Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
insan kendi yasamayinca soz soylemesi cok kolay olur.. bunun farkindayim..
bence siz cok yufka yureklisiniz.. o mu sizin evladisiniz siz mi onun??
ben olsam 5 kurus para gondermem.. kalksin calissin.. meslegi var.. elalemi somurmeye ne hakki var.. ayip denen birsey var yani..
o kadar paraya ihtiyaci varsa calissin..
hani oyle durum olurki durumu olmaz, aile iliskileriniz cok saglamdir.. elindeki butun parayi cikarir verirsin.. ama boyle bir babaya.. temel giderleri disinda zerre kadar para verilmez..
ama dedigim gibi.. uzaktan dusuncelerim tabiki.. buyuk konusmamak lazim.
maasi varken
Hic babalik kocalik yapmayan sozde ailesinden
Giyim hastane elektrik dogalgaz icin para isteyen
Gonderildigi halde yine yetinmeyen
Borc odemek yerine rahat yasayip sacip savuran
Olmayan borc icin 2 evladi kardeslerinden 4 kisiden birden borc isteyen
Babaniza uzuluyorsunuz oyle mi???
Bence babanizin iyi bir derse ihtiyaci var.
Cok sinirlendim cok...
Ona iyilik mi yaptiginizi saniyorsunuz.
Boyle davranmasinin bir nedeni de sizlesiniz.
Ustelik evladini para makinesi gibi goren bir adamdan bahsediyoruz.
Ayrica evinizin rizkini esinize ama oyle ama boyle gizleyerek gondermek de ayri bir mevzu.
Esiniz boyle yapsa ne dusunurdunuz?
hata sizde ama goremiyorsunuz hala...
Dünya ters .Kimi baba,anneler muhtaçken,hastayken çocuklar yollamazken,yollayanların babaları beğenmiyor demek.:26:
carrie kusura bakma ama babani siz getirmissiniz bu duruma,
her para istediginde gonderirsen tabiki oda hep ister ki,
telefon konusmanizda baban seni sirf para icin ariyor bariz ortada,
bile bile neden lades oluyorsun,zamaninda o sizi dusunmus mu ?
bana bir simit almis degil diyorsun,tamam annedir babadir ama
bu kadarida cok fazla sanada yazik sende parayi agactan toplamiyorsun ya,
ayrica esin ne diyor bu durumdan rahatsiz degil mi ???
babanız başkalarının sırtından geçinmeye alışmış yazınızı okudukça resmen benim içim daraldı. Hem para gönderiyorsunuz hemde gönderdiğiniz parayı beğenmiyor babanız insanda utanma duygusu olur sizin yerinizde olsam para göndermeyi keserdim. Armut piş ağzıma düş misali babanızın durumu şuanda...
El bırlıgıyle tum sulalecek babanı beslemıssınız hala devam edıyorsunuz canım, oda bu rahatlıga alısmıs cok afedersın jıc yuzu kızarmadan ha bıre ıstıyord ıstıyor, kusurabkmayında bu durum hala devam edıyorsa sızlerın yuzunden devam edıyor, kac kısı mutlu etmek ıcın paraya bogıyorsuzuz ama hep daha fazlasını ıstıyor 65 yasındakı adam napıyor parfumu bılmme neyı, karsınna gecıp dur bakalım dıyecbılecek kımse yokmu, gercekten onun ısteklerınden ta ben daraldım sankı 18 yasında ergen aılesınden ıstedıklerı bıtmıyor
roller degısmıs Allah yardımcınız olsun can cıkmayınca huy cıkmazmıs
Kusura bakmayın, önceden özür diliyorum yapacağım yorum için, hatta çok özür
diliyorum...
Kesinlikle hiçbirinizin zerre kadar şikayet etme hakkı yok ne yazık ki. Babanız sizleri
tehdit etmiyor para isterken. Sizler herşeyin farkında olarak, bilerek, isteyerek onu
böyle bir hayata alıştırmışsınız. Rahmetli dedeniz de yapmış bu hatayı zamanında.
Eminim kız ve torunlarının iyiliği için yaptı ama babanıza yapılan aslında bir iyilik
değil... ''Birine balık vereceğine, ona balık tutmayı öğret. '' şeklinde bir Çin atasözü
vardır meşhur, elbet duymuşsunuzdur.Babanıza iyilik yapmak için ona hayata
tutunmayı, emek harcayarak hayatta kalmayı öğretseydiniz keşke.
Allah korusun, Allah yazdıysa bozsun ama ya hepiniz bir kazada ölseydiniz???
( Rabbim korusub sizleri, uzun, güzel, huzurllu bir ömür versin. ) Ne yapacaktı
babanız??? Sizsiz de hayatta kalacaktı eminim buna. Bence sizler gerçekten
çok hayırlı eş ve çocuklar olmuşsunuz babanıza karşı. Ama o birazcık görevlerini
ihmal etmiş. içiniz rahat olmalı bana göre...
Carrie bu yazdiklarin sakami canim?
Yani bizimle egleniyormusun? Yoksa gercekten ailecek bu kadar anormal iyi niyetlimisiniz?
Tüm yazdiklarindan bir tane mantikli birsey bulamadim. Siz bu adami bu hale getirmissiniz, devam edin alismis cünkü, ölene kadarda sizi cok güzel kaziklayacak.
Devam edin, tabi cok dogru beddua almamak lazim bu hayatta.
Yazik babandir.
carrie kusura bakma ama babani siz getirmissiniz bu duruma,
her para istediginde gonderirsen tabiki oda hep ister ki,
telefon konusmanizda baban seni sirf para icin ariyor bariz ortada,
bile bile neden lades oluyorsun,zamaninda o sizi dusunmus mu ?
bana bir simit almis degil diyorsun,tamam annedir babadir ama
bu kadarida cok fazla sanada yazik sende parayi agactan toplamiyorsun ya,
ayrica esin ne diyor bu durumdan rahatsiz degil mi ???
meşhur lafımı edeyim
eğer erkek ailesine para gönderse kıyameti koparırız değil mi![]()
Konuyu okuyunca tansiyonum kesin 230 lara cikmistir, kalbim küt küt atmasindan anladim.
Benim ailemdede var öyle cakaldan bir tanesi onun icin sinirimden ne yazacagimi sasirdim.
Insani aptal yerine koyup, ne bahanelerle ömrünü gecirip, hayatinda bir gün bile calismadan ailesini sömürerek yasayan insanlara hayranim.
Demekki her ailede varmis bir tane.
Ah canım benim ya...
Kıyamam.
Ne kadar üzücü değil mi ?
Babanı sevdiğin halde, o sevgisini senden esirgeyerek seni bankamatik olarak görmesi ?
Anlıyorum seni, para göndermezsen için el vermiyor.
Ama eğer onu akıllandırmak ve bir ders vermek istiyorsan, kesinlikli para göndermeyi kesmelisin.
Evi varmış, çalışsın para kazansın. İnan bana muhtaç olmayacaktır...
Sen yapacağını yapmışsın, insan ancak bir şeyleri yapıp yapıp bir "şükür" görmediği zaman, kendini geri çekerse, kesinlikle öyle bir babadan "beddua" almaz...
Emin ol, sen bu adamdan yardımını kessen, beddua almazsın canım ...
Üzülme nolur...
Hay Allah ya ne paragöz adammış gerçektenDemek ki insan okuyunca adam olmuyor karakteri sağlam olması lazım :26:
Ben senin yerinde olsam para göndermeyi keserdim, hem bütün herşeyini karşıla hem üstüne bir ton azar ye utanmadan daha da para istesin bide :26:
Para vermeseniz ne olurki kendi calissin kazansin benimde param yok deyiverin
babanda şeytan tüyü var galiba.
sanırım başta anlattığın gibi anne tarafının çok varlıklı olması,
dedenin baskın oluşu aileniz özellikle baban üzerindeki psikolojik baskısı ve hakimiyeti,
kendini başka şekilde ispatlama ihtiyacı duymasına neden olmuş.
ya ezik bir erkek olarak dedenin gölgesinde yaşayacaktı. yada içine düştüğü duruma isyan edip kendine bir çıkış bulacaktı.
çıkışı boşanıp kendi hayatını kurmak şeklinde olmamış.
belki anneni sevdiği için belki rahatı sevdiği için.
o da başka kadınlara kendisini beğendirerek ruhunda açılan boşluğu doldurmak istemiş.
annen vededen ve diğer akrabalar hatta bütün yaşam şekliniz annenin iş çevresi dahil,
isteyerek yada istemeyerek ona ne yazık ki bu ezikliği hissettirmişlerdir.
başka türlüsü mümkün değil.
taşıyamayacağı bir yükün altına girmiş annenle evlenerek ve sonunda sigortalar atmış.
sanırım sen de onu çok sevdiğini söylediğine göre suçlamıyorsun ve anlıyorsun da. onu olduğu gibi kabul edebilmişsin.
hiç vicdan yapma. maddi imkanın varsa yardımını yap.
sevmek bazen bu şekle sokabiliyor insanları. bile bile salak yerine konmaya razı olabiliyor insan.