Çok kötüyüm. Eşimin kuşu benim yüzümden öldü. Eşime nasıl söyleyeceğim?

Benim de kedim ölmüştü aylarca kendime gelememistim evladim gibiydi o yüzden esinizin hayvanla nasil bag kurdugunu anliyorum muhakkak cok üzülecektir ama bir sekilde söyleyin yeni kuş almak gibi bir fikriniz varsa teklif etmeyin sinirlendirebilirsiniz

Sorumluluğunuz altında olan bir canlının hayatını kaybetmesine üzülmüşsünüz anlıyorum fakat yapabileceğiniz bir şey yok, yetişkin bir insan neticede üzülecekse de üzülür. Olan neyse anlatın, canınız sağ olsun.

Siz ayrı yaşıyordunuz neden yanında götürmedi? Sorumluluğunu size bırakmasaydı.

Merhaba,öncelikle basınız sağolsun
Ben bir kuş aşığım ve evimde 13 tane kuş besliyorum ve kuş hakkında hemen hemen herşeyi biliyorum.
Kuşun yanına kedinin gelmediğini eminmisiniz ?tuyleri dökülmüş belki biran kedi kapmak istedi.
Başka ihtimal cama çarpası ve boynunu veya kanatlarını kırması /incitmesi veya beyin sarsılması geçirdi,
Buda onun ne kanatlarını veya kuyruğunu hareket ettirmeyi zorlaştırıyor.
Cogu arkadaşların dediği gibi kuşlar çok narinler hasta olduğu zaman cabuk öluyorlar maalesef.
Ama bana kalırsa cama çarptı ve çırpınarak çöp kovası olan yere gitti ve düştü
yani soğuk algınlığından ölse bir kaç gün yine yaşardı,
Ondan emin olmak için kuşu elinizde sırt üstü yatırıp karnına bakmak rengine ve karında şişlik var mı diye
Olanları eşinize anlatın yapacak birşey yok
Siz elinizden geldiği gibi bakmışsınız zaten
Ve en iyisi kuşu bir peçete ye sarıp yada küçük bir kutuya koyup gömek
Üzmeyin kendinizi

Eşinize söyleme konusunu biraz abartmıyor musunuz, açın telefonu tane tane anlatın işte veterinerin söylediklerini.

2-3 gün de saklanmaz yani, öyle şey mi olur.

eşin madem bu kuşa bu kadar bağlıydı, kuşların sahiplerine ne kadar bağlandığını ve ayrı kalma durumunda rahatsızlandıklarını bilmesi gerekiyordu
bunu bilerek bu kuşu yanına alması gerekirdi.
veteriner söylemiş işte ölüm sebebini, cama çarpma değil, hastalık var demiş.
hayvan hasta olmuş yani.
senin yapabileceğin bişey yok kendini daha fazla suçlama
hastalanmış ve belirtisini son anda göstermiş. bu çok yaşanan bir durum.
bu kadar hassas hayvan bakan insanın hayvanı kendinden ayrı bırakmaması gerekir.
kedi değil ki bu yeri yurdu değişti diye stres olsun?
gayet de kafesiyle alabilirdi. ayrı kalma süresi çok uzun.
başınız sağolsun ama kendini suçlaman mantıksız.

Yanlış yazmışım kuşu kullanmadıkları salona aldılar

Eceli geldi öldü kafesinde olsaydı bu kadar kimse üzülmezdi bide eşinizin emanetiymis keşke bir tık daha hassas bakilsaydi hem çok sıkılmış kuş hemde ihmal edilmiş sanırım . Yiyecek ekmeği suyu o kadarmış demekki

sizin bir suçunuz yok bence doğruyu söyleyin eşinize. zaten durumundan bahsetmişsiniz, sizi suçlayacağını düşünmüyrum. elbette üzülür ama yapacak birşey yok.

Bu nasıl veterinermiş Allahını seversen? e-Coli tespiti için ilk önce elle muayene eder göğüs kemiği etli değildir, jiet gibidir. Size dışkısını sorması lazım, sulu bir dışkıdır. Temizlerken muhakkak farkedersiniz.

Bahsettiğiniz mama sebze, yumurta, meyve artı mama (farklı mama) ile karıştırılan ise evet o fazla kalmaz. Ama bildiğimiz kuru yem ise, akıllı yemlik değilse üstündeki kabuk üflenir sadece. Yıllarca kuş beslemiş, yurt dışı kaynak ve veterinerle mailleşmiş hatta kuş konusunda bir çok veterinere kafa atacak düzeye gelmiş birisiyim.

Yemi zaten açık almayacaksınız V***le Laga gibi bilindik şekilde alınacak ve uygun saklama koşulunda muhafaza edilecek. Açık yem veya için de ne idüğü belirsiz renk renk şeyler olandan kaçınacaksınız. Bayat yem, uygun koşullarda saklanmayan yem kuşa hastalık yapar bunun için yeme ilave bir toz ilaç katılır çok yem varsa.

Vitamin ve ilaçlama şarttır. Bu vitaminlerde yine V*****le Laga, Röh**fried gibi markalara ait olan vitamin ve ilaçlardan faydalanılmalı. Bir kaç marka daha vardı ama hatırlayamadım. Kafesi düzenli virk**n S ile dezenfekte edilmeli. Hasta olmasa bile belli rutine ile akşamdan suluk çekilip, sabahına veya öğlene (kuş iyice susayınca) ilaçlı verilmeli, kana kana su içince max 2 saat sonra temiz su konulmalı. Sonrasında ise probiyotik, prebiyotik verilir (ertesi gün)

Yani demem o ki maalesef yanlış bakım ve besleme, uygunsuz ortam yüzünden kuşlara erken veda ediliyor. Kuşu kafeste yem ve su ile idare ederiz sanıyorlar ama öyle değil işte.

Şimdi bir kedim var, 2 olacak bilinçsizdim ama onuda araştırmaya geçtim. Mama, yaş mama, bakım vb. Şeyleri araştırıp seçiyorum. Hayvan çok sorumluluk isteyen bir durum ve bilinçli olmazsak canlarımız zarar görüyor.

Eşiniz bir şey derse, neden yalnız bıraktığını, besleme konusunda ne derece bilinçli olduğunu sorgulamasını, eğer biliyor ise sizi neden bilgilendirmediğini söyleyin.

Öncelikle geçmiş olsun çok üzüldüm. Bizim de bir muhabbet kuşumuz var üstüne titrediğimiz. Eşim bir gün bir şey olacak korkusuyla ne yapacağını düşünüyor çok farklı bir bağlılığımız var fakat bu yavrularımız çok hassas ve narinler yalnızlığa hiç gelemiyorlar evin içinde farklı bir odada olsam hemen beni arar. Ben anneme giderken bile kafesiyle oraya götürüyorum psikolojisi bozulmasın diye. Tekrardan geçmiş olsun fazla üzmemeye çalışın kendinizi

Çarpma ile tüy yolunmaz. Muhabbet kuşundan bahsediyorsak, çöp kovası gibi tek tarafı açık, içi karanlık şeylere girmeye korkuyorlar genelde. Temizlikçi kuşu kafese sokmaya çalıştı, kuş ısırınca da sinirlenip çöpe attı gibi hissediyorum nedense.

Eşiniz de kuş almış ama bırakmış öyle. İlgi ister bu hayvan, konuşmak ister. Yalnız kalmış kıyamam bebeğe.

2 kedim, bir tane de pofuduk bir kuşum (oğluşum) var. Benim için üçü de aile gibi. Acı çekerek ölmesine çok üzüldüm kuşunuzun.

Eşiniz de çok sevdiği evcil hayvanını neden 2-3 ay boyunca bıraktı? Kafesiyle götürebilirdi, altı üstü kuş yani götürebilirdi.
Bence de kendinizi suçlamayın bu kadar.

Lütfen kedi olan eve kuş almayin. Onlar serbestçe uçmak ister. Hep öldürülme tehlikesi altında kuşu yaşatmak doğru mu? Bir aslanla aynı ortamda yaşadığınızı düşünün. O evde kuş tek olsaydı böyle ihmal edilmezdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…