Çok kötüyüm. Kendimden bazen nefret ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Cogsicagtir02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2021
2.232
1.104
32
31 yaşında 9 yıldır memurum. Kendi çabalarımla okudum. 8 kardeşiz. Babam yurtdışına gitmişti biz cocukken. 2 3 sene iyiydi. Sonra aramadı sormadı orda başka biriyle evlendi. Kardeşlerimin perperişan hallerine şahit oldum. Babama karşı hep bir kinim vardı. Aç gittim okula hep. Neyse babamın işleri bozuldu. Sonra geri döndü anneme(yurtdışına gidemedi parası yoktu) o zamanlar Üni 4. Sınıfa geçmiştim. Kardeşlerim çalışıp babama para veriyorlardı. Annem buna hep göz yumdu. 6 yıl çalıştım onlara. Sonra araba aldım kurtuldum. Neyse 2 yıl önce erkek kardeşim altınlarını en küçük erkek kardeşime borç olarak verdi. Kardeşim yurtdışında çalışmaya başladı. Tabi bir yandan aileme para yetiştiriyor bir yandan borcunu ödemeye çalışıyor. Altınlarını aldığı kardeşim de cok hasta. Ciğerleri bitmiş durumda. İki çocuğu var. Elimde olsa çalışmasın otursun ona bakalım derim. Telefonda konuşsak nefes nefese kalıyor. Neyse en küçük kardeşim zar zor bi kısım altınlarını verdi. Geçenlerde de babama 20 bin kadar para yolladı. Babam parası olmasına rağmen param yok deyip 10 bini kendine aldı. Diğer parayla da bir borcunu kapatmış. Bu ilk değil erkek kardeşimin bileziklerini de yemişti. Bu bilezikleri de en küçük kardeşim ödesin demis annem. Bunlar çok zoruma gidiyor. En küçük kardeşim hep bendeydi 6 sene yanımdaydı. Kendi çocuğum gibi. Ona yapılan haksızlıklar zoruma gidiyor. Gecen kardeşim bana para yolladı dedi ki altın al bana anneye ver saklasın. Ben de aldım bir kısmıyla anneme verdim. Olay bundan sonra oldu. Annem beni aradı dedi ki altınlar kac gram tuttu. Dedim daha hepsiyle almadım ama neden soruyorsun diye. Dedi ki baban bir gün sorarsa cevap verelim diye. Öyle zoruma gitti ki neyin hesabını vereceksin dedim ben kardeşime söylicem zaten ne kadar aldığımı dedim hala bu adama hesap verme peşindesin dedim. Sonra babam borç icin aldığı parayla altın aldı mı dedim. Annem kem küm edince bak yalan söylüyorsun dedim.(ağzımdan kaçtı) babam da bunları duymuş. Bana dedi aklını basına topla. Ne yaptım ben dedim ben sana son kez diyorum dedi. Telefonu suratlarına kapattım. Beni geri aradı babam. Sanane ister alırım ister yerim parayı dedi. Ben de kardeşim o benim hasta tabiki beni ilgilendirir dedim. Sen nerenin köpeğisin deyip suratıma kapattı telefonu. Artık herkesten nefret ediyorum. Annemden de bizi bu duruma soktuğu icin. Biliyorum belki de karışmamalıydım ama haksızlığa gelemiyorum. 🥹 öyle kötüyüm ki suanda.

anneniz babanızın kölesi olmuş aynı köleliği sizden bekliyor kardeşlerinizle hayatınıza bakın bu ebeveynlerden bir cacık olmaz
Bizim annemize karşı bağlılığımız var. O da bunu kullanıyor. 🥹 babam bizi bitirdi hala daha böyle yapıyorlar. Karısmıyım diyorum ama dayanamıyorum 🥹

Valla konu sahibesi annen de baban da 5 para etmez ebeveynler, daha fazla onlarla uğraşma yoksa sen sinir ahstası olursun. Ben olsam engelelrdim 2sini de. İstersen içinde kalmasın aç babana say buraya yazdıklarını ben çocukken süründüm senin yüzünden de. Yazdıklarında haklısın, burdan ne yazsak boş.

Bizim annemize karşı bağlılığımız var. O da bunu kullanıyor. 🥹 babam bizi bitirdi hala daha böyle yapıyorlar. Karısmıyım diyorum ama dayanamıyorum 🥹
Bagliliginiz varsa zor durumda kardeşler birbirinin yanında olsun.herkes kendi kazansın, kendi harcasın.kimse,benim adıma birikim yap, demesin.babaniz ve annenizde emekli maaşları ile geçinsinler.

Valla konu sahibesi annen de baban da 5 para etmez ebeveynler, daha fazla onlarla uğraşma yoksa sen sinir ahstası olursun. Ben olsam engelelrdim 2sini de. İstersen içinde kalmasın aç babana say buraya yazdıklarını ben çocukken süründüm senin yüzünden de. Yazdıklarında haklısın, burdan ne yazsak boş.
Haklıyım değil mi 😞 kendimi her şeye karışıyor gibi hissediyorum

Ebeveynler annelik babalik görevlerini zamaninda yapmis olsalardi senin karismana bile gerek olmayacakti. Senin.bir sucun yok. Rahatsiz kardesine de söyle parasini onlarin insafina birakmasin. Cok gecmis olsun. Allah acil sifa versin onada.

Herkesin eli herkesin cebinde olmuş. Niye bu kadar karışık yasiyorsunuz hayatı? Babanıza ne maddi ne manevi bağımlılığınız var, anne desen o yol arkadasini seçmiş ve kesinlikle siz çocukları değilsiniz.

Bence herkes kendi hayatına dönüp bireysel takılsın yoksa daha çooook nefret ile dolarsiniz.

Ya neden herkes kendi hayatina bakmiyor ve herkes kendi hesabini kendi tutmuyor ki? O ona para veriyor, gonderiyor bir şeyler oluyor. Kardeşin kendi altinini kendi alip kendi sahip cikamiyor mu?
Digeri de ne alaka altini size aldirip annenize gondertiyor saklasin diye, anne kasa mi?

Yerinizde olsam uğraşamazdim kimseyle, cekerdim kendimi. Anlattiginiz kadariyla herkes buyumus calisiyor. Herkes kendi hakkini kendi arasin sorsun, parasini kendi saklasin.

Canım konu sahibesi çocuk yaşta baba denen adam sizi terk etmiş, aç kaldık kardeşlerim diyorsunuz. Bir de çıkıp geri dönmüş, annen çocuklarını düşünseydi böyle bir deyyusu zaten eve almazdı afedersin. Başka kadınla evlenip çocuğuna tek kuruş göndermeyen adamdan baba olur mu sence? Sonra da eve gelmiş yayılmış, kardeşlerin çocukmuş daha çalıştıklarını vermiş yine o adama, annen adam olsaydı çocuğunun alın terini o adama yedirmezdi zaten. Sizlerin bir suçu yok, hiç kendinize kızmayın küsmeyin.

Annem de çocuk yaşta çalışmaya başlamış, dedem kumar oynayıp gelmiyormuş eve çocukken hep açlarmış evde yiyecek yokmuş. Dedem öldü yeminle arkasından ağlayan tek kişi olmadı evde. İnsanlar ektiklerini biçiyorlar, çocuğundan hürmet bekliyorsna adam gibi başında durup babalık/annelik yaparısn o kadar.

Kendinden nefret etme, annen de baban da berbat insanlar aç onlara söv say sonra engelle, sonra da bu konuyu toptan kapat.

Ya neden herkes kendi hayatina bakmiyor ve herkes kendi hesabini kendi tutmuyor ki? O ona para veriyor, gonderiyor bir şeyler oluyor. Kardeşin kendi altinini kendi alip kendi sahip cikamiyor mu?
Digeri de ne alaka altini size aldirip annenize gondertiyor saklasin diye, anne kasa mi?

Yerinizde olsam uğraşamazdim kimseyle, cekerdim kendimi. Anlattiginiz kadariyla herkes buyumus calisiyor. Herkes kendi hakkini kendi arasin sorsun, parasini kendi saklasin.

++++++
+++++++

Anne ve babanızı hayatınızdan çıkarın,biliyorum söylemesi kolay ama ikisi de birbirinden beter.Hele o babanız olacak adam,tam bir pislik.Neyse ki kolunuzda altın bir bileziğiniz olsn mesleğiniz var.Kardeşinize çok geçmiş olsun bu arada🙏.

Sorumsuz bir adam 8 cocuga birden sevgi ve baglilik duyamaz. Maddi olarak hepinizi sömürmekten baska işi yok. Annenizse celladina aşık, degismez. Babanizla gorusmeyin. herkes kendi altinina sahip ciksin, babanizin el koyacagini bilmenize ragmen tum para akisi ve borc odemeleri neden onun elinden geciyor anlayamadim

Evet Zorlu bir çocukluk geçirmişsiniz ve bunun izlerini hala taşıyorsunuz...

Zaman sadece geçmiş anlaşılan, kimse büyümemiş desem ayıp eder miyim bilmiyorum.
Kusura bakmayın .

Ama kimin parası kimin altını kimin borcu kimin yatırımı. Herkes her şeye vakıf.

Neden ?

Kocaman bireylersiniz artık. Kardeşiniz sizi neden aracı kullanıyor para gönderiyor altın birikimi neden annede oluyor .

Eee herkes kendi hesabını kitabını yapsa, daha sağlık olmaz mı .

Kurtulun artık bu anne babaya gebe olmaktan. Büyüdünüz.
Herkes kendi borcunu ödesin, birikimini yapsın.

Anne babanız kendini idame ettirir merak etmeyin.

Herkes kendi parasının hesabını tutsun. O Şam babasına da tek kuruş göndermeyin. Anneniz de maşallah geri nasıl kabul etmis ben anlamıyorum ya. Çocuğum için falan demesin. İnsanın gururu şerefi var ya. Hâlâ da çocuklarını yolunda sefil etmiş. Hepsini silseniz haklısınız. Anneniz de anne değil. Anne olan hasta çocuğunun rızkını pic eder mi böyle

Ailecek ıslah olmazsınız. Kardeşin babanin tirtiklayacagi parayı niye size emanet ediyor ki? İnternet bankaciligiyla altın hesabı açmak bir dakikasını almaz..resmen biri ciksin da beni dolandirsin diye çalışıyor,belli ki. Parayı size atana kadar diğer kardeşin hesabına atıp meseleyi kapatabilirdi, online bankacılıktan altın alabilirdi, Türkiye'de altin-doviz kafa kafaya gidiyor. Online altın almayı bilmiyorsa birikim için saklayabilirdi... Herkes bir garip bence konudaki. Siz de kafayı takmayın, anneniz belli ki kocasından memnun. Kardeş belli ki parasının iç edilme ihtimalinden korkmuyor. Siz niye kendinizi uzesiniz ki

31 yaşında 9 yıldır memurum. Kendi çabalarımla okudum. 8 kardeşiz. Babam yurtdışına gitmişti biz cocukken. 2 3 sene iyiydi. Sonra aramadı sormadı orda başka biriyle evlendi. Kardeşlerimin perperişan hallerine şahit oldum. Babama karşı hep bir kinim vardı. Aç gittim okula hep. Neyse babamın işleri bozuldu. Sonra geri döndü anneme(yurtdışına gidemedi parası yoktu) o zamanlar Üni 4. Sınıfa geçmiştim. Kardeşlerim çalışıp babama para veriyorlardı. Annem buna hep göz yumdu. 6 yıl çalıştım onlara. Sonra araba aldım kurtuldum. Neyse 2 yıl önce erkek kardeşim altınlarını en küçük erkek kardeşime borç olarak verdi. Kardeşim yurtdışında çalışmaya başladı. Tabi bir yandan aileme para yetiştiriyor bir yandan borcunu ödemeye çalışıyor. Altınlarını aldığı kardeşim de cok hasta. Ciğerleri bitmiş durumda. İki çocuğu var. Elimde olsa çalışmasın otursun ona bakalım derim. Telefonda konuşsak nefes nefese kalıyor. Neyse en küçük kardeşim zar zor bi kısım altınlarını verdi. Geçenlerde de babama 20 bin kadar para yolladı. Babam parası olmasına rağmen param yok deyip 10 bini kendine aldı. Diğer parayla da bir borcunu kapatmış. Bu ilk değil erkek kardeşimin bileziklerini de yemişti. Bu bilezikleri de en küçük kardeşim ödesin demis annem. Bunlar çok zoruma gidiyor. En küçük kardeşim hep bendeydi 6 sene yanımdaydı. Kendi çocuğum gibi. Ona yapılan haksızlıklar zoruma gidiyor. Gecen kardeşim bana para yolladı dedi ki altın al bana anneye ver saklasın. Ben de aldım bir kısmıyla anneme verdim. Olay bundan sonra oldu. Annem beni aradı dedi ki altınlar kac gram tuttu. Dedim daha hepsiyle almadım ama neden soruyorsun diye. Dedi ki baban bir gün sorarsa cevap verelim diye. Öyle zoruma gitti ki neyin hesabını vereceksin dedim ben kardeşime söylicem zaten ne kadar aldığımı dedim hala bu adama hesap verme peşindesin dedim. Sonra babam borç icin aldığı parayla altın aldı mı dedim. Annem kem küm edince bak yalan söylüyorsun dedim.(ağzımdan kaçtı) babam da bunları duymuş. Bana dedi aklını basına topla. Ne yaptım ben dedim ben sana son kez diyorum dedi. Telefonu suratlarına kapattım. Beni geri aradı babam. Sanane ister alırım ister yerim parayı dedi. Ben de kardeşim o benim hasta tabiki beni ilgilendirir dedim. Sen nerenin köpeğisin deyip suratıma kapattı telefonu. Artık herkesten nefret ediyorum. Annemden de bizi bu duruma soktuğu icin. Biliyorum belki de karışmamalıydım ama haksızlığa gelemiyorum. 🥹 öyle kötüyüm ki suanda.

Sizin öncelikle hem kendi adınıza hem de kardeşler arasında sınırlarınızı belirlemeniz gerekiyor. Çünkü kardeşler arasında sınırlar tamamen ortadan kalmış görünüyor. Yaşadıklarınız düşünülünce bu durum şaşırtıcı değil. Muhtemelen babanızın yanınızda olmadığı ve ekonomik olarak çok zor günlerden geçerken birbirinize tutunmuşsunuz. Aynı çatı altında kim elinde ne varsa ortaya koymuş. Ve bu yüzden de büyüdükçe sağlıklı bir aide ortaya çıkan sınırlar sizde hiçbir zaman ortaya çıkmamış. Şu an bilincine varmanız gereken konu geçmişte hayatta kalmak için geliştirdiğiniz bu yöntem artık size yarardan çok zarar veriyor.

Artık kardeşlerinizle aranıza belirli sınırlar koymanızın zamanı gelmiş. Bu kötü bir şey değil. Herkesin kendi hesabını tutması, sorumluluklarını tek başına yerine getirmeye alışması gerekiyor. Kötü zamanlarda yine biribirinizin yanında olun, ancak yetişkin bireyler olarak kendi hayatlarınızın sınırlarını da belirleyin. Artık kardeşlerinizi korumanıza, onlar için sorumluluk almanıza gerek yok. Bunu idrak etmeye çalışın. İnanın çok rahatlayacaksınız ve bir süre sonra çok daha sağlıklı ilişkiler kuracaksınız kardeşlerinizle.

Babanıza gelince sadece doğumunuza biyolojik katkı sağlaması sizin üzerinizde bir hakkı olduğu anlamına gelmiyor. Babalık yapmamışken sizlerdeb maddi manevi taleplerde bulunmaya hakkı yok. Burada yumuşak geçiş falan yok. "Ne zaman babalık yaptında şimdi gelmiş bunları talep ediyorsun. ZIRNIK VERMEM" diyeceksiniz. Bunu hep beraber derseniz en güzeli olur. Bütün ilişkinizi de kesmenizi öneririm. Bazı kişilerin hayatınızda olmaması en güzelidir. Bu kişi ebeveyniniz bile olsa.

Annenizi sanırım ki o kadar kolay silip atamazsınız. Bana kalsa o da babanızın sizleri böylesine kullanmasına izin verdiği için (hatta izin vermenin de ötesinde yardım ettiği için) hak ediyor. Ama zor yıllarınızda beraber çile çektiğiniz bir figür olarak onu silmenizin daha zor olduğunu anlıyorum. Ancak onunla da sert, kesin ve net bir konuşma yapmanızı ve söylediklerinizde kararlı olmanızı tavsiye ederim. "Anne, sen babamın bizi kullanmasına izin veriyorsun. Sen bir anne olarak bizi koruma görevini yerine getirmiyorsun. Bize zarar veriyorsun. Madem kocan bu kadar değerli bundan sonra para için bize gelme, kocana git!".

Bu sorunları çözmek kolay olmayacak. Ancak kararlı olursanız en sonunda hayatınızın daha güzel olacağını düşünüyorum.
Umarım herşey gönlünüzce olur.

Babanızla görüşmeyin...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X