• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok kötü oldum..

canım babanın bu kadar azıtıp başınıza çıkmasının sebebi sizsiniz bence... yazdıklarını okuduktan sonra tahammül düzeyinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum.. hem sevgilileri var felan diyorsun bi işe yaramadığını düşünüyorsun ne diye bi de para gönderiyorsun ki... baban alışmış sizin sırtınızdan geçinmeye.. annen en büyük yanlışı yıllar önce boşanmamakta yapmış 28 yıl o adamı çekmiş ki söylediğine göre zengindiyse de asla sıkıntı çekmezdi annen.. bence moralini hiç bozma sana babalık yapmamış biri için para da gönderme bence.. kendi başının çaresine baksın.. bi de çekinmeden sana tavır yapması çok saçma geldi bana....

Bize göre yani konuyu okuyan bir çok kişiye göre çok anormal bir durum bu, ama size göre normal aslında siz para istemesine değil "nasılsın" dememesine takmıssınız !! Çocuk hangi ortamda nasıl büyüdüyse onu normal alıgılayabiliyor sizde anneden böyle görmüssünüz normaliniz olmuş..

Hayatınızda "baba" figürünün varlığını, onun yalan söylediğini bile bile verdiğiniz paralarla sağlıyorsunuz, farkındasınız değil mi?
Para vermediğinizde, bizi artık para için bile aramayacak diye düşünüyorsunuz ve her defasında veriyorsunuz.
Bu yaptığınız iyi niyet değil ki ... Tamamen sizinle ilgili bir sorun. Onu değiştiremeyeceksiniz, kendiniz değişirsiniz ya da hiç sızlanmadan sürekli her isteğini yerine getirirsiniz. Sızlanınca üzülüyorsunuz çünkü gerek yok. Karar vermelisiniz nasıl devam edeceğinize...
Bir arkadaşımız yazmış, ona verdiğiniz paralarla, kimbilir kaç fakiri doyurup hayır dua alırdınız..Ya da bir kaç öğrenciyi okutup...
Darülacezeye her ay elinizde bir kaç hediye ile gitseniz, orada size babalık yapacak onca insan varken...Haketmeyen birine heba ediyorsunuz.
Hem de memnun olacağı yerde habire söyleniyor...Yazık...

Baba bedduası tutar demiş biri size, evet tutabilir ama gerçekten "babalık" yapsaydı...

HÛD 11/46. Allah: "Ey Nuh! O senin ailenden sayılmaz; çünkü kötü bir iş işlemiştir; öyleyse bilmediğin şeyi Benden isteme. İşte sana öğüt, bilgisizlerden olma" dedi.H

Son düzenleme:
bütün tespitleriniz doğru
bende herşeyin farkındayım, bende biliyorum yalan söylediğini, ona aslında kötülük yaptığımızı, bazen belkide bu kadar ilgiyi haketmediğini ama elimde değil, değiştiremiyorum ona karşı tavırlarımı
en sona geldiğimiz zaman ''ben en azından elimden geleni yaptım'' demek istiyorum galiba..

Elinden geleni yapmışsın...Aç değil açıkta değil..Sadece lüksü için para istiyor..Bence hiç gerek yok vicdan azabı duymana...Kes bence gönderdiğin parayı..Çünkü kıymeti yok bu yaptıklarının onun için....

bu saatten sonra baban değişmez ama sen değişmelisin , bence yardım almalısın, elbette kolay aşılabilir sorunlar değil ama uzman bir doktorun yardımıyla kafandaki yargılardan ve yanlış düşüncelerden kurtulabileceğini düşünüyorum. Allah kolaylık versin canım

Back