çok fark var nasıl olcak bu iş böyle

cesaretim kırılıp duruyor bir cesaret geliyor bir gidiyor. durup durup bişeyler düşünüyorum canım sıkılıyor. ya öyle iyice kaptırdı o kendini evlilik fikrine zaten herşeyin planını yapıyor. bence ben anlatınca çok şaşıracak gerçekten çünkü hani dediniz ya az çok sana bakarak tahmin etmiştir diye bence bu kadar olduğunu tahmin etmemiştir. tmm diyorum benim yaşam kalitem yüksek değil kuaföre gitmem diye ama yinede kendime çok bakarım evde bakarım saçımı başımı boyarım ama bunların hepsini kendim yaparım fönümü kendim çekerim saçımı kendim boyarım hepde öyle çıktım karşısına o halimide görünce bence tahmin etmemiştir diyrum ben. karşısına hep bakımlı çıktım fazlasını yapamadım ama azınıda yapmadım işte elimden geldiği kadarı ile normal bir bayanın yaptığı gibi

yani erkek arkadaşının pek takacağını sanmıyorum ama ailesi ne der bilemem.eşimin bir akrabası kızın ailesine yapmadığı bırakmamış ne geçmiş eline dersen bir hiç.şimdi k. dan ayrılmıyor.
herşey erkekte biter.benim ailemi de begenmemişlerdi düşündükleri başkaları da varmış.10 yıl sonra ne oldu.yeni mezunduk ne bir arabamız ne bir evimiz vardı.şimdi herkesin altında çifter çifter araba ve evleri oldu.basiretli iseler insansalar bir şey olmaz.olanla da senin işin olmamalı

Ara konuş hemen uzattıkça aklında sorular çoğalacak. Ayrılsam mı diyorsun. Belki hiçbir sorun yok sen kendi kendini yiyip bitireceğine biran önce konuş.

fakirlik eziklikmi

fakirlik eziklikse desenenize fakirlerin hepsi ezik ve fakir ailelerin çocukları ezik yetişiyor.

yahu anama babama kurban olsun şu dünya düşündüğünüz şeylere bakın

manikürlü kayınvalideniz olacak diye annenizdemi manikür yaptırsın

bırakın siz kimseye benzemeye çalışmayın isteyen size benzesin

İlk başta böyle hissetmeni anlayabiliyorum..

Maddi açıdan arada uçurum var evet belli..

Para hayatta çok şeydir bence..Ama herşey değildir..

Senin ailen büyüdüğün yaşantı böyle..Bunda kimsenin suçu yok..

Hayatta herkes para pul içinde doğmuyor..

En önemlisi de insanlık parayla ölçülmüyor..

Ailesi size göre çok varlıklı olabilir..Ama önemli olan gönüllerinin ne derece varlıklı olduğu..

onlar gibi varlıklı olmamanızı ayıplayacak olacaklarsa, zaten insanlıktan nasibini almamışlar demektir ki o zaman bu iş olmasa da olur bence..

Bence oluruna bırak herşeyi..Sonuçta ortada ayıp günah bir durum yok..

Bu durumdan sıkılmakla bir yere varamazsın, sevgiline ve ailesine karşı dik dur, bu durumu sıkıntı yaptığını bence sevgiline de belli etme..

Hayırlısı de, zamana bırak..

canım seni çok iyi anlıyorum. ben de böyle bir durumu kısa süreliğine yaşamıştım. şu an sözlendim. aileler de dediğin anlamda bir sorun yaşamadı. ve ben de ailesini tanımıyordum detaylı. yalnız sana şu tavsiyeyi verebilirim. madem ki ortada böyle bir durum var sen maddi durumunu erkek arkadaşına anlat. kaygılarından bahset. yani onun ailesinin bunu dert edip etmeyeceğini. o da kendi ailesiyle konuşsun ki seni istemeye geldiklerinde ne ile karşılaşacaklarını bilerek gelsinler. ne olursa olsun ailenin arkasında dur. onları takdir et erkek arkadaşına da beni zorluklara rağmen okuttular filan diye gurur duy. eğer ki çalışıyorsan evine ufak tadilatlar da yapabilirsin.

Gözünüzde büyütüyorsunuz.
O kadar zengin bir ailenin çocuğu, devlet memuru olmuş.:44:
Sakın küçümsediğimi sanmayın. Yani gel bakalım şimdi sen bizden sonra işi devralıyorsun denmemiş.
Kayınvalidenizin bakımlı olması kişisel bi durum olabilir.
5 tl ye fön çeken yerler var :)

Benim bir arkadaşım var, evindeki eşyalar, kendisinin süsü püsü görsen hürrem sultan dersin...
Ama ben içini dışını biliyorum.
Ay sonunu getirmek için canı çıkıyor, buna rağmen fönünden kişisel bakımından asla ödün vermez.

Elbette yaşam tarzı olarak farklılıklar vardır anlıyorum sizi, ancak bu aile bir ziyagil ailesi değil...

Ara konuş hemen uzattıkça aklında sorular çoğalacak. Ayrılsam mı diyorsun. Belki hiçbir sorun yok sen kendi kendini yiyip bitireceğine biran önce konuş.

bu akşam konuşacaktık önemliyse yarın görüşünce konuşalım sen beni telefonda yanlış anlayabiliyorsun dedi bende tamam dedim haklı çünkü.

fakirlik eziklikmi

fakirlik eziklikse desenenize fakirlerin hepsi ezik ve fakir ailelerin çocukları ezik yetişiyor.

yahu anama babama kurban olsun şu dünya düşündüğünüz şeylere bakın

manikürlü kayınvalideniz olacak diye annenizdemi manikür yaptırsın

bırakın siz kimseye benzemeye çalışmayın isteyen size benzesin

tşk ederim.ama ben öyle bişey demedim ki fakirlik ezikliktir diye bişey yazmadım ben. kendimi aralarında öyle hissetim dedim. tabi ki ezik olmakla maddi durumdan yoksun olmak apayrı şeyler ikisini yakıştırmak gibi bir hataya düşemem. siz neden yanlış anladınız ki beni ben onlara benzemeye çalışıyorum veya çalışmalıyız gibi bişey asla demedim ben ısrarla onlar gibi değiliz olamayızda bunu vurguladım hep.

Gözünüzde büyütüyorsunuz.
O kadar zengin bir ailenin çocuğu, devlet memuru olmuş.:44:
Sakın küçümsediğimi sanmayın. Yani gel bakalım şimdi sen bizden sonra işi devralıyorsun denmemiş.
Kayınvalidenizin bakımlı olması kişisel bi durum olabilir.
5 tl ye fön çeken yerler var :)

Benim bir arkadaşım var, evindeki eşyalar, kendisinin süsü püsü görsen hürrem sultan dersin...
Ama ben içini dışını biliyorum.
Ay sonunu getirmek için canı çıkıyor, buna rağmen fönünden kişisel bakımından asla ödün vermez.

Elbette yaşam tarzı olarak farklılıklar vardır anlıyorum sizi, ancak bu aile bir ziyagil ailesi değil...

tşk ederim. yo küçümsediğiniizi düşünmedim ne demek istediğiniz anladım. az buçuk yaşam alanlarını gördüm tabi bu fikir içinmek için yeterli gelmedi bana biraz daha tanıma şansım olsyadı belki nasıl insanlar oldukları hakkında biraz daha fikir sahibi olabilirdim

canım seni çok iyi anlıyorum. ben de böyle bir durumu kısa süreliğine yaşamıştım. şu an sözlendim. aileler de dediğin anlamda bir sorun yaşamadı. ve ben de ailesini tanımıyordum detaylı. yalnız sana şu tavsiyeyi verebilirim. madem ki ortada böyle bir durum var sen maddi durumunu erkek arkadaşına anlat. kaygılarından bahset. yani onun ailesinin bunu dert edip etmeyeceğini. o da kendi ailesiyle konuşsun ki seni istemeye geldiklerinde ne ile karşılaşacaklarını bilerek gelsinler. ne olursa olsun ailenin arkasında dur. onları takdir et erkek arkadaşına da beni zorluklara rağmen okuttular filan diye gurur duy. eğer ki çalışıyorsan evine ufak tadilatlar da yapabilirsin.

tşk ederim. bende tanımıyorum ailesini detaylı. mutlaka anlatmam gerek. bu akşam anlatacaktım kendisi yüz yüze konuşmayı teklif etti kabul ettim bende. evet kaygılarımı bir bir anlatacağım gelmeden her şeyi bilmeleri lazım

İlk başta böyle hissetmeni anlayabiliyorum..

Maddi açıdan arada uçurum var evet belli..

Para hayatta çok şeydir bence..Ama herşey değildir..

Senin ailen büyüdüğün yaşantı böyle..Bunda kimsenin suçu yok..

Hayatta herkes para pul içinde doğmuyor..

En önemlisi de insanlık parayla ölçülmüyor..

Ailesi size göre çok varlıklı olabilir..Ama önemli olan gönüllerinin ne derece varlıklı olduğu..

onlar gibi varlıklı olmamanızı ayıplayacak olacaklarsa, zaten insanlıktan nasibini almamışlar demektir ki o zaman bu iş olmasa da olur bence..

Bence oluruna bırak herşeyi..Sonuçta ortada ayıp günah bir durum yok..

Bu durumdan sıkılmakla bir yere varamazsın, sevgiline ve ailesine karşı dik dur, bu durumu sıkıntı yaptığını bence sevgiline de belli etme..

Hayırlısı de, zamana bırak..

tşk ederim. inşlah iyi insanlardır.. zamana bırakacak zaman kalmadı artık bu hafta olup bitecek herşey. hayırlısı diyorum hep.

Benimde aklıma kendimin çok küçük bir hikayem geldi. Annemle aramızda bunun benzeri bir durumun muhabbeti olmuştu, Baya zengin bir ailenin oğlu istemişti ama ben istemedim zaten ilk bana söylediklerinde aracı vasıtasıyla ben olayı aileme bile getirmeden reddetmiştim.

Sonra bir akşam anneme dedim, dedim böyle böyle bir aile oğlu için düşünmüş beni falan diye "aman çok zenginlermiş diyorsun, yetişemezdik zaten kızım biz onlara" dedi.

Açıkçası ailelerin böyle bir düşüncesi olabiliyor, burda asıl mesele sizin sevdiğiniz kişinin ailesinin tavrı. Onlar eğer burnu büyük bir tavır içerisine girerlerse aileniz kendisini kötü hissedebilir. Yani siz kendinize bu kadar yük yüklemeyin bence, olay karşı taraf da bitiyor..

Benimde aklıma kendimin çok küçük bir hikayem geldi. Annemle aramızda bunun benzeri bir durumun muhabbeti olmuştu, Baya zengin bir ailenin oğlu istemişti ama ben istemedim zaten ilk bana söylediklerinde aracı vasıtasıyla ben olayı aileme bile getirmeden reddetmiştim.

Sonra bir akşam anneme dedim, dedim böyle böyle bir aile oğlu için düşünmüş beni falan diye "aman çok zenginlermiş diyorsun, yetişemezdik zaten kızım biz onlara" dedi.

Açıkçası ailelerin böyle bir düşüncesi olabiliyor, burda asıl mesele sizin sevdiğiniz kişinin ailesinin tavrı. Onlar eğer burnu büyük bir tavır içerisine girerlerse aileniz kendisini kötü hissedebilir. Yani siz kendinize bu kadar yük yüklemeyin bence, olay karşı taraf da bitiyor..
tşk ederim. "aman çok zenginlermiş diyorsun, yetişemezdik zaten kızım biz onlara" anneminde kuracağı cümle bu yada buna benzer bir şey olacak. karşı tarafta bitiyor doğru.

tşk ederim. "aman çok zenginlermiş diyorsun, yetişemezdik zaten kızım biz onlara" anneminde kuracağı cümle bu yada buna benzer bir şey olacak. karşı tarafta bitiyor doğru.

Annene bunu hissettirmedikleri müddetçe, bu cümlenin hiç bir anlamı kalmıyor ama canım onu da düşün. Sen kendini sıkma, olumsuz da düşünme. Bak sonuçta diyorsun ki, erkek arkadaşım daha rahat evlilik planları yapar oldu, şayet ailesi olumsuz bir geri bildirimde bulunsaydı bu kadar rahat davranır mıydı? Seni arayıp halin hatrını soruyorlarmış hem, bence kötü düşünme canım..

İki haftadır sıkıntı içindeyim düşün düşün işin içinden bir türlü çıkamıyorum. Nolursunuz bana sen ailenden mi utanıyorsun gibi yorumlar yapmayın tabi ki utanmıyorum asla utanmam onlar benim her şeyim ama ortada da bir gerçek var maalesef. Bir ilçede yaşıyoruz ama kenar mahallede köy gibi bir hayatımız var. Tarla, bağla, bahçe ile geçimimizi sağlıyoruz. Ailem fakir tek katlı bir evimiz var kendi yağımızda kavruluyoruz. Dört kardeşiz sağolsunlar o kadar yokluk içinde hepimizi okuttular hepimiz bir yerlere geldik Allah a şükür. Ben il de yaşıyorum ailem ilçede. Uzun süredir konuştuğum bir erkek arkadaşım var. Sonunda ciddi ciddi evlilik kararı aldık. 2 hafta önce beni ailesiyle tanıştırmaya götürdü farklı bir şehirde yaşıyorlar gittik beraber. Evlenmeyi düşündüğüm adama maddi durumunuz nasıl diye hiç sormadım zaten sorulmazda, direk yanlış anlaşılır. Kendiside oldukça mütevazi bir insan yaşam tarzı da aynı şekilde. Babasının ticaretle uğraştığını biliyorum ama detaylı bilgim yok tabi. Evlerine gittik. Evleri çok lüks. Belli ki çok varlıklı bir ailesi var. Ailesi sağolsun çok sıcak karşıladılar bu konuda sıkıntı yaşamadım. ama dediğim gibi çok varlıklı bir aile. Annesi babası hepsi yüksek okul mezunu. Annesi gayet bakımlı, saçlar fönlü, tırnaklar manikürlü pedikürlü, babası deseniz üzerinde kapısından bile geçmediğim markanın kıyafetleri kız kardeşi deseniz o da aynı şekilde. Doğruya doğru ben görmemiş bir insanım. Kuaföre sadece saç kestirmek için gidiyorum. Öyle lüks bir eve ilk defa girdim desem inanın ki abartmış olmam. Ev özene bezene döşenmiş. Bir yeri kırarım bir şey dökerin diye oturduğum yerden kalkamadım bile. Aralarında kendimi ezik hissettim. Sorun burada başlıyor işte dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım. Aileler arasında uçurum gibi bir fark var. Evlilik sadece karı koca arasında kurulmaz büyüklerim hep böyle derdi bana. Bu kadar uçurum varken aileler arasında ben nasıl bir araya getireceğim aileleri. Ben bile ünv mezunu olmama rağmen ne konuşacağımı nasıl oturup kalkacağımı bilemedim. Ailem nasıl davranacak aralarında. Onlarda kendilerini benim gibi ezik hissederlerse onların karşısında kendilerini ben buna asla dayanamam. Ben bugün evlensem ailem bana lüks eşyalar alamaz. Onlar ise belki lüks takılacaklar belki beğenmeyecekler aldıklarımızı.. inanılmaz kafaya takıyorum anlatamam. Bir tarafım hiç kendini ve aileni zor durumda bırakma bitir bu işi diyor. Bir tarafımda da inanılmaz bir sevgi var bitiremiyorum. Çıkamadım ben bu işin içinden ne yapmalı ne etme li?

kesinlikle kafana takma canım bu konuyu...kendini asla ezik de hissetme.. görmüşlük ya da edep maddiyatla olmuyor. arkadaşının ailesi görgüsüzse sıkıntı belki ama sana sıcak davrandıklarını yazmışsın..iyi insanlarsa emin ol bunu sorun etmeyeceklerdir. hem tanıdığım lüks yaşayan insanlar o bağ bahçe içindeki, yeşilliklerle kaplı evin hasreti çekiyorlar.(uzaktan akrabamız iyi bi üniversitenin rektörüydü yıllar önce bize geldiler. ben de senin gibi düşünürdüm ama annemin yaptığı o köy usulu yiyeceklerden tut da bahçede yerde yetişen semiz otuna kadar herşeyi ölmüş gibi yediler :) giderken de koca bir koli yaptık onlara düşün yani). sürekli koltukta oturmaktan sıkılıp yer minderini özlüyorlar. gerçek bir domatesin biberin kokusunu özlüyorlar. yani demem o ki senin çekindiğin hayat belki onlar için özledikleri ve severek kabullenecekleri bir ortam olacak.. caınını hiç sıkma...

Canım hiç bunları düşünme.
Bende eşimle aynı durumdayım.
Eşim köyde o kadar fakirlik içinde büyümüş ki.
Kayınvalidemler çok zor şartlar altında yaşamışlar.
Biz İstanbulluyuz aile ve akrabalarımız şehirli, bakımlı vb...
Eşimi İstanbul'da tanıdım ailesinden hiç haberim yoktu.
Evlenme kararı aldık Nişan için köyden ailesi geldi Nişanlandık ettik.
Sonra onların memleketine ziyarete gittik.
Ailesi olsun akrabaları olsun bizi o kadar iyi karşıladılar ki.
Bir yedirdiklerini ertesi günü önümüze koymadılar.
Aramızda görünüş olarak uçurum gibi farklar var ama içleri çok sıcak insanlar.
Zaten ailesi akrabaları köydeler senede 1-2 defa gidebiliyoruz. Onlarda sene de 1 defa anca geliyorlar.
Merak etme aileler bir daha öyle görüşemediler bile. Onlar gelince annemler bir hoşgeldine geliyorlar, bir de gidecekleri gün güle güle demeye geliyorlar bir daha birbirlerini görmüyorlar bile. Ha birde bayramlarda telefonlaşıyorlar, yada hastalık vb. durum olunca telefonlaşıyorlar.
Sen sıkma canını Rabbim yazdıysa bu iş olur :34:
Ben çokta memnunum.
Eşimle çok iyi anlaşıyoruz ailesi akrabaları olsun bana karşı çok iyiler
Bende onları kırmamaya çalışıyorum.
Köye gidince elim kolum dolu herkese hediyeler götürüyorum.
Hepsi beni çok seviyor gidince eşimle beni nasıl ağırlayacaklarını şaşırıyorlar vallahi

bir gelişme var mı? konuştunuz mu erkek arkadaşınızla

evet konuştum erkek arkadaşımla. verdiği cevap '' ne var yani bunda olabilir '' dedi.. bende ardından tamam tanışalım o halde ailecek dedim.. araya cenaze olayı girdi maalesef tanışamadılar hala... aileme de durumu anlattım ne desinler olsun kızım biz mecburen anlaşamasak bile sen istiyorsan anlaşmaya çalışırız dediler..

Back
X