evet öyle alıştı çünkü son 35 senedir öle yaşıyor.
o yüzden bazen kendimi çok yaşlı hissediyorum, kendimi bir baba gibi hissediyorum daha doğrusu.. anne gibi bile hissetmiyorum kendimi, 60 yaşında bir baba gibi
babam aslında isteseydi balık tutmayıda öğrenirdi, aslında biliyordu ama nede zorlasın kendini. annemle evlendiğinde çocuk değildi, 28-29 yaşındaydı, üniversite okumuştu ve bir şirkette müdür olarak çalışıyordu..annemle evlendikten sonra boşladı kendini..annemde çok genti zaten, 19 yaşındaydı... anneme sorarsan babam onunla para için evlendi. zaten annemle evlendikten sonra annesiyle bile görüşmedi babam, tatlı hayatın tadına varınca. annemin zoruyla gidiyoruk babaanneme.hep annem para falan veriyıodu babaanneme çünkü durumu baya kötüydü, 32 yaşında dul kalmıştı, diğer dedem trafik kazasında hayatını kaybetti. onlarında zamanında durumları iyiymiş ama dedem öldükten sonra babaannem baya zorluklar çekti.
maalesef şaka yapmıyorum sinirlerim o kadar bozuldu ki anlatamam. eve geldim abimi aradım ağlamaya başladım telefonda abimde duygulandı baya, ağlama falan sen onu bilmiyomusun üzülme dedi.
annemde baya üzüldü benim üzülmeme, allahtan 2 çocuğumda bana benzedi babanıza benzeseydiniz ben ölürdüm diyor.
eşim birşey demiyorki
babamın nasıl biri olduğunu oda biliyor ama sen nasıl istersen öyle yap diyor bana ama o kadar yıpranma diyor.
eşimin ailesinin şu ana kadar hiç bi talepleri olmadı bizden ama ben hediyeler falan alırım sık sık onlarada
az önce annem bana bi sakinleştirici verdi yüzüm donmuştu ve abimle konuştuğumda ağlamıştım.
üzülmemek elde değil
aklıma o kadar çok şey geçiyorki, hem üzülüyorum, hem sinirleiyorum hemde kıyamıyorum babama..
mesela şeyi hatırladım: ben üniversite 1 e gidiyodum abim çok büyük bi rahatsızlık geçirdi, hastaneye götürdüğümüz gibi hemen ameliyata alındı, doktor demiştiki biraz daha geç kalsaydınız kaybedebilirdiniz onu. ameliyattan sonra hastanede ben kalmıştım onunla. annemde rahatsızdı o kalamamıştı. gündüzleri okula gidiyodum geceleri abimle kalıyodum. babam çalışmıordu baba dedim bu gece sen kal abimle hastanede, çok yorgunum, kalamam demişti, sonra babamın amcasının oğluna telefon açmıştım, hiç olurmu tabiki kalırım, işyerinden izin alırım gelirim kalırım ne demek demişti, bi sonraki gece onun oğlu kalmıştı, bi gecede amcam kalmıştı...babam hastaneye bile gitmemişti..
evet, aslında bakarsan babam çok kültürlü ve eğitimli bir insan, bide bakımlı ve karizmatik olunca hemen kadınları tavlıyordu.
onu gören tam bi beyefendi diyor, gerek konuşmasıyla, duruşuyla..
mesela bi ara, ben 19 yaşındayken, babam 21 yaşında bi kızla çıkıyodu, yani genç bayanlarla çıktı hep