D
duygukaan
Ziyaretçi
-
- Konu Sahibi duygukaan
canım ne mutlu sana ki o büyük ana yani meleğinle buluşmana çok az kalmış:1hug:
O' nu kollarına aldığında, kokusunu içine çektiğinde hiçbir acının önemi kalmayacak:asigim:
ben hem sezeryanı hem normal doğumu yaşadım ikisininde zor yanları ve avantajları farklı farklı...
tek ortak noktaları minik kuzu kucağa alındığında herşeyin geride kalmış olması
hiç korkma canım Allah bir nefeste sağlıkla kurtarsın inşallahhhh:Saruboceq:
darısı tüm hamişlere ve de bana:Saruboceq::asigim:
canım ben daha önce doğum yapmadım ama doğum yapan herkes o an hiç birşey hissetmiyorsun zaten herkesde kesilmiyor belki kendiliğinden açılır kesilmezsin.birde bildiğim kadarıyla ağrı kesici iğne yapılıyor
ben sezeryan yaptım canım1 ay önce sezeryanda bile aynı gün 2 saat sonra kaldırıp yürütüyolar
ertesi gün arabaya kadar yürüdüm eve çıktım 1 gün yattım sayılır 3.hgün pijamaları gidim yavaşta olsa bütün gün yürüdüm evde
bizim ameliyat diye geçiyo seninki normalmiş sen bizden önce iyi olurusun
allah bi avazda kurtarsın canım
hiiiiç korkma.benım de 20-25 gun falan var doğumuma kısmetse.korkuyorum dediğin kesi yani epizyotemi yapılması ekserıyetle gereken bişey.çünkü kesi yapılmazsa bebeğin başı çıkarken vajina ağzında kontrolsüz yırtıklar olabiliyormuş.bu da ileride idrar hatta büyük abdesti kaçırmaya kadar gidiyormuş.bu yüzden doktor kontrolunde yapılan bi kaç cm lik kesik bizim yararımıza.zaten dikişler kendiliğinden çürüyen iplerden yapılıyor dikiş alma falan da yok yani.ayrıca epidural almıycakmısın.ben epiduralli normal doğum yapıcam.onu aldıktan sonra belden aşağıda hiçbirşey hissetmıyorsun zaten.
anam değil ama yazmak istemiştim:)
21 gun kaldi doguma bende korkanlardanim heleki boyle benim gibi korkan anne adaylarini gordukce daha cok tirsiyorum su an icin yeni bisey gelistirdim diyorumki KORKUNC BIR ACI OLSA HIC BIR KADIN 2. KEZ ANNE OLMAYI ISTEMEZ diye kendimi avutuyorum...yaklastikca daha cok anneler diyo korkuyorum diye...allahim kolay dogum nasib etsin butun hamislere:Saruboceq: