• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok kararsızım

sternoklavikular

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2023
1.034
-301
38
28
Günaydınlar... Şuan bir ev almayı düşünüyoruz malum evler pahalı krediyle alıp kalanını nakitle tamamlayacağız. Normalde 1 tane ev var farklı ilde. eşime onu satalım alalım diyorum kabul etmiyor bu evi yatırımlık düşünüyor bu durumda da evli alırken benim bileziklerin bir kısmını da nakit için istiyor ilerde alırım diyor da temmuza kadar alamaz maaşlara zam gelmeden hiç vermek istemiyorum normalde de takmıyorum ama yinede arada düğünde bayramda lazım oluyor bugün yarn alabilir evi hem krediye hemde bileziklere bulaştırmak istemiyorum sonuçta o evde oturmayacagz bile 2 yıl sonra tayinciyiz siz verirmiydnz ben mi bencillik yapıyorum hiç içime sinmedi bu durum

Eşiniz de farklı bir plan yapmıyordur inşallah. Sonuçta var olan evi evlenmeden önce almış olduğu için Allah korusun boşanırsanız hak iddia edemezsiniz ama onu satıp yeni alırsanız yarısı direk sizin olur. Siz bilezikleri düşünürken o da belki öyle bir hesap yapıyordur. İlişkinizi bilemem tabi benimki tahmin sadece. Ama ben olsam böyle hesaplara gitmezdim. Madem hayat müşterek verirdim bilezikleri

Eşiniz de farklı bir plan yapmıyordur inşallah. Sonuçta var olan evi evlenmeden önce almış olduğu için Allah korusun boşanırsanız hak iddia edemezsiniz ama onu satıp yeni alırsanız yarısı direk sizin olur. Siz bilezikleri düşünürken o da belki öyle bir hesap yapıyordur. İlişkinizi bilemem tabi benimki tahmin sadece. Ama ben olsam böyle hesaplara gitmezdim. Madem hayat müşterek verirdim bilezikleri
Yok öyle düşünmuyor ilerde o evde yaşamayı düşünüyor turistik yer olduğu için bu evi almasına da gerek yok kiradayz ve uygun fiyatı içinde oturmayacagmz için benim almaya niyetim yok o yüzden de vermek istemiyorum

Güvenle alakalı değil de eşim istese o bileziklere gerek duymaz yatırımlarini bozmak istemiyor bnde o yüzden vermek istemiyorum
Yatırımlar derken borsa falan mı ?
Açık açık söyleyin o zaman senin şu şu yatırımın var onları kullan diye.
Veya verecekseniz de hepsini vermek istemiyorum deyin en azından bir kısmını verirsiniz en kötü.

Yani benim için altınlar direkt yatırımliktir hiç düşünmem bile. Ama sizin ilişkinizde bilemedim adamın çok fazla başka yatırımları varsa altınlara göz dikmemesi lazım.

Birde ev almak büyük bir şey siz net bir şekilde istemiyorsaniz sizin de görüşünüz önemli.
Buna birlikte karar vermeniz lazım.

Yatırımlar derken borsa falan mı ?
Açık açık söyleyin o zaman senin şu şu yatırımın var onları kullan diye.
Veya verecekseniz de hepsini vermek istemiyorum deyin en azından bir kısmını verirsiniz en kötü.

Yani benim için altınlar direkt yatırımliktir hiç düşünmem bile. Ama sizin ilişkinizde bilemedim adamın çok fazla başka yatırımları varsa altınlara göz dikmemesi lazım.

Birde ev almak büyük bir şey siz net bir şekilde istemiyorsaniz sizin de görüşünüz önemli.
Buna birlikte karar vermeniz lazım.
Ben zaten kredide yardımcı olacağım için extra brde altın vermek istemiyorum istese altının parasını borsadan alabilir

Evet Evlenmeden önce aldı lakin o evde kiracısı var ve ilerde o evde yaşamayı düşündüğü için satmak istemiyor
İleride orada yaşamak istemesi ya da istememesi ile ilgili bir durum değil aslında. Bunun gibi başka evlenmeden önce edindiği mali var mı? Varsa eğer onları değerlendirsin

bileziklerin dışında kalan para kimin parası ?
adamın düşüncesi bilezik bozarız + kredi çekeriz = evi alırız şeklinde mi ?
ben olsam güven sorunum yoksa böyle hesaplara girmezdim sonuçta ev güzel bi mülk
bi nevi garanti yani akmaz kokmaz durduğu yerde değeri artıyor
kiraya verirsen pasif gelir sağlıyor falan
otursam da oturmasam da alma imkanım varsa ben ev alırdım
bilezikleri takmıyorum ama düğünde bayramda lazım oluyor derken , nasıl lazım oluyor mesela ?
çok fazla senin paran benim param muhabbeti var aranızda
böyle evlilik olmaz .

bileziklerin dışında kalan para kimin parası ?
adamın düşüncesi bilezik bozarız + kredi çekeriz = evi alırız şeklinde mi ?
ben olsam güven sorunum yoksa böyle hesaplara girmezdim sonuçta ev güzel bi mülk
bi nevi garanti yani akmaz kokmaz durduğu yerde değeri artıyor
kiraya verirsen pasif gelir sağlıyor falan
otursam da oturmasam da alma imkanım varsa ben ev alırdım
bilezikleri takmıyorum ama düğünde bayramda lazım oluyor derken , nasıl lazım oluyor mesela ?
çok fazla senin paran benim param muhabbeti var aranızda
böyle evlilik olmaz .
Para muhabbetimiz yok eşimle anlaşıyoruz o konuda lakin benim birikimim yok ben çalıştığımı harcadım o bileziklere kendi yatırımım gözüyle bakıyordum (kendimce) eşimde ihtiyacı olmadığını söylüyordu şimdi ise istese ev için nakiti kendi önceki kazandıklarından çıkarabilir ama ısrarla bilezik bozma derdine düşmüş bende diyorum ki zaten krediye destek olacağım neden extradan bilezik veriyorm gibi

Back
X