Çok Korkuyorum…

ahsennayaz

Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2023
207
167
Ben 34 yaşındayım 2 yıllık evliyim. Evlendikten 3-4 ay sonra eşimle çocuk denemelerine başlamıştık ve 2 ay içinde hamile kalmıştım. Bebeğimizin cinsyetini öğrendikten kısa bir süre sonra ikili tarama testi yapıldı değerlerimde sorun çıktı ve amniyosentez istedi doktorum bebeğimin ense kalınlığı vardı ve kalbinde parlaklık. Herşey çok güzel giderken bi anda bu duyduklarımız bizi çok üzdü neye uğradığımızı şaşırdık. Amniyosentez için randevu aldık ve İstanbul’a gittik eşimle. Sonuç 15 gün sonra çıktı ve bebeğimizin down sendromlu olduğu netleşmişti 😞 bir karar almak zorundaydık eşimle ve bebeğimize veda etmek zorunda kaldık. Bu sebepten dolayı lütfen ön yargılı olmadan empati kurarak yorum yapmanızı rica ediyorum. Hayatın her alanında zorluk yaşayacağını bile bile sırf biz anne baba duygusunu yaşamak için ona bu kötülüğü yapmak istemedik😞eşimle ikimiz çok zor zamanlar geçirdik. Tam 1,5 sene oldu bebeğimizi kaybedeli. Yakın zamanda eşim bebek konusunu açtı ikimizde çok istiyoruz senin için de uygunsa olsun mu başlayalım mı diye sordu. Çok heyecanlandım ama gece uyumadan önce aklıma takıldı “ya yine aynı şeyleri yaşarsak ne yaparız “ diye düşündüm durdum. Anne olmayı çok istiyorum. Sağlıklı hayırlı bi evlat sahibi olmak bizim için en değerli şey. Ama bir yandan çok korkuyorum. Desteğinize çok ihtiyacım var kızlar🙏😞 Benimle aynı şeyleri yaşayıp sonrasında sağlıklı evlat sahibi olan var mı aranızda ?

Evet var.
Çocuğumun kuzeni.
Adım adım gözümüzün önünde, hem de dondurulmuş ve kısıtlı sayıda yumurtası varken aynı üzücü süreçlerden geçti.
Allah hepimizin evlâtlarını bağışlasın, bir yıl sonra yeniden denediler. Evlâdı sağlıklı, 4 yaşına geldi.

Allah size de hayırlı sağlıklı bir evlât nasip etsin.

Tekrar denemekten başka çareniz yok. İnşallah sağlıklı olur.

Yerinizde olsaydım ben de acı çekecek ömür boyu başkalarına muhtaç olmak zorunda kalacak bir bebeği dünyaya getirmezdim. ( En büyük duam başkalarına muhtaç olmadan ömrümü tamamlamak)
Allah razı olsun sizden inşallah 🙏

Evet var.
Çocuğumun kuzeni.
Adım adım gözümüzün önünde, hem de dondurulmuş ve kısıtlı sayıda yumurtası varken aynı üzücü süreçlerden geçti.
Allah hepimizin evlâtlarını bağışlasın, bir yıl sonra yeniden denediler. Evlâdı sağlıklı, 4 yaşına geldi.

Down sendromlu muydu aynı şekilde ?

Evet var.
Çocuğumun kuzeni.

İçimde çok büyük bir eksiklik hissi var yarım kalmış bir umut gibi, kendimi yarım kalmış hissediyorum. Sanki bebeğim olursa tam olacakmışım gibi.

Bu konuda pek bilgim yok nasıl oluyor bu işlem
yani basitce embriyonun anneye transfer edilmeden önce genetik olarak incelenmesi ve sadece saglikli olanlarla islem yapılmasi gibi bir sey
pgt yazarsaniz cok fazla sonuc görür bilgilenjrsiniz, benim de deneyimimin oldugu bir konu degil ama cok okudum KKda benzer konular gen testiyle ilgili. oyle bir kulak asinaligim var.
su sayfa da pgt ve down sendromu hakkında yazmis

yani basitce embriyonun anneye transfer edilmeden önce genetik olarak incelenmesi ve sadece saglikli olanlarla islem yapılmasi gibi bir sey
pgt yazarsaniz cok fazla sonuc görür bilgilenjrsiniz, benim de deneyimimin oldugu bir konu degil ama cok okudum KKda benzer konular gen testiyle ilgili. oyle bir kulak asinaligim var.
Çok sağolun bunu araştıracağım. Özel sağlık sigortası karşılıyor mu bu işlemi acaba ? Bilenler var mı

Çok sağolun bunu araştıracağım. Özel sağlık sigortası karşılıyor mu bu işlemi acaba ? Bilenler var mı
hayir karsilanmiyor. internette bilgileri bulabilirsiniz zaten
"Tüp bebek tedavisi ise özel sağlık sigortasının ana ya da ek teminatları arasında yer almaz. Bu yüzden hiçbir şartta özel sağlık sigortası kapsamında karşılanmaz. Eğer özel bir hastane ya da klinik aracılığı ile tüp bebek tedavisine başlanırsa tüm tedavi masrafları çiftler tarafından karşılanmalıdır"
zaten karsilasa herkes bir sene onceden yaptirirdi sigortasini, rahat rahat denerdi tupbebegini ama malesef masrafli bir işlem.
devlet hastanesjnde bazi durumlarda ucretsiz. sadece ilac parasi odeniyor. ama o durumlar ne, size uyuyor mu vs sizin arastirma yapmaniz lazim. Kkda cok fazla konu var böyle
eger tupbebek düşünürseniz şuradaki arkadaslar daha cok yardimci olabilir

Kesinlikle katılıyorum. Benim bir arkadasimin da ilk çocuğunun anne karnında kalıtımsal bir hastalık ile doğacağı belliydi. O dogurmayi tercih etti. Bebek dusunulenden çok daha ağır bir rahatsızlık ile doğdu. 3-4 yaşlarında bebeğini kaybetti. Daha sonra tekrar evlat sahibi olmak istediler. Bana anlattığı kadarıyla (literatürde nasıl geçiyor tam bilmiyorum) hem ilk doğan kardeşinin hastalık genlerini taradilar, hem başka kalıtımsal hastalıkları taradılar ve bu doğrultuda bebekleri doğdu. Bu arada bu tarama isleminde de sanırım limitler var. Çok büyük bir kısmı tarandı ama bir miktar kaldı diye biliyorum. Onun detayını sorarsınız. Şu anda ikinci çocuğu sağlıkla dünyaya geldi.

hayir karsilanmiyor. internette bilgileri bulabilirsiniz zaten
"Tüp bebek tedavisi ise özel sağlık sigortasının ana ya da ek teminatları arasında yer almaz. Bu yüzden hiçbir şartta özel sağlık sigortası kapsamında karşılanmaz. Eğer özel bir hastane ya da klinik aracılığı ile tüp bebek tedavisine başlanırsa tüm tedavi masrafları çiftler tarafından karşılanmalıdır"
zaten karsilasa herkes bir sene onceden yaptirirdi sigortasini, rahat rahat denerdi tupbebegini ama malesef masrafli bir işlem.
devlet hastanesjnde bazi durumlarda ucretsiz. sadece ilac parasi odeniyor. ama o durumlar ne, size uyuyor mu vs sizin arastirma yapmaniz lazim. Kkda cok fazla konu var böyle
eger tupbebek düşünürseniz şuradaki arkadaslar daha cok yardimci olabilir
Açıkçası hiç aklımda yoktu tüp bebek. Hiç araştırmadım. Geçen sene 2 ay içinde hamile kalınca yine olur diye düşündüm. Ama bu kromozom bozuklukları için yapılıyor olması benim dikkatimi çekti.

Kesinlikle katılıyorum. Benim bir arkadasimin da ilk çocuğunun anne karnında kalıtımsal bir hastalık ile doğacağı belliydi. O dogurmayi tercih etti. Bebek dusunulenden çok daha ağır bir rahatsızlık ile doğdu. 3-4 yaşlarında bebeğini kaybetti. Daha sonra tekrar evlat sahibi olmak istediler. Bana anlattığı kadarıyla (literatürde nasıl geçiyor tam bilmiyorum) hem ilk doğan kardeşinin hastalık genlerini taradilar, hem başka kalıtımsal hastalıkları taradılar ve bu doğrultuda bebekleri doğdu. Bu arada bu tarama isleminde de sanırım limitler var. Çok büyük bir kısmı tarandı ama bir miktar kaldı diye biliyorum. Onun detayını sorarsınız. Şu anda ikinci çocuğu sağlıkla dünyaya geldi.
Evet inanın o kararı verirken içimiz paramparça oldu aylarca ağladığımız oldu ama doğru bir karar vermişizdir inşallah. Arkadaşınız 2.ye tekrar doğal yolla mı hamile kalıp sağlıklı bebekleri oldu acaba ?

İçimde çok büyük bir eksiklik hissi var yarım kalmış bir umut gibi, kendimi yarım kalmış hissediyorum. Sanki bebeğim olursa tam olacakmışım gibi.
Sağlıkla gelsin inşallah. Birçok örneği var tabi ki. Yeter ki odağınız korku olmasın.

Sağlıklı bebeğin hayalini kurun lütfen, endişenin değil. Müjdeli haberinizi buradan bekliyoruz.

Evet inanın o kararı verirken içimiz paramparça oldu aylarca ağladığımız oldu ama doğru bir karar vermişizdir inşallah. Arkadaşınız 2.ye tekrar doğal yolla mı hamile kalıp sağlıklı bebekleri oldu acaba ?
Bu her açıdan çok düşünülmesi gereken bir karar. Elbet benim de fikrim var ama bunun muhasebesini yapmak bana düşmez. O yüzden umarm sizin için hayırlısı olur. Arkadaşıma gelince hayır bahsetmiş olduğum gen tarama yöntemi ile tüp bebek yaptılar. Risk almak istemediler. Siz de olumlu düşünmeye çalışın.

Sağlıkla gelsin inşallah. Birçok örneği var tabi ki. Yeter ki odağınız korku olmasın.

Sağlıklı bebeğin hayalini kurun lütfen, endişenin değil. Müjdeli haberinizi buradan bekliyoruz.
Yaaa inşallah 🙏 🥹 Bir yanım o hayalleri kuruyor , diyorum o bir imtihandı bu belki de yaşadığımız o acıların o sabrın mükafatı olacak diyorum inanın sadece o karamsar düşünceler yok içimde hani bi an acaba diye bir şüphe olur ya insanın aklına gelir onun gibi birşey. Mesajınız çok iyi geldi bana çok teşekkür ederim Allah sizden razı olsun. Nasip olursa inşallah haberi vereceğim 🙏🥹

X