Annemi aldatıp yıllarca sömüren, bana babalık etmeyen adama kusura bakma da para göndermek bir kenara yüzüne bakmam y,olda görsem selam vermem ben ne babalık hakkı var ki sizin dünyaya gelmenize biyolojik olarak vesile olmasından başka. Tam bir asalak hayatı yaşıor başkalarının sırtından geçinerek fazla bile geçindirmişsiniz onu ailecek göndermeyin kesilnlikle. İnsan gençken geleceğini yaşlılığını da düşünmeli sen bakma çoluğuna çocuğuna onla bunla ye paraları yaşlanınca çocuğum yavrum de yok ya.
evet söylediklerin doğru, kendini ezik hissetmiş olabilir ama kimse zorlamadı annemle evlenmesi için, hatta annemi ilk gördüğünde annem 15 yaşındaymış ve 4 sene peşinden koşmuş evlenmek için.
dedem hiç istememiş onu ama en sonunda vermiş çünkü annem o kadar güzel bir kızmış ki hristiyan erkekler dolamaya başlamış peşinden, çok dikkat çekiyormuş ve dedem korkmuş hristiyanla evlenecek diye.torunlarım gavur olacak diye korkmuşl.babamıda böyle efendi görünce onaylmış bu evliliği, sırf müslüman diye.
ama babam hiç bir zaman en ufak saygıyı göstermedi onlara, bir bayramda ellerini öpmedi ne dedemin nede anaannemin.
dedem güçlü bi kişiliğe sahipti, sert bir insandı ama tatlı sertti, hulusi kentmene benzetirim ben dedemi, hem fiziksel hem kişilik olarak.biraz sırnaşırdım ona hemen pamuk gibi oluyordu.
zaten dedem bu sorunları hiç bir zaman bilmedi ve bilmiyerek öldü çünkü annem ona hiç bir zaman yansıtmadı, annemin aldatıldığını bilmedi, sadece babamın biraz sorumsuz olduğunu biliyordu maddi yönden hep arkamızdaydı yoksa dedem bilseydi bu evlilik çoktan biterdi..
çok iyiydi benim dedem onu hergün düşünüyorum, aklımdan hiç çıkmıyor, onu anmadığım gün yoktur. yattığı mekan cennettir inşallah
yani kimsede kötü niyet yok bu hikayede. annen 15 se o zamanlar baban da epeyce gençti sanırım.
neyle karşılaşacaklarını ikisi de düşünememiştir. dedende de bir sorun yok.
mesele babanda.
baban düşeceği durumu önceden görememiş. yapısı boyuneğmeye değil asileşmeye yatkın demek ki.
kimse işey yapmasa da inan bu sosyal ve ekonomik durum farklılığı erkekler için çok büyük sorun oluyor.
deden ve anneannenle aralarında ne geçtiğini sen bile bilemeyebilirsin.
bir tek bakış sadece yüz ifadesi bile çok şey anlatabilir.
neyse bunları babanı mazur göstermek için yazmadım.
durum analizi diyelim.
biraz gururlu olup yolunu ayırmalıydı.
ama rahatından da vazgeçemeyecek kadar da tiniyetsiz. annen de olanları sineye çekmiş.
sen neyin vicdanını yapıyorsun onu anlamadım.
daha ne yapabilirsin ki onun için.
amaaaan boşver be yaw.
onlar bildikleri gibi hatta istedikleri gibi yaşamışlar hayatlarını.
olanlar da olmayanlar da onların meselesi.,sen kendi hayatına bak.
vicdan falan yapma. yanarsın.
babandan beklediğin sıcak sözleri asla duymayacaksın.
insanlar değişmez.
kendine yazık etme. kendi evlatlarını o sıcak sözlerden mahrum etme ki onlar ilerde senin gibi hissetmesinler.
artık kendi hayatını yaşıyorsun.
bırak onların hayatı onların olarak kalsın.
evet, aslında bakarsan babam çok kültürlü ve eğitimli bir insan, bide bakımlı ve karizmatik olunca hemen kadınları tavlıyordu.
onu gören tam bi beyefendi diyor, gerek konuşmasıyla, duruşuyla..
mesela bi ara, ben 19 yaşındayken, babam 21 yaşında bi kızla çıkıyodu, yani genç bayanlarla çıktı hep
meşhur lafımı edeyim
eğer erkek ailesine para gönderse kıyameti koparırız değil mi
evet öyle alıştı çünkü son 35 senedir öle yaşıyor.
o yüzden bazen kendimi çok yaşlı hissediyorum, kendimi bir baba gibi hissediyorum daha doğrusu.. anne gibi bile hissetmiyorum kendimi, 60 yaşında bir baba gibi
babam aslında isteseydi balık tutmayıda öğrenirdi, aslında biliyordu ama nede zorlasın kendini. annemle evlendiğinde çocuk değildi, 28-29 yaşındaydı, üniversite okumuştu ve bir şirkette müdür olarak çalışıyordu..annemle evlendikten sonra boşladı kendini..annemde çok genti zaten, 19 yaşındaydı... anneme sorarsan babam onunla para için evlendi. zaten annemle evlendikten sonra annesiyle bile görüşmedi babam, tatlı hayatın tadına varınca. annemin zoruyla gidiyoruk babaanneme.hep annem para falan veriyıodu babaanneme çünkü durumu baya kötüydü, 32 yaşında dul kalmıştı, diğer dedem trafik kazasında hayatını kaybetti. onlarında zamanında durumları iyiymiş ama dedem öldükten sonra babaannem baya zorluklar çekti.
maalesef şaka yapmıyorum sinirlerim o kadar bozuldu ki anlatamam. eve geldim abimi aradım ağlamaya başladım telefonda abimde duygulandı baya, ağlama falan sen onu bilmiyomusun üzülme dedi.
annemde baya üzüldü benim üzülmeme, allahtan 2 çocuğumda bana benzedi babanıza benzeseydiniz ben ölürdüm diyor.
eşim birşey demiyorki
babamın nasıl biri olduğunu oda biliyor ama sen nasıl istersen öyle yap diyor bana ama o kadar yıpranma diyor.
eşimin ailesinin şu ana kadar hiç bi talepleri olmadı bizden ama ben hediyeler falan alırım sık sık onlarada
az önce annem bana bi sakinleştirici verdi yüzüm donmuştu ve abimle konuştuğumda ağlamıştım.
üzülmemek elde değil
aklıma o kadar çok şey geçiyorki, hem üzülüyorum, hem sinirleiyorum hemde kıyamıyorum babama..
mesela şeyi hatırladım: ben üniversite 1 e gidiyodum abim çok büyük bi rahatsızlık geçirdi, hastaneye götürdüğümüz gibi hemen ameliyata alındı, doktor demiştiki biraz daha geç kalsaydınız kaybedebilirdiniz onu. ameliyattan sonra hastanede ben kalmıştım onunla. annemde rahatsızdı o kalamamıştı. gündüzleri okula gidiyodum geceleri abimle kalıyodum. babam çalışmıordu baba dedim bu gece sen kal abimle hastanede, çok yorgunum, kalamam demişti, sonra babamın amcasının oğluna telefon açmıştım, hiç olurmu tabiki kalırım, işyerinden izin alırım gelirim kalırım ne demek demişti, bi sonraki gece onun oğlu kalmıştı, bi gecede amcam kalmıştı...babam hastaneye bile gitmemişti..
evet, aslında bakarsan babam çok kültürlü ve eğitimli bir insan, bide bakımlı ve karizmatik olunca hemen kadınları tavlıyordu.
onu gören tam bi beyefendi diyor, gerek konuşmasıyla, duruşuyla..
mesela bi ara, ben 19 yaşındayken, babam 21 yaşında bi kızla çıkıyodu, yani genç bayanlarla çıktı hep
işte sırf biyolojik yönden beni dünyaya getirdiği için böyle yapıyorum
gerçi baze sıkışığım bende, anlamıyor ama o hemen o anda istiyor
en azından bir sıcak söz duysam ondan..
istiyor, ve ben kıramıyorum, geri çeviremiyorum onu.
annemde hiç bi zaman neden gönderiyosun demedi, hiç bi zaman ona düşman etmek istemedi bizi.
anannemde herzaman söylerdi bize, anne baba bedduası tutar, anne baba bedduası almayın sakın diye
ben kotu bir evladim sanirim,demedigim kalmaz yuzune bile bakmazdim hele ki zamanin da anneme yanlislar yaptiysa.
Valla şekerim kültürü ben öyle tanımlamıyorum. :26: Gerçekten çok üzücü bir olay, benim başıma böyle birşey gelseydi senin kadar toleranslı davranamazdım heraldeO kadar ki sen 19 yaşındayken 21 yaşında bir kızla çıkacak kadar gözü dönüyormuş demek ki gerçekten çok acı bir durum bu, insan bunu nasıl kaldırabilir bilmiyorum :26:
hayir ben koparmam elimizden geldikce yapariz neden olmasin,
benim aileme gelince iyide onun ailesine gelincemi kotu olalim,
ama ihtiyaclari varsa bu konu farkli babasi resmen sömuruyor arkadasi
sende yipratma kendini canim,
hic birsey icin mecbur degilsin,
bu kadar yardimin karsiliginda babanin tavirlari hic hos degil,
senin yerinde baskasi olsa coktann babasiyla iliskisini keserdi
Ben sana güzel sözler söylerim:).Ben istesem verirmisin
anne baba bedduası tutar da arkadaşım senin babanın sana yaptığı resmen eziyet.o senin hakkını ödeyebilecek mi ki sen onun bedduasından korkuyorsun?
ben okurken çıldırdım arkadaşım ya senin sabrına hayran kaldım
böyle bir babaya nasıl tahammül ediyorsun?
baba diyorum ama babalık yapmamış bile
yazık değil mi sana, emeğine?
sende gönderdiğin paraları yolda bulmuyorsun heralde
ne desem bilemedim yıllarca alıştırmışsınız adamı hala da bu tutumdan vazgeçmiyorsunuz.
bence artık kesinlikle tek kuruş dahi olsa yollamayın
öğrenci okutun,ihtiyacı olanlara verin ne biliyim bunca ihtiyacı olan insan parasızlıktan ne hayatlara mahkum olurken sizin bu şekilde davranmanız üstelikte sadece zevk için bu paraları yollamanız bana çok garip geldi
ortada vicdan yapacağınız hiç bir şey yok , babanız aç değil açıkta değil evi , maaşı varmış bunlarla yetinmesini geçte olsa öğrenmesi gerekiyor.
sok geciriyorum su an...
yorum yapacak kelime bulamadim bir cumle bile kuramiyorum o kadar soktayim. yarin sabah sakin kafayla yorumumu yapacagim...
uzgunum ama zamanin da dedenin ve annenin yaptigi hatayi surduruyorsunuz..o da sorumsuzluga alismis..ben kotu bir evladim sanirim,demedigim kalmaz yuzune bile bakmazdim hele ki zamanin da anneme yanlislar yaptiysa.
Düşündüklerimi aynen ifade etmiş bir yorum
Böyle düşünmek vicdansızlıksa evet öyleyim
Anneme yapılan en ufak yanlışta canavara dönüşebilirim şahsen
babana evlatlık görevini yerine getirmek istemen çok normal ve takdire şayan bir davranış ama ya babanın evladına olan sorumlulukları nerde.onun da vazifeleri var ama anladığım kadarı ile kusura bakma ama gayet bencil ve sevgisiz davranıyor sana.canım sıkıldı okurken resmen.bir baba bir ata evladını bu sekilde sömürmemeli.bunun mantıklı bir açıklaması yok.bir sıkışır iki sıkışır imdat ister koşarsın ama burada başka bir durum var.yine de yargılamak haddim değil kırıcı da olmak istemem ama üzüldüm bir yandan da canım.baban nasıl eline geçirmiş seni böyle.
bugun tv de bir hoca dediki bazı erkeklerın evlenmesi haramdır bunlardan bir tanesi aklidengesi olmayanlar diğeride tembeller..
evini geçimini sağlamayan erkek hergün haram işlemiş olur ve eşinden çocuklarından helallik istemesi gerekir
sizin daha fazla ona daha fazla birşey vermeniz onun iyiliği için hayırlı değil bence bunun sonu gelmez çünkü....
ve kendinizi kötü hissetmeyin artık daha fazla sizin yapabileceğiniz bir şey yok...
çok şaşkınım fazlasıyla iyi niyetli ve hayırlı bir evlatsınız, ben aynı durumda olsam sanırım öfkeme yenik düşerdim
benim babam da sorumsuzdur gençliğinden beri hiç çalışmadı annemin memur maaşıyla geçindiler hep, sonra başka olaylar çapkınlıklar vs. daha olunca annem terketti babamı(ki istemeyerek yaptı bunu sizin annenizin yaptığı gibi) mecbur kalmıştı, kaç yıldır ayrılar ama annem koparmadı abimle beni sürekli görüştük babamla, arada kızardım sinirlenirdim sorumsuzluğuna, düşüncesizliğine; iki yıl öncesine kadar durum böyleydi sonra babam birden değişti(tabi öyle büyük bir değişim değil) ama en azından o da bana telefon açmaya başladı, yıllardır yapmadığı bir şeydi bu, emekli maaşını alınca az da olsa harçlık verdi, nişanımı annemle birlikte organize ettiler, ve hala böyle devam ediyor, annemle de arkadaş gibi görüşmeye başladılar anlıyorum ki dağıttığı yuvasını tekrar toplamak istiyor, ve inanın bunu ben de çok istiyorum sonuçta çok hata yapmış fakat bunlardan pişman olmuş; ama sizin durumunuz tabii çok farklı babanızda hiçbir gelişme, çaba yok malesef; bence bu noktaya dikkat etmeniz gerekiyor ve tepkinizi ortaya koyun derim ben, belki babanız hayat boyu bir tepki almadığı için bu durumda şu an..
Bir an sandım ki bu yazıyı "tabi yerseniz" diye bitireceksiniz...
Başından sonuna kadar filmlik olay.
Annenize helal olsun, abiniz ve sizin gibi evlatlar yetiştirmiş..
Siz para gönderiyorsunuz, abiniz evine yerleşmesini teklif ediyor.
Hep tersi olur; hayırsız evlat - anne baba.
Sizinki de tam tersi olmuş... hayırsız baba - hayırlı evlatlar.
Ne denir ki bu duruma... babanız sonuçta. Gerçi ben olsam baba maba dinlemezdim,
ama siz öyle olamıyorsunuz anladığım kadarıyla. Vicdanınız rahatsız oluyor.
Olsun, yine de siz kazanırsınız, kaybedeceğiniz bir şey olmaz. Sinirlerinizi yıpratmayın yeter.
Allah yardımcınız olsun, abinizin de sizin de.
bir an beni anlatıyosun sandım tam olarak senin kadar olmasada aynı sorumsuz baba sahip çıkan dede yalnız benim babamın babası baktı üstelik sürekli evde hır gür çıkarırdı hayatı zindan ettiler hepsi sizin gibi zenginde değildik tarla bahçede afedersin eşşek gibi çalıştık o parayı bir kuruşuna el sürmeden yedi keyifte kumarda 500 milyar parada az deil yani ben kiralarda sürünüyorum üstelilk 9aylık kızım var daha görmedi düğünüme gelmedi onun yüzünden işitmediğim hakaret aşşağalayıcı kelime kalmadı içki masasında aklına geldik 1kere al kızım bunuda harçlık et 2 kuruş uzatmadı hep kendi rahatını düşündü şimdi ağlıyomuş ama inanmıyorum annemde halen onu bırakmadı bende bu sorunlarım yüzünden kahrımdan ölcem sizide en iyi ben anlarım çooooooooooooooooook zoooooooooor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?