Çok düşündüm, 4.5 yıllık sevgilimden bugün ayrılacağım

Ya benim isteme, söz, nişan hepsi bir oldu. Toptan aradan çıktı, ne olur ki o şekil olsa??? Ailem isteseydi deseydi ki hepsi ayrı ayrı gün olacak stresinden fenalık geçirirdim,kabul etmezdim

Sevgilinizde tek bir hakli taraf göremedim. Ne demek baskı yapmışsın ailenin gazına gelmişsin
. Adam 4-5 yıllık sevgilin tabikii acik acik konuşacaksın aranızda bunca yılın hatırına bi hukuk bi samimiyet zaten vardır yeni tanışmış olsanız neyse dicem cocuk aceleye getirmek istemiyor zaten yıllardır birliktesiniz kari koca gibi samimiyetiniz olmuştur.

Ben şahsen açıkça konuşurdum anlaşırdık her detayı adam daha ilk aile icine girer girmez kaçmış kesinlikle konu sizinle ya da sizin yaptığınız bir şeyle alaki degil siz haklısınız. Erkek arkadaşınız ciddi adim attığı tam kafasına yeni dank etti belki.

Sizin yerinizde olsam bu belirsizligi bitiririm net çizgiler çekerim kabul etmiyorsa ayrılırım

Siz peki aileler tanıştıktan sonra her şeyin böyle hızla ilerleyip resmilesmesi gerektiği gibi değişik bir adetinizin olduğunu bu tanışmadan önce erkek arkadaşınıza söylediniz mi?Ben de Batı liyim.Biz de ailelerin tanışması , ailelerle çiftlerin tanışması gayet olağandır .İlla tanısilma oldu diye evlilik yoluna girilecek diye bir şey yoktur .Bence sizin bu israriniz ve her şeyin bu kadar hızlı ilerlemesi adamı korkuttu ve geri adım attı.

Erkekler bu konuları anlamıyorlar. Şöyle demen lazımdı ailemle tanışırsan hemen söz nişan isterler. Bir aya gelsin istesinler derler. Sene sonu onun için çok yakın zaman çünkü sen hemen olsun isterler demişsin o da onun algısı. Ben eşimle 4 senelik sevgililiğin sonunda herşeyi netleştirdim Mart'ta isteme, Mayıs'ta nişan, Temmuzda evlilik oldu. Başına ne geleceğini tek tek çocuğa anlatır gibi anlattım. Sizde bu sıkıntı olmuş bence.

ay bizim nişan istemeyle bir oldu
sevmiyor mu oluyor öyle?
Biz de tanışmaya geldiler (şehirler ayrı), gelmişken istediler e istemişken nişan yapalım (4 gün sonra) dedik. Bu kadar da bedava gidilmezmiş ki ya…

Ne demek kardeşlerimi getiremem bende nişanı da düğünümüzü de kendimiz yaptık işin orasında değilim ama burdaki hanımlarr gibi hiç düşünemeyeceğim beyefendi bir evlilik istiyorsa bir zahmet yorulacak. Böyle diye diye hiçbir şey yapmayan erkek ailesi sonradan oğlumun evi biz erkek tarafıyız diye gayette kuruluyor. Üç hafta sinip ortadan kaybolmak ne ya istemiyorsan istemiyorum dersin. Maddi olarak evlilik zaten bütçe gerektirir beşinci yıla giren ilişkde bunu bilmyor muydu? Paşanın keyfi beklensin keyfi yeterse bi seferde hatta isteme söz nişan düğün yapılsın. Size bu kadar değer vermeyen adamla birlikte olmayın.
İsteme ve nişanın ayrı olması da ailelerin iyice görüşmesini tanışmasını sağlar. Senin ailen paracı altın ister falan çok ağır ithamlar yapmayın hanımlar. Benim ailemde çok defa gelinmesini istedi tanımak istediler aileyi
her şeyi gayette düğün kına nişan yaptı ailem. Bu arada her şeyi yaparsan çok kıymetli de olmuyorsun.

valla ben kadın olarak bunca masrafa girip ayrı ayrı organizasyon yapmayı düşünürüm.
tamam herkesin hayalleri vardır ama sonuçta karşılıklı bir durum bu.
adam şehirdışında yaşıyor. tanışmaya ayrı gidecekler, söz ayrı, nişan ayrı..
e bunlar kolay değil ki

Adam acik acik sene sonuna kadar ciddi adim atariz demis. Ama konu sahibinin ailesi tanismaya gelsinler, istemeye gelsinler diye baski yapmaya baslamis. Yonetmek derken bunu kastetmistim.

Nisan konusunu da sonradan okudum. Olay sadece istemeye gelsinler vs. durumu da degil bence.
Konu sahibi ailesinin agzina bakiyor bu da hakli olarak adamin gozunu korkutmus.
Su an boyle davranmalari evlendikten sonra herseyin icinde olacaklarinin bir gostergesi zaten..

Bizim toplumumuzda gencler asik olunca genelde tum eksi yonleri, uyumsuzluklari gozardi ederler ve evlenip kendilerini mutsuzluga mahkum ederler. Ama bu adam mantikli biriymis. Asigim, seviyorum, öluyorum, ne olursa olsun evlenmem gerek diyerek baliklama atlamamis.

Bence 3 haftadir aramayarak zaten son noktayi koymus..

bence sorun bu zaten. öncesinde net şekilde konuşulmamış.
iki tarafta (erkek arkadaş ve aile) birbirinin düşüncelerinden habersiz.
tanışmadan önce "ailem tanışmayı ciddi bir adım olarak alır, bunun üzerinden aylar geçmeden söz vs beklerler" dese çocuk da planladığı gibi sene sonuna yakın bir tarihte tanışmaya gelirdi belki.

Adamın 3 hafta aramaması büyük bir sorun . Ama ailesini eleştiremezsiniz. Anne babası ayrı gençler sorunlu mu yanii? Bir araya gelmek iatemeyebilirler eski karı koca ve dünürler. Annesi ve bir iki akrabası gelir söz kesilirdi. Böyle ritüellere takarak mutluluğu kaçırırsınız daima

bende öyle düşünüyorum.
hayatında 1 kez gördüğü insanlar bir anda onun hayatıyla ilgili kararlar almaya başlamış.
bunu bir kadın erkek arkadaşının ailesi yapıyor şeklinde anlatmış olsa kesinlikle hepimiz "ömür boyu kv ne derse o olacak, erkek arkadaşın ailesine göre yaşıyor" derdik.

Ben sizi hatalı buldum, yıl sonuna bişey kalmamış bu kadar sıkıştırıp darlamaya, hele de korkaksın gibi kelimeler kullanmanıza gerek yokmuş bence.

Ya cidden bunun icin mi sinir krizi gecirdiniz? 27 yasindasiniz. Nisaninin sozun ivir zivirin ne kadar gereksiz oldugunun farkina varamadiniz mi? Bence hakli bir kere de ciksin aradan. Geri vites yapan erkekler bana da cok itici gelir ama siz resmen o olsun, bu da olsun, su da olsun diye diye kacmasi icin ugrasmissiniz. 3 haftadir ortada olmayan adamin nesine tel. Acip da ayrildik diyeceksiniz. Adam iyi bari 3 hafta surmus anlasilmam demez umarim.

Ya bir de burada gercekten yazan insanlarin enerjileri cok belli oluyor. Sizde yok enerji yok. Bence ayrilik konusmasi falan yapmayin yolunuza bakin. Kendinizi sevmek icin ugrasin. Nisan yapilcak diye kasmaktan daha cok isinize yarar omrunuz boyunca.

Benim ailem de sizin gibi düşündü maden tanıştı hani isteme veyahut bir aramadılar bile dedi. İlgisizler dedi.

Peki ya hanım kızımız adamı zorladıysa ? Her şey yap demekle ya da baskıyla olmaz.
Ay artık anlattım ailemde soruyor kim diye falan diye demek bile baskıdır.
Çerycim çok iyi niyetlisin.

Hiç katılmıyorum, konu sahibesi boşuna linçleniyor bence. Adam yetişkin konu sahibesi silah dayayıp mı tanışmaya getirmiş? Olay aleni bemce, adam yayılmış konu sahibesi de kendine gel diyince yemeyip kaçmış

Yahu ben nişanı yapıyorsam kendime mi yapıyorum nişan yapılıyor ki takı takılsın edilsin zaten düğün bile olmayacaktı. Takılan takıyla da ev alırız dedim ben bu adama beyni olan önce bunu düşünürdü. Ben para harcamak için yapmıyorum nişanı.

Ben ortada değişik bir adet görmüyorum Çocuğum 20 yaşın altındaysa o zaman kiminle geziyor diye merak ederim sevgilisini tanımak isterim tabi. Öte yandan konu sahibesi 27 yaşında, ailesi de geleneksel insanlar karşı taraf da bunu biliyor. Eve tanışmaya gelmek ciddiyete adım atmak demek.

Ben de batılıyım, gayet liberal biriyim annem de çok açıkgörüşlü biridir ama her flört ettiğim kişiyi eve getirmem. Sadece ciddi düşündüğüm biri varsa getiririm. Bunda vir acaiplik yok, ailem benim için değerli. Ciddi düşünmediğim random insanları eve getirmem.

Bana bu adam 2022 mayısta evleniriz dedi. Geldiği gibi bana yüzük aldı. 6 ay sonra yapmasını bekleyemezdim heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…