Çok eski olmayan sevgilimin yaptıkları ve yeni sevgilisiyle mutluluğu. Baş edemiyorum bu duyguyla.

En uzun ilişkisi bendim zaten. Tabi o konuda da yalan söylemiş olabilir. Benden öncekiler en fazla 3 ay sürmüş. Kızları kotuledigi için kızlara laf ediyordum ama bundan dolayiymis smdi anladım
Onlar akıllıymış, 2 - 3 aydan fazla zaman kaybetmemişler keko ile ahah.

Su an üstümde onun aldığı pijama var. Önceden olsa giyemezdim ağlardım. Aglamadigima göre duzeliriyorum ya ben

Oncelikle bu yasadiginiz sevgi degil ve sizin iliskiler/sevme sevilme hisleri ile alakali cok ciddi yanlis semalariniz var.

Ornegin 'cok agir siddete ugramis olsam ayrilirdim' ne demek yahu, siddetin hafifi olabilir mi ne dediginizi kulaginiz duyuyor mu? 'Her erkek sinirlenince bunlari yapar ne demek?' 'Kufur ediyordu, yalanciydi, dovuyordu ama beni cok seviyordu, ne demek?' Sizi bu yalan yanlis dusuncelere kim inandirdi bilmiyorum ama hayatinizin bir doneminde bunlara inandirilmissiniz ve su an bunun ceremesini cekiyorsunuz.

Tek cozum psikolojik destek alip bu yanlis inanclarinizi duzeltmek. Yoksa birebir ayni profilde biri ile beraber olacaksiniz tekrar ve yasadiklarinizi normal sanmaya devam edeceksiniz. Bu sizin guvenli alaniniz cunku. Ve cok tehlikeli bir sey bu tarz yanlis inanclara sahip olmak.

Çünkü her ilişkideki kadar hakaret bağırma oluyordu.

Her ilişkide bağıra çağıra hakaret edildiğini mi sanıyorsunuz? Sizin ilişki anlayışınız gerçekten çok yanlış şekillenmiş.
ladyamore çok doğru söylemiş. Siz bu mantıkla devam ederseniz yine gidip bu adamın lacivertini bulursunuz.
İlk mesajımda da söyledim, destek alın. Bu adamı unutup atlatmak için değil, daha sağlıklı seçimler yapabilmek için.

Yok yok aynı tarz biriyle olmam. Daha önce de olmadım. En başta iyiydi öyle gider sandım. Bağlanınca da bırakamadım. Beni sevdiğini gösteren şeyleri her gün yapıyordu. Bu saydığım hakaret şiddet çok nadir sayılıdır. Ama yine de kabul edemedim tabi ayrıldım. Ama ayrılınca da görüştüm. Taaa ki o yeni birini bulana kadar. İyi olurum ya geçer. İlk tecrubeydi. Cahilliğime veriyorum

Kızlar inanamıyormuş adamın terkettiğine. Ahah düşünebiliyor musunuz, bu kızlar şiddet gösteren, bağıran hakaret eden adamın terkettiğine inanamamış, çünkü çooook seviyormuş kafasını kaldırıp başkasına bakmıyormuş. Çevresi de bi garip.

Ayni profilde birini bulacaginiza eminim ama ispatlayamam, siz gunu geldiginde bu dedigimi hatirlarsiniz. Cunku bu sizin bilincdisi durumunuzun kabul ettigi bir sey ve konfor alaniniz. Beynimiz bizi her zaman guvenli alanda tutmak ister, bu da yalnizca alisik oldugumuz ortamda/durumda kalmak ile alakalidir. Siz terapi surecinde bu yanlis inanclari degistirmediginiz surece ayni ortama sokacaksiniz kendinizi. Siz de dediniz ben cevremdeki erkeklere bakip bunlar normal saniyordum diye, degil mi?

Bakin hala hakaret ve siddet sayilidir diyor ve durumu aklama cabasi icine giriyorsunuz. Saglikli bir iliskide bu dediklerinizin bir tanesi bile olmaz, olmamali. Velev ki oldu, siz bu yanlis semalara sahip olmasaydiniz bu kisiye geri donmeyi birakin yanindan yoresinden gecmezdiniz.

Ben bu konulara kamu spotu gibi ayni seyleri yaziyorum cunku farkindaligin artmasi gerektigini dusunuyorum.

Cunku ulkemizde genel olarak 'iyi es/iyi iliski' taniminin ne oldugunun ogrenilmesi gerekiyor. Ese karsi saygisiz olunmamasi, kotu aliskanliklarinin olmamasi, iliskide siddet olmamasi esin 'iyi' oldugu anlamina gelmiyor, bunlar oldugunda zaten ortada herhangi bir iliski yok demek oluyor. Bunlarin olmamasi iliskinin minimum sartlari degil yani. Zaten bu saydiklarimizdan biri oldugunda ortada bir iliski yok demek oluyor.

Ikili iliskilerde karsilikli ihtiyaclarin karsilanmasi gerekiyor. Bunlarin en basinda duygusal ihtiyaclarin karsilanmasi geliyor. Bu iliskide esinizin sizin hayatinizda olmasinin herhangi bir duygusal yarari var mi sizin icin? Esiniz size kendinizi iyi hissettiriyor mu, sevme/sevilme ihtiyacinizi karsiliyor mu, bir hayati beraber goturdugunuzu hissettiriyor mu, size kendinizi cekici hissettiriyor mu, en onemlisi hayattaki yukunuzu sizinle paylasiyor mu? Ortada bir yuva var mi? Iliskideki olmasi gereken sartlar bunlar, sizi dovmemesi degil yani. O olsa zaten ortada bir iliski olmamis oluyor.

Yesilcam filmlerindeki gibi ickisi, kumari yok repliginin tekrar edilmesi yerine artik ikili iliskilerdeki karsilikli ihtiyac kavraminin ogrenilmesi gerekiyor. Domino tasi gibi, toksik evlilikler toksik cocuklari ortaya cikariyor. Toksik cocuklar siddet toplumunu olusturuyor. Temelden cozulmedikce de ilerleme olmaz toplumda.

Hayir seçimlerim daha dikkatli olacak bundan eminim. Çünkü saygılı seven erkeklerin de olduğunu anladım. Karşıma cikmasalar da. Ama her erkek ihanet edermiş gibime geliyor. Çünkü hiç ummadığım çok mutlu ilişkileri olan evlilerin bile eşini aldattığına sahit oldum. Çoğunun esi bilmiyor mesela. Şüphe bile etmiyorlar. Öyle bir şey yaşamaktan korkuyorum. X kisisi ne kadar bu aldatma değil ben aldatmadim dese de beni oyuna getirdi oyaladı ve ihanet etti. Başıma da geldiği için artık herkes kötü gibi geliyor gözüme. Hiç esine bağırmayan evine bağlı gözüken bir adamın sürekli karilara kızlara yazdığını hediyelerle tavlamaya çalıştığını görmüştüm şok olmustum mesela

Çünkü onlar şiddet tarafını çok görmüyordu. Hele onun tarafı şu an beni suçluyor böyle bir çocuğu nasıl bıraktı diye. Kimse yoğurdum ekşi diye anlatmaz. Herkesin gözünde o bana bağlı sürekli hediye alan benim için ağlayan bir erkekti. İyi yuzluydu işte.

Çok görmüyordu ne demek ya? Benim de üniversitede bir arkadaşım vardı, kızı nasıl anlatsam, salaklık derecesinde iyiydi. Sokak ortasında sevgilisinin kolunu sıktığını, sıkarken çocuğun sinirden göz altlarının kapkara olduğunu anlattı. Ama öyle bir anlatışı vardı ki, sanki regl olmuş da ped istiyor. Dehşete düştüm. Ben o gün notunu verdim, bundan bi b.k olmaz dedim. Aynen senin dediklerini dedi, ama çok seviyooo, iyiyken melek gibiiii, peşimden koşuyo ayaklarımı öpüyo falan. Birkaç yıl daha hırpalattı bu kekoya kendini. Sonra bi duydum ki ayrılmış, 6 ay içinde evlenmiş kız biriyle. Yıllardır aramıyorum, inşallah rahata ermiştir.

Ka
Karı kız?
Kara kız?
Karı mı kız mı?
kara mı kız mı?
Karı kim kız kim?

acaba sevgiliniz sizi sağa sola annesine falan anlatırken karı kız diyor mudur? Ne iğrenç bir tabir .

Bu yazıdan anladığım tek şey var siz sevılmek ne demek bilmiyorsunuz. Çok seven insan dövmez, küfür etmez, evinde eski kız arkadaşıyla birlikte olup yalan üstüne yalan söylemez. Sizi zaten sevmemiş ki öncesinde de yatın kalkın kurtulmuşsunuz dua edin.

Cok güzel yazmışsınız ama şunda anlaşalım. Küfür yediğimde aşkım ağzına sağlık demiyordum. Ayrılıyordum. Yüz kez ayrıldığım olmuştur.
Ağır bir kavga geçiriyoruz ve ben onu itekliyorum tabi kılı oynamıyor yerinden 50 kilo insanım. Sonra ben onu ittim diye o da beni bir itiyordu uçup gidiyordum yerlerde... Bir kez oldu bu olay. Hemen o an bitirdim ve şirkette yaşandığı için şikayette bulundum yoneticime. Annesine de yazdım. Oğluna kızmak yerine bana şikayet etme sakın, bir daha da görüşme oğlumla dedi. Ve ben bitirdim ilişkiyi. Görüşmek istemedim. O da şikayet ederim korkusuyla yaklaşmadı bana. Ama her gün acıklı acıklı durum atiyodu, iş yerinden uzaktan beni izliyordu gözlerini doldurarak. Tabi o zamanlar başka kız yok mecbur beni kandırmaya çalışıyor... Sonra babası vefat etti ve ben onun yaninda olmak zorunda hissettim kendimi. Haberi alır almaz ailemden gizli onun köyüne gittim onunla. Sırf yalnız gitmesin üzgün olacak destek olayım diye. Günlerce uyumadan yanında oldum. En sonda beni tehdit etti bununla 2 gün once. İlişkimi bozma yoksa Ailene söylerim benimle cenazeye gittiğini başka şehre s***r ağzına diye. Off aklima geldikçe aklım başıma geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…