- 15 Temmuz 2019
- 4.228
- 6.708
- 158
- Konu Sahibi loveinnovember
-
Evet mahçup hissediyor o. Hatta bana bir ara babamı nasıl ikna ederim onu düşünüyorum bile dedi. Ben babanı mı beklicez diyecektim ki yine tuttum kendimi aileme anlatırsın usulünce gelmez dedim istemiyorsa.Bence mesele para değil çocuğun ailesi dağılmış anladım kadarıyla. Çocuk kardeşlerine babalık yapıyor yazmışsın. Sen bizim taraf 150 kişi davet eder yazmışsın, çocuğun babası bile gelmeyecek çocuk bu durumda utanmaktan korkuyor olabilir
Tamam ama şöylede düşünelim adam belki ailesinin kendi ailesinden çok farklı olduğunu görüp ürkmüşte olabilir.Hiç katılmıyorum, konu sahibesi boşuna linçleniyor bence. Adam yetişkin konu sahibesi silah dayayıp mı tanışmaya getirmiş? Olay aleni bemce, adam yayılmış konu sahibesi de kendine gel diyince yemeyip kaçmış
Eevet akıllandım zaten herkes de beni evlilik meraklısı görüyor haksız da değillerİşte siz gel demeyeceksiniz, gelesi, gerçekten evlenesi olana baskı yapmaya gerek olmuyor.
Bazı şeyler olmuyorsa olmuyordur, zorla oldurmaya çalışmanın anlamı yok.
Ama ailelerle tanisinca, aileler baslarlar ne zaman isteme olacak olayina.Kendi dedi tanışalım ben hazırım söze nişana dedi seneye de evleniriz dedi. Ben kafama göre hareket etmedim
Altın yüzükte isteyebilirsiniz. Hatta pırlanta da. Adam yapamıyorsa zaten silah dayayacak haliniz yok. Ama bu adam kendini baştan göstermiş , siz bence aynı dinamiklerde olacak insanlar değilsiniz. Siz ailenize daha bağlısınız o ise tamamen bağımsız.Ben hemen evlenelim demedim ki ona sadece yüzüğümüz takılsın istedim takacağı da söz için gümüş bir yüzüktü.
Yok valla annem babam durumları neyse ona göre yapalım dediler asla öyle şey olmaz. Hatta babam sana da baba olur dedim çünkü babasızlık hissini yaşıyordu.Tamam ama şöylede düşünelim adam belki ailesinin kendi ailesinden çok farklı olduğunu görüp ürkmüşte olabilir.
Ben konu sahibini sadece bir şeyden dolayı linçliyorum o da ailesinin ne dediğine baktığı için. Bence adam evlilik masrafından da ürkmüş olabilir. Adet gelenek görenek istemişlerdir belkiağırlığımca altın isteseydim keşke bendeee
İşte o iş öyle olmuyor. Eşimin ailesi var ama yok ve bu konu cidden sıkıntı. Eşim aile bağını anlayamıyor hatta bazen bana çok abartıyorsun diyor. Bilmiyor çünkü.Yok valla annem babam durumları neyse ona göre yapalım dediler asla öyle şey olmaz. Hatta babam sana da baba olur dedim çünkü babasızlık hissini yaşıyordu.
Ailem de nişanı bizim için istiyor yani takıyı alırsınız ev alırsınız dedi benim ailem. Ailemin ağzına bakmıyorum ben mutlu etmek istiyorum evet 27 senelik ailemi de.Altın yüzükte isteyebilirsiniz. Hatta pırlanta da. Adam yapamıyorsa zaten silah dayayacak haliniz yok. Ama bu adam kendini baştan göstermiş , siz bence aynı dinamiklerde olacak insanlar değilsiniz. Siz ailenize daha bağlısınız o ise tamamen bağımsız.
Aslında o da ailesine bağlı 7 kardeşler ve çok samimiler. Destek olurlar ama baba ayrı işte onlardan.İşte o iş öyle olmuyor. Eşimin ailesi var ama yok ve bu konu cidden sıkıntı. Eşim aile bağını anlayamıyor hatta bazen bana çok abartıyorsun diyor. Bilmiyor çünkü.
Ay guldum mesajiniza cok tatli ifade etmissiniz. Ya evet evlilik cogu kadinin hayali fakat cogu erkegin de karsisinda evlilige istekli kadin gorunce kacma sebebi.Eevet akıllandım zaten herkes de beni evlilik meraklısı görüyor haksız da değiller
İşte benim ailem de ailesi niye gelmiyor dedi sonra film koptu o tanıştırmaya nasıl getireyim vs dedi mesafe var diye. Annem de başladı tabi ona söylemedi bunları bana söylüyor da şunun kızı için 10 saatlik yoldan gelmişler vs demeyee. Of valla aşırı bunaldım bu lafların arasında.Ama ailelerle tanisinca, aileler baslarlar ne zaman isteme olacak olayina.
Aynen öyle ya evlenmek istedim ve dedim ki senin niyetin yoksa ayrılalım yani ben ne istediğimi biliyorum sen de bil. Bunu önceden dedim yok dedi ben de istiyorum. Keşke lafla peynir gemisi yürüseAy guldum mesajiniza cok tatli ifade etmissiniz. Ya evet evlilik cogu kadinin hayali fakat cogu erkegin de karsisinda evlilige istekli kadin gorunce kacma sebebi.
Hele bi nişan olsun .İşte benim ailem de ailesi niye gelmiyor dedi sonra film koptu o tanıştırmaya nasıl getireyim vs dedi mesafe var diye. Annem de başladı tabi ona söylemedi bunları bana söylüyor da şunun kızı için 10 saatlik yoldan gelmişler vs demeyee. Of valla aşırı bunaldım bu lafların arasında.
Ya oyun oynar gibi aldı götürdü bir de sene sonuna yapıcaz diyor ya niye o zaman yüzük alıyorsun gözümün önünde bir de.
Siz ailenizle sevgiliniz arasında dengeyi uyumu sağlayamamışsınız. Ailenizi tanıyosunuz, böyle istekleri olacağını bilmeliydiniz ve ona göre erkk arkadaşınızı tanıştrmalıydınız. Ee erkek arkadaşınızın da acilen düğün yapma niyeti yok. Zamanı var. Siz bu ilişkiyi düzenleyecektiniz. Gerekirse tanışmayı ertelemeliydiniz, aileniz beklentiye girmesin diye. Ama bana kalırsa siz de aileniz gibi düşünüyorsunuz. Ailemle tanıştırayım, 'ailem düğün bekliyo' baskısıyla adamı tez elden masaya oturtmaktı bence amacınız. Sinir krizi geçirmek de çok amatörce, akıllıca davranın. Sakin ve akıllı. Bu tür kontrolsüzlükler size ilişkide kaza yaptrmış.İnanın ılımlı konuşsa ben sinir krizi geçirmezdim bile ama o ben seninle ailenle yapamayacağım galiba dedi direkt kendi kestirdi attı aslında.
Hani maksadı evlenme teklifi etmek istemesiydi. İsteme olmadan da teklif edecekti dediğine göre. Yani ama yüzüğü ağustosta aldı saçma değil mi aylar geçecek olması. Dalga geçiyor gibi geldi resmen.Anlayamadım, neden vermedi yüzüğü?
Valla ben de kontrolsüz bir duygu yaşama durumu var doğru. Kriz geçirilcek an değildi ama ben kontrolsüz yaşıyorum her şeyi. Yani ben evet tanıştıktan sonra yola girelim bari sözlenelim dedim ama bana kendisi 2022 mayısta evleniriz dedi. Sonra ihale ben istiyoruma kaldıSiz ailenizle sevgiliniz arasında dengeyi uyumu sağlayamamışsınız. Ailenizi tanıyosunuz, böyle istekleri olacağını bilmeliydiniz ve ona göre erkk arkadaşınızı tanıştrmalıydınız. Ee erkek arkadaşınızın da acilen düğün yapma niyeti yok. Zamanı var. Siz bu ilişkiyi düzenleyecektiniz. Gerekirse tanışmayı ertelemeliydiniz, aileniz beklentiye girmesin diye. Ama bana kalırsa siz de aileniz gibi düşünüyorsunuz. Ailemle tanıştırayım, 'ailem düğün bekliyo' baskısıyla adamı tez elden masaya oturtmaktı bence amacınız. Sinir krizi geçirmek de çok amatörce, akıllıca davranın. Sakin ve akıllı. Bu tür kontrolsüzlükler size ilişkide kaza yaptrmış.
Ben savundum zaten olabilir dedim anlaşamıyorlar dedim ama ailem bu konuda anlayışsızdı evet. Ben destek oldum sevdiğim adama konuşur hallederiz dedim ailem de tutturmaz gelsin diye dedim ama korktu başka açıklaması yok yani. 28 yaşında o da yaşı da ufak değil ama sanırım sorumluluk istemedi.Hele bi nişan olsun .
Gençler ailelerin beklentileri arasinda sıkışıp kaliyo.
(Buarada ailesinin ayrı olmasi cocuğun sucu degil) bu nedenle her zaman anne ve babasi konusunda hassas olmak gerek.
Ben açıkladım aslında ama o hep senin isteğine göre mi hareket edicez dedi. İsteme ve nişan ayrı isteniyor dediğim de gelip gidicez mi dedi sürekli. Yani bana uymak istemedi. Ben de ona.Objektif bir gözle yorumlamaya çalıştığımda hatanın biraz siz de olduğunu düşünüyorum, Çok güzel anlatmışsınız biz de adettir tanışma olursa artık gerisi beklenir, ne zaman istemeye gelecekler diye sorulur. Benim ailem de benzer yapıda, bu beklenti olacağını bildiğim için ne zaman tarihlerimiz netleşir o zaman ailemle tanışırsın demiştim, eşim de o dönem tanışalım istiyordu bir an önce, ama isteme düğün planlar net değildi böyle dedikten sonra durumu da anlatınca planlarını yaptı, evlenme teklifi düğün için maddi süreci vs netleştirdi, akabinde ailemle tanıştırdım, o tanışmadan bir ay sonra da istemeye geldiler. Bence bu yolu izlemeli en başta her şeyi güzelce açıklamalıydınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?