Çok konuşuyorum :(

o kadar tatlı yazmışsınız ki bana anlatış tarzınız çok samimi içten geldi.konuşun canım ne olacak hayattta o kadar gizemli insanlar varki sizin açık yüreklilikle samimi konuşmalarınız kimsenin gözüne batmamalı.bıdır bıdır konuşan insnaları severim ben çıkarsız olurlar :3:

sevgilimde sen tatlı dilinle bağladın beni diyo ama, yok bazen kantarın topuzu kaçıyor.
Bariz kaçıyor yani hele ki dün akşam aklıma gelince ölmek istiyorum :30:
Kız da insafsız vicdansız sabuha bi konuş di mi rezil oldum onun suskunluğuyla daha bi sırıttı çenem. :25:

Ifadelerin kendini anlatışın hoş bir doğallığı var saçmalasanda dinlenirmişsin gibi geldi bana :) dezavantajları elbette var ama ben herzaman şöyle düşünürüm çok konuşan insandan korkmayacaksın aklındaki dilindedir erkek arkadaşın çok konuşuyor olmanı vurgulamış ama bence şikayet değil ;) cool u sıkıcı bulan birçok kesim var bende çoğu zaman aman allahım birazcık insan gbi davransalar bu ne ego patlaması diye düşündüğüm ortamlarada bulunuyorum hee ayak uydurmak adına mecburen uyum sağlıyorum aslında sende bahsetmişsin iş ortamındada sessizsin bırak özel hayatında geveze ama sempatik desinler :)

kız kardeşim geldi aklıma o da çok konuşur. aslında bende konuşkanımdır ama normal sınırlarda
karşısında sesimi çıkaramadığım tek insandır, fırsat vermez, nefes almaz konuşur da konuşur.
ve ben ne çok yorulurum onu dinlerken, hatta bazen dinlemem, çoğu zaman uyarırım sadede gelsen artık diye
çünkü ben tez canlıyım, sabırsızım ve benim 2 cümleyle anlatabileceğim şeyi kendisi nasıl 20 dk boyunca anlatabiliyor hiç anlamıyorum.
kötü niyetiniz kesinlikle yoktur ama bazen o kadar çok konuşuyor ki bu geveze arkadaşlar komik duruma da düşüyorlar
onun için en azından nazınızın geçeceği insanlara çenenizle işkence yapın, beyinlerini şapın mümkünse.:1:

:2::4::17: of of sen söyleyince ben şimdi sevgilimin söylediklerini düşünüyorum.
O da söyler bi nefes al fırsat ver diye.:5:

Bnde cok hizli aralarda bosluk birakmadan konusurum :)) bisey anlatacaksam siralarim ve tek nefeste anlatirim sevmiyorum bu seyi ama elimde degil.

Cok duymusumdur hic anlamadik bi nefes al sozunu :((

Heleee sevdigim birileri varsaaa ortamda allah o zaman hic susmam.ama booyyle suzer suzer bakislar vardirya onlarlada cok karsilasirim mesela..

O zamsn kndime sinir olurum az gizemli olsan ne var yani bak hic konusuyor mu sevine sevine seni suzuyor diye..orda kndimu durdururum amaa sonra baska bi ortamda yine aynii.

Ama cok isterdim aslinda hep karsidakini dinleyenn nadir konusan merak edilen olmayi.en cok da esimun yaninda bunu yapabilmk isterdim :(
Aynen ya kaderlerimiz aynı napalım yüreğimize taş basıp suscaz artık :9:Nişanlımla onun memleketine gittik bayramda nişanlım ben içeri gitcem dedi uzancam bende ablasıyla konuşuyorum.Yarım saat filan geçmiş nişanlım kalktı o sırada da kapıdan k.pederim girdi,herkesin yanında diyoki maşaallah ne muhabbet ne muhabbet uyuyamdım,yalnız ablama çok acıdım hiç sesi çıkmadı kızcağızın :17: Napıyım dedim işyerinde olanları anlatıyorum nerden bilsin ki bizim işyerinde ne olduğunu diyorum daha çok batıyorum :1:

Son düzenleme:
Çok yaşayın siz emi okadar güzel anlatıyorsunuz ki ınsanın susma sen hıc dıyesı gelıyor :)) gizemli insanlar hep urkutur hem beni sessiz atın tekmesi pek olur derler konusan ınsan iyidir yaa :)
Bende tanıdıgm ınsanların yanında bazen ayarı kacırıyorum ama tanımadgm bır ortamda cekıngenlgmden dolayı konusamıyorum.cekıngen olmakta cok sinir bir durum aslında.

"çekingen" ne demek :1:
ben birinci sınıfta öğretmeni tarafından en arkaya tek başına oturtulmuş çenesinden bıkılmış bir öğrenciydim.
Arkadaşlarım içinde falan gurubun fedaisiydim resmen atıl kurt pozları felan :27::27:

ya sevgilim muhabbetimi seviyor ama, bazen ucunu kaçırıyorum.
Bana hep der tatlı dillisin diye ama, susman gereken yerlerde var.
Hemen başlıyorum 70 lik nene gibi anılarımı anlatmaya bi dur yaw noluyo :10::17:

Ifadelerin kendini anlatışın hoş bir doğallığı var saçmalasanda dinlenirmişsin gibi geldi bana :) dezavantajları elbette var ama ben herzaman şöyle düşünürüm çok konuşan insandan korkmayacaksın aklındaki dilindedir erkek arkadaşın çok konuşuyor olmanı vurgulamış ama bence şikayet değil ;) cool u sıkıcı bulan birçok kesim var bende çoğu zaman aman allahım birazcık insan gbi davransalar bu ne ego patlaması diye düşündüğüm ortamlarada bulunuyorum hee ayak uydurmak adına mecburen uyum sağlıyorum aslında sende bahsetmişsin iş ortamındada sessizsin bırak özel hayatında geveze ama sempatik desinler :)

teşekkür ederim ama, dün akşam görsen benden küçücük kız resmen benden olgun göründü ortamda.
Eminim sevgilisi akşam daha bi sevmiştir sevgilisini beni görünce :27:
bi de ben takıntılıyım ya bunu biliyorum.
Muhabbetim güzeldir hakkımı yiyemem de bazen ters köşe olduğum zamanlar oluyor ayarım bozuk :37:

"çekingen" ne demek :1:
ben birinci sınıfta öğretmeni tarafından en arkaya tek başına oturtulmuş çenesinden bıkılmış bir öğrenciydim.
Arkadaşlarım içinde falan gurubun fedaisiydim resmen atıl kurt pozları felan :27::27:

ya sevgilim muhabbetimi seviyor ama, bazen ucunu kaçırıyorum.
Bana hep der tatlı dillisin diye ama, susman gereken yerlerde var.
Hemen başlıyorum 70 lik nene gibi anılarımı anlatmaya bi dur yaw noluyo :10::17:

Bende en önde oturan sırf sınıfla muhabbet etmekten kactıgı ıcın, varlıgından haberdar bıle olunmayan aa o kız bızım sınftamıymış muhabbetleri hep uzerıme dönen sünepemi sünepe bir ögrencıydım :)) ve imrenirdim sıcakkanlı konuskan tiplere halada imrenirim.bu şekilde olmakta inanın cok sıkıcı suanda dersaneye gıdıyorum yaklasık 2 ay oldu baslayalı sınıf kaynastı sohbet muhabbet ben yıne en önde ve yalnız bi Allahın kulunu tanımıyorum insan sınıfından 1 kısının bıle adını bılmezmi :) İnsan azmanıyım resmen eşimde onaylıyor bunu :))ikimizin ortası ideal olurdu sanırım :))

Bende en önde oturan sırf sınıfla muhabbet etmekten kactıgı ıcın, varlıgından haberdar bıle olunmayan aa o kız bızım sınftamıymış muhabbetleri hep uzerıme dönen sünepemi sünepe bir ögrencıydım :)) ve imrenirdim sıcakkanlı konuskan tiplere halada imrenirim.bu şekilde olmakta inanın cok sıkıcı suanda dersaneye gıdıyorum yaklasık 2 ay oldu baslayalı sınıf kaynastı sohbet muhabbet ben yıne en önde ve yalnız bi Allahın kulunu tanımıyorum insan sınıfından 1 kısının bıle adını bılmezmi :) İnsan azmanıyım resmen eşimde onaylıyor bunu :))ikimizin ortası ideal olurdu sanırım :))

anam ben 3 ay dershaneye gittim sınıf sorumlusuydum. Hadi onu geç bizim sınıf deyince hocalarda dahi ilk benim adımı anarlar. tanımayan yok :27:
halbuki o kadar da az konuşup muhabbet ettim ki insanlarla sevgilimle yeni tanışmıştım hep dersten kaçıyodum :37::37:
her ders girseydim nolurdu bilmiyorum.:10::10:

Bu sayede çok çevrem var ama, işte bi yandan da mesafeli bi yönüm var.
Muhabbetim iyi de samimiyet yok be bacım.
Üç tane kankam var diğerleri eğlencelik gibi.:25:

soguk nevale olmaktansa bence konuşman iyidir :) ama fazlası çevrendekiler için rahatsız edici olabilir :34:

ya sabah üye olduğum bölümlere baktım ki hepsinde yazıyor son yazan dadasfatos
ben geveze her konuya yazmışım he hamilelik dışında
çocuklukta gençlikte 30 lu yaşlara kadar aile de değil ama çevrede çok çekingen suskun tip idim
ama olgun yaştan itibaren aşırı canlı, sohbetli konuşkan biriyim vede sevilen sohbetime toplanır millet yalnız
yerli yerince konuşmak çok önemli orta yaşta sende anlıcaksın ayarlarsın sanırımım
önemli toplantılarda, düğün bilmem kokteyl, bilmem iş yeri vede tanımadığın samimiyetteki kişilerin yanında dikkatli konuşmalıyız
isteyen var istemeyen var, artniyetliler var her özelimizi malum laf söz durumu tecrübe konuşuyor kızlar
koca ise başlıyor sitemlere ya bi lafı bir kere söle diyor
e bir kere söleyince yapsaydın diyorum
aman aman ben illede sohbetli insanın eşi sohbetli olmalı diyorum

:1:
Çok konuştuğun belli canım yazıda bile döktürmüşsün nokta koymayı bilememişsin.
:52:

Aman konuş gitsin ya susup ne yapacaksın.

he valla cimcime noktayla işim olmaz illede virgül, ünlem, hatta parantez aç kapa
he he he
ama benimde içimdedir hep bazı şeylerde kendime kalsaydı sölemeseydim.çok açık kalpli olmasaydım derim.üzülürüm.
yalnız suskun, soğuk ağırkanlı hep dinlemede olan tiplerdende nefret ederim hep siyasidirler.
orta şeker olmalıydım.ortayı bulmalı.
mesela iş yerinde bakarım çookk cinlik yapan kişiler olur ağır suskun yapılarından onlardan hiç umulmaz sanki masumlar
ben ise açık sölerim çözümleri, fikirlerim başlarlar banaa; aaaa abla ne akıllısın ya abla ne kurnazsın
oysa alakası yok
sadece; onlar fikirlerini saklıda tutuyorlar. bu durum beni çok üzer günlük yaşamımda.

Son düzenleme:
Ben çok konuşurum hep konuşurum:24: Artık ne kadar konuşuyorsam sevgilimde böyle davranıyor:36:
Her an anlatacak bir şeylerim vardır:23::9:

ay cok tatlı geldi :)) bir cırpıda okudum.
beni tarif etmissin sanki,
sevdigim insanlarla her seyi paylasmak, ictigim suya varıncaya kadar anlatmak geliyor icimden,
erkek arkadasım dayanamıyor artık, her dedigime hee tamam tamam diyor,
bir de soru sorup sınav yapıyorum ustune, ne kadar dinledi diye :9: :9:

etiket hikayesine gelince, o digerlerinin bilmisligi...
senin gibi icten samimi dogal bir arkadasları oldugu icin aksine mutlu olmalılar.

fakat bos konusmaktan yakınmıssın,
biraz daha kontrollu olmaya gayret ettiginde ve her konuda 1sn kendine dusunme fırsatı tanıdıgında emin ol duzeliyor,
eskiden kakarakikiri geciyordu zamanlarım ama hep acık verdigimi hissediyordum, bir sure sonra kazık ustune kazık yedim,
herkesten uzaklastım, kendime daha cok vakit ayırdım ve insanlara yavas yavas sınır koydum fakat kırmadan,
simdi hem cok sempatik sıcak hem de cok mesafeli cool duruyorsun nasıl basarıyorsun diyorlar

ayrıca blog yazmanı tavsiye ederim,
ben ihtiyac duymadım fakat uzuntunu coskunu vs icini bosaltabilecegin herhangi alan oldugunda gereksiz takıntılardan ve desarj olmak icin konusmaktan uzaklasılıyormus, her seyi ihtiyacın kadar dengede tutuyormussun
(bir arkadasım yazıyordu onun deneyimi)

konu sahibi cok guldurdun beni.....
aynen 7 yasindaki oglumu anlatiyorsun oglum susmuyor......
konusacak birsey bulamasa taaaa alakasi olmayan siruyu sorar allem eder kallem eder konusacak birsey bulur.....
Bazen cok konustugunda Allah askina biraz sus cenen dinlensin bizimde kafamiz.....

yooook yokkk en fazla 2 sn.....
esimle sohpet ederken bile on kere girer araya......

bir caresini bulan varsa banada anlatsin......

Bazen özellikle de sevdiğim insanların yanında anormal derecede çok konuşuyorum.
Ama esas mesele bu değil.
Eğer karşımdaki de normal ölçülerde konuşkansa beraber keyifli bir zaman geçirebiliyoruz.
Yok tam tersi sessiz kalmaktan rahatsız olmuyor ve muhabbeti tıkıyorsa işte o zaman ben kullanıcı hatası veriyorum ve saçmalamaya başlıyorum.
Sessizlik başladığı anda beynime 'mevzu yarat' uyarısı gidiyor ve aslında cevabını bildiğim yada hiç umurumda olmayan sorular soruyorum. Tatmin edici ölçüde cevap alamazsam durduk yere bazen kavga çıkarabiliyor veya dün ne yaptığımı, kardeşimin okulunu falan anlatmaya başlıyorum ki o an kendimden ben bile sıkılıyorum.

Mesela şu bilindik kadın dergilerinde erkek arkadaşınızı etkilemek için gizemli olun diye bir tavsiye vardır ki ben de hiç işlemez.
Maksat araya boşluk girmesin hemen iki hikaye anlatıveririm.
Üstüne günün kısa özeti ardından detaylar derken bendeki en büyük gizem ne zaman susacağım olur.:17:

Kızlarla buluşulur, sohbet muhabbet gırla giderken birisi 'ay şuyun ne güzelmiş' der hemen cevabı yapıştırırım 'aa pazardan aldım etiketi kesikti filanca markaymış 5 lira'.
Oysa sus degil mi? Teşekkür et.
'Cool' ol pahalı birşey sansınlar. Yok. Ucuza aldım tezgahı da tarif edeyim herkes alsın, hepimiz bir örnek gezelim.
Bazı tipler asla söylemez ucuza aldığını.
Havasını atar, ya ben; '5 TL ye aldım', indirimden aldım %60 inmiş, outletten aldım size de alayım'. Bir sus, yok. İlla anlatacak, sormadılar ama olsun. Yada 'kilo vermişsin' derler beriki 'ay evet halbuki çok da yiyorum bu aralar' der , bense 'evet filancanın kitabını okudum deli gibi diyet yaptim , sabah şunu yedim akşam bunu yedim, 3 km yürüdüm' ooof of!

Iki dakika cool ol, yok!

Dün yine bu huyumla kendimi rezil ettim ve şu anda çok kötü hisediyorum kendimi.
Sevgilimin arkadaşlarıyla ilk defa bi yere gittik ve bir çift daha vardı kız çok suskundu.
Ben de hani kız sıkılmasın, açılsın konuşsun diye muhabbet etmeye çalıştım ve gereksiz bir muhabbet oldu.
Sevgilime de dedim "afedersin çok konuştum" diye o da "doğruya doğru bazen çok konuşuyorsun aşkım" dedi.
Kızmadım, kızamadım. çünkü çok haklı.
Mesela birebir ilişkimizde de öyle ben aşırı konuşuyorum her halta verecek cevabım var, ukala bilmiş tripler falan.

Ama işyerinde de az konuşmamdan dolayı laf sokulur mesela bana.
İçine kapanıksın falan derler.

Hayır çok konuşmak değil ama, boş konuşuyorum.
Eminim beni sevmediler :43:
Sevip sevmemeleri önemli değil ama, biraz daha cool olmak isterdim.

Bir de kız aşırı suskun olunca benim konuşkanlığım epey sırıttı. :17::26::30:

Merhaba canıım :1:
Bende senin gibiyim yine her zaman ki gibi .
Off .
Kendime uyuz oluyorum bazen .

ya sabah üye olduğum bölümlere baktım ki hepsinde yazıyor son yazan dadasfatos
ben geveze her konuya yazmışım he hamilelik dışında
çocuklukta gençlikte 30 lu yaşlara kadar aile de değil ama çevrede çok çekingen suskun tip idim
ama olgun yaştan itibaren aşırı canlı, sohbetli konuşkan biriyim vede sevilen sohbetime toplanır millet yalnız
yerli yerince konuşmak çok önemli orta yaşta sende anlıcaksın ayarlarsın sanırımım
önemli toplantılarda, düğün bilmem kokteyl, bilmem iş yeri vede tanımadığın samimiyetteki kişilerin yanında dikkatli konuşmalıyız
isteyen var istemeyen var, artniyetlilervar her özelimizi malum laf söz durumu tecrübe konuşuyor kızlar
koca ise başlıyor sitemlere ya bi lafı bir kere söle diyor
e bir kere söleyince yapsaydın diyorum
aman aman ben illede sohbetli insanın eşi sohbetli olmalı diyorum

aynen oyle sohpetli esinde esi sohpetli olsa guzel.olurdu.....
bende konusmayi sohpet etmeyi severim ama esimde gerektigi zaman sever.....

simdi oglum beni solladi.....
ya susmuyor susmuyor 2 sn bile gerekli gereksiz herseyi soruyor.....yeterki aklina gelsin......
bazen aklimin almayacagi gereksiz sorular....

esim guluyor tabi....benim hakkimi o aliyor senden diyor.....
bir kuzenimle sojpet etsem on kere lafa girer anne sen.cok konustun.sira bende...

Yazının başını okudum sadece :)
Çok şeker yazmışsın kendini sen ya :)
Eğer konuşmayı biraz azaltmak istiyorsan çokça yazmayı dene.
İster kalem kağıt, ister klavye ekran olsun.
Eğer içindekileri yazıyla bir yere akıtırsan dilini daha az meşgul edecektir ;)

Back