaydın konuyu.
yalan söylemen, onu kandırman elbette hoş olmazdı ama tevbenı etmişsin ve tevbende kararlıymıssın. Gunahlarını kımseyle paylasma. şahit tutmus olursun ahiret gunune.
tutmadıgın bırgunluk orucunu, kılmadıgın bır vakıt namazını, en küçüğnden en buyugune hıc bır gunahını paylasma kimseyle.

yasın kac bılmıyorum ama yıne seversın, yıne guvenırsın inşaAllah.
üzülme demeyecegım, üzül. acını yaşa ama abartma.
hıc kımse vazgecılmez degıl. herkesın yerını mutlaka bırılerı doldurur.
öyle olmasa hayat ılerlemez devam etmez zaten.
koskoca peygamber bıle unutulmuş... :50:

biliyor musunuz ben keşke demiyorum artık,ben bunları goreyim diye belki ide
ona söylemem gerekiyordu,
uzuluyorum iyiyim ama biraz daha,
onu da suçlamıyorum,
yapabileceğine inansa,bırakmazdı,

ama aynı durumda o olsa ben yapardım.bırakmazdım,
bu da benim onu dünya için değil ahiret için sevdiğimi
gösterir,ahiret için seven adam bunu dert etmezdi
erkek kalbi bayan kalbi diye bisey yok.
ortada sevgi varsa her iki taraf da elinden geleni yapmalı
ben ona bunu söylerken az mı canımı yaktım.
o bunun üstesinden gelmeye çalışırken az mı yıprandı.
ama olmayacakmış o yazılmamış alnıma,
bunu anladım,
hayirlisi olsun,kalpleri ısıtan allahtir,kalp ınkılap edendir.
gene severim,evet ama zaman sadece zaman bu aralar,
cook cook sağolun,gerçekten şu an iyi olmama tek sebep sizin
yazılarınız,

Kusura bakmayın da, dini alet etmeye hakkınız yok.
Bir başlamışsınız yok bu günah, bu sevap, yok zina yaptım...
Zina yapmak, hayatında biri varken başka birinle ilişki kurmak değil midir ben mi yanlış biliyorum?
Tövbe etmişsiniz, ne güzel....
Buraya kadar her şey normal de, dinine bu kadar bağlı bir insan nasıl zarını diktirmeyi, karşısındakine yalan söylemeyi düşünür?
Benim mi aklım almıyor, yoksa olaya çok mu düz bakıyorum?
Vicdanınız sizi rahat bırakacak mı?
Dini bütün biri, tövbe eden biri yalan söylemez....
Üstelik olayın farkındasınız....
Allah ıslah etsin.

14 yaşında ve bir defa yaşanan bir şey var ortada ve sonrasında farklı bir yol çizen yeni bir sayfa açan sen varsın. Erkek arkadaşın eğer anlattığın gibi biriyse oturur düşünür ve bunu kabul eder, kendine yediremiyordur şimdi.
İnşallah senin için hayırlısı olur...

cok agır bundan sonra ne yapacgmı bilmiyorum . bi kez daha kaldıramam biri daha cıkarsa .. demelimiyim bilmiyorum??
belki aptalca daha dün ayrılmıssın diyeceksiniz ama ..
okulum bitiyor seneye bu evlilik meselesi hep acılacak ..
canım acıyor kimse bilmiyor aslında nasıl oldugumu ..

onu kaybetmekte bambaşka bi şey .. beni bırakıp yarın bir gün evlenecek olmasını bilmek cok acı ..mutlu olurduk denemedik deneyelim dedim .
söyledikten sonra bi kere bile görüşemedik ..

korktum kactım bahane ürettim . denemedik belki olur die ısrar ettim ..
biliyorum onun da canı cok yanıyor .ama yapamayacak ..

Çok küçükmüşsün ya üzülme lütfen. O pişman olacaktır ileride. Çünkü ne kızlar var inan bana kolay kolay nereden bulacak böyle dürüst ve samimi bir insanı.Belki böylesi hayırlıdır şimdi değil de ileride anlarsın kim bilir.Rabbim güzelliklerle karşılaştırsın üzülme sen o hayırlı ahirete götürecek eşin gelir inşallah en kısa zamanda gönlünü rahatlatır :16:

Back
X