çok kötü oldum..

Dünya ters .Kimi baba,anneler muhtaçken,hastayken çocuklar yollamazken,yollayanların babaları beğenmiyor demek.:26:

bana bi keresinde dediki sağlam olsam çalışırdım hiçbirinize minnet etmezdim ama hastayım çalışamıyorum, yaşlıyım dedi.
annemde diyorki o sağlamken çalışmadı, gençken işten kaçtı, şimdimi çalışcak. kadınlarla gezmek için yaşlı değil ama diyor.

herşeyin farkındayım ben, herşeyi biliyor ve görüyorum, beni enayi yerine koyduğunuda biliyorum, ama içim çok acıyor
bazen korkuyorum tefecilerden borç alıpta başı derde girmesin diye.

doğru, bütün söyledikleriniz doğru

geçen yine kızmıştı bi kaç gün geç gönderdim parayı diye
gece 12 de aradı beni
abine telefon aç dedi, gelsin ev anahtarlarını teslim edeyim ona. ev nasıl olsa annenin. ben çekip gidecem, sokakta yaşayacam bundan sonra, kimse nerde olduğumu bilmeyecek, çok arayacaksınız beni ama bulamayacaksınız.

yarım saat sonrada pencereyi açmış, pencere kenarından arıyo beni diyorki bak dışardayım, tren istasyonuna geldim burda yatacam, abine söyle gelsin anahtarı vereyim ona.

Dünya ters .Kimi baba,anneler muhtaçken,hastayken çocuklar yollamazken,yollayanların babaları beğenmiyor demek.:26:

acı çekiyorum
bana hiç bağırmıyor aslında, üzgün üzgün konuşur normalde, hasta numarası yapar ve ben o anda bitiyorum. benim bittiğim andır.
bazende aradığımda çok dinç konuşur, dinç konuştuğu zamanda anlıyorum ki yanında bayan var, çünkü fısıldamalar duyuyorum

Son düzenleme:
babanız başkalarının sırtından geçinmeye alışmış yazınızı okudukça resmen benim içim daraldı. Hem para gönderiyorsunuz hemde gönderdiğiniz parayı beğenmiyor babanız insanda utanma duygusu olur sizin yerinizde olsam para göndermeyi keserdim. Armut piş ağzıma düş misali babanızın durumu şuanda...

El bırlıgıyle tum sulalecek babanı beslemıssınız hala devam edıyorsunuz canım, oda bu rahatlıga alısmıs cok afedersın jıc yuzu kızarmadan ha bıre ıstıyord ıstıyor, kusurabkmayında bu durum hala devam edıyorsa sızlerın yuzunden devam edıyor, kac kısı mutlu etmek ıcın paraya bogıyorsuzuz ama hep daha fazlasını ıstıyor 65 yasındakı adam napıyor parfumu bılmme neyı, karsınna gecıp dur bakalım dıyecbılecek kımse yokmu, gercekten onun ısteklerınden ta ben daraldım sankı 18 yasında ergen aılesınden ıstedıklerı bıtmıyor
roller degısmıs Allah yardımcınız olsun can cıkmayınca huy cıkmazmıs

Kusura bakmayın, önceden özür diliyorum yapacağım yorum için, hatta çok özür
diliyorum...

Kesinlikle hiçbirinizin zerre kadar şikayet etme hakkı yok ne yazık ki. Babanız sizleri
tehdit etmiyor para isterken. Sizler herşeyin farkında olarak, bilerek, isteyerek onu
böyle bir hayata alıştırmışsınız. Rahmetli dedeniz de yapmış bu hatayı zamanında.
Eminim kız ve torunlarının iyiliği için yaptı ama babanıza yapılan aslında bir iyilik
değil... ''Birine balık vereceğine, ona balık tutmayı öğret. '' şeklinde bir Çin atasözü
vardır meşhur, elbet duymuşsunuzdur.Babanıza iyilik yapmak için ona hayata
tutunmayı, emek harcayarak hayatta kalmayı öğretseydiniz keşke.

Allah korusun, Allah yazdıysa bozsun ama ya hepiniz bir kazada ölseydiniz???
( Rabbim korusub sizleri, uzun, güzel, huzurllu bir ömür versin. ) Ne yapacaktı
babanız??? Sizsiz de hayatta kalacaktı eminim buna. Bence sizler gerçekten
çok hayırlı eş ve çocuklar olmuşsunuz babanıza karşı. Ama o birazcık görevlerini
ihmal etmiş. içiniz rahat olmalı bana göre...

Carrie bu yazdiklarin sakami canim?
Yani bizimle egleniyormusun? Yoksa gercekten ailecek bu kadar anormal iyi niyetlimisiniz?
Tüm yazdiklarindan bir tane mantikli birsey bulamadim. Siz bu adami bu hale getirmissiniz, devam edin alismis cünkü, ölene kadarda sizi cok güzel kaziklayacak.
Devam edin, tabi cok dogru beddua almamak lazim bu hayatta.
Yazik babandir.

carrie kusura bakma ama babani siz getirmissiniz bu duruma,
her para istediginde gonderirsen tabiki oda hep ister ki,
telefon konusmanizda baban seni sirf para icin ariyor bariz ortada,
bile bile neden lades oluyorsun,zamaninda o sizi dusunmus mu ?
bana bir simit almis degil diyorsun,tamam annedir babadir ama
bu kadarida cok fazla sanada yazik sende parayi agactan toplamiyorsun ya,
ayrica esin ne diyor bu durumdan rahatsiz degil mi ???

meşhur lafımı edeyim

eğer erkek ailesine para gönderse kıyameti koparırız değil mi

Konuyu okuyunca tansiyonum kesin 230 lara cikmistir, kalbim küt küt atmasindan anladim.
Benim ailemdede var öyle cakaldan bir tanesi onun icin sinirimden ne yazacagimi sasirdim.
Insani aptal yerine koyup, ne bahanelerle ömrünü gecirip, hayatinda bir gün bile calismadan ailesini sömürerek yasayan insanlara hayranim.
Demekki her ailede varmis bir tane.

Ah canım benim ya...
Kıyamam.
Ne kadar üzücü değil mi ?
Babanı sevdiğin halde, o sevgisini senden esirgeyerek seni bankamatik olarak görmesi ?
Anlıyorum seni, para göndermezsen için el vermiyor.
Ama eğer onu akıllandırmak ve bir ders vermek istiyorsan, kesinlikli para göndermeyi kesmelisin.
Evi varmış, çalışsın para kazansın. İnan bana muhtaç olmayacaktır...
Sen yapacağını yapmışsın, insan ancak bir şeyleri yapıp yapıp bir "şükür" görmediği zaman, kendini geri çekerse, kesinlikle öyle bir babadan "beddua" almaz...
Emin ol, sen bu adamdan yardımını kessen, beddua almazsın canım ...
Üzülme nolur...​

Hay Allah ya ne paragöz adammış gerçekten Demek ki insan okuyunca adam olmuyor karakteri sağlam olması lazım :26:

Ben senin yerinde olsam para göndermeyi keserdim, hem bütün herşeyini karşıla hem üstüne bir ton azar ye utanmadan daha da para istesin bide :26:

Son düzenleme:
Para vermeseniz ne olurki kendi calissin kazansin benimde param yok deyiverin

evet öyle alıştı çünkü son 35 senedir öle yaşıyor.

o yüzden bazen kendimi çok yaşlı hissediyorum, kendimi bir baba gibi hissediyorum daha doğrusu.. anne gibi bile hissetmiyorum kendimi, 60 yaşında bir baba gibi

babam aslında isteseydi balık tutmayıda öğrenirdi, aslında biliyordu ama nede zorlasın kendini. annemle evlendiğinde çocuk değildi, 28-29 yaşındaydı, üniversite okumuştu ve bir şirkette müdür olarak çalışıyordu..annemle evlendikten sonra boşladı kendini..annemde çok genti zaten, 19 yaşındaydı... anneme sorarsan babam onunla para için evlendi. zaten annemle evlendikten sonra annesiyle bile görüşmedi babam, tatlı hayatın tadına varınca. annemin zoruyla gidiyoruk babaanneme.hep annem para falan veriyıodu babaanneme çünkü durumu baya kötüydü, 32 yaşında dul kalmıştı, diğer dedem trafik kazasında hayatını kaybetti. onlarında zamanında durumları iyiymiş ama dedem öldükten sonra babaannem baya zorluklar çekti.

maalesef şaka yapmıyorum sinirlerim o kadar bozuldu ki anlatamam. eve geldim abimi aradım ağlamaya başladım telefonda abimde duygulandı baya, ağlama falan sen onu bilmiyomusun üzülme dedi.
annemde baya üzüldü benim üzülmeme, allahtan 2 çocuğumda bana benzedi babanıza benzeseydiniz ben ölürdüm diyor.

eşim birşey demiyorki
babamın nasıl biri olduğunu oda biliyor ama sen nasıl istersen öyle yap diyor bana ama o kadar yıpranma diyor.

meşhur lafımı edeyim

eğer erkek ailesine para gönderse kıyameti koparırız değil mi

eşimin ailesinin şu ana kadar hiç bi talepleri olmadı bizden ama ben hediyeler falan alırım sık sık onlarada

az önce annem bana bi sakinleştirici verdi yüzüm donmuştu ve abimle konuştuğumda ağlamıştım.

üzülmemek elde değil
aklıma o kadar çok şey geçiyorki, hem üzülüyorum, hem sinirleiyorum hemde kıyamıyorum babama..
mesela şeyi hatırladım: ben üniversite 1 e gidiyodum abim çok büyük bi rahatsızlık geçirdi, hastaneye götürdüğümüz gibi hemen ameliyata alındı, doktor demiştiki biraz daha geç kalsaydınız kaybedebilirdiniz onu. ameliyattan sonra hastanede ben kalmıştım onunla. annemde rahatsızdı o kalamamıştı. gündüzleri okula gidiyodum geceleri abimle kalıyodum. babam çalışmıordu baba dedim bu gece sen kal abimle hastanede, çok yorgunum, kalamam demişti, sonra babamın amcasının oğluna telefon açmıştım, hiç olurmu tabiki kalırım, işyerinden izin alırım gelirim kalırım ne demek demişti, bi sonraki gece onun oğlu kalmıştı, bi gecede amcam kalmıştı...babam hastaneye bile gitmemişti..

evet, aslında bakarsan babam çok kültürlü ve eğitimli bir insan, bide bakımlı ve karizmatik olunca hemen kadınları tavlıyordu.
onu gören tam bi beyefendi diyor, gerek konuşmasıyla, duruşuyla..

mesela bi ara, ben 19 yaşındayken, babam 21 yaşında bi kızla çıkıyodu, yani genç bayanlarla çıktı hep

Para vermeseniz ne olurki kendi calissin kazansin benimde param yok deyiverin

Son düzenleme:
babanda şeytan tüyü var galiba.

annemde bunları haketmedi hiç
bi evin bi kızıydı, maddi durumları iyiydi ve hiç abartmadan söylüyorum bi manken kadarda güzeldi, hala güzel, neden babam bunu yaptı bilmiyorum...
annem diyorki onunla evlendiğim zaman, küçükken babasız kaldı diye çok iyi bir baba olacağını düşünmüştüm ama yanılmışım.

Son düzenleme:
sanırım başta anlattığın gibi anne tarafının çok varlıklı olması,
dedenin baskın oluşu aileniz özellikle baban üzerindeki psikolojik baskısı ve hakimiyeti,
kendini başka şekilde ispatlama ihtiyacı duymasına neden olmuş.
ya ezik bir erkek olarak dedenin gölgesinde yaşayacaktı. yada içine düştüğü duruma isyan edip kendine bir çıkış bulacaktı.
çıkışı boşanıp kendi hayatını kurmak şeklinde olmamış.
belki anneni sevdiği için belki rahatı sevdiği için.
o da başka kadınlara kendisini beğendirerek ruhunda açılan boşluğu doldurmak istemiş.
annen vededen ve diğer akrabalar hatta bütün yaşam şekliniz annenin iş çevresi dahil,
isteyerek yada istemeyerek ona ne yazık ki bu ezikliği hissettirmişlerdir.
başka türlüsü mümkün değil.
taşıyamayacağı bir yükün altına girmiş annenle evlenerek ve sonunda sigortalar atmış.
sanırım sen de onu çok sevdiğini söylediğine göre suçlamıyorsun ve anlıyorsun da. onu olduğu gibi kabul edebilmişsin.
hiç vicdan yapma. maddi imkanın varsa yardımını yap.
sevmek bazen bu şekle sokabiliyor insanları. bile bile salak yerine konmaya razı olabiliyor insan.

evet söylediklerin doğru, kendini ezik hissetmiş olabilir ama kimse zorlamadı annemle evlenmesi için, hatta annemi ilk gördüğünde annem 15 yaşındaymış ve 4 sene peşinden koşmuş evlenmek için.
dedem hiç istememiş onu ama en sonunda vermiş çünkü annem o kadar güzel bir kızmış ki hristiyan erkekler dolamaya başlamış peşinden, çok dikkat çekiyormuş ve dedem korkmuş hristiyanla evlenecek diye.torunlarım gavur olacak diye korkmuşl.babamıda böyle efendi görünce onaylmış bu evliliği, sırf müslüman diye.
ama babam hiç bir zaman en ufak saygıyı göstermedi onlara, bir bayramda ellerini öpmedi ne dedemin nede anaannemin.
dedem güçlü bi kişiliğe sahipti, sert bir insandı ama tatlı sertti, hulusi kentmene benzetirim ben dedemi, hem fiziksel hem kişilik olarak.biraz sırnaşırdım ona hemen pamuk gibi oluyordu.
zaten dedem bu sorunları hiç bir zaman bilmedi ve bilmiyerek öldü çünkü annem ona hiç bir zaman yansıtmadı, annemin aldatıldığını bilmedi, sadece babamın biraz sorumsuz olduğunu biliyordu maddi yönden hep arkamızdaydı yoksa dedem bilseydi bu evlilik çoktan biterdi..
çok iyiydi benim dedem onu hergün düşünüyorum, aklımdan hiç çıkmıyor, onu anmadığım gün yoktur. yattığı mekan cennettir inşallah

Son düzenleme:
Annemi aldatıp yıllarca sömüren, bana babalık etmeyen adama kusura bakma da para göndermek bir kenara yüzüne bakmam y,olda görsem selam vermem ben ne babalık hakkı var ki sizin dünyaya gelmenize biyolojik olarak vesile olmasından başka. Tam bir asalak hayatı yaşıor başkalarının sırtından geçinerek fazla bile geçindirmişsiniz onu ailecek göndermeyin kesilnlikle. İnsan gençken geleceğini yaşlılığını da düşünmeli sen bakma çoluğuna çocuğuna onla bunla ye paraları yaşlanınca çocuğum yavrum de yok ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…