- 25 Aralık 2024
- 2.711
- En iyi cevaplar
- 1
- 4.583
- 48
- 28
- Konu Sahibi civcivgagasi
-
Evlilik konforlu bir şey sürekli şikayet ederiz ama boşanmayız. İyi bir partner insanın hayatına güzellik katar sevmek sevilmek sevişmek bunlar kötü değil ekmek su gibi ihtiyaç bir yerde madem çok şikayetçisin boşan derler kim binlerce soruna rağmen hemen boşanıyo çok az kişi. Bekarlığın tercih ve zorunluluk olması arasında fark varEvliler için alt tarafı evlenmek
Yani ne deyim ki şimdi, bence hayatın mis gibi. Bana göre bekarlık her daim sultanlık,
Sırf birileri konuşuyor diye evlenmek isteme, o birileri zaten her şeye konuşuyor çünkü, Evli arkadaşlarında muhtemelen sana özeniyorlardır. Örneğin ben.
33 yaşında kuzenim var bekar, 1-2 tane sevgilisi oldu sadece, seküler bu arada. Hep şöyle der şimdi sevgilim olacak yok konuş, buluş uğraşamam.
Evlilik için de düşünsene kafam rahatken kendimi eziyete sokuyorum diyor. Neden bir şey yapacakken haber vereyim, yani kıza bilgi verme kısmı bile fazla geliyor.
Hatta böyle erken yaşta evlenen tanıdığım kızlar var 2-3 sene geçtikten sonra çokta gerekli bir şey değilmiş dediklerine şahit oluyorum. Halbuki erkenden çeyiz düzmeye başlamışlardı.
Evliliği kötülemiş olmayayım şimdi doğru zamanda doğru insanla olduktan sonra güzeldir elbet ama yine de iyi ki evlenmişim diyenlerin sayısına göre bu b*ku nasıl yedim diyenlerin sayısı fazla.
Bu size göre bir şey. İnsanların ne istedikleri şahsidir. Burada evlenmek isteyen kadınlara bu tarz yaklaşımı ben doğru bulmuyorum. Bekarlık daima da sultanlık değil. Evlilerin bekarlara özenmesi evliliği sorunlu olan kişiler için geçerli. Neden genelleme yapıyorsunuz?Evliler için alt tarafı evlenmek
Yani ne deyim ki şimdi, bence hayatın mis gibi. Bana göre bekarlık her daim sultanlık,
Sırf birileri konuşuyor diye evlenmek isteme, o birileri zaten her şeye konuşuyor çünkü, Evli arkadaşlarında muhtemelen sana özeniyorlardır
Böyle diyene boşan o zaman dersin kalır öyle yani benim çok çok iyi bir evliliğim yok ara ara boşanmayı düşünüyorum gün sonunda yine beraberim neden evlilik konforlu çünkü. Her evlenen zindan hayatı yaşamıyor. Allah isteyen herkese eş hayat arkadaşı nasip etsin. Mutlu olmak için kocaya partnere ihtiyaç tabii ki yok ama onun tadı da farklı yani. Niye daha da mutlu olunmasınBu size göre bir şey. İnsanların ne istedikleri şahsidir. Burada evlenmek isteyen kadınlara bu tarz yaklaşımı ben doğru bulmuyorum. Bekarlık daima da sultanlık değil. Evlilerin bekarlara özenmesi evliliği sorunlu olan kişiler için geçerli. Neden genelleme yapıyorsunuz?
Ben de evliyim. Kesinlikle bekarlık sultanlık değil. İyi ki evlenmişim. Bekarlara da asla özenmiyorum. Hayırlı eş için onlara dua ediyorum. Eş iyi isen,yalnız olmasin,arkadaşın,sevgilin,yoldasın olur. İyi biri ile evli isen hayat cennettir. Böyle genelleme yapmayın. Kime göre neye göre?
Konu sahibi 34 yaşında. Anne olma arzusu çok çok normal. Bu isteği de normal. Sonuçta tüm canlılar alemi ürüyor. Yavruları oluyor. Bir insanın bunu istemesi kadar doğa birşey yok. Tabiatın kanunu böyle.
O zaman siz de hiç evlenmeyip otursaydınız? Neden evlendiniz?
Tabii mutluluklar bu pencere de değil. Ama her şeyin yeri zamanı var. Evliliğin, çocuğun. Gerçekçi olmak lazım. Dalga geçer gibi insalara evlenenin başı göğe mi eriyor tarzı konuşmalar çok itici. Mesele basın göğe ermesi değil mesele ruhen,fiziken insanın yaratılış gereği buna ayarlanmış olması. Bu yüzyıllardır böyle.Böyle diyene bolan o zaman dersin kalır öyle yani benim çok çok iyi bir evliliğim yok ara ara boşanmayı düşünüyorum gün sonunda yine beraberim neden evlilik konforlu çünkü. Her evlenen zindan hayatı yaşamıyor. Allah isteyen herkese eş hayat arkadaşı nasip etsin. Mutlu olmak için kocaya partnere ihtiyaç tabii ki yok ama onun tadı da farklı yani. Niye daha da mutlu olunmasın
Cesaret edemiyor değil, uğraşmak istemiyor erkek. Gerçekten isteyen ve arzulayan erkeğin yapmayacağı şey yoktur. Eğer bir erkek kadını gerçekten isterse bunu yeterince belli eder ve buna göre davranış gösterir. Yani sorun sizin konumunuz paranız , ya da duvarlarınız değil, tanıştığınız görüştüğünüz erkeklerin sizi yeterince ( daha doğrusu evlenecek kadar ) isteyip arzulamamasıdır.O kadar bensiniz ki... Maalesef aynı her şey. Kimse o duvarlardan içeri sızmaya cesaret edemiyor.
Bekar kadın arkadaşlarıma birilerini ayarlamak konusunda ben de çekimserim. Çünkü tanıdığım bekar erkeklerin hiçbirisinin , kadın arkadaşlarımın isteklerini tamamen karşıladığını düşünmüyorum. Örneğin bir kadın arkadaşıma ayarlamayı düşündüğüm erkek evlenmiş boşanmıştı , ve arkadaşım bu yönde katı olduğunu belirtmişti. Sonra başka bir arkadaşıma öğretmen erkek ayarlamayı düşündüm ama adam maddi güç kriterini karşılamıyor. Yakışıklı , uzun boylu , maddi gücü yerinde , ailesi iyi , muhabbet etmesini bilen , zevk sahibi , statülü birini bulmak gerekiyorNiye yaa, ben yaptım bir arkadaşıma. Evlendiler iki çocukları var çok şükür mutlular da. Tabi herkese demem büyük risk. Ama sevdiğim bir arkadaşıkı yine kefil olabileceğim biri ile tanıştırırım yani.
Evliliğin hayata kattığı bazı konforlar var çok haklısınız , ama bazen bu konforlar yük bile oluyor. Ben kadının boşanmak istemediği , ama içinde sevgi saygı , cinsellik bile olmayan evlilikleri görünüyorum. Evlilik sadece aşk sevgi cinsellik değil, bazen daha azı, bazen daha fazlası, sadece tarafların değil, evlenmen kişilerin toplumla yaptığı bir sözleşme.Evlilik konforlu bir şey sürekli şikayet ederiz ama boşanmayız. İyi bir partner insanın hayatına güzellik katar sevmek sevilmek sevişmek bunlar kötü değil ekmek su gibi ihtiyaç bir yerde madem çok şikayetçisin boşan derler kim binlerce soruna rağmen hemen boşanıyo çok az kişi. Bekarlığın tercih ve zorunluluk olması arasında fark var
yalnız çıtayı birden neden asgari ücretin altına düşürdünüz yahu ?Sonra başka bir arkadaşıma öğretmen erkek ayarlamayı düşündüm ama adam maddi güç kriterini karşılamıyor. Yakışıklı , uzun boylu , maddi gücü yerinde , ailesi iyi , muhabbet etmesini bilen , zevk sahibi , statülü birini bulmak gerekiyor. Kimse maddiyat benim için önemli demesin, asgari ücretin altında maaş alsın benim için iç güzelliği demesin.
Eskiden insanlar birilerine vesile olurdu. Düğünlere gidilirdi ortamlar olurdu. Ama artık maalesef kimse karışmak istemiyor.O kadar doğru ki. Maalesef çevremde benim gibi bekar akademisyen kadın çok var. Hepimiz aynı dertten muzdaribiz.
Bence de öyle. Yirmilerdeydim öneridğimde mutlular Allah'tan. Ama şuan otuzlardayım. Otuzlardaki bekar arkadaşlarıma önerecek kimse yok. Herkes haklı olarak daha seçici. Ve cidden mutsuz evlilik mutlu evlilik sayısından fazla. Bişanan kadar boşanmak isteyip katlanan da var. Hayat boyu ruhu daralır insanın . Zaten otuz yaşa gelip evlenmemiş olsam iyi maaşım olsa ülke ülke gezerim bütçeye göre. Evlilik kovalamam şahsen. Denk gelirse bulur evlenirsin zaten.Bekar kadın arkadaşlarıma birilerini ayarlamak konusunda ben de çekimserim. Çünkü tanıdığım bekar erkeklerin hiçbirisinin , kadın arkadaşlarımın isteklerini tamamen karşıladığını düşünmüyorum. Örneğin bir kadın arkadaşıma ayarlamayı düşündüğüm erkek evlenmiş boşanmıştı , ve arkadaşım bu yönde katı olduğunu belirtmişti. Sonra başka bir arkadaşıma öğretmen erkek ayarlamayı düşündüm ama adam maddi güç kriterini karşılamıyor. Yakışıklı , uzun boylu , maddi gücü yerinde , ailesi iyi , muhabbet etmesini bilen , zevk sahibi , statülü birini bulmak gerekiyor. Kimse maddiyat benim için önemli demesin, asgari ücretin altında maaş alsın benim için iç güzelliği demesin.
Bazen kriterleri karşılıyormuş gibi duran erkeklerin , sonradan falsoları çıkıyor. Benim arkadaşlarımda gördüğüm , aşırı anneci olan, kumar , alkol sorunu olan, iktidarsız olan , hatta eşcinsel olduğu ortaya çıkan adamlar var.
Kısaca , evlenemedim diye üzülmeyin, hatalı bir evlilik yapıp hayatımı mahvetmedim diye sevinin.
Ben normal ilişkilerden bahsediyorum ama dediğim gibi çok kavga var o boşanma yok neden illa şiddet aldatma lazım ben çevremde mutsuzum yeter artık diye boşanan görmüyorum hiç. Sevgimiz bitti diye de yok. Cinsellik az aldatma şiddet bunlar tek nedeni. boşanmayı düşünüyorum dediğimde hep yuvana sahip çık işte ne derdin var ne sorunun var diyorlar boşanmış annem bile böyle diyor. Ben de boşanmıyorum çünkü boşanmak benim zararıma oluyor. benim evliliğimde yine aldatma şiddet hakaret vs yok. Elbet geçer deyip gözardı ediyorum sorunları. Bu konularda da bekarlara yaa ne güzel sanki evlilik çok iyi diyene gıcık oluyorum. Madem kötü boşan bekar kal. Zorunlu yalnızlık ve yalnızlığın seçim olması bambaşka olay. Kötü de olsa iyi de olsa ilişki yaşanacak bir şey bence.Evliliğin hayata kattığı bazı konforlar var çok haklısınız , ama bazen bu konforlar yük bile oluyor. Ben kadının boşanmak istemediği , ama içinde sevgi saygı , cinsellik bile olmayan evlilikleri görünüyorum. Evlilik sadece aşk sevgi cinsellik değil, bazen daha azı, bazen daha fazlası, sadece tarafların değil, evlenmen kişilerin toplumla yaptığı bir sözleşme.
Eğer kadın evlilik içindeki sorunlara rağmen bu konforlar için evli kalmaya devam etmek istiyorsa bence bunda da bir sorun yok, sonuçta kendi kararı. İnsanlar evlilikleri iyi olduğu için değil, boşanmanın hayatlarında ki konforu bozacak olması nedeni ile çeşitli bahaneler ile boşanmak istemiyorlar , ( aman çocuk var, maddi gücüm yok, yuvamı kurtaram , aslında kocam çok iyi bir insan, ailem izin vermiyor, ben kocamı seviyorum).
Katılmadığım görüşünüz ise boşanmaların az olması yönünden , evlilik ve boşanma sayılarına baktığımızda , her ikisinde de ciddi artış var. Evlenen sayısı azalırken , boşanma sayısı artıyor. Yani bugün evlenen birisinin boşanma olasılığı her geçen gün artıyor.
Herkes doyurucu, başarılı , bir ilişki ve evlilik ister bunda bir sorun yok, ama herkesin buna sahip olma olasılığı yok.
Asgari ücret altında çalışanlar hala mevcut ya da aylık geliri bunun altında olan.yalnız çıtayı birden neden asgari ücretin altına düşürdünüz yahu ?
öğretmen erkek çok özel ders filan vermeyen düz öğretmense biraz ek dersi varsa 60 bin filan alıyor olsun, tamam bu çok bir maaş değil,
burada uzman doktor, doktor öğr. gör. vs. kadınlar yazıyor doktor 100-120 diğeri 75-80 gibi kazanıyordur, mesela e bu kadınlar bir de kocam benden çok kazansın derse -genel toplum beklentisi biri 150 diğeri 100 gibi kazanan adam bulacak.
yok öyle bir beklentisi yoksa da bari dengini isteyebilir, öğretmen ve düz memur maaşı 60-65 ler filan bu kadınların maaşının yanında az kalıyor, evet. fakat kocam benden az alıyor diyen kadın da çok. herkes de illa benden çok kazansn demiyor.
"ama asgari altı" da nereden çıktı? 20 bin liraya kim çalışsın neden çalışsın? dahası zaten yazan kadınlar en az 30 birazı 35, bu aranan (!) erkekler de 35 yaşında filan olacaktır, 35 yaşında kim asgari altı ücretle çalışır, normal insan işi mi? "denk" bulamıyorum denilince tanım itibariyle gelen eğitim ve kültür denkliği zaten otomatik olarak bir maaş/gelir denkliğini de getiriyor. (hadi fazlasını geçtik, denklik olsa yetecek de)
kimse asgari altına OK'im zaten demiyor ki. kim demiş onu? niye desin?
ha , evet "Yakışıklı , uzun boylu , maddi gücü yerinde , ailesi iyi , muhabbet etmesini bilen , zevk sahibi , statülü" biri aşağı yukarı aranan şey, ona katılıyorum. hepsi birden olsun denince bu da kolay bulunmuyor, eyvallah fakat buradan tutup taaaa --------> asgari ücretin altına gelmek de hoop uçurumdan atlamak olmuş yani...
Arkadaşınızın adamı beğenmemesi ve tanışmak istememesi, adam için hayırlı olmuş.Asgari ücret altında çalışanlar hala mevcut ya da aylık geliri bunun altında olan.
Malvarlığını sadece aldığı maaş olarak düşünmeyin 30-35 yaşında yeni arabası , evi olmayan adamın bu şaatten sonra bunları elde etmesi çok zor. Benim bu öğretmeni reddeden arkadaşımın ailesinin desteği ile arabasını almıştı ama ev alma gücü yoktu. Arkadaşımın ailesi aşırı zengin değildi ama rahat yaşamıştı. Aileye maddi katkı yapmıyor ve kazancını kendi gezme tozmasına harcıyordu. Ben öğretmenden bahsedince 10 yaşındaki arabasından ve evi olmamasından biraz bozuldu , kendisinden daha iyi ve zengin birisini istiyordu . Tanışmadılar .
Benim de bir arkadaşım benzer durumda, şakayla karışık bana siz bulun diyor onun seviyesinde kimseyi tanımıyorum. O bunlar önemli değil dese de denklik önemli.Butun arkadaslariniz lise mezunu mu? Onlar kimlerle evlendi?
Evlenmek istediginizi soyleyin muhabbet arasinda belki bir tanistirma olur
arkadaşın konusunu sabote etmek gibi olmasın daAsgari ücret altında çalışanlar hala mevcut ya da aylık geliri bunun altında olan.
Malvarlığını sadece aldığı maaş olarak düşünmeyin 30-35 yaşında yeni arabası , evi olmayan adamın bu şaatten sonra bunları elde etmesi çok zor. Benim bu öğretmeni reddeden arkadaşımın ailesinin desteği ile arabasını almıştı ama ev alma gücü yoktu. Arkadaşımın ailesi aşırı zengin değildi ama rahat yaşamıştı. Aileye maddi katkı yapmıyor ve kazancını kendi gezme tozmasına harcıyordu. Ben öğretmenden bahsedince 10 yaşındaki arabasından ve evi olmamasından biraz bozuldu , kendisinden daha iyi ve zengin birisini istiyordu . Tanışmadılar .
Bana böyle diyenlere nasip deyip geçiyorum bana da sürekli eee bana uygun biri yok mu diyen gamsız erkek çevrem var. Asla kefil olamam millete ki çevremde iyi eğitimli erkek dolu bi tanesi odtüde okudu yurtdışında yüksek lisans doktora yaptı hala kanada da şuan 35 36 herhalde eee bi arkadaşın vs yok mu çağır diyor beraberken yok deyip geçiyorum allahın sosyal özürlüsüne ben ne yapabilirim mesela. İyi olunca kader kötü olsa suçlu. Öyle sosyal özürlü de sayılmaz yine eli yüzü düzgün konuşulabilen biri ama diyorum sen bulamıyorsan ben sana ne yapabilirim kiBenim de bir arkadaşım benzer durumda, şakayla karışık bana siz bulun diyor onun seviyesinde kimseyi tanımıyorum. O bunlar önemli değil dese de denklik önemli.
Erkeklerde illa bir kaç falso oluyor, o yüzden ben de bulaşmıyorum bu işlere.Bana böyle diyenlere nasip deyip geçiyorum bana da sürekli eee bana uygun biri yok mu diyen gamsız erkek çevrem var. Asla kefil olamam millete ki çevremde iyi eğitimli erkek dolu bi tanesi odtüde okudu yurtdışında yüksek lisans doktora yaptı hala kanada da şuan 35 36 herhalde eee bi arkadaşın vs yok mu çağır diyor beraberken yok deyip geçiyorum allahın sosyal özürlüsüne ben ne yapabilirim mesela. İyi olunca kader kötü olsa suçlu. Öyle sosyal özürlü de sayılmaz yine eli yüzü düzgün konuşulabilen biri ama diyorum sen bulamıyorsan ben sana ne yapabilirim ki
Ben de aynı şekilde doğru kişiyi nerede nasıl bulacağım ne zaman karşıma çıkacak cidden çok bunaldım,,, oradan buradan uzaktan tanıdığım kişileri de dış görünüş olarak bakıyorum,, mesela yakından halini tavrını bilerek hoşlanabileceğim birisi de yokMerhaba hanımlar,
Çok dertliyim. Akademisyenim, çok şükür hiçbir engelim yok ama doğru insan beni bulmadı. Erkekler çoğunlukla beğeniyorlar ama yaklaşmıyorlar. Doktora yaptım. Mesleğimi çok seviyorum ama karşıma çıkan erkekler eğitim düzeyi ve kariyer konusu nedeniyle ya çekiniyorlar ya da lise mezunu veya önlisans çıkıyor. O da zaten denk olmadığı için uyuşmamaya neden oluyor. Çevremdeki bekar akademisyen erkekler de doçentlik derdinde.
33 yaşındayım, yakında 34 olacağım. Yüzüne bakılmayacak kadar çirkin değilim. Arkadaşlarımın çoğu evli ve çocuk sahibi. İnsanların çoğu maalesef laf sokuyor sadece. Kendimi eksik ve yetersiz hissediyorum. Artık yuvam olsun, anne olayım istiyorum. Hayat bana bunu çok görüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?