• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok dertliyim bdv

rach34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2020
365
661
53
34
Öncelikle iç dökmeye geldim ve uzun olacak. Okumak isteyenler buyursun
Eşim horluyor diyene boşan yazan kitle yalvarırım uzaklaşsın.

şimdi benim büyük aşkla başlayan evliliğim ilk aylarda şiddetli kavgalara dönüştü. Ortada sebep bile yokken birbirimizle bi yarış haline girdik sanki bilmiyorum neydi.En ufak şeyler uzadıkça uzuyordu. Eşim bana öyle aşıktı ki bizim asla kavga bile edeceğimize inanmazdı, derken kavgalar başlayınca o iç dünyasında büyük yıkımlar yaşamaya başladı. Peri masalından dünyaya düşmüş gibi:) öyle pembeymiş meğer hayalleri. Sonra da konuyu tatlıya bağlamayı bilemedi. Her sorun kavgaya, her kavga çok uzun küslüklere yol açtı ve asla iletişim kuramaz hale geldim.

ilk büyük hata benden geldi. Elle tutulur sebebi bile olmayan kavgaların bizi birbirimizden uzaklaştırması, onun uzlaşmaya yanaşmaması, kin tutmasıyla basa çıkamadım. Aileleri çağırdım. İstedim ki birileri bize sizin doğru düzgün sorununuz yok. X oğlum kızımıza söyle davranma, Xkızım kocana söyle davranma. Dışardan birileri daha net görür, büyükler yol gösterir sandım. Bir Ramazan günüydü öğlen gibi biz evi talan ettik. Baktım olmayacak aradım aileleri. Benim ailem geldi. Onunkiler iftarlarını açıp geleceklermiş:) bizde iftar miftar yalan oldu tabak çanak kırılmıs sinir harbiden. Kavganın sebebini bile kimse hatırlamıyor. Durumun rezilliğine bakar mısınız. Neyse çok kıymetli ailesini ben o zamanlar seviyordum da.Aileler gelip onlar oğullarını koruyup bana saydırmaya başlayınca benimkiler beni savundu derken esimle ailemin arası bir daha toplanmamacasına açıldı. Ben onun ailesine sırt çevirmedim.

eşiml aileme küstü. Bana sürekli onları eleştirdi. Bu arada bana olan eleştiriler dozunu arttırarak devam etti. Eşime karşı sabırlı davransam da benim de sabrımın tasması ciddi büyüklükte oluyor öfkeme hakim olamıyordum. Benim öfkeliyken söylediklerim onun küslüğünü uzatıp aramıza iyice mesafe girmesine neden oldu.Aramız iyiyken de dünyanın en iyi çiftiyiz bu arada. Şakalar, geziler, maddi derdimiz yok, öğretmen doktor bir çift, toplumda herkesin sevdiği, güzel arkadaşları olan. Uzaktangörseniz bunların sorunu Yok dersiniz. İyiyken sonsuz iyi, ufacık bir gerginlikte gemiler yanıyor. Öyle dengesiz bi ilişki.

kavgaların şiddetlendiği dönemlerde ben iki kere kendimce haklı sebeplerim varken evden ayrıldım. Yapamadım geri döndüm.Bosanacağım dedim boşanamadım çok sevdim çünkü. Aldatma, şiddet gibi durumlar yok fakat bir dengesizlik var. Neyse zamanla bizim evliliğimiz iyice vay biz çok mutlu olabilirdik yazık ettin hayır sen yazık ettin mücadelesine döndü. Bu arada evlilik yıldönümleri de yalan oldu doğum günleri de. Özel ne varsa hepsiyle ilgili kötü anılar yerini aldı.

baktık işin içinden çıkarmıyoruz terapiye başladık. O dönemde de eşimin ailesine nefret dolmaya basladım. Hepsi inanılmaz bencil insanlar. sürekli ilgi bekleyen, sürekli kendilerinin övülmesini İsteyen, dünyada bi kendi aileleri varmış gibi sürekli böbürlenen.. biz aile olamadık aslında onların gölgesinde onların hayatlarına dahil olduk. Faydalarını da görmedim aleni zararlarını da ama aslında alttan alta verdikleri zararı zamanla anladım. Eşimin onlara bağlı olması onlar için kullanılacak bi güçtü ve hep kullandılar.

gel zaman git zaman eşim için çok önemli evredeyiz işiyle ilgili. Benim eşi olarak onu temsil etmem gereken bir durum var ailesinin de davetli olması gerekiyor. Buraya kadar problem yok.Aile bireyleri benim kontrolümde olması gereken organizasyona birazfazla dahil olunca (aslında çok ciddi bir durum yok ama 3 yıllık birikim var bende ve asla aslaa onlara bu zamana kadar ses çıkarmadım) ben eşime dert yandım. O da aile bireylerine karışmayın falan demiş ama bana ağzına geleni saydı. Vay en mutlu zamanımı mahvediyosun da bilmem ne ama ne nankörlüğüm kaldı ne kişiliğim. Hasılı, aileye varlıklarının boyutundan Çok rahatsız olduğumu anlattım. Biz aile olmayı beceremiyoruz çünkü eşimin hep yetişmesi gereken bi ailesi var zaten o da sizsiniz. Bize asla müsade etmiyorsunuz. Kendi halimize kalamıyoruz. Ya esimin hayatında olan bi değişiklikten benden önce onların haberi oluyor deliriyorum. Anlattım herseyi. Aile de bana öfkesini kustu onların içine girmeye calısmamısımy diye.

Eşim benimle konuşmuyor. En mutlu zamanını mahvettiğimi düşünüyor. Benden uzak ol yapacağın en büyük iyilik bu diyor. O kadar ağrıma gidiyor ki.

ben neden bu kadar gurursuz oldum? Bana ve aileme öyle ağır hareketleri, hakaretleri oldu ki benim hiç kapris yapma lüksüm olmadı. Bu kez evet zamansız bir patlama yaşadım fakat öyle çok uzattı ki artık canım yanıyor gidemiyorum da kalamıyorum da..

Yaşlar kaç acaba? İki çocuk evlenmiş gibi hissettim okurken. Öyle çok seviyoruz hiç kavga etmeyiz kafasına özellikle hayret ettim, anne babanız siz küçükken hiç tartışmadı mı yanınızda... neyse olan olmuş benim tavsiyem bir süre ailelerle aranıza set çekmeniz. Kimse birbirinin ailesiyle görüşmesin, kendi ailesine dert yanmasın. Terapiye çift olarak devam edin. Arkadaşım olan bir çift fayda gördü bu şekilde

Her şey arap saçına dönmüş. Şu noktada yapacağınız şey eğer ayrılmak istemiyorsanız biraz geri çekilmek. Sorunları çözmek için uğraşmayın. Çünkü olay karşılıklı suçlamalara ve hınca dönüşmüş. Biraz mesafe bırakın, sizde eşinizde nefes alsın.
Aileleri çağırmak büyük hata. Her aile doğal olarak kendi çocuğuna arka çıkmıştır. Keşke eşiniz ailenizle bağını kopardığında sizde onun ailesiyle koparsaydınız. Şimdi yaptığınız için elbette tepki almışsınız.
Derin bir nefes alın, sakinleşin ve ne istediğinize karar verin.

Terapi ne durumda nasil gidiyor bununla ilgili bilgi vermemissiniz
Benim anlattıklarıniza bakarak anladığım, es ailesi cok nazli tripli insanlar ee haliyle esiniz de öyle nazli küsengillerden
Ama asıl sorun kari koca olarak sizin yeni kurdugunuz ailenin sınırlarının net olarak belirlenmemis olmasi
Sizin evinizin icindeki herseye ailelerden mudahale var
Ilk olarak aileleri cagirmaniz yanlis gibi görünse de aslinda boyle durumlarda aile büyüklerinin yeni evli gencleri dinleyip "boyle evlilik mi olur, her evlilikte sorunlar yasanir" gibi nasihatlarla arabulucu olmasi beklenir ama sizde is hakarete saygısızlığa varmis. Aileler olgun davranamamis.
Oturup sorunumuz ne, nasil.asabiliriz seklinde konusmuyor musunuz? Evli degilim ama ben evimde huzursuzsam bunu eşimle şeffaf bir sekilde konuşarak çözmeliyim ki sakin ve huzurlu yasayabileyim diye düşünürdüm.

Ona bi sorunu anlatrken cümleleri kisa tutmaya özen gösterin, cünkü erkekler 3 4 cünleden sonrasini pek anlamiyolar, dogalari bu sekilde. Ayrica onun bi hatasini söylemek istediginizde bunu " sen sunu yaptn, bunh yaptin, " dili ile degil de, " ben şöyle hissettm" yani " ben "dili ile anlatmaya calisin. Ve baktinizki konu tartsmaya gidiyo. O vakit geri cekilme yolunu deneyin. "Lütfen susalim konu yine tartsmaya gidiyo ve ben artik tartışmak Istemiyorum " gibi bisey söyleyip yanından ayrilabulirsiniz. Zaten kirgnlgnz illaki olacaktr. Ve o konu tekrar acilacaktr. O vakit sakin bi kafa ile konusabilirsnz. Uzadi birax ama umarim yardimci olabilirim

Özür dilerim kafam o kadar dağınık ki vermem gereken detayları vermemişim. Yaşlarımız 30.
3 yıllık evliyiz. Terapiye biraz ara vermek durumunda kaldık iş yoğunluğundan.

eşimle oturup sorunlarımızı konuşamıyoruz çünkü onun hep haklı olmak gibi saplantısı var. O yüzden kavgaya dönüyor zaten. Bi anlamaya çalışsa. Kendimi sakince anlatmaya çalışmakla başlayan her konuşma sonunda çileden cıkmamla sonuçlanıyor.

Hatayı hep kendinizde bulmuşsunuz ki anlattıklarınıza göre de öyle olmuş. Aileyi çağırmak, evi terk edip geri dönmek, eş ailesiyle tartışmak vs hep siz alevlemişsiniz fitili. Eğer gerçekten öyleyse geçimi biraz zor bir insansınız artık biraz yapıcı olmalısınız. Ama kendi adıma ben bu evlilikte daha çok şöyle sezdim; siz eşinizden ve mevkisinden baya etkileniyorsunuz ailesinin böbğrlenmesi de ondan zaten, oysa onun ailenize karşı küsmesi vs i bile sizi bozmamış. Arada bir atarlanıp değer görmeyi bekliyorsunuz ama o da olmayınca tıpış tıpış geri adım atıyorsunuz. Konuyu anlatırken bile aman boşanın demeyin diye girip eşinizi diil de ailesini hedef almışsınız. Ama sorun ailesi diil eşiniz. Çok iyiyiz çok güzeliz mükemmeliz ama butun özel günler kötü anı dolu, kac kere kapıyı çekip gitmişsiniz, eşiniz ailenizle görüşmüyor, ailesi size saygı duymuyor, siz ailesini sevmiyorsunuz vs. Ama çok seviyorsunuz birbirinizi aşıksınız. Ok. Madrm öyle ya kapıyı çekip gitmeyeceksiniz yada o kapıyı tekrar kendi kendinize çalmayacaksınız. Son sözüm ailenize ve size nasıl davranılacağını siz belirlersiniz.

Her şey arap saçına dönmüş. Şu noktada yapacağınız şey eğer ayrılmak istemiyorsanız biraz geri çekilmek. Sorunları çözmek için uğraşmayın. Çünkü olay karşılıklı suçlamalara ve hınca dönüşmüş. Biraz mesafe bırakın, sizde eşinizde nefes alsın.
Aileleri çağırmak büyük hata. Her aile doğal olarak kendi çocuğuna arka çıkmıştır. Keşke eşiniz ailenizle bağını kopardığında sizde onun ailesiyle koparsaydınız. Şimdi yaptığınız için elbette tepki almışsınız.
Derin bir nefes alın, sakinleşin ve ne istediğinize karar verin.

O kopardığında ben de koparsam kısmında o kadar haklısınız ki normali böyle olabilir. Fakat benim eşimde geri vites yok. Onun yaptığının aynısıyla karşılık vermem onun daha ağır bi hamleyle dönmesine sebep oluyor. Aslında inatcıyımdır. Fakat eşimin öyle sonsuz bi inadı var ki onunla inatlaşmamalıydı çok ağır öğrendim.

ailesiyle de ilişkimi koparmadım aslında. Anlattım derdimi. Bize müsade edin dedim çünkü aşırı içli dışlı bi aile.Bağlarınızı koparın demiyorum sadece esnetin çünkü bizim evliliğimiz dağılacak artık dedim.

zaten ailesi de bana yaklaşık 7-8 aydın soğuklar.

Küçük yerin insanları doktor çocuğa sahip olunca, mükemmel bir evlat yetiştirdiklerini düşünüyorlar, çocuklarına toz kondurmuyorlar. İyi insan olmakla doktor olmayı aynı şey sanıyorlar.
evlilikteki en sıkıntılı durum küslük. Küslüğü uzatan erkeklerin cinsel hayatlarının da sorunlu olduğunu düşünüyorum. Cinsel olarak yetersiz olunca, küslüğü uzatmak işine geliyor, kadının ondan beklentisi kalmıyor.
sizin cinsel hayatınız nasıl acaba?

bir de siz anlatınca böyle, çok yakınım olan birine benzettim. öğretmen-doktor çift, ailelerin araya girmesi, küslük, karşı tarafın oğluna laf söyletmemesi, eşinizle ilgili özel bir günde sorun yaşanması (uzmanlık sınavının olduğu gün yaşanan sorun) evi terk etmeniz vs çok tanıdık geldi. Eski konularınızı okudum kardeşinin dr olması, Doğuda öğretmenlik vs, ayrıntıları okuyunca da benzer yönler gördüm. Sonra baktım Doğu görevi farklı şehirler, arabanın manuel olması, yeni evli olmanız farklı kişi olduğunuzu anlayınca iyi bari dedim

Hic bir zaman tek tarafli hakli yoktur. Onunla da bu yönü üzerinde calismak lazim bu da terapiyle olur. Mutlaka devam edin.
Haksiz olursa nolur mesela? Ne hisseder? Bunu sorun ona sakin bir zamanda.

Ben de gecen kardesimle tartistim diger kardesim de tartisti ve o hep kendini hakli görüyordu. Ben de ona güzelce bak senin kendi bakis acinla haklisin ama karsi tarafın penceresinden de bakmak lazim, senin beğenmediğin şu fikir de onun doğrusu. Biraz fevri davrandigini görüyorum. Lütfen bunu biraz azaltmaya bak dedim. Konusurken de kelimelerimi özenle sectim. Ve tek bir konusma değil kac kez konustum iki kardesimle de. Ilımlı yaklaşmak ve hatalarini bile güzelce ifade etmek, onun da kendisine dönüp aaa evet ya ben de şu konuda haksizim diye dusunmesine sebep oluyor.
Iletisimde sandviç metodu vardir. Önce olumlu bir cümle söylenir,sonra elestiri yapilir kibarca saygi çerçevesinde ve en son da yine teşekkür ederek, gönül alarak konu kapatilir.

Küçük yerin insanları doktor çocuğa sahip olunca, mükemmel bir evlat yetiştirdiklerini düşünüyorlar, çocuklarına toz kondurmuyorlar. İyi insan olmakla doktor olmayı aynı şey sanıyorlar.
evlilikteki en sıkıntılı durum küslük. Küslüğü uzatan erkeklerin cinsel hayatlarının da sorunlu olduğunu düşünüyorum. Cinsel olarak yetersiz olunca, küslüğü uzatmak işine geliyor, kadının ondan beklentisi kalmıyor.
sizin cinsel hayatınız nasıl acaba?

. Sonra baktım Doğu görevi farklı şehirler, arabanın manuel olması, yeni evli olmanız farklı kişi olduğunuzu anlayınca iyi bari dedim
Neden iyi bari dediniz? Bir de o çifte ne oldu?

cinsel açıdan durumun iyi mi kötü mü olduğunu bilmiyorum ki. Bazen sık bazen uzun zamanlar yok. O da dengesiz hayatımızda.

ailesiyle de ilişkimi koparmadım aslında. Anlattım derdimi. Bize müsade edin dedim çünkü aşırı içli dışlı bi aile.Bağlarınızı koparın demiyorum sadece esnetin çünkü bizim evliliğimiz dağılacak artık dedim.
Bu böyle söylenmez ki. Politik olmak konusunda bilgilenmeye ihtiyacınız var. Tamam karşı taraf çok medeni ve görgülü değil o belli. Herkes kendi çocuğunu tutacağına kendi çocuğuna ayar vermeliydi beklentiniz mantıklı ama her zaman bu iş böyle olmayabiliyor. O yüzden derdinizi ortaya dökmeden doğru adımlarla çözmelisiniz.

Hic bir zaman tek tarafli hakli yoktur. Onunla da bu yönü üzerinde calismak lazim bu da terapiyle olur. Mutlaka devam edin.
Haksiz olursa nolur mesela? Ne hisseder? Bunu sorun ona sakin bir zamanda.

Ben de gecen kardesimle tartistim diger kardesim de tartisti ve o hep kendini hakli görüyordu. Ben de ona güzelce bak senin kendi bakis acinla haklisin ama karsi tarafın penceresinden de bakmak lazim, senin beğenmediğin şu fikir de onun doğrusu. Biraz fevri davrandigini görüyorum. Lütfen bunu biraz azaltmaya bak dedim. Konusurken de kelimelerimi özenle sectim. Ve tek bir konusma değil kac kez konustum iki kardesimle de. Ilımlı yaklaşmak ve hatalarini bile güzelce ifade etmek, onun da kendisine dönüp aaa evet ya ben de şu konuda haksizim diye dusunmesine sebep oluyor.
Iletisimde sandviç metodu vardir. Önce olumlu bir cümle söylenir,sonra elestiri yapilir kibarca saygi çerçevesinde ve en son da yine teşekkür ederek, gönül alarak konu kapatilir.

Çok doğru. Ben işte bi noktada o sabrı kaybediyorum galiba. Deneyeceğim söylediklerinizi ❤️

Bu böyle söylenmez ki. Politik olmak konusunda bilgilenmeye ihtiyacınız var. Tamam karşı taraf çok medeni ve görgülü değil o belli. Herkes kendi çocuğunu tutacağına kendi çocuğuna ayar vermeliydi beklentiniz mantıklı ama her zaman bu iş böyle olmayabiliyor. O yüzden derdinizi ortaya dökmeden doğru adımlarla çözmelisiniz.

Allah aşkına eğitin beni o zaman. Ben böyleyim işte. Sabredip sabredip yanlış yöntemle patlıyorum. Haklıyken haksız duruma düşmek böyle bi şey

Siz ben ,esinizde ayni benim esim. Esiniz bir narsist. benim esimle verdigim caba 15 sene surdu.halâ suruyor ama artik onun ne oldugunu taniyorum.eainiz degismiycek siz de cirpindikca baticaksiniz.ya ayrılın yada onunla iletisimsiz yasamaya alışın .sizin iyiloginiz icin.cunku ona hicbir sey olmaz.olan size olur.NARSISTin ozelliklerini araştırın.

Allah aşkına eğitin beni o zaman. Ben böyleyim işte. Sabredip sabredip yanlış yöntemle patlıyorum. Haklıyken haksız duruma düşmek böyle bi şey
Eşiniz rol yapmadan ailenizle görüşmek ıstemiyor ve laf söylüyor. Siz neden önün ailesine politik davranacaksınız ki?

Back
X