• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok kötü oldum..

Carrie, şuan babanın sesini sadece para için duymanın kırgınlığı var içinde.
Onu çok seviyorsun, yılların baba özlemi var içinde, belkide o yüzden kıramıyorsun.

Haklısın baba o ve her türlü sevgiyi hakediyor ama böylesi değil inan değil.

Ona farkında olmadan zarar veriyorsunuz.

Bu zamana kadar yapacağını yapmışsınız kardeşler olarak.

Anlaşma yapmalısınız kendi aranızda en azından kısa bir zaman ona para yollamamalısınız.

Tekrar söylüyorum altını çizerek; bu babanıza fayda değil zarardır.

Bırakın biraz çabalasın..
Ha bu zamandan sonra sorumluluğunu öğrenecek, hayır..
Fakat en azından böyle sıkıştırarak kendini emekli maaşıyla yaşamayı öğrenecek ve belkide etrafında (çok özür dilerim kırarsam bu cümleyle) parasını yiyen kadınlar olmayacak.

Birde sen evlisin.. Bunu idrak etmeli baban.

...

Bu arada anne baba bedduası tutar evet ama haksız olunca böyle değil o.

ama korkuyorum birsen, çünkü geçen sene kalp krizi geçirdi, 5 sene öncede beyin kanaması geçirmişti sinirinden
sinir etmek istemiyorum onu

tatlım annelik ve babalık gorewlerı dogurmak dogurtmak degıldır. annelık babalık cocuk dogduktan snra baslar... sen kendı agzınla soyluyorsun bana hıcbır katkısı yokkı diye. niye kendını mecbur tutuyorsun. sen babana bakmak zorunda degılsın kı. o senı dogurttuysa o sana bakmak zorunda. buyuk konusmak ıstemem ama benım nasıma boyle bırsey gelse brak para gondermeyı suratına bakmam. bu ne bıcım seydır ya..:S kendını toparla we sakın para gonderme bence artık. boyle sacma işmi olurmuş.. ben calıstıgım zaman babama lazım olsa veririm ama her ay maaşa baglar gıbı bu ne.. bide benım paramı sewlılılerıyle yiyecek öylemi.. wazgec tatlım sen bu işte. duygusal bakma olaya mantık olarak bak...

annem bile ona hediye alıyor gönderiyor. sırf bize kızmasın, bize beddua etmesin diye.
konuşmuyorlar, annem telefonu açınca babam suratına kapatıyor ama annemde öle yapıyor işte..
anneme sorsam hayatta bi daha yüzüne bakmak istemiyorum ,yüzünü görmek istemiyorum diyor.ki gerçekten görmek istemiyor onu. babamda annemi görmek istemiyor
ama arada biz varız..

ama korkuyorum birsen, çünkü geçen sene kalp krizi geçirdi, 5 sene öncede beyin kanaması geçirmişti sinirinden
sinir etmek istemiyorum onu

Birgün arayıp bu aralar çok sıkışım deyip dert yansan ona, bu arada acaba yardımcı olabilir misin desen..
Ya da bunu hiç sormadan sadece dertleşiyormuş gibi sıkıntılı olduğunu söylesen anlamaz mı acaba ?

Peki senin düşünce ne ? Bu hep böyle mi devam eder ? Hiç acımıyor musun kendine, yuvana ?

Birgün arayıp bu aralar çok sıkışım deyip dert yansan ona, bu arada acaba yardımcı olabilir misin desen..
Ya da bunu hiç sormadan sadece dertleşiyormuş gibi sıkıntılı olduğunu söylesen anlamaz mı acaba ?

Peki senin düşünce ne ? Bu hep böyle mi devam eder ? Hiç acımıyor musun kendine, yuvana ?

ne diyeceğini biliyorum. geri gel, burdan güzel bi iş bulursun, burda avukatlık yaparsın denklik sınavına gerek kalmadan dicek.

bi keresinde sormuştu çünkü bana hayat nasıl orda diye, zor demiştim.

Genetikmiş; annenin kalbi var sende. :)

herşeyide beğenmiyorki babam, bazen hediyeleri beğenmiyor kızıyo atıyor.
mesela parfümü illa aqua di gio olmalı, başka şey kabul etmez
hatta söledi bi keresinde bana, ya bundan alırsınız yada hiç almayın aldığınızı çöpe atacam

annemde onun istediğini alıyor

Son düzenleme:
annem bile ona hediye alıyor gönderiyor. sırf bize kızmasın, bize beddua etmesin diye.
konuşmuyorlar, annem telefonu açınca babam suratına kapatıyor ama annemde öle yapıyor işte..
anneme sorsam hayatta bi daha yüzüne bakmak istemiyorum ,yüzünü görmek istemiyorum diyor.ki gerçekten görmek istemiyor onu. babamda annemi görmek istemiyor
ama arada biz varız..

annenın uzak kalması en guzel tepkısı. ben babama para yollamadım dıye bana küsecek öylemi?? sakın kırılma dedıklerıme tatlım ama o adama ben baba bıle demem yani. yakısmaz ona o kelıme... beddua etse nolur kı... anne baba haklıysa bedduası tutar baban ıstedıgı kadar beddua etsın tutacagını hıc sanmıyorum. abınle anlas yollamayın 2 3 ay bak nasıl mum oluyor.. ay su konustugumuz konu bıle bana saka gıbı gelıyor.. boyle babalar warmı hayatta yaa

annenın uzak kalması en guzel tepkısı. ben babama para yollamadım dıye bana küsecek öylemi?? sakın kırılma dedıklerıme tatlım ama o adama ben baba bıle demem yani. yakısmaz ona o kelıme... beddua etse nolur kı... anne baba haklıysa bedduası tutar baban ıstedıgı kadar beddua etsın tutacagını hıc sanmıyorum. abınle anlas yollamayın 2 3 ay bak nasıl mum oluyor.. ay su konustugumuz konu bıle bana saka gıbı gelıyor.. boyle babalar warmı hayatta yaa

abim söke söke verir çünkü abim çok korkar babamdan.
babam çok sert biridir. anneme ve abime karşı çok sertti. dayak olayları falan olmadı ama ağız kavgası çok yapıyordu, abimede çok bağırıyordu o yüzden abim babamın göz rengini bile bilmiyodur büyük ihtimal.

bana karşı daha yumuşaktı

abime sert bi bakış atar abimin ayak bağları çözülür

Son düzenleme:
abim söke söke verir çünkü abim çok korkar babamdan.
babam çok sert biridir. anneme ve abime karşı çok sertti. dayak olayları falan olmadı ama ağız kavgası çok yapıyordu, abimede çok bağırıyordu o yüzden abim babamın göz rengini bile bilmiyodur büyük ihtimal.

bana karşı daha yumuşaktı

abının yuwası ayrı ewı ayrı nıye korkuyormus canım alla alla... ne bu canınızı mı alcak para wermezseniz.. sen abınle konus once bence.. bu konuyu ıkınız bırlesmeden halledemezsınız. ewinden yuvandan ayırdıgın parayı babanın sewgılılerı yıyor farkındamısın.. nefret etmıyormusun bunları dusundukce??

abının yuwası ayrı ewı ayrı nıye korkuyormus canım alla alla... ne bu canınızı mı alcak para wermezseniz.. sen abınle konus once bence.. bu konuyu ıkınız bırlesmeden halledemezsınız. ewinden yuvandan ayırdıgın parayı babanın sewgılılerı yıyor farkındamısın.. nefret etmıyormusun bunları dusundukce??

hayır, nefret etmiyorum
ben hiç kimseden nefret etmem
o kadınlardan bile

bilmiyorum daha doğrusu, ben annemle babamın mutlu olmalarını istiyorum başka birşey istemiyorum..

Son düzenleme:
sizi hic kirmak istemem

Ama kocaman adam
Emekli maasi da var ustelik
Hasta olur ihtiyaci olur da

Neden surekli paraya boguyorsunuz onu,
Baba bedduasi tutarda eger hakli ise

Suan belki farkinda degilsiniz ama
Yaptigi zina ya ortak siniz senelerdir
Para gonderip rahat yasattiginiz icin...
Tabi genc gorunur
Adam hic yipranmamis ki,belliki gamsizin teki...

Sizin gibi hassas evlatlari bulmus...
durmadan somuruyor.

Ona dunyaca para gonderdiniz,
Babanizdir tabi ama

Cok cuzi miktarda her ay burs verip ogrenci okutabilirsiniz.
Okumaya muhtac binlerce kisi var ken...
Birilerini sevindirebilirsiniz.

Babanizin size asla kusmeye hakki yok.
Hem siz evlisiniz,esiniz hicbirsey demiyor mu bu duruma?yani yorum yapmiyor mu?

Gercekten sizi kirmak istemem.
Cokk sinirlendim belliki cok hassassiniz.

sizi hic kirmak istemem

Ama kocaman adam
Emekli maasi da var ustelik
Hasta olur ihtiyaci olur da

Neden surekli paraya boguyorsunuz onu,
Baba bedduasi tutarda eger hakli ise

Suan belki farkinda degilsiniz ama
Yaptigi zina ya ortak siniz senelerdir
Para gonderip rahat yasattiginiz icin...
Tabi genc gorunur
Adam hic yipranmamis ki,belliki gamsizin teki...

Sizin gibi hassas evlatlari bulmus...
durmadan somuruyor.

Ona dunyaca para gonderdiniz,
Babanizdir tabi ama

Cok cuzi miktarda her ay burs verip ogrenci okutabilirsiniz.
Okumaya muhtac binlerce kisi var ken...
Birilerini sevindirebilirsiniz.

Babanizin size asla kusmeye hakki yok.
Hem siz evlisiniz,esiniz hicbirsey demiyor mu bu duruma?yani yorum yapmiyor mu?

Gercekten sizi kirmak istemem.
Cokk sinirlendim belliki cok hassassiniz.

eşim birşey demiyor, zaten gönderdiğimin çoğunuda o bilmezki.
1000 göndersem 500 gönderdim diyorum ona. zaten oda çok sorgulamaz, belkide anlıyordurda birşey demiyor bana.
annemde birşey demiyor, hatta annem birşey görse, bunu babana alsak mı diyor
ayrıca abimde öle yapıyor ona
sonra halam var, 60 yaşında, hiç evlenmemiş, onada aynısını yapıyor.
geçen halam bana diyorki babanın doğalgazını ödedim. nasıl yani dedim, ben para göndermiştim ona ödesin diye, ödememiş, bana geldi doğalgazımı kesecekler para ver dedi bende verdim dedi.

yani hepimiz biliyoruz yalan söylediğini

Son düzenleme:
2 ay önce telefon açmıştım ona carrie benim elektriğimi kesecekler yatıramadım kaç aydır faturaları dedi
western uniondan para gönderdim ona
aynı gün abime gitmiş, ondanda almış
sonra halama gitmiş, elektriğimi kesecekler demiş ondanda para almış
sonra amcama gitmiş ondanda almış
öğlenden sonra abim gitmiş araştırmış meğerse hiç elektrik borcu yokmuş, hepsi günü gününe ödenmiş. yani kandırıyo borcum var diye

Son düzenleme:
eşim birşey demiyor, zaten gönderdiğimin çoğunuda o bilmezki.
1000 göndersem 500 gönderdim diyorum ona. zaten oda çok sorgulamaz, belkide anlıyordurda birşey demiyor bana.
annemde birşey demiyor, hatta annem birşey görse, bunu babana alsak mı diyor
ayrıca abimde öle yapıyor ona
sonra halam var, 60 yaşında, hiç evlenmemiş, onada aynısını yapıyor.
geçen halam bana diyorki babanın doğalgazını ödedim. nasıl yani dedim, ben para göndermiştim ona ödesin diye, ödememiş, bana geldi doğalgazımı kesecekler para ver dedi bende verdim dedi.

yani hepimiz biliyoruz yalan söylediğini

ben çok sinirlendim...

benim moralim bozuk
annemde anladı bozuk olduğunu 5 dakkadan 5 dakkaya arıyor beni iyimisin, üzülme sakın diye

ve herşeye rağmen ben yeterli bulmuyorum
vicdan azabı çekiyorum babama evlatlık görevini yerine getirmediğimi hissediyorum

annemle, abimle halamla saatlerce bu konuyu konuşuyoruz ama vicdanım rahat vermiyor bi türlü

Son düzenleme:
insan kendi yasamayinca soz soylemesi cok kolay olur.. bunun farkindayim..

bence siz cok yufka yureklisiniz.. o mu sizin evladisiniz siz mi onun??

ben olsam 5 kurus para gondermem.. kalksin calissin.. meslegi var.. elalemi somurmeye ne hakki var.. ayip denen birsey var yani..

o kadar paraya ihtiyaci varsa calissin..

hani oyle durum olurki durumu olmaz, aile iliskileriniz cok saglamdir.. elindeki butun parayi cikarir verirsin.. ama boyle bir babaya.. temel giderleri disinda zerre kadar para verilmez..

ama dedigim gibi.. uzaktan dusuncelerim tabiki.. buyuk konusmamak lazim.

maasi varken

Hic babalik kocalik yapmayan sozde ailesinden
Giyim hastane elektrik dogalgaz icin para isteyen

Gonderildigi halde yine yetinmeyen
Borc odemek yerine rahat yasayip sacip savuran

Olmayan borc icin 2 evladi kardeslerinden 4 kisiden birden borc isteyen

Babaniza uzuluyorsunuz oyle mi???

Bence babanizin iyi bir derse ihtiyaci var.
Cok sinirlendim cok...
Ona iyilik mi yaptiginizi saniyorsunuz.
Boyle davranmasinin bir nedeni de sizlesiniz.

Ustelik evladini para makinesi gibi goren bir adamdan bahsediyoruz.

Ayrica evinizin rizkini esinize ama oyle ama boyle gizleyerek gondermek de ayri bir mevzu.
Esiniz boyle yapsa ne dusunurdunuz?
hata sizde ama goremiyorsunuz hala...

Back