• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok fark var nasıl olcak bu iş böyle

Bence şu aşamada sadece siz sorun etmişsiniz bu maddi statü durumunu, kompleks yapmışsınız, o kadar tepki vermeseydiniz keşke...bence muhabbet arasında bak bunlar da benim ailem,burası bizim ev,burası bizim ilçe falan diye tanıtım amaçlı gösterin. bakanların, bürokratların çoğu da köylü çocuğu, gurur duyun ki aileniz sizi okutmuş bugünlere getirmiş kıt kanaat. karşı taraftan sorun etmezlerse siz de kendinizi şimdiden bu kadar yıpratmayın ve karamsarlığa kapılmayın...

tşk ederim. çok doğru ben kompleks ettim kendime. keşke vermeseydim çok pişmanım keşke ozaman konuşsa idim iş ciddiye binince karamasarlığa sürüklendim walla benim durumda olanlar varsa düşmesinler bu hataya en başta herşeyi ciddi ciddi oturup konuşsunlar ben şimdi çok pişmanım iş bu noktaya gelince zor oluyor benim durumumu görüyorsunuz iki haftadır ne çektiğimi ben biliyorum.

zaman gösterecek desene karşı mı çıkacaklar yoksa iyi niyetle mi yaklaşacaklar
olsun yerde yemek yesnler onlarada bi tecrübe olur canım:1:
şaka bir yana sen bütün bu kafandaki gelgitleri sevgilinle paylaş
aslında var ya toplayacaksın cesaretini çıkacaksın karşılarına herşeyi söyleyeceksin ayrıntısına kadar
ben ve ailem buyuz diyeceksin..bizim öyle zengin akrabalarımız övünerek anlattığımız tatil maceralarımız yok
bunlar hiçbirşeye engel olamamalı..de rahatla:10:
.......
o akşamdan sonra onlar bi ön değerlendirme yapmışlardır
sevgiline sordun mu sen gittikten sonra ne demişler hakkında

tşk ederim. çok doğru ben kompleks ettim kendime. keşke vermeseydim çok pişmanım keşke ozaman konuşsa idim iş ciddiye binince karamasarlığa sürüklendim walla benim durumda olanlar varsa düşmesinler bu hataya en başta herşeyi ciddi ciddi oturup konuşsunlar ben şimdi çok pişmanım iş bu noktaya gelince zor oluyor benim durumumu görüyorsunuz iki haftadır ne çektiğimi ben biliyorum.

bundan sonraki ilk görüşmenizde fotoğrafları götürün bence, bir de siz arkadaş vasıtasıyla tanıştırılmışsınız, o da önceden sorup araştırmıştır sizi belki,neredensiniz,anneniz babanız nasıldır ne iş yapar diye.

zaman gösterecek desene karşı mı çıkacaklar yoksa iyi niyetle mi yaklaşacaklar
olsun yerde yemek yesnler onlarada bi tecrübe olur canım:1:
şaka bir yana sen bütün bu kafandaki gelgitleri sevgilinle paylaş
aslında var ya toplayacaksın cesaretini çıkacaksın karşılarına herşeyi söyleyeceksin ayrıntısına kadar
ben ve ailem buyuz diyeceksin..bizim öyle zengin akrabalarımız övünerek anlattığımız tatil maceralarımız yok
bunlar hiçbirşeye engel olamamalı..de rahatla:10:
.......
o akşamdan sonra onlar bi ön değerlendirme yapmışlardır
sevgiline sordun mu sen gittikten sonra ne demişler hakkında

aynen bende diyorum topla cesaretini yum gözünü söyle herşeyi kabul ederlerse etsinler etmezlerse kaderime razı olurum ne yapayım. sordum ne dediler diye sormaz mıyım iyi dediler diyor başka bişey konuşmadınız mı diyorum yok diyor iyi dediler diyor sadece hep soruyorum ailen ne diyor ne düşünüyor ya cidden konuşmuyorlr yada benim ki ayrıntı anlatmayı sevmez fazla yada o ayrıntıya girmiyor. hayır aynı şeyi bizde yaşadık enişte adaylarını olsun gelin adaylarını olsun sabaha kadar oturduk konuştuk yani bunlar iyi deyip geçmiş şaşırdım.

bundan sonraki ilk görüşmenizde fotoğrafları götürün bence, bir de siz arkadaş vasıtasıyla tanıştırılmışsınız, o da önceden sorup araştırmıştır sizi belki,neredensiniz,anneniz babanız nasıldır ne iş yapar diye.

bundan sonraki görüşmede fotoğraf değil direk evimize gidilecek durum bu çünkü en kısa zaman da tanışmak istiyorlar. tanışmaya geldiğinde sadece adımı ve ne iş yaptığımı biliyormuş, zaten o da istemeyerek gelmiş arkadaşım da öyle dedi sonradan. bende aynı şekilde istemeyerek gitmiştim arkadaş ısrar edince kıramadım. ama işte saatlerce sohbet ettik güya istemiyorduk öyle başladı işte

aynen bende diyorum topla cesaretini yum gözünü söyle herşeyi kabul ederlerse etsinler etmezlerse kaderime razı olurum ne yapayım. sordum ne dediler diye sormaz mıyım iyi dediler diyor başka bişey konuşmadınız mı diyorum yok diyor iyi dediler diyor sadece hep soruyorum ailen ne diyor ne düşünüyor ya cidden konuşmuyorlr yada benim ki ayrıntı anlatmayı sevmez fazla yada o ayrıntıya girmiyor. hayır aynı şeyi bizde yaşadık enişte adaylarını olsun gelin adaylarını olsun sabaha kadar oturduk konuştuk yani bunlar iyi deyip geçmiş şaşırdım.

tabi konuşulur böyle şeyler çok meralandırır insanı
sevgilin detay anlatmayı sevmiyorsa ondan olabilir
belkide sevgiline yorum yapmadılarda kendi aralarında konuştular
şu aileler bir araya gelsin işin resmi boyutu bi yaklaşsın bakalım o zaman belli olur
ne zaman tanışacaklar gününü bugün mü kararlaştıracaksınız?

tabi konuşulur böyle şeyler çok meralandırır insanı
sevgilin detay anlatmayı sevmiyorsa ondan olabilir
belkide sevgiline yorum yapmadılarda kendi aralarında konuştular
şu aileler bir araya gelsin işin resmi boyutu bi yaklaşsın bakalım o zaman belli olur
ne zaman tanışacaklar gününü bugün mü kararlaştıracaksınız?

yok gününü ben artık onunla karalaştıramam. daha benim ailemin haberi yok biz bugün şu işi bir konuşalım halledelim. yarın annemi arayıp durumu anlatacağım. onların ne söyleyecekleride önemli onlar da ne diyor bakayım büyük ihtimalle hafta sonu gelirler uzak şehirlerdeyiz o yüzden mecburen hafta sonu olur. erkek arkadaşımla şimdi konuşmak istiyorum aslında hazır cesaretimi toplamışken ama işi war mecburen akşamı bekleyeceğim. sizce nasıl gireyim konuya. seninle bişey konuşmam lazım diyemi başlasam nasıl başlasam

özelden yazan arkadaşım sağolasın mesaj atamıyormuşm herhalde o yüzden burdan tşk ederim sana çok güzel anlatmşın ve biliyormusun aynı durumdayım bende yazdığın her şey çok tanıdık geldi bana. özelden yazma şansım olsa idi keşke. tşk ederim tek ben değilmişim diyorum seviniyorum rahatlıyorum.

yok gününü ben artık onunla karalaştıramam. daha benim ailemin haberi yok biz bugün şu işi bir konuşalım halledelim. yarın annemi arayıp durumu anlatacağım. onların ne söyleyecekleride önemli onlar da ne diyor bakayım büyük ihtimalle hafta sonu gelirler uzak şehirlerdeyiz o yüzden mecburen hafta sonu olur. erkek arkadaşımla şimdi konuşmak istiyorum aslında hazır cesaretimi toplamışken ama işi war mecburen akşamı bekleyeceğim. sizce nasıl gireyim konuya. seninle bişey konuşmam lazım diyemi başlasam nasıl başlasam

"canım artık araya ailelerde girdiğine göre bu iş resmiyete doğru gidiyor aileni gördüğüm kadarıyla çok iyi insanlar bi sorun yok gibi yalnız şöyle bir durum var benim ailem ile senin ailen arasında fark var ilerde bunun sorun olmasından korkuyorum" diye lafa girersin ne gibi fark dersede az çok şimdiy kadar anladıklarıyla senin anlatacaklarınlada oda herşeyi kafasında oturtur laf lafı açar bi şekilde aranızda bu konu konuşulur

bundan sonraki görüşmede fotoğraf değil direk evimize gidilecek durum bu çünkü en kısa zaman da tanışmak istiyorlar. tanışmaya geldiğinde sadece adımı ve ne iş yaptığımı biliyormuş, zaten o da istemeyerek gelmiş arkadaşım da öyle dedi sonradan. bende aynı şekilde istemeyerek gitmiştim arkadaş ısrar edince kıramadım. ama işte saatlerce sohbet ettik güya istemiyorduk öyle başladı işte

uzak mısınız da, iş çıkışları görüşemiyor musunuz,bence iş çıkışı fotoğraflarla gidin, o da görsün ve ailesine biraz çıtlatsın ki onlar da farklı bir aile tablosuyla karşılaşmayıp bilerek gitsinler hiç olmazsa... erkek arkadaşınızla siz de farklı şehirdeyseniz o zaman telefonda bir şekilde konuşacaksınız,madem bu kadar takıyorsunuz bu konuyu, niye 1 yıldır hiç söylemediniz ki, hiç mi bilmiyordunuz onların o kadar zengin olduğunu, siz de mi fotoğraf görmediniz hiç, insan merak eder ne bileyim, yumurta kapıya dayanmış tabiri caizse ama siz de bu kadar büyütmeyin olayı,bence sandığınızdan çok daha kolay ve iyi geçecek...

Son düzenleme:
"canım artık araya ailelerde girdiğine göre bu iş resmiyete doğru gidiyor aileni gördüğüm kadarıyla çok iyi insanlar bi sorun yok gibi yalnız şöyle bir durum var benim ailem ile senin ailen arasında fark var ilerde bunun sorun olmasından korkuyorum" diye lafa girersin ne gibi fark dersede az çok şimdiy kadar anladıklarıyla senin anlatacaklarınlada oda herşeyi kafasında oturtur laf lafı açar bi şekilde aranızda bu konu konuşulur

evet bir girebilsem meseleye laf lafı açar bende rahatça anlatırım. ailem iyi insanlar ama tek sorun işte onlarda bu durumdan kaygı duyarlarmı. hayır kendimi koyuyorum onların yerine bende sıcak bakmazdım keşke anlaşabilceğimiz oturup kalkacağımız birileri olsa diye geçirirdim içimden. ailemi tanıyorum böyle diyerek geçirceklerdir içlerinden. yaşlandılar zaten onlar için bundan sonra paranın önemli kalmadı onlar için artık önemli olan bizi mutlu görmek kendileri mutlu olmak. kızacak bana erkek arkdaşım bence iki hafftadır neden açmadın bu konuyu nerden çıktı şimdi bu diye tanıyorum az çok onu.

Cnm benim ya. Bak şimdi. Sen tanıştır gerisini onlara bırak. Sizi yadırgarlarsa zaten iyi edepli ve insanlığı iyi bir aile değildir bulaşma

"insan olmak" için maddiyat gerekmiyor.
eğer senin ailen, iyi niyetli, ahlaklı ve dürüst insanlar ise çekinmeni gerektirecek bir durum yok çünkü zaten en büyük zenginliğe sahipler demektir.

Tarafların birbirinden maddi talepleri olmazsa sorun çıkacağını düşünmüyorum.
işi gücü olan insanlarsınız, eşyalarınızı da ailelerden talep etmeyin.
elinizi taşın altına koyun kendi evinizi sadece ikiniz kurun.
hem kimseden bişey istememiş olursunuz, hem de benim ailem alamadı, senin ailen çok aldı olayı olmaz.

Cnm benim ya. Bak şimdi. Sen tanıştır gerisini onlara bırak. Sizi yadırgarlarsa zaten iyi edepli ve insanlığı iyi bir aile değildir bulaşma

tanıştırcam da işte birde yadırgama olursa biz çok kırılırız göze alamıyorum ben bazı şeyleri. dilim dönmüyo ketlendim kaldım kırılmaktan korkuyorum her şeyden korkuyorum iyice girdim karamsarlığa durup durup canım sıkılıyor

"insan olmak" için maddiyat gerekmiyor.
eğer senin ailen, iyi niyetli, ahlaklı ve dürüst insanlar ise çekinmeni gerektirecek bir durum yok çünkü zaten en büyük zenginliğe sahipler demektir.

Tarafların birbirinden maddi talepleri olmazsa sorun çıkacağını düşünmüyorum.
işi gücü olan insanlarsınız, eşyalarınızı da ailelerden talep etmeyin.
elinizi taşın altına koyun kendi evinizi sadece ikiniz kurun.
hem kimseden bişey istememiş olursunuz, hem de benim ailem alamadı, senin ailen çok aldı olayı olmaz.

tşk ederim. doğru söylüyorsunuz ama benim o kadar birikimim yok düğüne kadar yemesem içmesem bile para biriktiremem çok az biriktirebilirim öyle çok kazanmıyorum ortalama bir gelirim war. yani zaten belli o az şey alacağım az yapacağım yani elimden ellimizden gelen bu. ama onun ailesi siz yapın felan demiyormuş tek oğlumuz diyorlarmış herşeyi biz yapacağız diyorlarmış erkek arkadşıma dedim ben daha önce bu konular açılınca bak ben bişey istemiyorum belli başlı şeyler olsun yeter tabi ozaman aile durumunuda bilmiyordum ailen zor durumda kalmasın dedim zamanla biz yaparız yavaş yavaş dedim. o yok olmaz öyle şey ben istesem bile bizimkiler mümkün değil izin vermez dedi.

evet bir girebilsem meseleye laf lafı açar bende rahatça anlatırım. ailem iyi insanlar ama tek sorun işte onlarda bu durumdan kaygı duyarlarmı. hayır kendimi koyuyorum onların yerine bende sıcak bakmazdım keşke anlaşabilceğimiz oturup kalkacağımız birileri olsa diye geçirirdim içimden. ailemi tanıyorum böyle diyerek geçirceklerdir içlerinden. yaşlandılar zaten onlar için bundan sonra paranın önemli kalmadı onlar için artık önemli olan bizi mutlu görmek kendileri mutlu olmak. kızacak bana erkek arkdaşım bence iki hafftadır neden açmadın bu konuyu nerden çıktı şimdi bu diye tanıyorum az çok onu.

konuşmam gereken bir konu var de gir lafa..
bak canım aileler zaten farklı şehirdeler düğün olana kadar görüşürler düğünden sonrada kimbilir ne zaman ne şekilde bir araya gelirler demi..her iki aile içinde çocuklarımız mutlu olsun gerisi önemli değil derlersede sorun olacağını sanmam..
bizimkiler aynı kültürün insanları farklı şehirdeler ailelerimiz biz farklı yerdeyiz
ailelerimiz öyle her zaman bir araya gelmiyor bize gelecekleri zamanda aynı zamana dek getirmiyoruz kv sorunlu bu konuda
aynı külütürn insanları, oturup kalkacakları sohbet edebilecekleri insanlar her iki taraf için ama gel gör kv kıskançlıklarıyla saçma sapan tavırlarıyla o ortamı çekilmez kılabiliyor..bakarsın ki fark yok..ama kadın sorunlu
belki onlar aileniz yanlış anlayabilir diye kendi hayatlarını öyle aleni anlatmazlar anlayışlıdırlar belkide bellimi olur

konuşmam gereken bir konu var de gir lafa..
bak canım aileler zaten farklı şehirdeler düğün olana kadar görüşürler düğünden sonrada kimbilir ne zaman ne şekilde bir araya gelirler demi..her iki aile içinde çocuklarımız mutlu olsun gerisi önemli değil derlersede sorun olacağını sanmam..
bizimkiler aynı kültürün insanları farklı şehirdeler ailelerimiz biz farklı yerdeyiz
ailelerimiz öyle her zaman bir araya gelmiyor bize gelecekleri zamanda aynı zamana dek getirmiyoruz kv sorunlu bu konuda
aynı külütürn insanları, oturup kalkacakları sohbet edebilecekleri insanlar her iki taraf için ama gel gör kv kıskançlıklarıyla saçma sapan tavırlarıyla o ortamı çekilmez kılabiliyor..bakarsın ki fark yok..ama kadın sorunlu
belki onlar aileniz yanlış anlayabilir diye kendi hayatlarını öyle aleni anlatmazlar anlayışlıdırlar belkide bellimi olur

ortamlarını görünce pek bu durumu belli etmezler bizim gibi olmaya çalışırlar yanımız da diyemiyorum hayal gibi geliyor bana öyle olmalarını bekleyemem nasıl ki bizde zenginmiş gibi rol yapamazssak onlarda yapmasınlar istiyorum. ya işte görünen köy klavuz istemez ayak uyduramayacaklar belli. onlar uydurmaya çalışsa bile biz uyduramayacağız. söyledikleriniz doğru aileler bir araya kırk yılda bir gelirler hele ki farklı şehirlerdeler ise zaten bizde onların yanın da olmayacağız. ama ne olursa olsun çekiniyor insan üstünlük taslamalarından üzerimde hakimiyet kurmalarından korkuyorum, sonuçta şu belli bişey kimse beni yanlış anlamasın ama para insana özgüven veriyor bunun sonucu olarak da onların istedikleri olsun isterler neden bu düşünceye kapıldım bilmiyorum ama bende öyle bir his oluştu. bir arkdaşım evlendi bir kaç yıl önce evlenen arkdaşımın aile durumu çok iyi kocası ise benim gibi köyde yaşıyor. arkadaşımın ailesinin dediği oluyor hep, şahit oldum ben buna, mesela bayrama yanlarına gidiyorlar kocasında bir gün kalıyorlar kendilerinde bir hafta. ya bu karakter meselesi birazda, arkadaşım felan ama ben doğru bulmuyorum böyle yapmalarını bir şımarıklık war haliyle. çevremde şahit olduğum duyduğum olaylar hiç bir şeyi gözüme toz pembe göstermiyor malesef.

Son düzenleme:
Ne bileyim durumu o kadar iyi anlatmışsın ki tek bi kısmında bile "ayy ailesinden utanıyor" diye geçirmemiş kimse.
Bu durumu farklıda anlatabilirdin o zaman kınardık anlatış tarzını.
Endişelerinde haklısın.
Erkek arkadaşın bu tip konularda nasıldır az çok fikir yürütebilirsin.
Ona göre konuşabilirsin.
Yakın zamanda konuyu aç benim ailem böyle falan diye.
Zaten adamsa anlayış gösterir.
Ama bunun bu anlayışı ailesinin yetiştirme tarzıyla alakalıdır büyük ölçüde ben öyle olduğuna inanırım hep çünkü.

ortamlarını görünce pek bu durumu belli etmezler bizim gibi olmaya çalışırlar yanımız da diyemiyorum hayal gibi geliyor bana öyle olmalarını bekleyemem nasıl ki bizde zenginmiş gibi rol yapamazssak onlarda yapmasınlar istiyorum. ya işte görünen köy klavuz istemez ayak uyduramayacaklar belli. onlar uydurmaya çalışsa bile biz uyduramayacağız. söyledikleriniz doğru aileler bir araya kırk yılda bir gelirler hele ki farklı şehirlerdeler ise zaten bizde onların yanın da olmayacağız. ama ne olursa olsun çekiniyor insan üstünlük taslamalarından üzerimde hakimiyet kurmalarından korkuyorum, sonuçta şu belli bişey kimse beni yanlış anlamasın ama para insana özgüven veriyor bunun sonucu olarak da onların istedikleri olsun isterler neden bu düşünceye kapıldım bilmiyorum ama bende öyle bir his oluştu. bir arkdaşım evlendi bir kaç yıl önce evlenen arkdaşımın aile durumu çok iyi kocası ise benim gibi köyde yaşıyor. arkadaşımın ailesinin dediği oluyor hep, şahit oldum ben buna, mesela bayrama yanlarına gidiyorlar kocasında bir gün kalıyorlar kendilerinde bir hafta. ya bu karakter meselesi birazda, arkadaşım felan ama ben doğru bulmuyorum böyle yapmalarını bir şımarıklık war haliyle. çevremde şahit olduğum duyduğum olaylar hiç bir şeyi gözüme toz pembe göstermiyor malesef.

Benim bi tanıdığımda sizin gibi bi evlilik yaptı.
Baba evi 2+1di dağ başında anne baba 5 kardeş..
Ev küçücük tuvalet bahçede.
Düşün öyle bi ev.
Anne baba türkçe bilmiyor.

Sonra biri istemeye gelmiş istemeye adam Almanyada yaşıyo falan geliri iyi.
Sonra evleniyorlar Almanyaya gidiyor doğal olarak.
Sonra buraya dönüyorlar normal bi evde yaşıyorlardı apartman dairesi sonra başka bi yere taşındılar daha süyük.
Şu an villadalar ve hiçte eziklenme olmadı.
2 aile gayet iyi anlaşıyor damatta süper iyi

yorumların hepsini okumadım ama benim düşüncem aileler arasındaki farktan önce ikiniz arasında çok fark var mı ona bakman gerekir.

aileler birbirlerini sevmezlerse çok fazla görüşmezler olur biter ama siz aynı hayatı paylaşacaksınız.

önemli olan sizin hayattan beklentiniz aynı mı bu bence. diyorsun ki ben tatile gitmedim gitmek istemem yüzme bilmiyorum, bara gitmem. para harcarken çok fazla düşünürüm kıyamam falan.

erkek arkadaşın da böyle mi düşünüyor. büyük olasılık evlenince tatile gitmek isteyecektir ki sen de onunla tatile gidip yüzme de öğrenebilirsin. ama sen çok mu uzaksın tatil fikrine. hadi evlenince bara falan gitmezsiniz de. o da senin gibi tasarruflu yoksa para harcamayı seviyor mu?

yani demek istediğim bunlar örnek sadece farklı olduğunuz konularda orta yol bulabilir misiniz? bence bunları erkek arkadaşınla konuşmalısın. maddi farka gelince ikiniz de çalışıyorsunuz ailelerinizden bağımsız bir hayat kuruyorsunuz çok takılma bence sevdikten sonra. aileler bir iki konuşur en fazla sonra alışırlar.

Son düzenleme:
Back
X