- 2 Ocak 2021
- 2.232
- 1.104
- 32
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
31 yaşında 9 yıldır memurum. Kendi çabalarımla okudum. 8 kardeşiz. Babam yurtdışına gitmişti biz cocukken. 2 3 sene iyiydi. Sonra aramadı sormadı orda başka biriyle evlendi. Kardeşlerimin perperişan hallerine şahit oldum. Babama karşı hep bir kinim vardı. Aç gittim okula hep. Neyse babamın işleri bozuldu. Sonra geri döndü anneme(yurtdışına gidemedi parası yoktu) o zamanlar Üni 4. Sınıfa geçmiştim. Kardeşlerim çalışıp babama para veriyorlardı. Annem buna hep göz yumdu. 6 yıl çalıştım onlara. Sonra araba aldım kurtuldum. Neyse 2 yıl önce erkek kardeşim altınlarını en küçük erkek kardeşime borç olarak verdi. Kardeşim yurtdışında çalışmaya başladı. Tabi bir yandan aileme para yetiştiriyor bir yandan borcunu ödemeye çalışıyor. Altınlarını aldığı kardeşim de cok hasta. Ciğerleri bitmiş durumda. İki çocuğu var. Elimde olsa çalışmasın otursun ona bakalım derim. Telefonda konuşsak nefes nefese kalıyor. Neyse en küçük kardeşim zar zor bi kısım altınlarını verdi. Geçenlerde de babama 20 bin kadar para yolladı. Babam parası olmasına rağmen param yok deyip 10 bini kendine aldı. Diğer parayla da bir borcunu kapatmış. Bu ilk değil erkek kardeşimin bileziklerini de yemişti. Bu bilezikleri de en küçük kardeşim ödesin demis annem. Bunlar çok zoruma gidiyor. En küçük kardeşim hep bendeydi 6 sene yanımdaydı. Kendi çocuğum gibi. Ona yapılan haksızlıklar zoruma gidiyor. Gecen kardeşim bana para yolladı dedi ki altın al bana anneye ver saklasın. Ben de aldım bir kısmıyla anneme verdim. Olay bundan sonra oldu. Annem beni aradı dedi ki altınlar kac gram tuttu. Dedim daha hepsiyle almadım ama neden soruyorsun diye. Dedi ki baban bir gün sorarsa cevap verelim diye. Öyle zoruma gitti ki neyin hesabını vereceksin dedim ben kardeşime söylicem zaten ne kadar aldığımı dedim hala bu adama hesap verme peşindesin dedim. Sonra babam borç icin aldığı parayla altın aldı mı dedim. Annem kem küm edince bak yalan söylüyorsun dedim.(ağzımdan kaçtı) babam da bunları duymuş. Bana dedi aklını basına topla. Ne yaptım ben dedim ben sana son kez diyorum dedi. Telefonu suratlarına kapattım. Beni geri aradı babam. Sanane ister alırım ister yerim parayı dedi. Ben de kardeşim o benim hasta tabiki beni ilgilendirir dedim. Sen nerenin köpeğisin deyip suratıma kapattı telefonu. Artık herkesten nefret ediyorum. Annemden de bizi bu duruma soktuğu icin. Biliyorum belki de karışmamalıydım ama haksızlığa gelemiyorum. öyle kötüyüm ki suanda.