Annem evdeki kuşa bile katlanamıyor, kuşu ne yapmalıyım, kuşçu geri alır mı?

İnanır mısınız ölen kuşumun fotoğraflarını bilgisayarda tutuyorum diye küçük kardeşim de şaşırdı abla hala mavişin fotolarını niye tutuyorsun ne gereği var dedi. Sonra anneme söyledi. Annem de kafayı kuşla bozduğumu vs söyledi. Sanırım bağ kurmak nedir bilmiyorlar. Ya da o bağ sadece anne ve küçük çocuk arasında kurulur. Küçük çocuk diye belirttim çünkü annemin beni ne zamandır sevdiğini saydığını hatırlamıyorum. Belki çocukken sevmiştir

Bulunduğum ilçede gerçekten özenle besleyecek birini nasıl bulabilirim bilmiyorum. Küçük bir yerdeyim. Başka şehre gönderecek olsam ailem bu uğraşı da gereksiz görür bu arada ve yaptırmaz.
Alışırlar da siz de eziyet çekersiniz uzun süre. Başkasının evi olunca aile evi olsa da olmuyor.
Kardeşiniz küçük ise anne baba onayı almak için pc olayını söylemiştir veya dalga geçmek içindir. Hayvan zaten bir kişiyi seçer. Hemen hemen tüm hayvanlarda böyle. Bir sahibi vardır ev içinde ona bağlanır onu ister ona düşkündür genelde en çok emek vereni seçer sever. Diğerleri olmasa da olur yani onun için. Onlarla da etkileşime girer ama bağ olan kişi önceliklidir. Yapışık ikiz gibi gezersin oturur kalkarsın

Küçük ve onu yetiştiren annem. Üstelik kardeşime en ufak bir tavsiyede bulunsam, hatasında uyarsam annem hemen kardeşimin yanında onun velisi benim sana söz düşmez diyor. Haliyle çocuğun gözünde bile bir yerim yok. Bu lafı da açıkça demesi ağrıma gitti yani sanki okuldaki öğretmene savunuyor kardeşimi, onun velisi benim ben sorumluyum ne demek. Ben kötülüğünü ister miyim ya da ben de velisi olmuyor muyum bilmiyorum. Garip bir yaşantımız var. Ben bu eve ait değilim. Bunu da çok kısa sürede anladım. Ama sanırım benim durumumda bir sürü genç vardır diyerek avutuyorum kendimi, çoğu aile böyle herhalde. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, inşallah dediğiniz gibi olur ☺️
Emin olun toksik aile sayısı o kadar fazla ki. Yalnız değilsiniz. Suya sabuna dokunmadan o aileden uzaklaşacağınız günleri bekleyin. Değiştiremezsiniz. Vereceğiniz her çaba boşa kürek. Ben her zaman hayvan sevmeyen insandan korkarım. Bu konuda hiç yanılmadım maalesef.