Cok korkuyorum.. Kizim :(

Çocuğun nesi var ? Alkol kumar dayak hirsizlik ... Babası düşman mı sadece ?

Allah yardımcınız olsun.. gerçekten zor çok zor evlatla sınanmak.. Üzerine gitmeyin ama takibide bırakmayın.. Babasıyla sakince bir konuşun derim..

Çocuk iyi biri olabilir, kızınız flört edebilir ama madde kullanıyorsa sıkıntılı. Kızınız bunun kötü bir şey olduğunun farkında mi? Kızınız size güvenmiyor bu yüzden yalan söylüyor. Aslında güvenini sağlarsınız sizden bir sey saklamaz her şeyi anlatır. Tam sıkıntılı dönemleri şu an üzerine giderseniz ilişkisinde inat edebilir. Çocukla tanışmayı deneseniz. Daha yakın olursanız belki ilişkileri de uzun süreli olmaz.

Kızınızla aranızı iyi tutmaya çalışın. Karakterini en iyi siz bilirsiniz. Onunla muhabbet edin. Çay kahve için. Baş başa, derin konuları konuşacağınız zaman dilimleri yaratmaya çalışın. Gece insan daha duygusal olur mesela. Ona arkadaş gibi yaklaşın. Onu sevdiğinizi söyleyin. Daha küçükken bile günün birinde büyüyeceğini ve çok güçlü bir kadın olacağını, vakti geldiğinde güzel bir yuva kuracağını hayal ettiğinizi söyleyin. Bazen çok şaşırdığınızı, kocaman bir kız olduğunu kabul edemediğiniz ama onunla çok gurur duyduğunuzu belirtin.

Benim gibi hatalar yapmayacağını biliyorum deyin gerekirse. Ben sizi tek başıma büyüttüm ama senin kendi çocuklarını eşinle birlikte el ele büyütmeni izlemeyi çok isterim gibi konuşun. Ona alttan alta misyon yükleyin. Eleştirmeyin, yargılamayın. Mimiklerinizi bile kontrol edin. Siz bu tarz duygusal konuştukça o da çözülecektir diye düşünüyorum. Erkek arkadaşını anlatacaktır. Sabırla dinleyin, ince bir tebessümle. Mimikler önemli... Ve de en önemlisi eleştirmeyin. İlerleyen süreçte genel konulardan aklına şüphe sokun yavaş yavaş.

Bir de bazı şeyler temel olmalı sizin için. Mesela bir kadın asla mesleğini bırakmamalı ya da uyuşturucu gibi. Müsamaha göstermeyeceğiniz şeyler olsun. Bunları ara ara vurgulayın.

Biraz düşününce... Bizi seven, bize destek olan bir insanın güvenini kaybetmek istemeyiz. Sizin burada olmanız gereken kişi bu olmalı.

Eleştirerek, babanın düşmanları diyerek onun sadece kulaklarını kapatmasını sağlarsınız. He he deyip geçecek malesef bu şekilde.

19 yaşındaki cocugun bu yaşlarda o öyle degil demesi çok normal, deneyimleyerek ögrenecek.
sizin yanlış dediklerinizde doğrular arayacak, annem böyle durumlarda bana hep baskasinin cocuklarinin basina gelmiş gibi bir seyler anlatirdi.
Atiyorum şu teyzenin kizi madde bagimlisi bi cocukla gorusuyomuş çocuk onada icirmis kiz anlamamis simdi bagimliymiş tedavi gorecekmiş vs diye anlatirdi.
sonralarda anladim ki aslinda benim erkek arkadasim hakkinda birseyler duymuş ters tepmeyim diyede beni uyandiriyormus
sizde böyle yontemler deneyebilirsiniz.
Hatta samimi bi arkadasiniz kizinizin yanindayken sizi arayip boyle hikayeler uydurabilir sizde kizinizda merak uyandirip noldu demesini saglayacak tepkiler verip kiziniza bu sekilde anlatabilirsiniz belki işe yarar.

Yani sadece çocuk kavgacı dövüşçü fena olsaydı boşver yer bı tokat evine döner derdim ama kötü madde varsa içinde dikkat et farkettirmeden kziina baslatmasin zaten 2 defa içse 3yu kendi arar Allah korusun,Allah hidayet versin bu yavrularimiza

Kesinlikle babaya soyleyin bu durumu. Eger yanlis bir sey olursa ilerde bu is ustunuze yikilir

Kızınız da gencin madde kullandığını duymuş mu? Bence kızınıza endişelerinizi çok iyi bir şekilde ifade edin. Kendisini sizin yerinize koyarak empati yapmasını isteyin.

Akraba evliliği normal mi sizin çevrede? Anladığım kadarıyla bu çocuk ve kızınız yakın kuzen, işin içinde çok daha pis ve tehlikeli durumlar da var ama buradan yuruyebilirsiniz belki, siz kardeş sayılırsınız, bu yüzyılda akraba evliliği mi olur diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…