çok kötü oldum..

Carrie

KK Cumhuriyeti Başganı
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2009
18.530
1.706
448
nasıl anlatsam, ama çatlayacam
birileriyle konuşmasam kalp krizi geçirecem..

kısaca anlatayım.
annem çok zengin bir ailenin kızıydı, babam ise mütevazi bir ailenin çocuğuydu. dedemler babamı sırf okumuş diye damat olarak kabul etmişler yoksa bizim sülalede hep varlıklı ailelerin çocuklarıyla evlilik yapılıyordu.
babam bi şekilde annemle evlenmeyi başarmış işte..babam mühendisti annem ise o zamanlar çok büyük bir şirketin genel müdürüydü.
annemle evlendikten sonra babam iyice saldı kendini.doğru dürüst çalışmamaya başladı ve evin bütün sorumluluğu dedemle annemin üzerinde kaldı. babamın bana bir simit bile aldığını hatırlamıyorum ben.dedem bana asıl babalığı yaptı, aynı bir çınar gibiydi rahmetli.
babam kendi maaşını kendisi ve sevgilileri için harcıyordu hep. o para yetmeyincede annemden alıyordu oda bittiği zaman dedemden istetiyordu.şunu diyebilirim ki ne benim ne annemin ne abimin boğazından babamın lokması geçmemiştir. annem sırf biz varız diye katlandı, dağılmış aile çocukları demesinler sizin için diyordu, hem desteği vardı, dedem yaşıyordu ve o bizim ailemizinde reisi oydu.hayatta en çok saygı duyduğum insandı dedem.
dedem vefat ettikten sonra annem kendisi üstlendi bu reisliği, hem erkek oldu hem kadın. çok zor oldu onun için. çok zorlandı çünkü evin, çocukların ve babamın yükü komple onun omuzlarında kalmıştı. 28 yıllık evlilikten sonra annem boşanma davası açtı. boşandıktan sonra annemle biz türkiyeye dönüş yaptık. babam yurtdışında kaldı, abimle ve yengemle birlikte.
senede 2 defa görüşüyoruz.
anladığım kadarıyla şu an hayatında yine birisi var, herkesten gizliyor ama ben anladım çünkü yalanlarını yakalıyorum. olabilir, ben onu yadırgamam ama bu sefer bana çok yüklenmeye başladı.
ben her ay babama düzenli bi şekilde para gönderiyorum. geçen haftada gönderdim, bu işimi görmez dedi, bunun iki katı lazım bana dedi. baba şu anda o kadar param yok ama alacağım var, haftaya alabilirsem borcumu sana gönderirim dedim.
az önce beni aradı. beni yıllardır aramıyordu hep ben ararım onu.
bana nasılsın bile demedi. direkt bana diyorki, nasıl anlaşmıştık? nasıl yani baba dedim. hani bana bi katını daha gönderecektin, bumu senin sözün dedi. baba şu anda yok ama söz veriyorum elime para geçtiği zaman gönderecem. sinirlendi, küstü, lazım değil senin paran dedi, senin yüzünden başım ağrımaya başladı zaten dedi. baba her ay düzneli göndermiyormuyum dedim, yaşadığın evin bütün vergilerini, giderlerini ben ödemiyormuyum? tamam, uzatma dedi, zaten gönderdiğin zamanda herkese söylüyosun gönderdiğini.
evet, abime ve halama söylüyorum çünkü babam onlardanda para istiyor, onlarıda aynı şekilde sömürüyor ve kendi aramızda konuşuyoruz ben şu kadar verdim falan diye.

neyse..bana diyorki, benim harcamalarım çoki göndereceksen gönder, göndermeyeceksen kapat, senin yüzünden kontörümü harcamak istemiyorum dedi

geçen sene kalp krizi geçmiştişti, ben yanına gitmiştim bütün hastane masraflarını ben karşılamıştım, kendisi hep marka giyer, marka giysiler alıyorum gönderiyorum ona, herşeyi beğenmez çünkü, internetten seçiyor öle alıyorum ona, sanki orda bulunmuyor ama ben burdan alsam para onun cebinden çıkmayacak ya, düzenli bi şekilde her ay aldığı emekli maaşı kadar neredeyse para gönderiyorum, hatta emekli ben ettim onu çünkü kendisi gidipte dosyasını yatırmak istemedi, üşendi, ben koşuşturdum emekli ettim. annemle evliyken zaten o işini bırakmıştı, çalışmıyordu nasıl olsa annem eve bakıyor diye. herşeyi boşlamıştı ve o yüzden emeklilikle bile uğraşmak istemedi nasıl olsa para veren var diye.
annem ondan boşanmasına rağmen (ve evler dedem tarafından satın alınmıştı) en güzel evini ona bıraktı, sadece giysilerini aldı çıktı gitti o evden. bazen o kadar çok para istiyorki annemin emekli maaşını alıyorum ona gönderiyorum.
ilaçlarını bile bana aldırıyor, güya orda bulunmuyormuş o ilaç, sen al gönder bana kargoyla diyor gönderiyorum. annem diyorki çok safsın kandırıyor seni, ama napim o benim babam. çok iyi anlıyorum beni kandırdığını..

abim teklif etmiş ona, baba maddi yönden sıkıntı çekiyosan gel bizim eve yerleş, kendi evini kiraya ver en azından evin giderler olmaz ama kabul etmemiş, ben yanlız yaşamak istiyorum demiş. neden böyle yaptığını az çok tahmin ediyorum, abimin evine geçse istediği kadar rahat yaşayamaz, istediğini eve getiremez..

biz daha ne yapalım?

moral şu anda 0

Son düzenleme:
çok üzüldüm....
neden sürekli para gönderiyorsunuz...
buna mecbur musunuz??
ve ne yaptığını bile bile...sizede yazık sonuçta....

anneme söyledim az önce annem ağlamaya başladı telefonda, ben paraya doyuramadım onu 29 yıl boyunca, şimdide sanamı çullandı diyor, ben doyuramadıysam onu paraya sen hiç doyurmayacaksın boşver takma kafana, sene vlatlık görevini yerine getiriyosun fazlarıyla diyor

çok üzüldüm....
neden sürekli para gönderiyorsunuz...
buna mecbur musunuz??
ve ne yaptığını bile bile...sizede yazık sonuçta....

istiyor, ve ben kıramıyorum, geri çeviremiyorum onu.
annemde hiç bi zaman neden gönderiyosun demedi, hiç bi zaman ona düşman etmek istemedi bizi.
anannemde herzaman söylerdi bize, anne baba bedduası tutar, anne baba bedduası almayın sakın diye

zoruma gitti

bi nasılsın bile sormadı bana
göndermeyeceksen kapat telefonu senle kontorumu harcamak istemiyorum dedi

sizin yapabileceğiniz bişey kalmamış ne yazıkki...
emekli maaşıyla geçinmeyi öğrenecek...
hem iyilik yap hem fırça ye olmaz öyle şey...
allah yardım etsin..

baba dedim sen bana kaç defa para verdin dedim
nasıl vermedim dedi, üniversiteye gittiğinde babaannenin evini sattığımda sanada vermemişmiydim 50 euro dedi
ya şaka gibi

resmen rol degişikligi olmus evlat baba olmus baba da evlat
para felan gönderme ya emeklisi ile yetinsin

resmen rol degişikligi olmus evlat baba olmus baba da evlat
para felan gönderme ya emeklisi ile yetinsin

ama işte yapamıyorum
o benden para istediği zaman göndermesem gece uyuyamıyorum, uyku girmiyor gözüme
değişik değişik senaryolar kuruyorum kafamda

aslında göndermekte zoruma gitmiyor
bana küsmesi zoruma gidiyo
ve sırf bunun için beni araması
nasılsın dememesi
beni hiç merak etmemesi

ben olsam öyle babanın suratına bile bakmam hem bana babalık yapmayacak hemde benden para koparmaya çalışcak sıkışığım diyince de fırça atacak yok öyle dünya... bence bir kere de sen ara baba çok sıkıştım bana para yolla de bakalım ne dicek? bence kendini kullandırma baban dahi olsa bunu yapmaya hakkı yok.

Canını sıkma sen gerekeni yapmışsın baban duygu sömürüsü yapıyor

ne zaman arasam parası yokki
bana yalanlar söylüyo
evin vergini ödenecek 2 milyar diyor, abime soruyorum abim ne 2 milyarı atıyorum 500 tl onun evin vergisi diyor
ama ben yine 2 gönderiyorum ona oda zannediyorki ben salağım
ben bile bile yapıyorum

bi keresinde söledim baba niye yalan söylüyosun, kızdı bağırdı gitti abimle kavga etti neden öle söledin diye

babadır candır eyvallah ama bir yere kadar bence abinle de konuş artık o da elini eteğini çeksin senden aldığı paraları başka kadınlarla yiyen bir adamdan sana hayır gelmez tatlım.. bırak kendi haline belki hatasını anlar özür diler ama anladığım kadarıyla onu yapacak kapasite de yok

Carrie, şuan babanın sesini sadece para için duymanın kırgınlığı var içinde.
Onu çok seviyorsun, yılların baba özlemi var içinde, belkide o yüzden kıramıyorsun.

Haklısın baba o ve her türlü sevgiyi hakediyor ama böylesi değil inan değil.

Ona farkında olmadan zarar veriyorsunuz.

Bu zamana kadar yapacağını yapmışsınız kardeşler olarak.

Anlaşma yapmalısınız kendi aranızda en azından kısa bir zaman ona para yollamamalısınız.

Tekrar söylüyorum altını çizerek; bu babanıza fayda değil zarardır.

Bırakın biraz çabalasın..
Ha bu zamandan sonra sorumluluğunu öğrenecek, hayır..
Fakat en azından böyle sıkıştırarak kendini emekli maaşıyla yaşamayı öğrenecek ve belkide etrafında (çok özür dilerim kırarsam bu cümleyle) parasını yiyen kadınlar olmayacak.

Birde sen evlisin.. Bunu idrak etmeli baban.

...

Bu arada anne baba bedduası tutar evet ama haksız olunca böyle değil o.

bazende ikimizdende aynı şey için para istiyo
mesela 2 ay önce benden para istedi, apartmanın ön cephesine yalıtım sistemi yapılıyor diye 4 milyar
bi süre sonra öğrendim ki abimdende aynı şey için aynı parayı almış
geçen senelik ev vergisi için para göndermiştim, ödememiş
bu sene hem bu senelik hem geçen sene için para göndermek zorunda kaldım.

tatlım annelik ve babalık gorewlerı dogurmak dogurtmak degıldır. annelık babalık cocuk dogduktan snra baslar... sen kendı agzınla soyluyorsun bana hıcbır katkısı yokkı diye. niye kendını mecbur tutuyorsun. sen babana bakmak zorunda degılsın kı. o senı dogurttuysa o sana bakmak zorunda. buyuk konusmak ıstemem ama benım nasıma boyle bırsey gelse brak para gondermeyı suratına bakmam. bu ne bıcım seydır ya..:S kendını toparla we sakın para gonderme bence artık. boyle sacma işmi olurmuş.. ben calıstıgım zaman babama lazım olsa veririm ama her ay maaşa baglar gıbı bu ne.. bide benım paramı sewlılılerıyle yiyecek öylemi.. wazgec tatlım sen bu işte. duygusal bakma olaya mantık olarak bak...

zaten 65 yaşında, bu yaştan sonra değişeceğini zannetmiyorum
ama kadınlar kanıyor ona çünkü hiç yaşını göstermiyor, çok bakımlı ve karizmatikte sayılır yaşına rağmen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…